- 30 Mayıs 2015
- 4.687
- 10.543
- 33
- Konu Sahibi melissaalice
ay elbette on tane çocuk yapsın demedim tabi ki bakabileceği kadar çocuk yapılmalı. ama asgari ücret alıyorum diye anne olmamalıyım inancı bence çok doğru değil. bir tane hayatımız var maddi eşitsizliklerin gırla olduğu bir ülkedeyiz. herhangi bir ekonomik düzelme en az 20 yılda olur. bu ertelenecek bir konu değil. ben öyle düşünüyorum.. bütün beğenmedim ve laf sokan mesajlara rağmen hala böyle düşünüyorumYoo bizler değiliz. Çocuklar arkadaşlarından gördüklerine özeniyor. Ben oğlumdan neler öğreniyorum bilsen. Bana ailem hiç böyle şeyler aşılamamıştı, istediğim markaların adını bile bilmezdi babam. Ama isterdim işte. Mesele sadece bu değil ki. Konu sahibinin bebeği olsa, çocuğuma bakayım, kreş yaşına kadar büyüteyim dese ayda 30 binle kira vererek sağlıklı beslenemez bile bir çocuk. Balık, et, meyve fiyatları ortada. Kreşe verse zaten alacağı asgari ücret ona gidecek, değmeyecek. O yüzden en az anaokuluna kadar evde kalmalı bu kadın, bakacak annesi vs. yoksa. Ama ben hep söylerim. Maddi durumu ne olursa olsun her kadının anne olma hakkı var. İnsan ayağını yorganına göre uzatmalı. Sağlıkla büyütebileceği çocuk sayısının farkında olmalı. Ancak bu şekilde daha düzgün nesiller yetişir.
günümüzde çocukların zorba oldukları bir gerçek ama maalesef bu şartlarla yaşamayı da biz öğreteceğiz.