Azerbaycan Paylasim Alani (Tanisma)

Qızlar bir BOYUK problemim var, türk metbexini zeif bilirem.. Elbette her şey zamanla düzelecek ama mene maraqlıdı kim ne yemeyi bişirir ve meslehet görür. Bölüşün zehmet olmasa.

Kstati vot moy face gunay azerbaycan zaxodite poblije poznakomimsa podrujemsa Sevchik, Gulay vse ostalniye zemlachki devki.

salam qzılar necesiniz?
mende Ordu şeherindeyem
Bakı üçün çoooox darıxmışam
Türkiyede 4 ildir yaşayıram
hele türk vetendaşı olamadım
prosto ujas, kak nikto zdes.............
siz neynirsiniz oturum falan biraz bu mövzuyu açsaq ????

:KK51:
Sevchik xoş gördüm canım, teşekkür edirem:79: Sen sağ salamat doğ gel,ya da men gelerem, yollara çıxma, ruslar demişken berejennoqo boq berejet -yani Qorunanı Allah qoruyur!
Denizlide merkezdeyik.Men de seni öpürem:81:. Allah seni qorusun!

senı denızlıye hangı ruzgar attı..
bende kıbrısta okudum cok azerı arkadasım vardı..halen daha gorusurum hepsıylee..
her ne kadar bazen konusmalara yabancı kalsamda nsanlıgınız cok ıyı..

:KK51:

senı denızlıye hangı ruzgar attı..
bende kıbrısta okudum cok azerı arkadasım vardı..halen daha gorusurum hepsıylee..
her ne kadar bazen konusmalara yabancı kalsamda nsanlıgınız cok ıyı..

Valla bi bilsem hangi rüzgar... Eşimle siyasi bir mözvuda açılan proğramda tanış olmuştuk, 6 seneden sonra evlendik )))

salam qzılar necesiniz?
mende Ordu şeherindeyem
Bakı üçün çoooox darıxmışam
Türkiyede 4 ildir yaşayıram
hele türk vetendaşı olamadım
prosto ujas, kak nikto zdes.............
siz neynirsiniz oturum falan biraz bu mövzuyu açsaq ????

Xoş görduk seni))) Ele bu gün 2-ci senem için ikamet parası ödedim. Bir şeye sevinirdim ki 1 ilim qalıb sonra ödemiyecem vetendaş olacam.. ama side 4 il olub hele de vetendaş deyilsiz. Çox haqsızlıqdı mence. Eslinde biz yabancı deyilik ki, TÜRKÜN Hasıyık ama neden para ödüyürük ve vetendaşlıq ağır alırıq-anlamıram! Sanki eşimiz bizi alıb deye ceza ödüyür dövlete. Ne deyim, Allah yardımcımız olsun!
Mence ö mövzunun tam yeridi. Oturma izni ne qeder muddeti miqdari kime verirler ve saire...

Xoş görduk seni))) Ele bu gün 2-ci senem için ikamet parası ödedim. Bir şeye sevinirdim ki 1 ilim qalıb sonra ödemiyecem vetendaş olacam.. ama side 4 il olub hele de vetendaş deyilsiz. Çox haqsızlıqdı mence. Eslinde biz yabancı deyilik ki, TÜRKÜN Hasıyık ama neden para ödüyürük ve vetendaşlıq ağır alırıq-anlamıram! Sanki eşimiz bizi alıb deye ceza ödüyür dövlete. Ne deyim, Allah yardımcımız olsun!
Mence ö mövzunun tam yeridi. Oturma izni ne qeder muddeti miqdari kime verirler ve saire...

sağolasan, deyesen senden başqa bu topike baxan yoxdur.
men bir ile yaxındır ki, sürem bitdi vetendaş olmalıyam amma bunlar helede uzadırlar.
bir dünya sened istediler vetendaşlıq üçün.
istanbula azerbaycan konsolosluğundan bir imza istediler.
ordudan qalxdım istanbula getdim geldim.
baxdılar dediler ki bir harf yanlış
tekrar gedmelisen o herfi düzeltmeye :84:
bir daha getdim istanbula düzelttirdim.
verdim senedleri
aylardır cavab gözleyirem.
bunun üçün bir il daha uzadmalısan oturumu dediler.
yoxsa cezaya girersen senedler gelene qeder süren biter çünkü......
boşu boşuna yene uzaddık.
hele de gözleyirik.
istanbuldan sened gelecek burdakiler baxacaq.
toplantı edecekler bizi çağıracaqlar sorğu suala.
keçebilsek verecekler
keçemezsek birde 6 ay sonra !!! :KK50:
bele bir işkence heç bir yerde yoxdur !

