• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Az kaldı ablamı döveceğim sabrım taşıyor… gögüslerine silikon yaptıracakmış hanfendi..

Valla ben meme estetiğine de vajina daraltmasına da takıldım. Ayranı yok içmeye, tahtırevanla gider sçmaya. Hani düzgün bir hayatı, işi, ekonomik özgürlüğü olur neyse de şu haliyle neyin kafası. Babasının verdiği harçlıkları mı biriktirip olacak o operasyonları. Otursun önce insan olmayı öğrensin. Oksijen israfı.
3 çocuğu ile ortada kalıp hayatını onlara adayan annem geldi aklıma, Allah rahmet eylesin gün yüzü görmeden göçtü gitti , bizleri okuttu memur etti , tabiri caizse saçını süpürge etti , kimseye yan gözle dahi bakdırmadı bizi , bir yanda annem gibi asil kadınlar diğer yandan da böyle evladını elinin tersiyle itip kıçını başını yaptırma derdine düşüp gününü gün edenler , yemin ederim sinirlerim alt üst oldu nerden okudum bu konuyu ben 🤦‍♀️🤦‍♀️🤦‍♀️ Herkes anne olmasın Allahımmmmm...

e tüm toplum kadınlara evlen çocuk yap, o zaman statü kazanırsın toplumda bir yerin olur, doğurmazsan eksiksin, olur dediği olabilir mi?

ayrıca çocuklar olmasa kocası evi ona vermezdi...
mutfağını masrafını karşılamazdı
65-70 yaşında babası memesini yaptıracak kızına belki ..tirin çekerdi ama şimdi torunları var diye çekemiyor
tam anlamıyla sonsuz kredi, tam kapsamlı hayat sigortası çocuklar.
Anneme babama silikon olayını söyleme nolur diye yalvarıyor babam öğrenirse çok büyük sıkıntı olur işte o zaman direk devlete koşar babam tabi yolda kalbine iner artık dayanacak güçleri kalmadı. Babam 65 yaşında görseniz çok boylu porslu güçlü bir adamdı kamburu çıktı yüzü çöktü saçları iyice beyazladı mide ağrıları arttı. hissediyorum 2 sene içinde anneme ya da babama bişey olcak 😔

3 çocuğu ile ortada kalıp hayatını onlara adayan annem geldi aklıma, Allah rahmet eylesin gün yüzü görmeden göçtü gitti , bizleri okuttu memur etti , tabiri caizse saçını süpürge etti , kimseye yan gözle dahi bakdırmadı bizi , bir yanda annem gibi asil kadınlar diğer yandan da böyle evladını elinin tersiyle itip kıçını başını yaptırma derdine düşüp gününü gün edenler , yemin ederim sinirlerim alt üst oldu nerden okudum bu konuyu ben 🤦‍♀️🤦‍♀️🤦‍♀️ Herkes anne olmasın Allahımmmmm...
Böyle elleri öpülesi, baş üstünde taşınası kadınlar da anne, bu da anne. Boşanma psikolojisi, özgüven eksikliği falan hiç bana geçmedi bunlar. Kadının ruhunda var. Böyleleri kendisi için de değil, gayet de o görüştüğü erkeklere beğendirmek için yaptırır estetiği. Akıl yok çünkü.

e tüm toplum kadınlara evlen çocuk yap, o zaman statü kazanırsın toplumda bir yerin olur, doğurmazsan eksiksin, olur dediği olabilir mi?

65-70 yaşında babası memesini yaptıracak kızına belki ..tirin çekerdi ama şimdi torunları var diye çekemiyor
Çok güzel bir noktaya parmak basmışsınız, toplum evliliği kadın için bir statü olarak görüyor, kadınlara evlenirseniz toplumda bir yeriniz saygınlığınız olur mesajı veriliyor, evlenince koca evinde istediği gibi yaşayacağını düşündürüyor, çocuk da kadınlığın bir nevi imzası gibi, hem sevecek koca buldum hem de doğurganım maşallah demenin yolu evli çocuklu olmak.

Çocuğun olursa kocanı elinde tutarsın, boşanırsan nafaka bağlatırsın dene dene olan çocuklara oluyor, saksıda çiçek çünkü çocuk, bir hevesle alıp pencere kenarına koyup sıkılınca kenara atıyorsunuz, ki çiçeğin dahi duyguları var severek konuşursanız coşuyor ilgilenmezseniz küsüyor.

