•:*´¨`*:• azerinnn`in dünya mutfağı •:*´¨`*:•(azeri,turk,rus)

Simdiye kadar ekledigim tarifler arasinda en cok hangi mutfagi begendiniz?

• Ankete Katılan
    30
tesekkur ederim canim:16::16::16:aslinda cok daha guzel ola bilirdi suslemesi ama annemin dogum gunuydu o gun(14 subat:16:)kapidan cikarken susledim diye bilirim:1:aceleye geldi biraz:1:

Yok hiç aceleye gelmiş gibi değil.Ben çok beğendim.:16:

Anneeeeeeemmmm, bu forumda beceriksiz hatun bir ben miyim ya:84::84::84:

Tariflerin bir kaçını medden aldım falan de bari azem, havamız olsun:ssz:

Hayırlı olsun bebekim:38:

Anneeeeeeemmmm, bu forumda beceriksiz hatun bir ben miyim ya:84::84::84:

Tariflerin bir kaçını medden aldım falan de bari azem, havamız olsun:ssz:

Hayırlı olsun bebekim:38:

:9::9::9::9::9::9:niye beceriksiz oluyomusun bakem medim senin varligin yeter:16::16::16::16:
tebi ki de senden aldim tarifleri daha cok da rus mutfagini:9::9::9::9::9::9:

Son düzenleme:
Mayasiz pisi

nhr01.jpg

15 çorba kaşığı un
6 çorba kaşığı yoğurt ( ben 1 çorba kaşığı da yoğurdun suyundan ekledim, daha kolay hamur toplandı)
1 çay kaşığı tuz
1 paket kabartma tozu
elinizde baya vicik-vicik hamur olmasi gerekiyor,kulak memesi kivaminda degil:34:
sert olursa yogurt eklemeye devam edin
*** hamuru şekillendirirken elinize yapışırsa elinizi suyla ıslatın.

Yapılışı
1-) Bir kaseye un + yoğurt +tuz +kabartma tozunu koyup, önce kaşıkla karıştırın.
2-) Daha sonra elinizle un iyice karışana kadar hamura yedirin.
3-) Tavaya 2 parmak kadar sıvıyağ koyup, ateşin altını açın.
4-) Yağ kızınca içine bir tutam tuz atın.
5-) Oval veya yuvarlak şekil verdiğiniz hamurları arkalı önlü kızartın.
6-) Kızaran pişileri yağlı kağıda çıkartın, fazla yağı kağıtta kalsın. (Ama yağa attığınız tuz sayesinde hiç yağ emmeyecek.)
7-) Sıcak sıcak yanında peynir ,bal veya reçelle ikram edin, afiyet olsun.:56::56::56::56::56:

Kelefur(azeri mutfagi)

nhyxt.jpg

Malzemeler
.500gr dana et(kemikli)
.yag
.1 sogan
.2 biber
.2 domates
.1 patates
.1 demet reyhan
.1 demet kesnis
.5-6 tane erik

Hazirlanisi
once eti haslanmaya birakiyoruz.haslama suyuna 1 adet sogan (dogramadan) atarsaniz tadi daha guzel olur:34:
sogani yagda kavurmaya aliyoruz daha pembelesmeden soyup dorde boldugumuz domatesleri, yine 4 boldugumuz biberleri ve soyup kucuk kucuk dogradigimiz patatesleri ,eriklerimizi.ardindan da haslanmis etlerimizi de ilave edip tuzunu da dokup 10 dakika kisik atesde pismeye birakiyoruz
10 dakika sonra et suyunu da ilave edip kaynamaya birakiyoruz.yemek kaynamaya baslayinca reyhan ve kesnisi de ince ince kiyip yemege ilave ediyoruz patatesler pisene kadar yemegi kisik ateste pisiriyoruz:56::56::56:

Not.yemegin icinde reyhan ve kesnis az gorunuyor cunku benim yesilliklerim az kalmis haberim yok:30:ama bol olmasi gerekiyo bu yemegin ozelligi o:56::56::56:

Son düzenleme:
Cilek kompostosu (cok kolay)
ncgl8.jpg

nj4k2.jpg
nj4l3.jpg

Malzemeler
.Cilek
.Seker
.Su

Hazirlanisi
Cilekleri saplarindan temizliyoruz ardindan 1 kere sudan geciriyoruz
Onceden yikadiginiz siselerimize ya da kavanozlarimiza 2 avuc cilek,1 su bardagindan 2 parmak az seker dokuyoruz
ardindan kaynar suyu ilave edip kapagi sikica kapatiyoruz ve kapagin kenarlarini hava almasin diye yapiskanli bantla bantliyoruz
bu sekilde aylarca kompostoyu saklaya bilirsiniz:34:

Not.ben onceden aldigim meyva suyu siselerini atmiyorum komposto yaparken cok isime yariyor

Cilek marmelatinin tarifi de daha sonra

Son düzenleme:
Mayasiz pisi

nhr01.jpg

15 çorba kaşığı un
6 çorba kaşığı yoğurt ( ben 1 çorba kaşığı da yoğurdun suyundan ekledim, daha kolay hamur toplandı)
1 çay kaşığı tuz
1 paket kabartma tozu
elinizde baya vicik-vicik hamur olmasi gerekiyor,kulak memesi kivaminda degil:34:
sert olursa yogurt eklemeye devam edin
*** hamuru şekillendirirken elinize yapışırsa elinizi suyla ıslatın.

Yapılışı
1-) Bir kaseye un + yoğurt +tuz +kabartma tozunu koyup, önce kaşıkla karıştırın.
2-) Daha sonra elinizle un iyice karışana kadar hamura yedirin.
3-) Tavaya 2 parmak kadar sıvıyağ koyup, ateşin altını açın.
4-) Yağ kızınca içine bir tutam tuz atın.
5-) Oval veya yuvarlak şekil verdiğiniz hamurları arkalı önlü kızartın.
6-) Kızaran pişileri yağlı kağıda çıkartın, fazla yağı kağıtta kalsın. (Ama yağa attığınız tuz sayesinde hiç yağ emmeyecek.)
7-) Sıcak sıcak yanında peynir ,bal veya reçelle ikram edin, afiyet olsun.:56::56::56::56::56:

çok severim, yapıcam :)

öyle yapıyorum bende eşim iştahı çok açık biridir, yemek yemeyi bir sanat olarak görüyor :1: herşeyi inceler

bende her yeni gördüğüm tarifi denerim çok mutlu olur :1: bende kenarından kıyısından tadarım
ayni ben :27:ayni benim heruf:27::9::9::9:
topigin hayirli olsun:16::16::16::16::16:

tesekkur ederim canim:16::16:yanlis gormuyorum dimi 5 aylik bi oglun var ve 7 haftalik hamilesin:53::53:masallah:emir_bebek::nazar:

Back
X