Azerbaycan Paylasim Alani (Tanisma)

laelaelaelaelaeay benim de bu gun cenem dusdu ne kadar yazdim,ruh halime geveze yazmaliydim galiba,ginacim sana de hos geldin demeyi unuttum hos geldin aramiza canim.mehinbanu abla herkese yazdim sana da selam vereyim,selam ablacim.arkadaslar ben bir kac gun buralarda olmayacam yarim bayram her halde siz hatirlamazsiniz 9 may qelebe gunu sabah ona gore is yoxdur,heftesonumuz 3 gun oldu ona gore istirahete biz de memlekete gedeceyik,sizinle kisacik vedalasim dedim,geldiyimde umarim yine burda sirin sirin sohbetler geder,mensiz nece olacagsa?yerimsenibensaka yapdim tabiki.her kese iyi hafta sonlari,sabahki bayraminiz da mubarek,haminizi coxlu opurem,ozunuze yaxsi baxin,qayitdigimda yeniden gorusenendek.:teytey::enbuyukkk:

Haklısın,Fidancım.Gözel sözlerin için teşekkürler,canım.Bezen özümü burda oqeder yalnız hiss ediremki-anam atam burda olsaydı ele davranmazdılar kesin,yani eminim bundan.Bezen benim burda heç bir qohumumun olmamasından sanki istifade edirler bezi insanlar.Yoldaşımda sakittir üzüyoladır ondanda yüz buluyorlar.Ele çetinliklerle rastlaşıram ve anamın atamın yanımda olmasını çox isteyiremsenağlamasenağlamasenağlama

Merhaba kızlar....bende bu gün çok yorgunum kızım uyutmadı.şimdi de işdeyim çok yoğun burası.
Sıkıştığım zaman hemen annemi istiyorum:)))demek hala cocuğum:)))çok özledim baküyü..aslında ben sumgayıtlıyam annemler orda:)))neyse boş konuşdum .....öptüm..

:teytey: salam fidan ve diger bacilarimmmmmmm.yazilarin ucun cox sagol ezizim.insallah men de seninle eyni fikirde olurum evlendikden sonra ( tebii ki allah qismet etse )
o qeder sey esidirem ki etrafdan bir ara ciddi ciddi qorxurdum evlilikden.bilirsiz her genc qizin evlilikle baglio xeyallari planlari arzulari var.hamisindan elini uz hec ele syeler olmur heyatla senin xeyallarin bir birini tutmur dey eseyler esidirdim.
sizin kimi evlilikde mutlulugu tapanlari gordukce icim acilir.allah daim etsin aminnnnnnnn
bu arada hayirli hafta sonlari dilerim

Merhaba canım..bence her kesi boş ver.kimseyi de evine karışdırma.eşin ve sen her şeye karar ver.Gerçi bu eşinede bağlı...onunda kimseyi karıştırmaması gerekiyor....görümcelerim çok iyi amam mesela benim eşimin ailesi hepsi kapalı.ben ilk geldiğimde görümcem hadi sende kapan dedi ..bizde her kes kapalı.bende şu an kapanamam dedim.hem buna dedim ben karar veririm.eşime söyledim böyle diyor ablan.dedi kimse sana bi şey diyemez.açığım şu an.eşimin tavrından dolayı kimse bana şunu şöyle yap bunu böyle yap demiyor...oyüzden her kesi böş ver.sana kalan eşin olcak..ondan berk yapış..biz demişken:)))))):sm_cool:

salam ...Amin canım.kor olsun gözleriikökleri qurusun.....(((((((((((((

XANIMLAR HAMIMIZ BURA BIR BIRIMIZE XOS SOZLER DEMEK XOS ENERJI ALMAQ KEFIMIZI ACMAQ UCUN GELIRIK BILIREM.AMMA UNUTMAYIN KI SANAL BELE OLSA BIZ BURDA SEMIMI DOSTLUGUN TEMELINI ATMAGA BASLAYIRIQ YAVAS YAVAS.ONA GORE DERDINIZ BELE OLSA ( ALLAH UZAQ ETSIN ,SER DEMESEN XEYIR GELMEZMIS) MUTLEQ GELEK PAYLASAQ ELIMIZDEN GELEN QEDER KOMEK EDEK BIR BIRIMIZE. GELMEK ISTEDIYIM NOQTE BUDUR.BUGUN SUSAMIZIN ALINMA GUNUDUR NOLAR BUNLARI UNUTMAYAQ.DUSMENLERIN GOZU KOR OLSUN (((((((((

qızlar bi şey soruşacam.aranızda belke bilen.var.Bu il türkiyede 3 ilim dolacaq.men bu il türk vatandaşlığı için baş vuru yapcam.ama azerbaycan vetendaşlığından da çıxmaq istemirem.bizde ikili vetendaşlıq var?men ne edim?hem azerbaycan hem türk vetendaşı olmaq isteyirem.kömek ederseniz sevinerem:)))

Sağol,Gülcüm destek için :) Bizde ele şey yoxtur yaxşıki,eşim onu yap bunu yap demez-esasta odur.Haklısın,canım.Başkaları umrumda değil artık.Hamınıza salamlar,qızlar-Fidan,Mehinbanu,Misscim,Gülcüm ve başkaları-hamınızı öptüm

gulcum sana kotu haber ----- azerbaycanda 2 vatandaslik ayni anda olmur gozel bacim.brilyant dadasova mugenni onun da iki vetendasligi vardi hokumet bilen kimi ikisinden birini sec dedi cox pis veziyyete qoydular.ona gore kusdu televizora cixmayacam filan dedi.ordan bilirem ki icaze yoxdu bizde

evet onu biliyorum.ama bildiğim kadarıyla onun türk kimliğinde doğum tarihi yanlışdı o yüzden...tabi kesin bilmiyorum..parlamento sanki kabul edecekti..o zaman ben ne yapacam?burda yaşadığım mecburum türk vatandaşı olmaya..ama kendi vatandaşlığımıda kayb etmek istemiyorum..burdan baktım bi kaç siteye bulamadım kesin bilgi..acaba sen bula bilirmisin.bularsan çok sevinirim.