Valla keşke ebeveynlik yetersizliği gerekçesiyle devlet bazı kadın ve erkekleri ameliyat ettirse, üremelerini engellese.

Böyle elleri öpülesi, baş üstünde taşınası kadınlar da anne, bu da anne. Boşanma psikolojisi, özgüven eksikliği falan hiç bana geçmedi bunlar. Kadının ruhunda var. Böyleleri kendisi için de değil, gayet de o görüştüğü erkeklere beğendirmek için yaptırır estetiği. Akıl yok çünkü.
Babamın anneme ettiği eziyetler o kadar çoktu ki , en küçük kardeşim daha kundakta diğer iki kardeşte daha 6 yaşında yokuz , babam bizi bırakıp gittiğinde annem bir de ailesinin çocukları bırak ne halleri varsa görsünler tarzı baskılarına maruz kalmıştı, ama evde yiyecek ekmeğimiz olmamasına rağmen bizi bırakmadı, şimdi tüm akrabalarımız saygıyla eğiliyorlar sürekli annemi ve çabalarını övüyorlar ama ne fayda annem tek başına savaştı ve gitti , demem o ki benim annemin psikolojisi çok mu iyiydi yani , yok efendim bunun psikoloji ile değil insanlık ile ilgisi var..

Valla ben meme estetiğine de vajina daraltmasına da takıldım. Ayranı yok içmeye, tahtırevanla gider sçmaya. Hani düzgün bir hayatı, işi, ekonomik özgürlüğü olur neyse de şu haliyle neyin kafası. Babasının verdiği harçlıkları mı biriktirip olacak o operasyonları. Otursun önce insan olmayı öğrensin. Oksijen israfı.
fazla safsınız
kredi çeker ayol, en kötü ödeyemez. ne var ki yani.

Ne kadar da ex yengeme benziyor.Anlatsam sayfalar olur.Yegenim 10 yasinda su amda abim ve annemlerle yasiyor.Haftanin 1 gunu de annesi alip kahvaltiya falan gidiyolar.

anneannenin suçu ne 65 yaşındsk adın kendisinin olmayan 2 tane çocuk büyütecek bu devirde? eskisi gibi de değil hem hangi okula göndereceğini bile insanlar günlerce düşünüyor araştırıyor...çocuk büyütmek bizim zamanımızdaki gibi değil ki sal çocuğu sokağa takılsın akşama kadar yok şimdi.
bence de verin çocukları babaya.
boşama kesinleşince bu adam yeniden evlenir %90.
bari evlenmeden çocuklarla bir düzen kurması gerektiğini idrak etsin.
Şöyle eş kişisi yeniden evlenirse üvey annenin çocukları istememesi ya da onlara kötü davranması gibi bir risk söz konusu. En azından anane eziyet etmez.
Şahsen benim böyle bir kızdan torunum olsa, kızımın yapmadıklarının bedelini ödemem gerekir gibi hissederdim. Dediğim gibi benim çok arkadaşım var ananesi büyüten. Bana daha mantıklı geldi.

Orası da doğru.
Valla bu kadından olmayacak belli, o yüzden baba alsın diyorum ben. İnatlaşmayla ancak çocuklar zarar görüyor. Şimdiden üç tane evleri var çocukların. Olacak şey değil.

Şimdi linçleneceğim ama şöyle sağlam gerilip gerilip tokat manyağı yapasım geldi. Tabii ki sorun estetik değil, göğüs estetiği hiç değil ki ben de yaptıracağım. Sorun sorumsuzluğu, pervasızlığı, aklı bir karış havadalığı, annelik vasfı taşımaması
tokat manyağı yapılmışı da var...

bundan teee 45-50 sene önce hem de.

annemler anlatır. hem de köy yerinde komşuları kadın. hem de 5 tane çocuk...ne yemek yaparmış ne eve bakarmış. akşama kadar kapı kapı gezermiş. köyde bar mar yok tabii.

çocukları 3-4 yaşına geldiği halde yürüyemezmiş (beslenmeyen çocuk nasıl yürüsün) bizim köyler çorak. çeşme filan yok. tulumba var. tulumbanın giderinin olduğu yere yalak denir ,çok pistir sinekler filan üşüşür. çocuklar emekleye emekleye gelir oradan su içermiş. eve tulumbadan bir testi su götürmediği için kadın..
köylüden biri bir ekmek bir domates bir parça birşey verirse yerlermiş. yoksa yok. annemler yapar götürürmüş çoğu zaman yemeklerini. -bu arada annemler de 11 kardeş ve + hep misafirli bir ev yani, çoğu zaman onlarda da olan yemek sınırlı.

