•:*´¨`*:• azerinnn`in dünya mutfağı •:*´¨`*:•(azeri,turk,rus)

Simdiye kadar ekledigim tarifler arasinda en cok hangi mutfagi begendiniz?

• Ankete Katılan
    30
Kivi receli (2.meshur tarifim:1:)
nl19k.jpg

MALZEMELER:
2 Su bardağı şeker
2.5 Su bardağı su
6 Adet kivi (sert olması lazım)
2 adet karanfil

KİVİ REÇELİNİN YAPILIŞI
Şeker ve suyu tencereye alın,kaynamaya bırakın
Şurup kaynarken kivileri soyup,ortadan ikiye bölerek dilimleyin.bölmedende dilimleyebilirsiniz,ben yemesi rahat olsun diye böyle yaptım.
şurup kaynamaya başladıktan yaklaşın 10-15 dakika sonra kivileri içine atıp,pişirmeye devam edin.Bu esnada karanfilleride içine atın.Ben yarım saat kadar pişirdim.Kivi daha yumuşaksa süre kısalabilir.
limon suyu koymuyoruz,zaten kivi ekşi bir meyvedir,ekstra ekşiye gerek yok.
sıcakken bir kavanoza koyup soğuyunca ağzını kapatın.:56::56::56::56::56::56:
bende kivi aldim yiyemedim uzuluyordum cope gidecek diye recel yapiyim bari:1:evet canim 5 aylik oglum var ve yine hamileyim hic bos gecirmiyorum :1::1:

bende kivi aldim yiyemedim uzuluyordum cope gidecek diye recel yapiyim bari:1:evet canim 5 aylik oglum var ve yine hamileyim hic bos gecirmiyorum :1::1:
ne guzel olmus iste recel yap yiyiverin:21::21::21:
masallah:nazar:en iyisini yapmishsin canim bu devirde evlat sahibi olmak o kadar zorlasti ki ALLAH vermis iste ne guzel beraber buyurler:16::16::16:
Beğenmem mi balım :16:Gözlerim pörtledi resmen:53:Sen de ne cevherler varmış azim maşallah:nazar::nazar::nazar::nazar::nazar:
:17::17::17:ben de daha ne cevherler var vuso:27:mesela guzel resim cizerim:32:
Resimler çok istah acici duruyor kiz :56::56:
Gece gece kilo aldircan bana :4::4: :9:

olmaz bi sey can bogazdan gelir gulum:23::51::51:

Kete (azeri mutfagi)
nn3p1.jpg

Hamur:
1 yumurta
200 gr yogurt
1 su bardagı tozşeker
200 gr yag
azacık tuz
kabartma tozu
alana kadar
un.

İç:
250 gr ceviz ya fındık ( rendelenmiş)
1 su bardagı tozşeker

Yapilisi
Hamur malzemesi yogrulur. Açılır, arasına iç koyulur. Rulo edilerek bükülür. Dogranır, üzerine yumurta sarısı çekilir ve fırına verilir.180 derecede 35-40 dk pişirilir.
:56::56::56::56::56::56::56::56:

Cigirtma plov (azeri mutfagi)
nn3s6.jpg

1 su bardagi pirinc
1 yumurta
2 sogan
tavuk eti
1 domates
yag
su
tuz
karabiber
zerdecal

Yapilisi
pirince sicak su dokup yarim saat bekletiyoruz
pirincler sismeye basliyo ardindan suzup yikayip uzerini gececek kadar su ekleyip tuzunu dokup pismeye birakiyoruz
pirincler tam pismemis suzup tekrar tencereye aliyoruz
tencereye dokerken pirincin bi kismini dokup zerdecal serpiyoruz ardindan tekrar diger pirinci de ekleyip en ustte tekrar zerdecal serpip,tencerenin kapagina pecete koyup ski ski kapatiyoruz ve cok cok kisik ateste demlenmeye birakiyoruz
onlar beklerken
soganimizi tavuk etimizi.tuzumuzu ve yagimizi tavaya koyup orta ateste pisirmeye basliyoruz
tavuk etinin suyu azalinca rendeledigimiz domatesimizi de ekliyoruz karistirip tekrar pismeye birakiyoruz
etler tam pisince de uzerine cirpilmis yumurtayi dokup karistiriyoruz ve kapagini kapatip yumurta pisince de ocaktan aliyoruz
yemek servis edilirken tavuk etimizi pirincin uzerine koyup servis ediyoruz
:56::56::56::56::56::56:

sayende herif beni beğenmeyecek
bunları yapınca kiloları alıcam :27::27::27::27::27::27:
ellerine sağlık canıııııııımmmmmmmmmmmmmmm

Cilek marmelati
nqh5n.jpg

Malzemeler

1.5 kilo cilek
1 kilo seker

Hazirlanisi
aksamdan cilegin saplarini ayirip sekere yatiriyoruz
sabah neredeyse cilegin ustune cikacak kadar su olucaktir
o sekilde cilegi tencere aliyoruz ve pisirmeye basliyoruz
suyu cekilip marmelat haline gelince de altini kapatiyoruz
:56::56::56::56::56::56:

