ayyy cinnet gecirip aticam artik kendimi :(

bigunmutlaka

;)
Kayıtlı Üye
19 Şubat 2015
3.494
2.754
133
35
Korkuyorum kendimden gectim camin onune oyle bakiyorum kendimi bosluga birakasim var sonra bi kendime geliyorum kizlarima bakiyorum sacmaladigimi fark ediyorum sonra ev timarhane gibi bana geliyolar sadece sessizlik istiyorum hic bisey duymamak..
Kucagima yapisik surekli mizlayan 1,5 yadindaki kizim anne hadiii bi bak diye bagiran buyuk kizim...ev daginik tam baslayip toplayim derken arkamdan hizla dagiliyo botlar ayakkabilik salona tasiniyo cekmeceleri topluyorum tam tamam diyorum aninda arkamdan geri bosaltiyo ufaklik..oyle cok ses varki kafamda resmen ugultu...esim desen var guya ama aslinda hic yok...
Yapmam gereken seyler hic bitmiyo yardim eden yok hicc yardimci tutcak durum yok ise girsem bakici yok psikolojik destek zaten aliyorum
Simdi sukret vs.. gelicek.. ediyorum ..cocuklarim saglikli bin sukur ama coookk zorlaniyorum uyku desen gende 4 saat zor uyuyorum kizim musade etmiyor oburunun okul ders dunya kadar yanina oturmadan yapmiyo zaten gonulsuz..birebir ilgi istiyor
Esimle konustum kavga ettim yardim destek istedim hic yok demez hallederiz der ardi gelmez yildim artik herseyin yuku bende e biliyorum bi ben degilim turk kadini boyle fedakar cefakar..demekki ben sorunluyum demekki kafayi siyircam elimde degil demekki totom sıkıya gelmiyo ha benim hatam yok mu var madem bu kadar dayaniksizdin madem annelik seni cok geriyodu sana gore degildi ikinciyi yapmasaydin deyin cok dogru..ben hakettim kendimi unutup kendimi adamak beni gerdi tuketti ve ne yazikki bu yasadiklarimin bitcegine inancim yok ishan etmiyorum ama boyle yasamayada gucum yok kendimi gectim bana hersey mustehak allah kizlarimin yuzune baksin onlar icin bana guc versin

Şiştttttt sakin ol
Herkes geçiyo aynı aşamalardan
Küçük uyuyup büyük okula gidince ne yapıyosun mesela
Çık bi hava al
Kimse sana saçını süpürge et 7/24 evde dur tek uğraşın çocuk olsun demiyo
Hobi edin zor şeyler de değil hani ufak çaplı bi çiçek yetiştir ona bak için açılsın
Bak eşine geçen 'spora mı gitsem balık mı tutsam' diye binbir aktivite düşünüyordu
Dur de madem bişey yapasın var bizi gezdir, hazırlan hatta icazet beklemeden
Madem kilo aldın spora gidesin var al şu küçüğü hoplat zıplat kol kası yaparsın de eşine
Arada evdeyken de kendine bi kahve yap sürekli çocuklar çıt derse ne olacak diye düşünme
Bırak birazcık ağlasın kendi işlerini kendi görebilsinler

Buyuk kizini etute versen biraz rahatliycaksin aslinda
Kredi oduyoruz etud arastirdim ama 700 istiyo imkaanim yok ise girip versem kucuk 1,5 yasinda kim bakacak?? Calistigim sektorde gece vardiyali diye esim istemiyo asgari ucretli siradan bi ise girsem hem kres hem etud yetmez ki inan dusundum cozum uretmeye calistim ama yok iste

Çok mu takıntılısınız acaba, biraz rahat olsanız?

Üç çeşit yemek olmasın, iki çeşit yiyiverin hatta bazen bir.
Ev dağınık olsun, temizlik günü için eşinizin izinli olduğu günü seçin.

Büyüğün dersi ile ilgilenirken küçüğü de yanınıza alın serin örtüyü, eline sulu boyayı verin.
Parmak boyası yapsın öyle oyalansın.

Canınıza yazık gerçekten.
2 çocuk annesi bir kadından kimse mükemmel ev hanımlığı beklemez bence, beklememelidir.

Hakikaten kulturel bir durum biz parcaliyoruz kendimizi, başka bir ülkeden bir arkadaş var, oooo saldim çayıra mevlam kayira, ne doğru durust bir yemek kültürü, ne temizlik, adam işten geliyor, bir de yemek yapıyor, evi toparliyor, kadın evde Dinlenmede....
Siz de biraz rahat olun, mukemmel olmasın herşey, yeter ki akıl sağlığınız yerinde olsun....
(Bu arada benim de iki kizim var, biri iki yasında biri altı)

ama artık sana söylenenleri hayata geçir ya da doktora tekrar git ve dozunu artırsın ilaçlarının

öncelikle evin dağınık olsun ne önemi var

1,5 yaşındaki çocuk gece uyumalı gece uyumayıp çok kalkıyorsa bir sıkıntısı vardır; onu bulmaya çalış

büyük kızının sorumluluğunu artık öğrenmesi lazım; ders çalışmak annenin değil çocuğun sorumluluğu

yapmazsa da ertesi gün öğretmenle o muhatap olsun öğretmeni ile durumu paylaşın ona göre uyarsın

tamam tabii ki ilgilenilir ödevine bakılır vs ama sürekli başında olmaz ki

eşin geç geliyordu yanılmıyorsam

çok geç değilse kızın bir kısım ödevini mutlaka o yaptırsın

en önemlisi de takma bunları

küçük uyuyunca kendine yarım saat abuk sabuk zaman ayır

ev işi ve çocuklar olmayan kitap oku, dantel ör

ne seviyorsan onu yap

bir de evi takma

toplama kirli olsun ne olacak ki; yaşanılan ev bal dök yala olmaz

eşin hallederiz derse haftalık 100 TL atsın ortaya temizlensin ev

Aslında üniye giden kızlardan yardım istesen nasıl olur , git üniye , panolarına yaz elbette dönüş olur ablam kızını tek başına böyle büyüttü yıllarca hep yardım ünide okuyan kızlardan aldı fazla ücret almazlar