(bizim köylerde durum şu: ekmeği, yağı, peyniri, bağı bostanı hepsini kadınlar yapıyordu o zamanlar, şehirden sadece çay şeker kahve alınıyordu). kısacası evde kadın bir iş yapmadığı yerde açsın.

neyse bu teyzenin kocası evde olduğu gün sabah akşam dövermiş karısını bu evin çocukların hali ne diye...ama kadın aynen devam...kadının ruhunda çocuk bakmak, iş yapmak, ev sorumluluğu yok. yok yani.... olmayan kadını anne yapınca böyle oluyor işte. istediğin kadar döv.

adam ilçede çalışıyormuş. demişler bu çocuklar ölecek, açlıktan değilse pislikten ölecek bir gün mikrop filan kapacak, al götür bari şehirde bari günlük işe gittiğin yerde bakkaldan ekmek peynir al yesinler. temiz yerde otursunlar. öyle yapmış adam. ticarete de kafası çalışıyormuş yürümüş gitmiş oradan. zengin şimdi acaip.

ama şimdi kadını görsen "ne fedakar anneyim ne süper anneyim aman da aman" diye geziyor...bilmesen duymasan annelik etmiş sanırsın.

dahası çocuklarını bırakıp kaçıp başkasına giden bi sürü kadın var, duyduğumuz...bir daha görmemiş bile bunlar cocuğunu. anne mi anne...

Babamın anneme ettiği eziyetler o kadar çoktu ki , en küçük kardeşim daha kundakta diğer iki kardeşte daha 6 yaşında yokuz , babam bizi bırakıp gittiğinde annem bir de ailesinin çocukları bırak ne halleri varsa görsünler tarzı baskılarına maruz kalmıştı, ama evde yiyecek ekmeğimiz olmamasına rağmen bizi bırakmadı, şimdi tüm akrabalarımız saygıyla eğiliyorlar sürekli annemi ve çabalarını övüyorlar ama ne fayda annem tek başına savaştı ve gitti , demem o ki benim annemin psikolojisi çok mu iyiydi yani , yok efendim bunun psikoloji ile değil insanlık ile ilgisi var..
Başınız sağ olsun, anneniz nurlar içinde uyusun inşaallah:(

Anne baba olmak öyle kolay iş değil, benim bir arkadaşımın annesi de aynı rahmetli anneniz gibi çok cefakar ve bir o kadar da muhteşem bir anneydi, eşi çok genç yaşta vefat etmiş, kadın 5 çocukla bir başına kalmış, yalnız kalmış kadına bakış açısı çok dar olduğu bir yerde kimse kapısını çalmadan senelerce tek başına hayat mücadelesi vermiş, çocuklarının hepsini okutmuş hepsini evlendirmiş.

Sadece annelik de değil, her erkek de baba olamaz aynı babanız gibi, annemin arkadaşının kocası gibi adamlar çocuk sahibi olmamalı.
Annemin arkadaşı vefat ettiğinde 30’unda bile yoktu kızı da henüz 2 yaşındaydı, babası olacak müsvedde kızını ben bakamam deyip anneanneye bıraktı, çok geçmemiş evlenmiş çoluk çocuğa karışmış bostan korkuluğu, o yavrucak anneannesiyle büyüdü oradan gelin çıktı, yine de evlat işte annesi kara toprakta bari babası düğününde yanında olsun istedi sanırım, belki eşinin ailesine karşı benim bir babam var demek mi istedi nedir, düğüne çağırmış ama adam gelmemişti😡

Hayvan diyoruz hayvanlarda bile analık içgüdüsü var, kuşlara kuş beyinli deriz akılları yok sanarız o bizim cahilliğimiz, kuşlar bile yuvadan düşen yavrusu için çırpınıyor, tavuklar bebeklerini korumak için kedi köpeklere dahi saldırıyor.

