• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Az kaldı ablamı döveceğim sabrım taşıyor… gögüslerine silikon yaptıracakmış hanfendi..

Maalesef biz anne ve babanın ne kadar ortak sorumluluğu var desekte benim işe yaramaz dayım çocugunu en son kim bilir kaç yıl önce görmüştür yolda görse tanir mi acaba ? Böyle çevremde üç beş örnek var. Mesela biri yeniden evlendi çocuk küçük babasının yanına gidiyor bir iki gün sonra annesini arıyor adamın yeni eşi çocuğa kiziyormus surayi dağıtma bunu yapma diye . Gerçek bu bosandiktan sonra babalık sadece parayla yapılıyor . Babaya verilen velayetlerde de genellikle babanneler bakıyor çocuğa
Bizim Türk toplumunda var. 65 yaşından sonra yaşlılara bir ayağı çukurda gözüyle bakılıyor. Geçen bir video izledim. Amerika’da 85-90 yaşlarında bir adam trafik kuralı ihlali yapıyor. Mahkemeye çıkarılıyor. Hakim neden kural ihlali yaptığını soruyor. Oğlu varmış. 60 yaşlarında, engelli. Onu hastaneye götürüyormuş. Yani diyeceğim şu ki orda yaşlılar ölene kadar hayatın içine karışıyor.
Ben 10 yaşlarımı hatırlıyorum. Günümün çoğu okulda geçiyordu. Hafta sonlarım kurslarda. Bakıcı bile değil, derslerine yardımcı olacak biri bulunsa yeter.

Bizim Türk toplumunda var. 65 yaşından sonra yaşlılara bir ayağı çukurda gözüyle bakılıyor. Geçen bir video izledim. Amerika’da 85-90 yaşlarında bir adam trafik kuralı ihlali yapıyor. Mahkemeye çıkarılıyor. Hakim neden kural ihlali yaptığını soruyor. Oğlu varmış. 60 yaşlarında, engelli. Onu hastaneye götürüyormuş. Yani diyeceğim şu ki orda yaşlılar ölene kadar hayatın içine karışıyor.
Ben 10 yaşlarımı hatırlıyorum. Günümün çoğu okulda geçiyordu. Hafta sonlarım kurslarda. Bakıcı bile değil, derslerine yardımcı olacak biri bulunsa yeter.
Annemler yaşlarına göre çok yaşlı duruyor bundan 4 yıl önceki fotoğraflara bakıyorum babam aslan gibiymiş.

Evliyken bana oramı buramı yaptırcam dediğinde tabi yaptır abla nasıl mutlu olcaksan öyle yap göğüsse seni mutlu eden göğüs yaptır vajinaysa vajine. Kendini nasıl iyi hissedeceksen öyle yaşa bak eşin de karışmıyor dediğim günler de oldu. Niye yaptırmadı o zamanlar. Şimdi mi aklıma geldi estetikleri sıra sıra yaptırmak. O ameliyat olurken babam annem de 4 tane çocukla çırpınsın.
Abim annemlerle altlı üstlü oturuyor aynı yaşıt iki çocuk daha var. Ablamın çocukları oraya gidince sevinçle buluşuyorlar aşağıda durmuyor diğer çocuklar annemlerde ama iki saat sonra ev savaş alanı oluyor annemin bünyesi kaldırmıyor artık dadı gibi bi ona koşuyorum bi buna diye ağlıyor. Bel fıtığı çıktı oturunca kalkamıyor daha.
Siz olsanız nasıl bi konuşma yaparsınız böyle bi ablayla? Ben artık katlanamıyorum. Anneme babama bir şey olacak.
Valla açıkça diyeyim mi? Ben konuşma falan yapmam, ne hali varsa görsün 5 kuruş yardım yapmam yaptırmam da ama, sadece çocuklar için eşini de ablamı da alırım karşıma, çocuklarınıza sahip çıkacak mısınız çıkmayacak mısınız derim, ağız burun mu büküyorlar eh iyi o zaman, benim anne babam da çocuklarınıza bakmak zorunda değil, Aile Bakanlığına haber veriyorum çocukları devlet korumasına alsınlar, en azından oradan oraya savrulmazlar, devletin elinde sağlıkla huzurla büyütülüp okutulurlar dersiniz.

Boşanma daha gerçekleşmedi mi? Mahkemeye geleceğim hakime bu aile çocuklarına bakmıyor çocuklara devlet sahip çıksın diyeceğim deyin bakalım ne yapacaklar.

Ablanız sorumsuz, enişteniz de sorumsuz.

