ayyy cinnet gecirip aticam artik kendimi :(

Genellemeler kendini hep yalancı çıkarır, insanlarda ısrarla genellemeye devam eder, istisnadır kaidedir arkasına sığınmalık birşeyler lazımdır çünkü.

Taam taam hep karakterden :KK53:
merak edıyorum cocugunuz var mı ? ya da bu kadar mukemmellıyetcı bırının cocugu ne kadar terbıyelı ne kadar egıtımlı bır cocuk..
sız tutturmussunuz bır dogru, cocugunuz varsa bıle sızınkı ıyı dıye herkesınkı aynı olacak dıye bır kaıde yokkı, yetıskın ınsanlar bıle bırbırınden farklı farklı ıken..

Turk kadini fedakar diye diye mafettiler milleti ,tum iyi niyetlerini suistimaal ettiler....gecici bir donem.sabredin tahmin edebiliyorum insan cildiracak gini olur ama.komsu cocugu ya da kardesiniz ya da yardimci olacak birileri yokmu ev islerine ya da cocugun derslerine tek cocukla bile insan yerinden kipirdayamiyor iki cocuk Allah cc yardim etsin bence en azindan eve yardim sart.ama.olmadi diyelim sizde cok toparlamayla ugrasmayin hic biaey ruh sagliginizdan onemli degil bizim komsu var oda oyle devam bir hareket halinde oda eve bazen temizlikci aliyor maddi durumlarda cok iyi degil ama esi durumun farkinda ustelik.cocuklarida cok kucuk degil esinizlede guzel guzel konusun hatta direk.git baban yardim edecek diyip cpcugu yollayin bunun icin musade almaniza gerek yok zoraki yaptirin. Guzellikten anlamiyorsa

Ben ilk yaş yaparım sonrasına karışmam tören gibi her sene hiç işim olmaz dedim cümbür cemaat filan : )
Eşim ben kızım birer minik pasta ile kutlarız 1 yaşı bi atlatalım hele

Eki Görüntüle 1712559 Şimdi bi de etiket yaptım, magnetlerine ekleyeceğim
Balon aldık mı tamamdır herhalde ne olsun
X 1 yaşında şeysi de kendim yaptım
çek 1 şeklinde kartondan yap derim sana harika oluyor

benim cinsiyet ve karakter dediklerim bambaşka konular ama.mesela kız çocukları genelde daha sakin oyunları severken,oğlum koşturmaca derdinde.devamlı bir hareket halinde eli ayağı durmuyor.ama yaramalzık değil bu zaten.huy mu dersin,cinsiyet farkı mı bilemem .
hareketli olmasına karşın dedikleriniz öğretilen şeyler.oğlum da odasını oyuncaklarını topluyor,mutfakta yardım ediyor.mosa hazırlıyor.suları koyuyor vs.kek yapıyoruz beraber ,babasıyla da pizza yapıyor mesela.
gece uykusunu sevmiyor mesela.evet ben en geç 10 da yatırmış oluyorum ama mızmızlanarak suratla,ya da oyunla ytırıyorum..

Mesela bazı çocuklar çok hareketli olup bazıları akşama kadar kendi kendine oynuyor, bu tamamen karakter. Ama annesine sürekli çemkirmesi, sürekli etrafı dağıtması, bağırıp çağırması doğuştan gelen bir karakter özelliği değildir. Çocuğun terbiyesiyle alakalıdır. yalnış birşey yapmaktan çekinmiyordur veya yaptığının yanlış olduğu ona öğretilmemiştir.

merak edıyorum cocugunuz var mı ? ya da bu kadar mukemmellıyetcı bırının cocugu ne kadar terbıyelı ne kadar egıtımlı bır cocuk..
sız tutturmussunuz bır dogru, cocugunuz varsa bıle sızınkı ıyı dıye herkesınkı aynı olacak dıye bır kaıde yokkı, yetıskın ınsanlar bıle bırbırınden farklı farklı ıken..

