Ya bizi annemiz doğuruyor, sonra anne babamız okutuyor, meslek sahibi olmamız için elinden geleni yapıyor, anne babamızın yakasından bi düşelim artık..
Belli ki kardeşinizin durumu pek iyi değil sizde söylüyorsunuz zaten.. Anneniz babanız zorunda olmadıkları halde kızına ve torunlarına destek oluyorlarmış.. Bu takdir edilesi birşey gerçekten.. Kardeşiniz evlendi diye evlatlıktan Red olmadı, gönül isterdi ki eniştenizin durumu iyi olsun herkes iyi şartlarda yaşasın ama olmayınca da anne babanızın durumu iyiyken destek olmuş ne var bunda??
Siz ne demek istiyorsunuz anlayamadım?? Kardeşime zaten yeterince yardım ettiler bir de torunları özel okulda okutmaları lüks oluyor buna gerek yok mu diyorsunuz??
Sizin durumunuz evladınızı okutmaya yeterliyken, kendi kendinizi idame ettirebiliyorken sırf kardeşinizin çocuğuna yaptı diye size de mi yapsın?? Ya da yapmak zorundalar?? Bir de nasıl dediniz ben kabul etmiyorum benim çocuğumu da okutacaksınız diye ben hayret ettim..
Bir de diyorsunuz ki başında kocası var falan.. Ne alaka?? Koca olunca maddi anlamda süper mi olunuyor?? Ben evliyim çok şükür durumumuz kötü değil ama kardeşim bekar durumu benden çok çok daha iyi.. Onun başında kocası yok ama benden daha iyi şartlarda yaşayabiliyor.. Şimdi bir durum olsa babam bana destek çıkar.. Kardeşimin durumu benden daha iyi hatta kardeşim de destek çıkmak ister öyle bir durumda..bizim toplumuzda, aile yapılarımızda her zmaan daha zayıf olana destek çıkmak vardır..
Bu ayrımcılık falan değil.. Eğer durumunuz eşit olsaydı yine hakkınız çünkü anne babalarımız bize destek olmak zorunda değil ama o zaman belki kırılabilirdiniz.. Ama şu durumda kardeşinizin durumu iyi değilken siz daha lüks bir yaşam yaşayın diye size de destek olmak zorunda değiller. Bence bu biraz bencillik.. Ama tabi ki sizin aile arasında bir mevzu.. Sizin bileceğiniz iş