Şöyle eş kişisi yeniden evlenirse üvey annenin çocukları istememesi ya da onlara kötü davranması gibi bir risk söz konusu. En azından anane eziyet etmez.
Şahsen benim böyle bir kızdan torunum olsa, kızımın yapmadıklarının bedelini ödemem gerekir gibi hissederdim. Dediğim gibi benim çok arkadaşım var ananesi büyüten. Bana daha mantıklı geldi.
valla kusura bakmayın
babanın "ama yeni eşim istemezse" demek gibi bir lüksü yok..
baba hayattayken anneanne değil çocuklara bakması gereken kişi.

eskiden annaanneler bakıyordu
zaten şimdiye kadar da bakmış
hep bu çarpık zihniyet zaten bu hale gelinmesinin sebebi.

valla kusura bakmayın
babanın "ama yeni eşim istemezse" demek gibi bir lüksü yok..
baba hayattayken anneanne değil çocuklara bakması gereken kişi.

eskiden annaanneler bakıyordu
zaten şimdiye kadar da bakmış
hep bu çarpık zihniyet zaten bu hale gelinmesinin sebebi.
Teoride bu şekilde ama gerçekte malesef olmuyor işte . Annesinin bakmadığı çocuklari baba umursamiyor hele üvey anne hiç takmıyor . Çarpık zihniyet değil bence ben hiç cevremde bosaninca müthiş baba olmaya devam eden insan görmedim . Varsa nadir bir durum burda da okumadım .

Çok güzel bir noktaya parmak basmışsınız, toplum evliliği kadın için bir statü olarak görüyor, kadınlara evlenirseniz toplumda bir yeriniz saygınlığınız olur mesajı veriliyor, evlenince koca evinde istediği gibi yaşayacağını düşündürüyor, çocuk da kadınlığın bir nevi imzası gibi, hem sevecek koca buldum hem de doğurganım maşallah demenin yolu evli çocuklu olmak.

Çocuğun olursa kocanı elinde tutarsın, boşanırsan nafaka bağlatırsın dene dene olan çocuklara oluyor, saksıda çiçek çünkü çocuk, bir hevesle alıp pencere kenarına koyup sıkılınca kenara atıyorsunuz, ki çiçeğin dahi duyguları var severek konuşursanız coşuyor ilgilenmezseniz küsüyor.

Valla keşke ebeveynlik yetersizliği gerekçesiyle devlet bazı kadın ve erkekleri ameliyat ettirse, üremelerini engellese.
Bi keresinde eşimle tartıştım evden gitti 1 günlüğüne ablamda telefonda keşke çocuk yapsaydın çok geç kaldın. Eve bağlardın falan dedi. Böyle puzzle gibi, birleştirdikçe yeni şeyler farkediyorum bu beni daha çok yoruyor. Babam ona bak ben seni kızınla da kabul ederim mutsuzsan boşan dediğinde kocamdan boşanıp senin boyunduruğun altında mı yaşayacağım dedi gitti ikinci çocuğu yaptı oğlan dünyaya gelince bakın oğlan evlat verdim gibi eşine karşı daha da güçlenmişti. O zamandan sonra başladı büyük sorunlar..

Tüm yorumları okuyunca resmen irkildim.
Nasıl anne böyle ?
Eski eş nasıl biri bakar mı çocuklarına ?
Yok bakmaz diyorsanız iki seçenek var ya sosyal hizmetleri arayacaksınız devlet korumasına alınacaklar ya da anneanne dede ile yaşayacaklar. Aslında eski eşim maddi durumu iyiyse anneannenin yanına bir yardımcı ayarlansa olmaz mı ?
nerden tutsam elimde kalıyor bu konu..