Kendi kendinizi yalanladınız şimdi de cevap bulamayıp benim çocuğumu nasıl yetiştirdiğimi mi merak ettiniz? Bak hala istisnalar kaideyi bozmaz dediniz önceki yazdığınızda, şimdi de son cümleniz insanlar bile birbirinden farklı. Bana tutarlı cevaplarla gelin ki dikkate alayım. :KK66:

Mesela bazı çocuklar çok hareketli olup bazıları akşama kadar kendi kendine oynuyor, bu tamamen karakter. Ama annesine sürekli çemkirmesi, sürekli etrafı dağıtması, bağırıp çağırması doğuştan gelen bir karakter özelliği değildir. Çocuğun terbiyesiyle alakalıdır. yalnış birşey yapmaktan çekinmiyordur veya yaptığının yanlış olduğu ona öğretilmemiştir.

Kendi kendinizi yalanladınız şimdi de cevap bulamayıp benim çocuğumu nasıl yetiştirdiğimi mi merak ettiniz? Bak hala istisnalar kaideyi bozmaz dediniz önceki yazdığınızda, şimdi de son cümleniz insanlar bile birbirinden farklı. Bana tutarlı cevaplarla gelin ki dikkate alayım. :KK66:
ınsanlar farklı ıste cınsıyetlerı farklı karakterlerı farklı yetıstıklerı ortam farklı tum bunlar bır araya gelınce ıyı ve kotu ornekler cıkıyor ortaya.
bırde genellemeler var degıstırılemeyecek ve bu genellemeye uymayan profıller var ben gayet acık anlatıyorum ama sız anlamamakta ısrar edıyorsunuz. sız dogrusunuz bır tek degıl mı ???? o kadar dogru ısenız soruma neden cevap vermedınız ???
sızın cocugunuz ne kadar terbıyelı? ne kadar uslu? ne kadar sıze yardımcı? bu kadar mukemmerl bır annenın mukemmel ozellıklere sahıp akıllı-uslu-anlayıslı-yardımcı bır evladı olması gerekır dıye dusunuyorum..

dediğiniz doğru haklısınız.ama işte konu sahibinin çocukları da kendisi gibi mutsuz zaten bence.devamlı mutsuz ,memnun olmayan sürekli söylenen bir anne var karşımızda..kendi doğruları yok ki çcouklarına doğruyu göstersin..çocuklar oynarken .tabi ki dağıtarak oynayacak.ama bizdeki kural şudur,oynarken istediği gibi dağıtır ama bitince toplayıp kaldıracak..
baştan dağıtılmasından rahatsız olunca insan,o kuralı koyamıyor işte..
geçen gün ataya banyo yaptırıyorum,(gerçi kendisi yapıyor bu araama :) üstümü ıslattı ,ben anlık sinirlendim,ama başladı gülmeye ..düşündüm kızmalı mıyım diye,saçmalama eğleniyor sadece,ıslandım kururum dedim.ben de ona köpük attım falan..daha önce dediğim gibi hayatı ne yönden gördüğünle alakalı.

ınsanlar farklı ıste cınsıyetlerı farklı karakterlerı farklı yetıstıklerı ortam farklı tum bunlar bır araya gelınce ıyı ve kotu ornekler cıkıyor ortaya.
bırde genellemeler var degıstırılemeyecek ve bu genellemeye uymayan profıller var ben gayet acık anlatıyorum ama sız anlamamakta ısrar edıyorsunuz. sız dogrusunuz bır tek degıl mı ???? o kadar dogru ısenız soruma neden cevap vermedınız ???
sızın cocugunuz ne kadar terbıyelı? ne kadar uslu? ne kadar sıze yardımcı? bu kadar mukemmerl bır annenın mukemmel ozellıklere sahıp akıllı-uslu-anlayıslı-yardımcı bır evladı olması gerekır dıye dusunuyorum..

Dediğim gibi genellememek lazım :KK76:Benim çocuğum çok uslu çok sakin maaşallah. Akşama kadar sessiz sakin hiç zararı yok bana. Bir de anlamamakta ısrar ediyorsunuz demişsiniz ya. Düşüncenizin anlaşılması gerekecek kadar önemli olduğunu nereden çıkardınız?

dediğiniz doğru haklısınız.ama işte konu sahibinin çocukları da kendisi gibi mutsuz zaten bence.devamlı mutsuz ,memnun olmayan sürekli söylenen bir anne var karşımızda..kendi doğruları yok ki çcouklarına doğruyu göstersin..çocuklar oynarken .tabi ki dağıtarak oynayacak.ama bizdeki kural şudur,oynarken istediği gibi dağıtır ama bitince toplayıp kaldıracak..
baştan dağıtılmasından rahatsız olunca insan,o kuralı koyamıyor işte..
geçen gün ataya banyo yaptırıyorum,(gerçi kendisi yapıyor bu araama :) üstümü ıslattı ,ben anlık sinirlendim,ama başladı gülmeye ..düşündüm kızmalı mıyım diye,saçmalama eğleniyor sadece,ıslandım kururum dedim.ben de ona köpük attım falan..daha önce dediğim gibi hayatı ne yönden gördüğünle alakalı.