Son düzenleme:
Canım, Allah yardımcın olsun! Tesevvür edirem get gel ne demekdi, ama inan ki, dünyanın çox yerinde bele ağır olur vetendaş olmaq. Az qaldı demek eger ki senedlerini alıblar artıq, çoxsu gedib! Sağ elin başıma! )) Oturma izni de almaq adama ağır gelir çox... yene bir işlesek para qazansaq o başqa, indi neye vermeliyem o parayı? Bu il 696.50 lira verdim.Onla beraber heç bir haqqa sahib deyilik. Mende uşaq yoxdu hele, ama sehf etmiremse doğulan uşaq da atanın üzerine yazılır. Neise ya..
Bu topik çox zeif işledi, qızlardan xeber çıxmır malesef...

Novruz da gelir,burda da bu bayram qeyd olunmur, her çerşenbe aglıyıram ((( ocaq qalayan yox, bayram qeyd eden yox, evimi yurdumun bayramını özledim...

Özüm yazıb özüm oxuyuram.. malesef qızlar passıvsiz..

Novruz gelir yaz gelir
Bir elinde saz gelir
Bir elinde xonçası
Açıb güllü qonçası
Bülbüle avaz gelir
Novruz gelir yaz gelir )))

Qızlar hazırlaşıram paxlava şekerbura bişirmeye))) Bir semenim olmur 2-senedi.. Aşurelik buğda alır kişim, bilmirem bu aşurelik buğda bişmişdi ya çiydi, çünki çiy olsa heç olmasa 1 ot bile cücererdi.. İnternetde forumun 1 de oxudum ki, yabancı ölkelerdeki qızlar yeşil merci ıslatır ondan qeşeng ot çıxır.Gec olmasaydı men de ıslatardım. Neise yaaa görelim.:79:
Yazın derdleşek ya..

Herkese merhabalar, eşim eğer anlaşırsa yakında baküye gelme durumuz var. Orada yaşam şartları nasıl pahalımı birikim yapabilirmiyiz. kiralar faturalar(elektrik,su,ısınma vs.) nasıl?Daha önce yemen ve libyada yaşadım arap ülkelerinden sonra bakü çok iyi gelicek bize:) kardeş ülke ve dilimizi anlıyoruz.bu çok önemli..

Herkese merhabalar, eşim eğer anlaşırsa yakında baküye gelme durumuz var. Orada yaşam şartları nasıl pahalımı birikim yapabilirmiyiz. kiralar faturalar(elektrik,su,ısınma vs.) nasıl?Daha önce yemen ve libyada yaşadım arap ülkelerinden sonra bakü çok iyi gelicek bize:) kardeş ülke ve dilimizi anlıyoruz.bu çok önemli..

Salam canım. Allah yardımcınız olsun.
İlk önce Bakiya hoş geliceksiz. Azerbaycan halkı çok müsafir severdi. Bilmiyorum eşinizin alacağı para ne kadar büyüklükde olcak ama Bakıda yaşam şartları ağırlaşmış baya. İş yerleri olmadığı için insanlar her türlü yolla para kazanmaya çalışıyor.Kardeş türk halkını severiz ama çok türkler orda kendisini pek iyi tanıtmadığı için güven kazandıktan sonra sizle dost olcaklar-böyle de olmaya bilir bu menim düşüncemdi. Eger ki dinçisiz, Nurçu hanımlar sık sık buluşur sohbetler aparır.Hayat belki size sıkıcı gele bilir.Araba kullanmak zor gelicek, qaydalar pozulur, polisler de cezalandırmayı sevir. Her şey malesef rüşvetle hell olunuyor. Önceden kötü şeyleri yazdım ki, sonradan bunlar karşınıza çıktıkta şaşırmıyasız.
Kira pahalı
Elektrik pahalı
Su- ucuz
Doğal qaz-ucuz
Bazar-pahalı
Benzin-Türkyyeden 4 kere ucuz
Alış-veriş merkezlerinde geysi-pahalı
Para-manat- evroya yakın.

Canım, Allah yardımcın olsun! Tesevvür edirem get gel ne demekdi, ama inan ki, dünyanın çox yerinde bele ağır olur vetendaş olmaq. Az qaldı demek eger ki senedlerini alıblar artıq, çoxsu gedib! Sağ elin başıma! )) Oturma izni de almaq adama ağır gelir çox... yene bir işlesek para qazansaq o başqa, indi neye vermeliyem o parayı? Bu il 696.50 lira verdim.Onla beraber heç bir haqqa sahib deyilik. Mende uşaq yoxdu hele, ama sehf etmiremse doğulan uşaq da atanın üzerine yazılır. Neise ya..
Bu topik çox zeif işledi, qızlardan xeber çıxmır malesef...

