ayyy cinnet gecirip aticam artik kendimi :(

Kesinlikle bu fikrinizi değiştirmeyin bende yapı olarak asabi birisiyim banada oğlum daha 2 yaşındayken hemen 2 nciyi yap beraber büyürler ileride rahatlarsın vs vs çok söyleyen oldu hatta eşim bile istedi ama kulak tıkadım bütün yorumlara ben biliyorum dedim zamanını ve 7 yıl aradan sonra yaptım hiç de pişman değilim şimdi işten gelip mutfağa girdiğimde küçüğüm ağbisiyle oynuyor bende rahat rahat yemeği hazırlıyorum işim olduğunda ağbi ilgileniyor seve seve bende işimi yapıyorum sonuç olarak sizi sizden başka kimse tanımıyor en iyi

Genelleme yapmıyorum
İstatislik bilgi veriyorum dünya üzerinde yapılmış bir araştırma
0-6 yaş arasında cocugun ana karakterı olusuyor ve bu bakıldıgı kısıler tarafından ona aşılanıyor.
Örnek alıyor ve deiğiştirilmiyor ancak sosyal ortamlarda yetişkin oldugunda rol yapma yeteneğini kazanıyor ancak özüne döndüğünde yine o 0-6 yaş döneminde öğrendiği karakteristik özellikler ortaya cıkıyor
bu özüne döndüğü dediğimiz şey ay evlendikten sonra kocam -karım cok değişti, içinden cadı- odun biri cıktı şiddet meyilli bilmem ne diyoruz ya hah o

sırtınızda kambur, ayağınızda pranga ise çocukları evlatlık verin, en azından sağlıklı bir ortamda büyüsünler.. valla kimse kusura bakmasın, sizin gibi insanlara zerre acımıyorum.. sorunlu bir insansınız, çocuklarınız da sorunlu olarak büyüyorlar.. büyük çocuğunuz şimdiden sizden ve dırdırınızdan bıkmış.. sürekli intihar ajitesi yapmaktan da vazgeçin, herkes kendi mezarını dolduracak ne sanıyorsunuz eşiniz ya da çocuklarınız arkanızdan vicdan azabı mı çekecek? her olumlu mesaja verecek bir bahaneniz hazır, o zaman tekrar ediyorum; çocukları evlatlık verin..

Aynen. Millete göre çocuk sahibi olunmaz ki. Onu büyütecek terbiyesini verecek anne. Çok değerli bir üstad insanın en birinci muallimi annesidir der. Anne iyi olmazsa çocuktan ne beklentisi olacak!

Bu cok kôtù ya ben sakin olmak istiyorum. Bu bilgi icin tesekkùr ederim.Kendimi degstrmeye caliscm . Cocuklarim benim gbi sinirli olmalarini istemiyorum.

Benim iki erkek kardesim de yatagini toplar, tabagini bardagini bulasik makinesine koyar. Hatta makine temiz yikamissa bosaltirlar. Giysilerini asar kaldirirlar, varsa kendi ütülerini kendi yapar. Biri evlendi kendi evinde de ayni. Masayi toplar, esi bulasiklari makineye koyar. Cinsiyet, genetik yapi, huy bence de bahane. Tamamen yetistirmeyle alakali.