Çocuğunuzun sizi ıslatması dediğiniz gibi mesele olmamalı. Ne var yani büyüdükçe anlar yanlış olduğunu. Hem siz de onu ıslatırsınız eğlenmiş olursunuz. Ama şimdiden anneye saygısı yoksa bu çocuğun ve konu sahibinin hayatını etkileyecek. Gülünüp geçilecek birşey değil. Konu sahibini tam bu noktada hatalı buldum zaten.

burda bahsedilen şey mükemmel çocuk yetiştirmek değil ki.belli başlı terbiye ,düzen ve kuralların varlığıdır.
kimsenin çocuğu mükemmel değil,bizleirn olmadığı gibi..her çocuk yaramazlık da yapar,olmadık yerde olmadık şeyler de söyler.ama burda bahsedilen devamlı ve sürekli olması,yetiştirilme tarzı.

Çocuğunuzun sizi ıslatması dediğiniz gibi mesele olmamalı. Ne var yani büyüdükçe anlar yanlış olduğunu. Hem siz de onu ıslatırsınız eğlenmiş olursunuz. Ama şimdiden anneye saygısı yoksa bu çocuğun ve konu sahibinin hayatını etkileyecek. Gülünüp geçilecek birşey değil. Konu sahibini tam bu noktada hatalı buldum zaten.
konu sahibinin çocuk yetiştirmek gibi bir derdi yok ki zaten.kendi deyimiyle canavar onlar.istediği tek şey bitki gibi olmaları ve annelerine ellememeleri.

konu sahibinin çocuk yetiştirmek gibi bir derdi yok ki zaten.kendi deyimiyle canavar onlar.istediği tek şey bitki gibi olmaları ve annelerine ellememeleri.

Ne bileyim ya, bazı insanlar fazla mı kolay çocuk sahibi olabiliyor ne. Allah'ın işine karışmıyım ama...

Uykusuz haliyle her şeyi dört dörtlük yerine getirmeye çalışan zavallı anne modeli ve kadın.. Belli ki çocukların sakin üzmeyen çocuklar değil. Haliyle yıpratıyorlar. Sakin kafayla evini toplayıp üzerine bir kahve içebilsen mutlu olursun değil mi.. Oğlum çok hareketli uyumayan uyutmayan bir çocuktu. Her şeyime yetişmeye çalıştım eksiksiz. Giden hep benden oldu. O yüzden 2. çocuğu neden yapmadın diyenlere cevabım hazır benim. Lütfen evi temizliği boş ver olduğu kadar olsun. Büyük tencerede pişir yemeğini 2 gün ye. Ve küçük kızına papatya çayı içirebilirsin sakinleştirir uykusunu düzenler. Sende içebilirsin canım.

