Azerbaycan Paylasim Alani (Tanisma)

Bakuye geleli iki ay olacak.ankara dan is nedeniyle ilk defa gorme firsati buldugum bu kardes ulkede dogrusu hic de yabancilik cekmiyorum.iki devlet bir millet hasebiyle ozumuz bir bu ulkede evimde gibiyim.Duzenli,temiz ve bol yesilli bir ulke ve ustelik havasida guzel.umuyor ve diliyorum ulke olarak daha da kalkinip,guclenip modern yuzu ile kendine dunya ulkeleri arasinda ust seviyelerde yer bulur.bu ulkeyi insanini,cografyasini,mutfagini,kisaca tum renklerini gormek ogrenmek istiyorum.firsat buldukca yavas yavas ogrenmeye de basladim.gecen hafta tatil zamani ilk defa metroya bindim.acikcasi once cok urktum.benim sehrimdekinden cok farkli yerin bilmem kac bin metre altinda coook dik bir yuruyen merdivenle inip metroya gectim,snrada inecegim duraga kadar yol boyu metroda anonslari dinleyip(ne dedigini pek anlamadim ama )oturdum (yabanci oldugumu anlayinca herkes hemen yer verip inecegim yer konusunda yardimci oldular,sagolsunlar)bu arada sansliyim merdekanda kaliyorum ve harika ew sahiplerim war:0)we de bakulu komsularim war.stresli is ortami bitip aksam ewe donuste semaverde yapilmis nefis cay komsunuz tarafindan ikram edilince insanin yaban ellerde gozleri doluyor inanin.umarim herkes diledigi gibi guzel gunler gecirir.sevgiyle;sevdiklerinizle mutlu gunler:0)
hos kalin,hosca kalin dostlar....

salam Gunka men Bakida yasayiram. Bes sen? Turkiyedesen?

Merhaba, ilk olarak bakuye hos geldin. Ayrica insanimiz hakkindaki bu guzel dusuncelerin icin de cok tesekkur ederim. INSALLAH YAXIN BIR ZAMANDA DA AZERBAYCAN TURKCESINI DE OYRENERSEN. GUNLUK HAYATDA METRODA OTOBUSDE SORUN FILAN YASAMAZSIN. HELELIK

selamlar bende bakudeyim.Turkiyeden kimler var burada tanisalim..

sehife yavas yavas aktıvleşır deyesen. evveller tez tez baxardım bura. neyse.
yeni gelen her kese kucak dolusu sevgiler.
mende turkiyedeyem.
qarib ulkede yaşamak çok zor Allah sabr versin...

qızlar,nehayet ki, Türkiyenin vetendaşlığını dünen aldım.
bunun üçün 5 ile yaxındır ki gözleyirem.
Allah bütün vetendaşlıq gözleyenlere bu şad xeberi yaşadsın :)

Son düzenleme:

Canim gozun aydin tebrik edirem. menim ucun bir sey maraqidi turkiyede 2 vetandasliq movcuddur? yoxsa gerek birinden imtina edesen?

Hayırlı olsun canım, sağ elin bekleyenlerin başına, ama 5 sene çok oldu, neden böyle bukadar? bildiyime göre 3 senesi dolan evrakları toplayır Ankaraya yollayır, ordan cavab gelene geder gözlemek lazımdı. Sende ordan cavabmı gec geldi?

Canim gozun aydin tebrik edirem. menim ucun bir sey maraqidi turkiyede 2 vetandasliq movcuddur? yoxsa gerek birinden imtina edesen?

2-li vetendaşlıq Azerbaycan qanunvericiliyine göre ziddir, yani olmaz, ama Türkiyyede qebul edilir. Mesele Rusiya vetendaşı 2-li vetendalıqala bier Türkiye ile. Baxır sen hansı ölkenin vetendaşısan.

salamlar her kese mende azeriyem tebii ki.bir sualim olacaq turkiye universitetlerine qebul haqda bilmek isteyirem yani turkiyede oxumaq ucun ne etmem lazim bide yalniz odenisli esaslarla tehsil var yoxsa basqa bir seylerde var menim xeberim yoxdu

Önce xatırlatmaq istiyirem, biz azeri deyilik, Azerbaycan Türküyük, azeri sözü çox yanlış bir sözdü.

Tehsil Nazirliyinde xaricde tehsil alma programının şertlerini öyrene bilersiz. Bura da Türkiye Universitetlerine muraciyyet ede bilersiz, özel universitetler ödenişli üsulla alır, dövlet univ-ri ise dövlet xettiyle.