Merhaba arkadaşlar,
Biliyorsunuzdur çoğunuz ablam boşanma evresinde bir kadın. İki çocuğu var boşanma davaları epeyi bir uzadı. Çekişmeliye gittiği için 2 davaları kaldı. Önümüzdeki kasımda pedagog eşliğinde çocukları dinleyecekler. Neyse,
Bir süredir iyilerdi ablam çocuklarına karşı ilgiliydi sadıktı gel zaman git zaman ablama yine geldiler.
Hep uçarı takılmak istiyor. Arkadaş ortamlarında takılmak istiyor. Son 4 gün önce beni aradı. Ağlaya ağlaya ben bu çocukları istemiyorum bakmak istemiyorum istediğim hayat bu değil, o şerefsiz gününü gün ederken ben iki çocukla bi başıma kalamam dedi. Bende ona değil çocuklara dayanamadığım için getir bana çocukları, bi kaç gün kafanı dinle bu düşüncelerden kurtul o çocukların sana ihtiyacı var dedim. Getirdi 4 gündür bendeler. Eşim ve ben her dediklerini yapıyoruz çok da güzel vakit geçiriyoruz denize götürdük yarında götüreceğiz velhasıl eşim ve ben çocuklara çok üzülüyoruz. 4 gün bendeler 2 gün annemdeler 5 gün kendi evlerindeler böyle hayat mı olur yazık bu çocuklara diye eşimle dertleştik. Demin ablam aradı. Çocuklar biraz daha sende kalsın ben silikon taktırcam dedi. Ya böyle bir şey olabilir mi ? Ya ben mi bağnaz düşünüyorum yoksa o mu normal değil arkadaşlar bana akıl verin ben işin içinden çıkamıyorum. Ben de çocuklara ben çok alıştım çok tatlılar dedim al senin olsun dedi ben istemiyorum çocuk bakmak dedi sonrada pazartesi alırım belki dedi.
Çocukların kalmasına değil, ablamın böyle ortam yapma isteğinden silikon gögüs taktırmak istemesine vajina düzeltme ameliyatı yaptırmak istemesine takıldım. Hayatında henüz biri yok ama erkeklerle çok arkadaşlık kuruyor. Saçma sapan kadınlarla arkadaş oluyor. Aklı beş karış havada. Arkadaşlıkları 5 günü geçmiyor hep takışıyor. Hala arkadaşlardan hayır gelmeyeceğini anlamıyor.
Nasıl bir rest çekebilirim ablama daha fazla katlanamıyorum. Kafa göz dalmak istiyorum. Babam ve annem çok üzülüyor bu duruma. Çocuklara çok üzülüyoruz. ☹️
Dün eşimle kaldılar ben işten dönünce oğlanın yanına oturdum kafasını geldi hemen koluma koydu başını sevdim bi mutlu oldu anlatamam. Kız da geldi tepeme oturdu saçlarımla oynamaya başladı. Gözlerimi dolduruyor onların bu sevgiye aç halleri.
Sırf zor bir süreç yalnız kadın başına kaldı diye destek oluyorum kırmamaya çalışıyorum ama taşmak üzereyim. Ne yapacak ki silikon gögüsü düzgün vajinayı şuanda? Ne istiyor? Az bi kredi çekecekmiş onca yokluğun arasında.. hayaliymiş
Ablanız sadece kendini değil tüm hayatını baştan yaratmak istiyor ,böyle kadınları asla anlamıyorum bir kadın olarak hicbirimizin evlilik geleceği belli değil ve yapılan çocuklar bu evliliklerin temeline göre sekillenmedigine göre bakmakla yükümlü olan anneleri ve babaları. Örneğin benimde evliligim bitebilir kim bunun bitmeyecegini söyleyebilir ki ancak evlat benim evladım hayatimin sonuna dek tek çıkarım olmadan onu büyütüp kollamakla görevli olan ilk kişi benim ,yoksa bana anne değilde baba denilirdi .
günümüz erkekleri sadece sperm babası oldukları için tüm yük kadına biniyor ,ablanizda taşıyıcı anne olma sıfatına sokmuş bile kendini . Çocukları siz büyütürseniz yarın yaşlandığı zaman ablanız, bukez "ah ben pişmanım hata yaptım" naraları atacak ,niçin çünkü gençlik elden gitmiş sonrasında çocuğu olduğu aklına gelmiştir o da sırf yine kendisine baksınlar diye kendi cikarini düşünmüştür ,bencil çok bencil. Yine yapsın silikonu vs ama çocuklarından geçmesi büyük hata belli ki istemiyor ki sizin agzinizi arıyor bakmanizla ilgili .yazık o anne değilde siz anne olmuşsunuz resmen o ise teyze . Siz çok haklı ve yine sabirlisiniz ben olsam çok güzel laflarimla yerin dibine sokmuştum

Teoride bu şekilde ama gerçekte malesef olmuyor işte . Annesinin bakmadığı çocuklari baba umursamiyor hele üvey anne hiç takmıyor . Çarpık zihniyet değil bence ben hiç cevremde bosaninca müthiş baba olmaya devam eden insan görmedim . Varsa nadir bir durum burda da okumadım .
peki o anaannelerin dedelerin ömrünün son 3-5 senesinde ne hale geldiğini gördünüz mü?

üstelik de ananesi büyütenler genelde anne çalıştığı için bakılan çocuklar anne öyle tümüyle atıp gitmiş olmuyor...
burada anane zaten 10 senedir bakıyor bu çocuklara, bir 10 sene daha nasıl bakabilir aklınız alıyor mu?

Back