- Konu Sahibi cileklidon
Bizim Türk toplumunda var. 65 yaşından sonra yaşlılara bir ayağı çukurda gözüyle bakılıyor. Geçen bir video izledim. Amerika’da 85-90 yaşlarında bir adam trafik kuralı ihlali yapıyor. Mahkemeye çıkarılıyor. Hakim neden kural ihlali yaptığını soruyor. Oğlu varmış. 60 yaşlarında, engelli. Onu hastaneye götürüyormuş. Yani diyeceğim şu ki orda yaşlılar ölene kadar hayatın içine karışıyor.Maalesef biz anne ve babanın ne kadar ortak sorumluluğu var desekte benim işe yaramaz dayım çocugunu en son kim bilir kaç yıl önce görmüştür yolda görse tanir mi acaba ? Böyle çevremde üç beş örnek var. Mesela biri yeniden evlendi çocuk küçük babasının yanına gidiyor bir iki gün sonra annesini arıyor adamın yeni eşi çocuğa kiziyormus surayi dağıtma bunu yapma diye . Gerçek bu bosandiktan sonra babalık sadece parayla yapılıyor . Babaya verilen velayetlerde de genellikle babanneler bakıyor çocuğa
Ben 10 yaşlarımı hatırlıyorum. Günümün çoğu okulda geçiyordu. Hafta sonlarım kurslarda. Bakıcı bile değil, derslerine yardımcı olacak biri bulunsa yeter.