Umarım çocukların kaderi güzel olur da böyle hayırsız ebeveynlerin elinde ziyan olup gitmezler, ana babaları acımıyor Allah acısın yavrucuklara.

Annemler yaşlarına göre çok yaşlı duruyor bundan 4 yıl önceki fotoğraflara bakıyorum babam aslan gibiymiş.
Dün Dilan Polat’ın hayat hikayesini dinledim. Babası annesini vurmuş. 3 çocuk ortada kalmışlar. Teyzeleri eşini bırakmış. Kendi çocuklarıyla beraber yeğenlerine bakmış. Dilan Polat teyzesine “teyze annem” diyor.
Böyle durumlarda birileri kendini feda ediyor. Kolay işler değil.

Valla açıkça diyeyim mi? Ben konuşma falan yapmam, ne hali varsa görsün 5 kuruş yardım yapmam yaptırmam da ama, sadece çocuklar için eşini de ablamı da alırım karşıma, çocuklarınıza sahip çıkacak mısınız çıkmayacak mısınız derim, ağız burun mu büküyorlar eh iyi o zaman, benim anne babam da çocuklarınıza bakmak zorunda değil, Aile Bakanlığına haber veriyorum çocukları devlet korumasına alsınlar, en azından oradan oraya savrulmazlar, devletin elinde sağlıkla huzurla büyütülüp okutulurlar dersiniz.

Boşanma daha gerçekleşmedi mi? Mahkemeye geleceğim hakime bu aile çocuklarına bakmıyor çocuklara devlet sahip çıksın diyeceğim deyin bakalım ne yapacaklar.

Ablanız sorumsuz, enişteniz de sorumsuz.

Umarım çocukların kaderi güzel olur da böyle hayırsız ebeveynlerin elinde ziyan olup gitmezler, ana babaları acımıyor Allah acısın yavrucuklara.
Geçen sene olaylar oldu ben evine gittim ortalığı karıştırmıştı bende masaya elimi vurup buna herşeyi söyledim nankörsün ne yaptığın belli değil diye evden falan kovdu beni çocuklara ıvır zıvır almıştım onları camdan savurdu gelmiş benim evimde babamı iyiliyo diye camdan bağırmaya başladı rezil etti beni aylarca kapısını açmadım çocukları da göstermedi falan. Ya korkunç biri anlayacağınız. Yapamayacağı bir şey yok gözü dönünce ortalığı ateşe verir, yapar yani.

Bir kaç sene önce uzmana gitti babamla, doktor ablama demiş ki sen hasta değilsin… sen şımarıksın demiş
Yani siz anlattıkça ablanizin karakteri buymuş dedik
Avrupada bisiklet süren teyzeler beni çok mutlu ediyor ya hayran kalıyorum aktifliklerine. Bizimkiler 60tan sonra ya torun bakiyor ya da her gün Kuran okuyup adeta ölmeyi bekliyorlar.
Oyle bir ülke ki insanlar 40li yaşlarında emekli olmuş yani çok kızıyorum. Ama şu da var iyi bakilmazsa vücut da erken çöküyor. Zaten egzersiz falan hak getire, hamur ve şeker üzerine bir beslenme alışkanlığı ne balık ne deniz mahsulü yerler. Sonra eklem sıvıları biter fıtıklar kireçlenmeler romatizmalar çıkar.

Yani siz anlattıkça ablanizin karakteri buymuş ded
Avrupada bisiklet süren teyzeler beni çok mutlu ediyor ya hayran kalıyorum aktifliklerine. Bizimkiler 60tan sonra ya torun bakiyor ya da her gün Kuran okuyup adeta ölmeyi bekliyorlar.
Oyle bir ülke ki insanlar 40li yaşlarında emekli olmuş yani çok kızıyorum. Ama şu da var iyi bakilmazsa vücut da erken çöküyor. Zaten egzersiz falan hak getire, hamur ve şeker üzerine bir beslenme alışkanlığı ne balık ne deniz mahsulü yerler. Sonra eklem sıvıları biter fıtıklar kireçlenmeler romatizmalar çıkar.
Annem 2 gün önce bana geldi yüzü gülerek bana dedi ki kızım ben hala güçlüymüşüm Allahım bana daha çok güç versin dedi. Gözlerim doldu. Görsen pire gibi bi dakika yerinde oturmaz. Hiç uyuşuk bir kadın değil normalde ☺️

Annane iki çocuk evde yemek ve ev temizliğinde zorlanır bnece ya . O konuda yardımcı biri lazım eve . Anne babada artık kötü bir kelime kullanmak istemiyorum ama o kadar da vicdansız değilse eve bir yardımcı yollasinlar. Üremeyi biliyorlar bari maddi destek versinler

o programın amacı zaten amerikanın ne kadar mükemmel insanları var diye reklam yapmak....tamamen PR.