Novruz da gelir,burda da bu bayram qeyd olunmur, her çerşenbe aglıyıram ((( ocaq qalayan yox, bayram qeyd eden yox, evimi yurdumun bayramını özledim...

sağol, canım.
necede olsa gerib ölke çetin gelir insana...
mende bir ile yaxındı ki vetendaşlığı qazandım ama helede çixmadı
ve 1 illik uzaddıq oturumu bunun üçün 600 küsür verdik.
mama da burdadı onun üçün de veririk :KK50:
Novruz ise ilk illerde mende çox üzülerdim bizim kanalları açardım ağlardım
mamanın şekerburasını, qoğalı..
gonşularla bayramlaşma, xonçalar...
mehledeki her çerşenbe tongalımız. ehhh..

Canım, men de bayram öncesi çox sıxılırdım ama sonra şansımnanmi bilmirem bizde burda yerlilerimiz var, toplaşıb bişirdik her şey özümüz, ona gore xonçam da oldu, yumurtanı qızartdım, bayram aşımı bişirdim, evde esl bayram abu havam vardı,kaş ki yaxın olaydıq siz de sıxılmazdız..

Canım, men de bayram öncesi çox sıxılırdım ama sonra şansımnanmi bilmirem bizde burda yerlilerimiz var, toplaşıb bişirdik her şey özümüz, ona gore xonçam da oldu, yumurtanı qızartdım, bayram aşımı bişirdim, evde esl bayram abu havam vardı,kaş ki yaxın olaydıq siz de sıxılmazdız..

bu çox gözel
kaşki burda da olsa men Ordu nun bir ilçesindeyem
daha önceler İstanbulda yaşayırdıq orda bizimkiler çoxdu
ama burda men gelmeden bi neçe dene var imiş ama kimse qala bilmeyib gedib
sadece bir dene var çox yaxşı bi xanımdır ama çox uzaq mene
bir köydedir. yolu düşende menim yanıma da gelir ama 3 ayda bir falan.
yerliremizin olması senin üçün çox böyük avantajdır
çünki insan bezn özünü çox yalnız hissedir..
menim yanımda mama olmasa her şey çox çox ferql olurdu
o menim en yaxın dostumdu :))

Salam qızlar. siz haralarda qaldız?
Bir shey sormaq isterdim. YÖK-e baş vuran varmı? Eger YÖK-den universitet tanınma cavabı gelirse, evraklar getdikden sonra redd cavabı gele bilermi?

salam gunay necesen?

herkese merhaba.
eşim yaklaşık olarak 3 haftadır Bakü'de, yeni işi dolayısı ile.
ben de geçen hafta yanına geldim ve Bakü'yü çok sevdim. yalnız pahalı bir şehir çok.
onun dışında parkları, meydanları ve havasıyla çok güzel bir şehir. özellikle bana Ankara'dan sonra çok iyi geldi :82:
bir aksilik olmazsa ay sonuna doğru Sabirabad'a geçecekler ve 2 sene süreli olarak kalacaklar. ben dönem dönem eşimin yanında olabileceğim.
bu başlıkta görüşürüz, sevgiler herkese :KK71:

Salam qizlar. Necesiniz? Men de azerbaycanliyam.:KK64:

Salam qizlar. Necesiniz? Men de azerbaycanliyam.:KK64:
Salam canım xoş gördük. Sen hansı şeherdesen?

herkese merhaba.
eşim yaklaşık olarak 3 haftadır Bakü'de, yeni işi dolayısı ile.
ben de geçen hafta yanına geldim ve Bakü'yü çok sevdim. yalnız pahalı bir şehir çok.
onun dışında parkları, meydanları ve havasıyla çok güzel bir şehir. özellikle bana Ankara'dan sonra çok iyi geldi :82:
bir aksilik olmazsa ay sonuna doğru Sabirabad'a geçecekler ve 2 sene süreli olarak kalacaklar. ben dönem dönem eşimin yanında olabileceğim.
bu başlıkta görüşürüz, sevgiler herkese :KK71:

Salam canım. Azerbaycan pahalı ülke, ama gerçekten çok güzel, en azı her bir kişi 1 kere bile olsa Azerbaycana gitmeli, bizim musafirseven milletimizle tanış olmalı! Bizim İnsanlar çok sıcak!!!!
Eşinize Allah yardımcısı olsun. Sabirabad -çok sıcak bir şehir, oranın karpuzu, kavunu mehşur, bol bol yersiz :79: Ne sorunuz olursa, sorun, bişey ihtiyac olursa söyleyin, elimiz çatack kadar yardım ederiz.:KK71:

X