Ah canım benim ya. Ben de direndim. Vetandaşlık için baş vurmadım. Eşim,çocuklarımızın hatırına gelecekleri için al bence dedi.Ehliyet bile alamıyordum burda. Her yıl oturma izni almaktan,para yatırmaktan bıktım artık. Geçen sene baş vurdum 6-7 ayda çıktı vatandaşlığım. Çift vatandaşlık alamıyoruz. Elçibeyin zamanında 76 kişi ala bilmiş.Sonra iptal edilmiş. Bir yolu var.Vatandaş olduktan sonra Azerbaycandaki yaşadığınız yere bildirmeyin. 5 senede bir gidin pasaportunuzu alın. Yoksa ,Allah korusun,aradan zaman geçtikten sonra bir de Azerbaycandan vatandaşlık almak derdine düşmeyelim.Benim akrabam vardı.Sakarya universitesinde doçentti.Tc vatandaşlığını kabul etmişti.Karısı ve çocukları da olmuştu .Allah başa vermesin, türkiyede trafik kazasında öldü.Atası cenazesini Azerbaycana götürmek için, neler çekti.

Misscim, Türkiye olmasın,uzayda bile olsak bu hepimizin kanayan yarasıdır. Yaşım gereği,ben o günleri daha iyi hatırlıyorum. Kardeşim o topraklarda gazilik ünvanı kazanmış. Mahallelerimizde bir cenaze çadırı sökülmeden başka bir çadırın kurulduğu günleri, annelerimizin saçlarının kınayı,boyayı unutduğu günleri kim unutur ki.

merhaba mehinbanu..yani anladığım kadarıyla burda vatandaş olduktan sonra oraya bildirmeyecem doğrumu canım.benim eşim de coccuğumda TC.Eşim zaten türk.bende aynı 3 sene olacak emniyete para yatırmak dan bıktım.Allahdan çalışma iznimi çalıştığım şirket hall ediyor.yoksa delirirdim.Bide ben ümraniyede oturuyorum.Hep o işlemler için Aksaraya gidiyorum.bıktım resmen.yoldan eşimde bende:)))

Canım bi şey daha diyecem .peki azerbaycana giderken nasıl gidecem.yani hangi pasaportumla?
bide benim burda bi arkadaş baş vuru yaptı vatandaşlık için eylül de hala evraklar ankaraya gitmemiş.eğer bi bilgin varsa müsait bi zamanda bana proseduru yazarmısın...teşekkürler:))

Merhaba gülazra. Ben vatandaşlığım çıktıkdan sonra azerbaycana gitmedim. Ama,önceden gidenlerle tanışmıştım.Giderken 2 ülkenin de pasaportunu yanlarında bulunduruyorlar.Gümrüğü geçtikten sonra azerbaycan pasaportunu kullanıyorlar.Geri gelişlerinde vize falan almıyorlar.Ah,canım ah,işimiz kolay değil anlaşılan. Bir şey sorucam,vatana giderken hangi yolu kullanıyorsunuz? Yani direk uçaklamı,yoksa Naxçivan yolumu?

Not: Benim vatandaşlık başvurumdan sonra, işim uzun sürmedi.Çünki 15 senelik evliliğim vardı ve de 2 Tc vatandaşı çocuğum.Bu arada ben de Ümraniyede oturuyorum.

Bu arada,ben de Ümraniye belediyesine iş başvurusunda bulundum.Sonuç bekliyorum. Biliyorsun Ümraniyede bu sene bir sürü kültür evi açıldı.Ben de,İncesenet mezunu olduğum için ,inşallah olur.

Merhaba canım 15 sene niye bekledin canım vatandaş olmak için.azerbaycana niye hiç gitmedin acaba merak etdim.kimsen yok mu orda artık.ben hep direkt uçtum.ama bu sene ağustosta gitemyi düşünüyorum.galiba genceden gitcem.ranın uçak bileti daha uygun..ama kararsızım ordan ya uçak bulamazsam baküye aynı gün diye düşünüyorum.

ben ümraniye son duraktayım.

Bu arada,ben de Ümraniye belediyesine iş başvurusunda bulundum.Sonuç bekliyorum. Biliyorsun Ümraniyede bu sene bir sürü kültür evi açıldı.Ben de,İncesenet mezunu olduğum için ,inşallah olur.
Bu arada inşallah işe alınırsın canım.her şey istediğin gibi olur. bende çalışıyorum.en güzeli çalışmak.

Merhaba,Kızlar.İyisinizdir inşallah.Ne güzel demişsin öyle çalışmak hakta,Gülcüm.:sm_cool:Bende vatandaşlığımı aldıktan sonra kpss sınavlarına girmeyi düşünüyorum.İnşallah alınır.Mehincim,sanada en kısa zamanda iş bulmanı arzu ediyorum,canım.Herşey gönlünüzde olsun,Kızlar.Görüşmek üzere

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…