65 yaşından sonra insanların bir ayağı çukurda diye bakmıyorum. kendi babam 65+ yaşında hala bilfiil çalışıyor. kendim de emekli olmayı düşünemiyorum. konudaki abladan daha büyüğüm.

ama "nasılsa anane bakar, nasılsa bababane bakar" kafası tam olarak şu anda gelinen yerin sebebi.

tam aksine dede, nine, teyze kim varsa alacak bu anayı babayı "bakıyor musunuz yoksa biz sizi şikayet mi edelim" filan diyecek. hatta bakmayacak çocukları, başlarına bırakacak. üzgünüm ama öyle. gereksiz merhamet maraz doğurur.

çocuklar babanın da çocuğu ne münasebet anne baba varken dede nine?
sürekli ayıbını ört sürekli bak sürekli yap yap kadın niye şımarmasın? kadın hasta ya da aciz değil kadın şımarık bunun lamı cimi yok.

adamdaki lükse de bak...evlenir de eşi çocukları istemezseymiş. (evet %99 evlenir, boşanma kesinleşsin hele hemen evlenir) ama o iş öyle kolay olursa nineler zaten bakarsa tabii ki evlenir. hatta adama "koş aslanım aman 1 gün kadınsız kalma hemen evlen" denmiş olunur.

Durumu açıkca konussaniz karşı tarafla baba bir yardımcı tutsa çocuklar hafta içi anane ya da babanne de kalsa bu şekilde bir düzen kurulamaz mi ablaniz bakacak gibi değil dediğinize göre baba da sorumluluk ustlenmiyor

Annane iki çocuk evde yemek ve ev temizliğinde zorlanır bnece ya . O konuda yardımcı biri lazım eve . Anne babada artık kötü bir kelime kullanmak istemiyorum ama o kadar da vicdansız değilse eve bir yardımcı yollasinlar. Üremeyi biliyorlar bari maddi destek versinler
Adam o kadar destek verse ablam kaç kere al çocuklarını istemiyorum diye cırlaya cırlaya ağladığında iyi alıyorum bakıcı tutacağım sen de yüzlerini göremezsin onlar sahipsiz değil derdi. İkisi de bok gibiler

Annem 2 gün önce bana geldi yüzü gülerek bana dedi ki kızım ben hala güçlüymüşüm Allahım bana daha çok güç versin dedi. Gözlerim doldu. Görsen pire gibi bi dakika yerinde oturmaz. Hiç uyuşuk bir kadın değil normalde ☺️
Yok ben sizin anneniz özelinde söylemedim. Bizim toplumumuzun sağlıklı bir yaşam stili yok onu eleştiriyordum. O yüzden yaşlılık dönemi bir Avrupalıdan daha kötü geçiyor

Geçen sene olaylar oldu ben evine gittim ortalığı karıştırmıştı bende masaya elimi vurup buna herşeyi söyledim nankörsün ne yaptığın belli değil diye evden falan kovdu beni çocuklara ıvır zıvır almıştım onları camdan savurdu gelmiş benim evimde babamı iyiliyo diye camdan bağırmaya başladı rezil etti beni aylarca kapısını açmadım çocukları da göstermedi falan. Ya korkunç biri anlayacağınız. Yapamayacağı bir şey yok gözü dönünce ortalığı ateşe verir, yapar yani.
Bir şey olmaz, siz o böyle yapınca çağırın polisi şikayetçi olun, gerekirse uzaklaştırma kararı çıkarın, karşısında dişli biri olsun bakın bu şımarıklıkları yapabiliyor mu?
Anne babanız çökmüş güçleri yetmiyor, eşi ben istediğimi yapayım da bu da ne hali varsa görsün demiş o yüzden salmış, ablanız da meydanı boş bulduğundan coşuyor, eskilerin bir lafı vardır deli deliyi görünce değneğini saklarmış, benim kardeşim olsaydı saklamak şöyle dursun değneğini gösteremezdi bile.

Adam o kadar destek verse ablam kaç kere al çocuklarını istemiyorum diye cırlaya cırlaya ağladığında iyi alıyorum bakıcı tutacağım sen de yüzlerini göremezsin onlar sahipsiz değil derdi. İkisi de bok gibiler
Orta yol onunla da bulunmaz diyorsunuz yani . Belki çocukları için vicdana gelir bir yardımcı tutulmasına yardım eder diye düşündüm . Çünkü annenizse de fıtık varmış iki çocuk her gün yemek ve ev temizliği çok zor .

ya o kadının tek çocuğu bu mu tek torunu bunlar mı?
başka torunları demeyecek mi bizim ananemiz değil mi diye? başka gelin/damat demeyecek mi?
ya da konu sahibi çalışıyorsa belki yarın o da yardım almak isteyecek annesinden...

ne kadar kolay anane kendisi feda etsin demek.
o sırada başkalarının hakları ne olacak? aile huzurları ne olacak? zaten şimdiye kadar tepelerine çıkartmışlar.