Konu sahibi hep ayni konuyu aciyor, her seferinde akil fikir veriliyor yardimci olacak yorumlar yapiliyor ama degisen bir sey yok. Cocuklarin aksam yatma saati belli ve kesin olacak. Ben 20:00 'de ikisini de dis fircalama pijama giydirmeye gönderiyorum en gec 20:30 da yatmis oluyorlar. Ben yurtdisinda yasiyorum ve okul baslarken kagit gönderiyorlar eve cocuklar aksam erken yatsin, okula uykularini alip dinlenmis gelsinler yaziyor. Okulda yemek yiyorlar ve kural belli, yemezsen ac kalirsin ve ögleden sonra pasta tatli saatinde de yiyemiyorlar. Artik ekmegi falan kemirip 15:00'te eve gelip dolaba saldiriyorlardi yememislerse. Ben de evde uyguluyorum aynisini, ha cok da yüzüne bakilmayacak yemekler yapmiyorum. Acikliyorum saglikli olmak icin hastalanmamak icin yememiz lazim ... vitaminler sadece bu gidalarda var diyorum. Gardiyan gibi yiyene kadar tepelerinde durmuyorum. Yemek zorunda degilsiniz ama baska yiyecek yok ona göre diyorum. Hic vicdan azabi da cekmiyorum cünkü varligi yoklugu bilsinler. Bunu sevmedin mi dur sana sunu yapayim onu da yemezsen bunu pisireyim olayi yok bende. Yemeden yattiklar günler oldu olmadi diyemem ama masallah ne boy ne kilo eksikleri yok. Masa disinda yemek yasak bizde, hic elimde tabakla peslerinden gezmedim.

Boya yapiyorlar diyelim, onu toplayip kaldirmadan baska oyuncakla oynayamazlar. Birini kaldirip yerine koymadan digerini alamazlar. Ilk basladigimda büyük bir torba koyuyordum ortaya. Toplamadiklarinizi bu torbayla cöpe aticam ona göre ayirin ya da kaldirin diye. Ya toplayacaklar ya cöpe gidecek esneme yok kural var. Yine yedikleri tabagi kasigi bardagi mutfaga getirirler, sofra kurulurken yardim ederler. Büyük kiz okuldan gelince dersini yapmadan birseyle oynayamaz. Önce ders sonra aksama kadar oyun. Hafta ici degil ama hafta sonu ellerinden geldigince yataklarini toplarlar, pijamalarini katlayip kaldiririlar.

6,5 ve 8,5 yasinda iki kiz. Ikisi de bebekti gurbete geldim. Ana baba yok, arkadas yok, iki dakika nefes alayim demek icin cocugu birakacak hic bir yer yok tanimiyorum kimseyi. Ev hep daginik heryer heryerde. Sacimi acip taramadigim günler oldu. Ben de esim yardim ettigi halde hep sizlan sikayet et nereye kadar, yaparsan sen yaparsin sen dogurdun bu cocuklari mecburiyet görev gibi görme cocuklarini, kalk anne ol dedim kendime. Hafta sonlari kücügü evde babasina birakirdik büyük kizla gezerdik yemek yemeye giderdik. Sabrederek yilmayarak ögrettim simdi de meyvelerini topluyorum. Istanbul'a gidince biri anneannede biri babaannede kalmak ister. Masayi hazirlamaya toplamaya yardim ederler, kendileri giyinir soyunur hic yük olmazlar onlara.

Benim annem saat cok gec yorgunum demez tüm evi toplamadan yatmazdi. Ben de aynisini yapiyorum ve sabahlari toplu düzenli temiz eve uyanmak cok pozitif baslatiyor güne.

Bence aksi hali tamamen bahane. Yok karaktermiş cinsiyetmiş. Benim büyük erkek kardeşimin arkasını annem ve ben toplardım şuan çorabını almaz yerden. Küçüğünde annemin de aklı başına geldi şuan evi çekip çeviriyor, yapmadığı yemek yok. Hani bu çocuğa terbiye vermeyi beceremeyip "ama benim çocuğum hiperaktif" demeye benziyor. Birisi çocuğu yaramaz derse bahane hazır: karakteri böyle, ama erkek çocuğu...

aha çocukları uyut kahveni kitabını zıkkımı al balkona çık aynı benim tatilim:))

konu sahibi çocuk bakmak ciddi meziyet işi evet ama hepimizin geçtiği yollardan geçiyorsunuz bu kadar abartmaya ne gerek var ki..
insan evlatlarını sevince yaptığı fedakarlıklar çok sıradan ..

bende çok zorlanıyorum .. 2.çocuğumu ilki 4 yaşındayken doğurdum .. gayet bilinçli isteyerek.. ama çoğu zaman 2 çocuğa yetemediğimi farkediyorum daha doğrusu yetişemediğimi.. ama ben bu kadarım elimden gelenide yapmaya gayret ediyorum bunun içinde ahlanıp karalar bağlamaya gerek yok.. biraz metanetli olun..

