- 3 Eylül 2015
- 3.279
- 6.302
- 78
- Konu Sahibi bigunmutlaka
-
ıste bu yetıstırme ıle alakalı bır durum ama cocugun karakterı ve cınsıyetıde bır etken....
Çünkü annenin depresyonu çocuga da geçer,
bu bilimsel olarak da kanıtlanmış bir durum.
Mutlu Anne = mutlu çocuk öylesine söylenmiş bir söz degil.
Defalarca beğenmek istiyorum yazınızıkonu sahibi bu güne kadar açtığın tüm konularda aslında senin o çocukları hiç kabullenemediğini ve hep yük olarak gördüğünü düşündüm ama bunu kırmamak adına söylemek istemedim..ve en son yine sırtımda yük bu çocuklar minvalinde ki bu konunun görünce yok artık dedim.
burada bir çoğumuz anneyiz,kiminin daha büyük sorumlulukları var üstelik.senin çocuğunun biri okula gidiyor biri ile evde baş başa kalıyorsun sadece ve ona rağmen ki yaşadığın sorunlar çok çok normal,beddualar,sinirlenmeler vs..havada uçuşuyor.ne kadar yanlış bir tutum bu.hepimiz benzer şeyler yaşıyoruz hepimiz bazen boğulduğumuzu hissedip isyan derecesine geliyoruz ama abartmıyoruz.hani yazının başında demişsin ya şimdi bana şükret diyecekler diye,aynen öyle..bir gün evden çok gergin çıktım oğlum hiç bir şey yemiyor sürekli kusuyordu çok sinirliydim.zaten sabahın köründe işe gelmek için yollara düşüyorum falan.neyse, işe geldim,biraz sorunu olan öğrencilerimden birini annesi görüşmeye geldi.beni gergin görünce kadesa hanım neyiniz var dedi ben de biraz anlattım.o da "hocam,en azından senin çocuğunla ilgili hayata dair umutların var,gelişimini göreceğin güzel günlerin olacak.peki ya biz,sinirlensek de kızsak da ne değişecek ya da ne kadar değişecek ki hayatımızda.yapma hocam şükret ve yapma" dedi..anlatabiliyor muyum?
sana çok net bir şey diyeceğim;bence o çocukları geren,sinirli yapan,kural tanımaz hale getiren seninin bu olumsuz tutumların.
Ki sende de 3 çocuk var ve çalışıyorsun yanikonu sahibi bu güne kadar açtığın tüm konularda aslında senin o çocukları hiç kabullenemediğini ve hep yük olarak gördüğünü düşündüm ama bunu kırmamak adına söylemek istemedim..ve en son yine sırtımda yük bu çocuklar minvalinde ki bu konunun görünce yok artık dedim.
burada bir çoğumuz anneyiz,kiminin daha büyük sorumlulukları var üstelik.senin çocuğunun biri okula gidiyor biri ile evde baş başa kalıyorsun sadece ve ona rağmen ki yaşadığın sorunlar çok çok normal,beddualar,sinirlenmeler vs..havada uçuşuyor.ne kadar yanlış bir tutum bu.hepimiz benzer şeyler yaşıyoruz hepimiz bazen boğulduğumuzu hissedip isyan derecesine geliyoruz ama abartmıyoruz.hani yazının başında demişsin ya şimdi bana şükret diyecekler diye,aynen öyle..bir gün evden çok gergin çıktım oğlum hiç bir şey yemiyor sürekli kusuyordu çok sinirliydim.zaten sabahın köründe işe gelmek için yollara düşüyorum falan.neyse, işe geldim,biraz sorunu olan öğrencilerimden birini annesi görüşmeye geldi.beni gergin görünce kadesa hanım neyiniz var dedi ben de biraz anlattım.o da "hocam,en azından senin çocuğunla ilgili hayata dair umutların var,gelişimini göreceğin güzel günlerin olacak.peki ya biz,sinirlensek de kızsak da ne değişecek ya da ne kadar değişecek ki hayatımızda.yapma hocam şükret ve yapma" dedi..anlatabiliyor muyum?