üstelik eskiden salıyordun çocukları sokağa büyüyorlardı şimdi hangi çocuk sokakta büyüyor?

Biz birkaç sene önce yuvadan düşen bir serçe yavrusuyla alakalı bir olay yaşadık, yuvadan düşmüş ama hangi yuvadan düşmüş bilmiyoruz çünkü komşular sağ olsun pek hayvansever olduğundan, bahçesinde gören sahip çıkıp yuvasını aramak yerine diğer bahçeye atmış, yavru serçe atıla atıla bizim bahçeye kadar gelmiş, tesadüfen eşim bulmuş, nereden düştü diye bakınırken yan komşuyu görüyor soruyor, ben sizin bahçeye attım attım ne bileyim nereden düştü diyor, eşim eve bir geldi elinde yavru serçe:KK43: sokakta bulduğumuz yaralı kuşları koyduğumuz bir kafesimiz var ona koyduk garibi, su verdik biraz da kuş yemi ama kuzucuk sessizliğe büründü, kafeste tek yaptığı deli gibi çırpınıp dışarı çıkmaya çalışmak.
Daha önce başımıza geldi o yüzden biliyoruz bu kadar çırpınma kanatlarını zedeliyor hiç uçamaz hale geliyorlar, salsak tam uçamıyor kediler kapar, yuvası deseniz nerede olduğunu bilmiyoruz bulmak da pek mümkün değil kafeste kalsa korkudan çırpınırken ölecek, çaresizlik ne fena bir şey:KK43:

Akşam üzeri eşim kalk gidiyoruz dedi kafesi de al bu yavruya yuva bulacağız, evin birkaç km ilerisinde insanlardan uzak, bolca serçenin olduğu bir alan var oraya gittik, serçeyi kafesten çıkarıp bir dala koydu eşim ve hemen saklandık neler olacak diye, yavru serçe ötmeye başladı birkaç dakika sonra yanına 2 erişkin serçe geldi, serçeler bir yavrunun olduğu dala konuyor bir yakın başka bir dala, yavru serçeye ne yapacağını daldan dala nasıl konacağını öğretiyorlarmış meğer, biz serçeyi kendi yuvalarına uçurduklarında anladık ne yapmaya çalıştıklarını, o yavru o gün yuva buldu, diğer serçeler arasında ötmeye başladı, yemin ediyorum anlatırken bile aynı o gün gibi ağlıyorum, o serçeler yavrunun ailesi miydi yoksa serçelerin dünyasında yuvasız bir yavruya bakmak diye bir şey mi var bilmiyorum ama ben insanlığı da anneliği de hayvanlardan öğrenmeyi tercih ediyorum.
Gerçekten çok etkilendim, ne mutlu size bu eşsiz anlara tanıklık etmişsiniz, çok güzel 🤩🤗

başka torunları demeyecek mi bizim ananemiz değil mi diye? başka gelin/damat demeyecek mi?
ya da konu sahibi çalışıyorsa belki yarın o da yardım almak isteyecek annesinden...

o sırada başkalarının hakları ne olacak? aile huzurları ne olacak? zaten şimdiye kadar tepelerine çıkartmışlar.

üstelik eskiden salıyordun çocukları sokağa büyüyorlardı şimdi hangi çocuk sokakta büyüyor?
Çocukların biri 11 yaşında biri 9 yaşında oneriniz nedir ?
anne baba da bakmıyor .
Bu çocukların da bir büyüğe ihtiyaci var eniştenin yanında kaç gün duracaklar ?
Yani başka torunu başka evladı da bir zahmet sussun otursun anne babası bakmıyor çocukların istemiyorlar şimdi onların duygu durumlarıni düşünecek halim yok açıkçası . Ortada kalan çocuklar beni daha çok üzüyor .

Bu arada konuyu tamamen okudunuz mu evliyken bile kadın dayanamıyor babaya video atıyormuş baba da çocuklara vuruyormus . Ayrılınca kadın sizden bıktım diye küçücük çocuklara kiziyormus bu anne baba çocuğa bakabilecek durumda mi ? Kaldı ki bu şekilde baksalar hadi tamam dendi istemiyorlar da çocukları ikisi de

Back