gercekten sizi tebrik ederim.Allahin izniyle bende ôyle olmak istiyorum.Bende yazin kizlarimi 9.30 ta yatiriyorum.Ama kisin bir odada yatildgi icin yapamiyorum.

aynen.. ben ailenin ilk kız çocuğuydum, evlenmeden 1 gün önce annem pijamamı yıkamadı diye tartışma çıkardım yere burnum düşse almazdım o derece ama en küçük kardeşim erkek, makarnasını bile girip yapar tertipli- düzenli bir çocuktur :) bunun cinsiyet ile alakası yok, sanırım insanlar ilkinde yaptıkları hatayı sonlara doğru telefi ediyorlar

Genelde anneler ilk çocukta yaptıkları yetiştirme hatalarını diğerlerinde yapmıyorlar. Bun çok defa gördüm.

hıh tamam işte çocukluğuna dönünce niye kendini piremses sandığını anladım

yalnız cidden bu böyle.bizde tam tersiydi ben kül kedisi kardeşim evin prensi olarak büyütüldü ve ben hala prensese dönüşemedim,o kral oldu

1. Yas da Bu zimbirtilar la bende az ugrasmadim :)
Sonunda hic biseye benzemeyince yaptiklarim tirin tirin butik aramistim
2 yaşı kendim yaptim ama :)))
Ben ilk yaş yaparım sonrasına karışmam tören gibi her sene hiç işim olmaz dedim cümbür cemaat filan : )
Eşim ben kızım birer minik pasta ile kutlarız 1 yaşı bi atlatalım hele

Eki Görüntüle 1712559 Şimdi bi de etiket yaptım, magnetlerine ekleyeceğim
Balon aldık mı tamamdır herhalde ne olsun
X 1 yaşında şeysi de kendim yaptım

benim cinsiyet ve karakter dediklerim bambaşka konular ama.mesela kız çocukları genelde daha sakin oyunları severken,oğlum koşturmaca derdinde.devamlı bir hareket halinde eli ayağı durmuyor.ama yaramalzık değil bu zaten.huy mu dersin,cinsiyet farkı mı bilemem .
hareketli olmasına karşın dedikleriniz öğretilen şeyler.oğlum da odasını oyuncaklarını topluyor,mutfakta yardım ediyor.mosa hazırlıyor.suları koyuyor vs.kek yapıyoruz beraber ,babasıyla da pizza yapıyor mesela.
gece uykusunu sevmiyor mesela.evet ben en geç 10 da yatırmış oluyorum ama mızmızlanarak suratla,ya da oyunla ytırıyorum..

Ben ilk yaş yaparım sonrasına karışmam tören gibi her sene hiç işim olmaz dedim cümbür cemaat filan : )
Eşim ben kızım birer minik pasta ile kutlarız 1 yaşı bi atlatalım hele

Ilk yaş aynen tören gibiydi, onun icin yemedi
2. Yas da kendi aramizda oldu, onun icin kolaydi bir kac parca bisey hallettim gittti

Kizin yemezse yemesin, odev yapmazsa yapmasin. Annem hic tepemde beklemedi odevini yap diye, yemegini ye diyede pesimde dolanmadi. Odev yapmadan okula gittigimde oldu hoca kızdı ertesi gun tekrar rencide olmamak icin oturup odevimi yaptim. 3.sinifyaydim bu olay yasandiginda. Biraz rahat olun. Kizinin sacinida yapma kendisi nasil istiyosa oyle yapsin, orsun toplasin topuz yapsin. Derli toplu gitmeisn bigunde okula eksilir mi? Kendi kendine yapiyosun napiyosan bence. Ha bu arada bende duvarlara resim cizerdim. Annrm yapma demedi hic biraz büyüyünce duvar boyandi yazilarda gitti. Acikcasi bana cok baskici geldiniz. Cocuklari ne kadar zorlarsaniz o kadar ters teper. Sizde bu durumu yasiyorsunuz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…