Allalla nerde o memurlar ya? Biraz önce de biri ben memurum yılda 4-5 tatil yapıyorum yazdı
arkadaşlar asker polis öğretmen 40-60 aralığında aralığında kazaniyor, ayda 40 bin liraya hangi muhteşem hayatı sunacaksiniz çocugunuza?
benim kız kardeşim de memur
karı-koca 2 çocuk, daha büyüğü bu sene okula başlayacak
kurban bayramında adanaya akraba yanı gezmeye gitti, 2-3 gün takıldılar, haziran sonu 10 gün ege tatili yaptılar - konaklama bedavaydı yalnız, ağustos sonu da 4-5 gün antalyaya gidecekler herşey tatil oel tatili olacak
kışın da illa bir yerlere gittiler valla unuttum neredeydiler, bu güz kasım tatili için balkanlar düşünüyorlar.
kısacası senede 4-5 tatil olur yani illa ki ama hepsi herşey tatil 7 gün tatil olarak olmaz
1-2 tanesi 2-3 günlük olur (mesela 29 ekim filan birleşir ya da bayramın bir kısmında gidilir bir yerlere) bu yakın yerler olabilir, 1 tanesi akraba yazlığı filan olur (hiç yoksa yayla köy evi, ne varsa artık), 1 tanesi otel tatili herşey dahil olur, 1 tanesi de kış kayak ya da ülke dışı (yeşil pasaportları var) 3-4 gün olur.
1- ev kendilerinin
2- k.babası da evlenirken ev vermişti, ayrıca olarak
3- bakıcı parası filan hiç vermediler, çocuklara kreşe kadar hep k.valide baktı, kreşe de hep özele gönderdiler. özel kreşin yüzmesi, jimnastiği bi sürü aktivitesi var zaten ekstra bir yere göndermiyorlar.
4- küçük şehirde yaşıyorlar, hayat bir tık daha ucuz
hani şu da var ki bizimkiler yer içer gezer
benim küçük şehirde karı-koca memur tanıdıklarımın çoğu tatil yapamayacaları için değil pinti oldukları için yapmıyorlar (pintilik + köylü kafası = daha hayatında 1 gece otelde (pansiyonda, fark etmez) yatmamış onlarca öğretmen kuzenim var) her sene arsa, ev, vs yatırım yapıyorlar.