Birde ben 1 gunumden bahsedeyim
Evet sabah hergun 6.30 da iki kizimda kalkar ve ben her sabah uyaninca bugun cok sabirli olucam kizima guzel davrancam deli gibi davranmak bagirmak yok diye kendimi telkin eder oyle yataktan kalkarim Giderim kizimin odasina hadi bebegim hazirlanalim okula gidelim derim operim sarilirim ama o saolsun 15 dk icinde icimdeki canavari ortaya cikarir elini yuzunu yilarken bagrir beni tersler sacini yaparim boyle istemiyorum masa yap der okulda maşa olmaz deyince zaten hic bisey yapmiyosun biktim vs...beni tahrik edene kadar soylenir yani hemen sinirlenmek yok diye yine uyaririm kendimi..kizimida bak beni uzme sana kizmayim bak uzme beni hasta olucam lutfen diye..ama yooookk herseye mizik mizik sanki o benim annem bi ters ters konusma bi azarlama derken babasiyla cikiyo evden
Biz kucukle kaliyoruz onla cok iyiyiz opuyoruz bogusuyoruz gelip oyle saatlerce oksar beni onla ilgili en gerdigim an
Mutfaga girip ugrasip ona biseyler haziiyorum birlikte yiyelim diye ama ne versem saga sola tukurur kahvalti aliskanligi sevdigi hic bisey yok eline meyve veririm minik minik isirip evin heeerrrr yerine tukurur bi lokmasini yutmaz sonra ben yeterrrr diye bagririm ama anindada pisman olup ozur diler sarilirim kendime hakim olamiyorum ofke kontrolu yok
Mesela ben yatak ortuyorum o gardolaba girer oturur kapi surgulu..saniyeler icinde koyafetler yerde oyuncak dunya kadar..dokuyorum onune yok bitanesiyle oynamiyor en sevdigi sey duvarlari yazmak ve ortaligi dagitmak bi odayi toplayip kapiyi cekiyorum oglen cocuk okuldan gelir diye sevcegi seyler yapiyim diyorum ama yokki hic bisey sevmiyo ikiside .. herseyi yapiyorum her cesit yemek pasta borek kurabiye..yerine gore hersey pisiyo evde ama aglamalar ogurmeler ugrastigimla kaliyorum yaptigim yemek sadece esim tarafindan yeniyo onlar her aglayip yemeyisinde kendimi balkondan atsam ya sakat kalirsam vs... diye salakliklar dusunuyorum saclarimi yola yola aglamak istiyorum yaaa benim temel sorunum annelik...olmuyo yaa ben tukeniyorum ben nefes alamiyorum yatmak istiyorum surekli yatmak esimle basbasa flort etmek ozume donmek gezmek alisveris yapmak
Kendimi adamak heran onlari dusunmek beni geriyo ama gel gorki dusunmeden de olmuyo cocuklarimdan asla vazgecmem onlar hayatimda olmazsa olmaz ama onlarlada olmuyo yasamiyorum sanki...sanki bi robotum onlarla parka gitmek oyun oynamak odev yapmak hepsi geriyo beni belki diyorum ben olsem ben yok olsam onlar daha saglikli buyuyecek ama iste bakcak kimse yok ben olsem kim bilir kimler bakicak akraba yok es dost arkadas kimse yok sanki bi evrende tekiz gercekten oyle kv var ama uzak oturuyo arti faydasiz..hayata pozitif bakamiyorum evet ikinci cocuk benim hatam bana hersey mustehak ama bunun sonu yok emeklisi yok..omur boyu sirtimda kambur evet belki kizcaksiniz bence oyle ayagimin prangasi sirtimin kamburu...ben sadece kafama gore yasadigim sorumluluk olmadan canimin istedigini yaptigim hayatimi ozluyorum ve bi daha yuzumun gulcegine inanmiyorum karamsarim umutsuzum bu hayati hem kendime hem sevdiklerime zehir ediyorum evet mutlu anne mutlu cocuklar da yok yaa ben olamiyorum malesef olamiyorum inancliyim dua ediyorum sukrediyorum ama icimde bi kara bulut var surekli cikiyo ortaya

Çooooookkkk daha fazla şey söylemeye gerek yok aslında diyip kurtulcam ,büyügü çocuk esirgemeye ver,kocandan ayrıl ki adam nefes alsın ,küçük babaannesinde falan kalsın olmadı onu da esirgemeye ver ki gerçekten senden esirgensinler ...Sende al sırt çantanı orası burası gez dur ...
İkinci çocuk hata diyorsun ,birincisine ne verdin ???? Birincisini büyütürken güller mi saçıyordun ?
Şu aman Allahım iki çocuğum var tribine gireceksen neden çocuk doğuruyorsun ki ,yiyemeyeceğin haltı neden ağzına birden sokuyorsun ..

Bu ne yaaa ,ne kadar mutsuz ,mutsuz etmeye bayılan,sıkan ,boğan,saçma sapan bir kişilik bu ..Fenalık geldi içime ,sizden hiçbir cacık olmaz ama umarım kızlardan olur ,eşinize de sabırlar ,spor salonuna göbeği için değil aslında nefes almaya gitti aşikar ..
Hadi iyi depresyonlar sana ...

Back
X