- 26 Ekim 2015
- 8.397
- 20.243
- 348
- Konu Sahibi melissaalice
-
Yasım 45 kaloriferli eve ben 10 yaşındayken taşındık ama öncesinde de vardı akrabalarda, kaloriferin icadı ilkçağ tabi de babamin ikna oluşu 80 leri buldu sadece
Bursa merkezde ben 8 yaşındayken eve doğalgaz+kalorifer döşenmişti. Sene 1998. Ama bizim komşularda kömürle çalışan kalorifer öncesinde de vardı.Yaş kaç pardon? Ben çocukken kalorifer yoktu zaten mesela
Senden önce gönderilenler ne kadar işe yaradiysa sen de anca o kadar ibret olacaksın biliyosun di mi4 tane ya, ilk ikiyi peş peşe yaptım aralarında 16 ay vardı. Bir kız bir oğlan oldu. Tam istediğim gibi. Taaa ki 31 mayıs 2023 sabahına kadar. O sabah başım döndü midem bulanıyordu bir kaç gündür. Yoktur zaten diye yaptım. Sonra da testlere inanmıyorum diye doktora bir giderim şaaaaak tek yumurta ikizi 6,5 hafta. İkizler ile ikinci gebeliğim arasında da 14 ay var. Kimse geri çekilen kocasına güvenmesin.şüphesiz ben size ibret olarak gönderildim
Bursa merkezde ben 8 yaşındayken eve doğalgaz+kalorifer döşenmişti. Sene 1998. Ama bizim komşularda kömürle çalışan kalorifer öncesinde de vardı.
Kazan varmış ona gidip kömür atıyorlarmış.dogalgaz çok sonradan geldi dedi. Ben de küçükken sobalı evde oturdukyaşadığımız şehir küçüktü lojmanda kalıyorduk herkes soba yakıyordu. Ben 25 yaşındayım bu arada baca akardı siyah siyah annem oturup ağlardı dbdbdbsb
Senden önce gönderilenler ne kadar işe yaradiysa sen de anca o kadar ibret olacaksın biliyosun di miİyi ki geri çekilmiş , bı de çekilmese kaç tane birden doguracaktin allah bilir Ay şaka bı yana rabbim yardımcın olsun bacım
Seve seveaaa oyle mi, sezon açılınca sadabad sahnesinde tiyatroya gidek mi
artik şişliliyimbir bakacagim sisli belediyesinin hizmetlerine. eger ucretsiz etkinlikler konusunda daha iyiyse ikametimi oraya tasiyacagim.
hala öyle düşünüyorum canım.. maalesef sen nasıl ki çocuğuna maddi gücü öğretmiyorsun bir şeylerin markasının farkında olmadan büyütmeye çalışıyorsun (bence doğrusu da bu)Çocukların umrunda değil ki maddi güç demişsin. Ona beğenmedimim baki. Ama diğer konuda katılıyorum. Zaten ben de üyeye birikim yapıp kendini ayarlayıp öyle çocuk işine girişmesini tavsiye ettim.
benim kız kardeşim de memurAllalla nerde o memurlar ya? Biraz önce de biri ben memurum yılda 4-5 tatil yapıyorum yazdıarkadaşlar asker polis öğretmen 40-60 aralığında aralığında kazaniyor, ayda 40 bin liraya hangi muhteşem hayatı sunacaksiniz çocugunuza?
Zenginlik emaresi değildi bence bu ya. Babamın kişisel merakıydı. Dört tarafı açık, bahçeli müstakil bir ev, yalıtım yok. Ne kadar yaksak da yine ısınamazdık. Ama kömürlüleri bilemiyorum.Desene tek fukara benmişim :)
37
Hatırladığıma göre yeni yapilan evlerde vardi. Bir akrabanin yeni evinde görmüştüm. Bizim yokdu. Banyoda resmen kocaman 180cm kazan vardi. Alti odunla yakilan. Babam yurtdişindan elektrikli şofben getirmişti... ilk bizde vardi. Komşular woooww, aboooo eşliğinde çocuklarını yikarlardi bizde
Benim annemin çocukluğunda varmış 48 yaşında.
Yasım 45 kaloriferli eve ben 10 yaşındayken taşındık ama öncesinde de vardı akrabalarda, kaloriferin icadı ilkçağ tabi de babamin ikna oluşu 80 leri buldu sadece
Ben şokBursa merkezde ben 8 yaşındayken eve doğalgaz+kalorifer döşenmişti. Sene 1998. Ama bizim komşularda kömürle çalışan kalorifer öncesinde de vardı.
tebriklerBen erteledim. Son raddeye kadar. Sonunda tüp bebekle anne oldum ama maddi ve manevi anca yetebileceğime karar verdikten sonra oldum.