Elma sekeri
nqhby.jpg

Malzemeler

2 su bardagi seker
1 su bardagi seker
kirmizi gida boyasi

Hazirlanisi
sekerle suyu ocaga koyup karistiriyoruz
kaynayinca icine gida boyasi dokuyoruz
10 dakika daha kaynatiyoruz
sonra kenara alip yikanmis sapi cikarilmis elmalarimizi icine batirip cikariyoruz
10 dakika bekletiyoruz
:56::56::56::56:

Kestaneli levrek dolmasi (azeri mutfagi)
k98fj.jpg

Gerekli malzemeler:

1 adet levrek baligi (azerice ismi ziyad,kutum)

Ic harci icin:
4 adet sogan
1 kase kestane
1 demet dereotu
yarim kase erik kurusu
tuz
karabiber

Uzeri icin:
yogurt
erik pestili
tuz
karabiber

Hazirlanisi:
once temizlenmis yikanmis baligimizi kenara koyup ic harcini hazirliyoruz
soganlari dogruyoruz.Ardindan dereotunu da ince ince kiyip kasemize aliyoruz
Erik kurusunu,onceden haslanip temizlenmis kestanelerimizi,tuzu karabiberi de ilave edip ic harcimizi hazirliyoruz
Sonra baligimizin icini bolca ic harcimizla dolduruyoruz .Uzerine de yogurt erik pestili tuz karabiberi karistirip suruyoruz
Baligin kestigimiz kismini mutfak ipiyle dikiyoruz ve yagladigimiz firin tepsimize koyup 250 derecede 45-50 dakika pisiriyoruz
Baligimiz hazir istedigimiz sekilde susleye biliriz
Afiyet olsun.:56::56::56::56::56::56:

asama asama fotolar iste burda:34:
http://www.kadinlarkulubu.com/su-ur...-levrek-dolmasi-un-helvasi-azeri-mutfagi.html

Rus salatasi (rus mutfagi)

m16gk.jpg

Malzemeler:
3 adet havuç
3 adet patates
5 adet yumurta
1 su bardağı bezelye konserve veya dondurulmuş
kornişon turşu
1 demet dereotu
200 gr et
tuz
Mayonez
Smetan(yagli yogurt da diye biliriz,turkiyede yok o yuzden siz yogurt kullanin)

Yapilisi:
Havuc,yumurta,patatesi ve eti ayri ayri tencerelerde hasliyoruz.dereotunu ince ince kiyiyoruz.
ardindan pisen ve soyuyan havuclarimizi,patatesleri,yumurtayi,kornison tursuyu zar seklinde dogruyoruz cok buyuk olmamali.ince-ince kiydigimiz dereotunu,bezelyeyi,didikledigimiz etlerimizi ve mayonezi,smetani,tuzunu da ilave edip karistiriyoruz.salatamiz hazir
:56::56::56::56::56:
asama asama fotolar iste burda:34:
http://www.kadinlarkulubu.com/zeyti...yagli-bezelyerus-salatasi-havuc-salatasi.html

bu arada smetani merak eden arkadaslar icin koye gidince ilk is kv yaptirip fotolariyla birlikte tarifini vericem:34:

canım selamm,

pazar günü sabah kahvaltısına senin "mayasız pişi" tarifini denedim süper olduuu :)) çok teşekkürler artık favori pişi tarifim olucak
eşim ve oğlum bayıldı, resim çekip eklicektim ama unutmuşum :( bir dahaki sefere artık

canım selamm,

pazar günü sabah kahvaltısına senin "mayasız pişi" tarifini denedim süper olduuu :)) çok teşekkürler artık favori pişi tarifim olucak
eşim ve oğlum bayıldı, resim çekip eklicektim ama unutmuşum :( bir dahaki sefere artık

aa denedin mi:46::46:begenmenize sevindim canim:16::16::16: bi daha yaparsan mutlaka foto ekle ama:16::16::16:

ee dedim nereye kadar bizim yemeklerimiz olacak biraz da kucuklere bi sey hazirlayalim:16:iste karsinizda kizimin da bayilarak yedigi

:emir_bebek:Meyveli Cocuk Muhallebisi:emir_bebek:

nu341.jpg

Malzemeler
•1 tatlı kaşığı pirinçunu
•1 çay bardağı sut
•1 elma
•3 tatlı kaşığı seker

Hazirlanisi
elmayi rendeleyip uzerine 2 tatli kasigi seker ilave edib kisik ateste pisiriyoruz rengi sararinca atesten aliyoruz
diger tarafta sutle pirincununu karistitip muhallebi kivamina gelince altini kapatiyoruz ve 1 tatli kasigi sekeri ilave edip sicakken karistiriyoruz ardindan puremizi de ilave ediyoruz yine karistiriyoruz
ben uzerine cilek recelinin suyundan da gezdirdim azicik cok guzel oldu:52::52:kizim bayila bayila yedi:56::56::56:

Son düzenleme:
Back
X