Uğurlar dileyirem!

Anladim canim bi daha isletmerem o sozu yardimci olduguncun tesekkurler

ayy sizin gibi konuşmak istiyorum bende çok seviyorum sizin lehçenizi

Mrb herkese. Mende azerbaycanlıyam.3 il yarımdı TR deyem. Evliyem. Evveller de girirdim bura. Nikim de AzeRi_GeLiN idi. Tanış olmağıma şad olaram. Kendinize iyi bakın. Görüşürüz.

Canım xoş gördük seni. Hansı şeherdesen?Vetendaş oldunmu?
Bu arada, sag salamat İnşAllah! İlk bebekmi?
Sen de özüne yaxşı bax, bol meyve ye!

Canım xoş gördük seni. Hansı şeherdesen?Vetendaş oldunmu?
Bu arada, sag salamat İnşAllah! İlk bebekmi?
Sen de özüne yaxşı bax, bol meyve ye!

Cox sagol canım. Men İzmirdeyem. Yox, hele almamışam vetendaşlıg. müraciet etdim, görek ne cavab gelir.
Sagol çizelgeme de fikir vermisen=) inşaallah. ilk bebek =) sende nece, ilkdi? inşallah sagsalamat qucagıva alarsan Allahın kömekliyiyle. Bol meyve yiyirem. yemek yiye bilmirem, iştahsızam. Sende veziyet necedi? halın yaxşıdı? Hansı şeherdesen? men 2 hefte sonra kalp atışı duymaga gedecem. İnşallah eşiderik. biraz ona göre narahatam:S Sen uje cinsiyetini de öyrenmisen yagin

Çok şekersiniz,bayıldım topiğinize...

Allah analı,babalı,sağlıkla büyütsün inşallah.

Özünüzə diqqət edin.

Bir Azerbaycan Türkü kimi, Canımız Qanımız bir Türkiyenin acısına qatılıram! Allahdan bütün torpaq uğrunda canları geden Şehidlerimize Rehmet dileyirem! Biz de bir Türk övladı, bir Türk anasıyıq, balamızı min bir eziyyetle böyüdek ki, terrora qurban getsin??!!! Anaların göz yaşları qurumaz... İnanın bu gün qatıldım yürüyüşe, insanlarda nifret hissi oyanıb, sebr tükenib! Yeter artıq yeter bu terror bu düşmençilik! Terroru qınıyırıq!
Başın sağolsun Türkiyem!!!!!

Bu yerde bayatı ağlıma geldi.

Ayağım yalın idi,
Tikanım qalın idi
Heç ölmek istemirdim,
Düşmenim zalım idi..

Anam meni az ağla,
Payız ağla, yaz ağla
Gözün yaşı qurusa
Bir kağıza yaz ağla

İzmir gözel şeherdi, böyükdü.Tam da bu yaz olduq orda gezdik bolca, Bakının havasını, Bakıya oxşarlığını aradım bulamadım, heç oxşamır ya.. Biz Denizlideyiz canım.Kiçik gözel şeherdi, insanları da çox yaxşıdı, sıcacık.
Menim de Allahın kömeyiyle ilkimdi xalası Cinsiyyeti bu gün öyrendik qızdı
İnşALlah sen de duyarsan kalp atışları, sonra test heyecanları, boy, çeki, cinsiyyet. İnan hamilelikde her ay bir yeni heyecan bir yeni hissler olur. Çox gözel evezolunmaz analıq hissleridi.
Sağ salim eli ayağı düz bebek doğurak da, Allah da bextlerini açıq elesin! AAAy ne gözel olacaq Azer-Türk bebek
Allah kömeyin olsun canım! Öptüüm

he, düz deyirsen, özüne xas gözelliyi var, ama Bakıya oxşamır

Gözün aydın canım, Allah xeyrli övlad elesin inşallah. Qızın sag salamat dünyaya gözlerini açsın. biz kalp atışı gördük, ikili taramamızı da yaptırdık, çox şükür neticeler yaxşı çıxdı. hekime gedeceyim günü sebrsizlikle gözleyirem her defe

Amin, dualarına qatılıram. Özüve ve bebişive yaxşı bax. Görüşerik

Bugün bebişimizin cinsiyetini öyrendik İnşallah bir oğlumuz olacey.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…