Eğer maddi acidan yetersiz olsaydim veya yetersiz kalsaydim asla dogurmazdim. Asla.
Tabiki doğuran doğursun. Mutlu mesut yaşasınlar ama hiç masum ve sevimli gelmeyen davranış türleri benim gözümde. Kendini doğru düzgün besleyemeyen ve kendine yetemeyen bir insan lütfen kedi bile almasin evine.
Bence şehirle alakalı bir durum.Ben şokben 41 yaşındayım. 10 yaşındaydım apartmana taşındık hiçbir tanıdığımızın evinde yoktu. Sınıf arkadaşlarıma giderdim onlar da dahil. Kat kaloriferi çıktı bazıları yaptırmıştı ama çok pahalıydı. Ben liseyi bitirmiştim bizim apartmana merkezi sistem kalorifer döşendiğinde. Yer: karadeniz il merkezi. Kablolu tv diye bir şeyi ünide okurken Kayserililerden duymuştum hatta
Doğalgaz geleli çok olmadı onu da ekleyeyim. Hiç mi hizmet gelmemiş bizim memlekete anlamadım gittiBen şokben 41 yaşındayım. 10 yaşındaydım apartmana taşındık hiçbir tanıdığımızın evinde yoktu. Sınıf arkadaşlarıma giderdim onlar da dahil. Kat kaloriferi çıktı bazıları yaptırmıştı ama çok pahalıydı. Ben liseyi bitirmiştim bizim apartmana merkezi sistem kalorifer döşendiğinde. Yer: karadeniz il merkezi. Kablolu tv diye bir şeyi ünide okurken Kayserililerden duymuştum hatta
benim için neden üzgünsünüz? ülkedeki gelir adaletini ben mi sağlıyorumSiz çevrenizdeki kaç çocukla bu sonuca vardınız bilmiyorum ama ben 25 yıllık öğretmenim onbinlerce çocuk yetiştirdim ve şu konuda o kadar yanılıyorsunuz ki, çok üzgünüm sizin için...
Bence deBence şehirle alakalı bir durum.
imkanı olan ailelerin çocuklarında travma olmuyor mu ben de evet maddiyat önemli ancak ilgi ve sevgi kadar değil diyorumHayır. Ailelerin imkanları dışında çocuk yapması travma yaratıyor(Maddiyat ya da ilgi, sadece maddiyata kısıtlamıyorum bir önceki mesajımda gayet açık belirtmişim bunu ama nedense siz mantık kurarken o kısmı atladınız.)
Bir çocuğu mükemmel yetiştirmek mümkün değil illa ki bir şeyi eksik oluyor. Ama sevgi yeter diyerek bunlar görmezden gelinemez bunu demeye çalışıyorum ısrarla anlamıyorsunuz, size de iyi akşamlar.
Annem Ankara doğumlu ondan olabilir ama 20 sene önce bizim yaşadığımız lojmanda da yoktu kalorifer doğunun bir iliydi. Ya da vardı ama yetmiyordu ısıtma olarak. Bolu'nun köyünde de soba yokmuş mesela. Annemin babaannesi soba gördüğünde evin ortasında ateş mi olur ev yanar demiş annemin çocukluğunda. Bu beni daha çok şok etti.Ben şokben 41 yaşındayım. 10 yaşındaydım apartmana taşındık hiçbir tanıdığımızın evinde yoktu. Sınıf arkadaşlarıma giderdim onlar da dahil. Kat kaloriferi çıktı bazıları yaptırmıştı ama çok pahalıydı. Ben liseyi bitirmiştim bizim apartmana merkezi sistem kalorifer döşendiğinde. Yer: karadeniz il merkezi. Kablolu tv diye bir şeyi ünide okurken Kayserililerden duymuştum hatta
Zenginlik emaresi değildi bence bu ya. Babamın kişisel merakıydı. Dört tarafı açık, bahçeli müstakil bir ev, yalıtım yok. Ne kadar yaksak da yine ısınamazdık. Ama kömürlüleri bilemiyorum.
Konu sevgi mi daha önemli para mı daha önemli konusu değil.imkanı olan ailelerin çocuklarında travma olmuyor mu ben de evet maddiyat önemli ancak ilgi ve sevgi kadar değil diyorumteşekkürler
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?