sana çok net bir şey diyeceğim;bence o çocukları geren,sinirli yapan,kural tanımaz hale getiren seninin bu olumsuz tutumların.
kesınlıkle karakter ve cınsıyet etken bence... bazı cocuklar ınatcıdır-huysuzdur dogaası geregı asıdır sız onu ne kadar terbıye etmeye calısırsanız calısın kendı bıldıgını okur- zamanla buyudukce-olgunlastıkça bazı seylerın farkına varır ama bu da uzun bır donem alır..Cinsiyetti karakterdi bunlar hep arkasına sığınılan bahaneler. Cinsiyet ne farkedebilir ki eğer cinsiyetine göre yetiştirilmediyse (aslan oğlum pipini göster, kızım düzgün otur gibi) yada karakter dediğimiz şey neyi sevip sevmediğini belirler, olaylara verdiği tepkileri değil. 7 yaşında bir kız saçı istediği gibi olmayınca annesini tersleyebiliyorsa tek görebildiğim terbiye yoksunluğudur. Bu cüreti nereden bulabildiğidir.
Ki sende de 3 çocuk var ve çalışıyorsun yani
kesınlıkle karakter ve cınsıyet etken bence... bazı cocuklar ınatcıdır-huysuzdur dogaası geregı asıdır sız onu ne kadar terbıye etmeye calısırsanız calısın kendı bıldıgını okur- zamanla buyudukce-olgunlastıkça bazı seylerın farkına varır ama bu da uzun bır donem alır..
cınsıyet kısmına gelırsek genel gozlemlerıme dayanarak kız cocukları daha uysal- anneye ve babaya yardımcı ıken erkekler daha hınzır -dagınık - keyfıne duskun oluyorlar .... cunku bızım turk toplumunda cınsıyete dayalı bır yetıstırme tarzı var , dogru mu degıl ama cogu ınsan bu yanlısı uyguluyor ne yazıkkı ;(
Yine de bunalımdadır dedim iki gündür öneri verdim kendimcehadi benim işim çok rahat ve evde de eşim çok yardımcı diyelim çocuk konusunda o anlamda bunalmıyorum ancak bir evde 3 çocuk ve onların sorumlulukları ile başa çıkmaya çalışmak hiç kolay değil.ev işi,yemek ve temizliğe hiç girmiyorum.
konu sahibi zaten bir kaç saat boyunca küçük kızı ile yalnız evde bu kadar mı zor ya?
Yine de bunalımdadır dedim iki gündür öneri verdim kendimce
Son yorumunu görünce cinlendim öneri istemiyor pişmanlık yaşıyor çocukları da ayak bağı görüyor, kocasına bile hak veriyor çocuklar olmasa o da aynılarını yapsa diye iç çekiyor resmen
Böyleleri anne baba olmasın mümkünse
Evlat hasretiyle yanan onca insan dururken
ben genelleme yapıyorum , ıstısnalar kaıdeyı bozmaz..Yazdıklarınızda haklı olsaydınız mesela konu sahibinin kızı sakin olurdu değil mi? Ama son derece hınzır, dağınık, keyfine düşkün... Ayrıca son yazdığınız cümle ilkini yalanlıyor. Yani sorun doğuştan değil, yetiştirmekten.
ben genelleme yapıyorum , ıstısnalar kaıdeyı bozmaz..
ama sunu soyleyebılırım kendımden ornek vereyım cocukken ınatcı bır cocuktum, yapmak ıstemedıgım bırseyı asla yaptıramazlardı, normalde aıleme yardımcı sessız sakındım ama bırseye hayır dersem asla bana onu yaptıramazlardı-aıleme kafa tutardım vsss.. bu aılemın benı kotu yetıstırdıgınden kaynaklı mıydı hayır..!!
tamamen benım yaradılısımla alakalı ıdı..
ıstemeden cok kırdım kızdırdım aılemı ama yetıskınlık evresıne gelınce kendı yanlıslarımı kendım gordum ve akıllandım.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?