Canim buyuk sabahci o okuldayken evi topla kucugu doyur..uykusu zaten 45 dk ondada daginikligi anca toplayip buyuk kizin odevini biraz yapiyoruz kucuk surekli bana yapisiyo ne oyuncaklar aldim eline boya verip yanima oturttum yok bunlar canavar...bugun son vukaati camasir makinesini bozdu uykusuzum yetisemiyorum e dogal olarak geriliyorum bi ben degilim o kesinde ben cok sabirsizim demekki ne bilimm...adama neler soyluyorum hafta sonu bir gunu bize ayiriyo gezdiriyo ilgileniyo benden bu kadar daha ne yapiyim diyo cikiyo kenara inan artik onla munakasaya bile gucum yok

Ahh ah gerçekten çok zor bende iki çocuk annesiyim oğlum seneye basliycak okula kizimda 1.5 yaş olacak gerçekten su anda zorken birde okul stresi offf off destekçi kimse yok benimde canları sağolsun nediyim

Ben senden daha acemiyim aslında
Bi kızım var o da 11 aylık, cadolozun teki. Fakat bi battaniye seriyorum oyuncak sepetini yığıyorum hepsiyle oynuyoruz
Oda da değilsem cırlar hatta arkamı dönsem yine cırlar ama her odaya onu götürüp öyle odaları toparlıyorum
Oyun sanıyo kendince, yatağı katırken mesela örtüyü bi sallıyorum hava ona gidiyo gülüyo gibi
Önce sen mutlu olmalısın, senin kafan dolu. İnan çocukların huzursuzluğuna en büyük etken bu durumun
Mesela şu an diş çıkarıyo gece ayaktayız bildiğin, kaç kez uykum bölünüyo bilmem ama ben şu an hala işteyim.
Anlatabiliyor muyum evet çocuk zor iş ama senin sorunun tek çocuk ya da ev dağınıklığı değil
Eşine çemkir iş ver, sen eve kapanıp kendine üzülüp duruyorsun adam işten sonra spora mı yazılsam havasında. Ver çocukları gezdirsin varsa araçla yoksa bebek arabasıyla yok öyle beleşe babalık

ayni durum bendede vardi ki halada bazen oluyor :)
sabir sabir sabir.. gerçekten sabretmek gerekiyor. ve dua. en önemliside bu. dua et bol bol ve düşün geçecek bu günlerde neler geçmiyor ki ?

çocuklar küçükken ki aralarinda 20 ay falan var cildiracak gibi oluyordum. ikisininde hala alti bezli küçük kiz kucaktan inmez. hatta bi ara ciddi ciddi bu kizin dötünde sensör var yere değince ağlamaya basliyor diye düsünürdüm :) o kucagimdayken bulasik makinasini boşaltıp ev süpürdüğümü bilirim. ( salak gibi kanguru hic aklima gelmedi keşke alsaymisim ilk zamanlar) büyük desen oda daha bebek oda ilgi bekliyor...
birini göğsümde emzirerek diğerini ayagimda sallayarak ayni anda uyuttuğumu ve ardindan kendiminde otorur vaziyette uyuduğumu bilirim...
daha neler neler..

ama geçiyor gerçekten de
zamanda cocukalr büyüdükçe arkadaş oluyorlar ve onlar oynarken sen istersen is yapıyorsun istersen kahveni alip kk da takiliyorsun :) bu b ir sürek ve bu süreçten geçmek zorundayiz
banada bir akrabam cocuklarin zorluğundan bahsederken pat diye ne diye yaptın ikinciyi o zaman dedi
ben tabi böyle kaldim .. bisey diyemedim.. ama cok zoruma gitti.. böyle olacagini nerden bilebilirdim ki ???

o yüzden dert yanmaktan vazgeçtim.. yapabildiğim kadarini yaptım. benim adim hidir misali..

ama esin cok büyük önemi var bu konuda
esim yemek seçmezdi hatta yemek yoksa sorun etmezdi ya kendi yapar yada disardan söylerdi.
ev islerinede yârdim ederdi cocuklarlada ilgilenirdi.
tabi bu birazda vicdan merhamet isi beni siyirmayi yakin gördügündende bu denli yardimci olmuş olabilir..
neyse uzattim :))

sana tavsiyem: ev isleriyle kafayi bozma tabi pislik icindede yaşanmaz. o yüzden tmeizligini çocuklar uyuyunca gece yap yani piril piril olmasin ama en azindan mutfagin banyon tuvaletin temiz olsun salonunuda söyle bir toparla.
sonra kolay yemekler sec hatta annen kv falan geldiğinde köfte manti sarma yap at buzluğa yada nohut fasulye hasla koy dolaba. camasiri cocuklarinda birlikte katla yada as. onlarda eğlenir. ütü yaparken çocuklara tv ac. baktin olmyuor birgün cinnet getir ve babalariyla cocuklari kov evden :)) aksama kadar gelmek yok diyede bagir arkalarindan :) misal ben 2 saat önce öyle yaptım. avm nin çocuk parkina yolladım ücünüde saat 7 den önce gelmeyin gelincede banyo ve yatak dedim :))

Sizin probleminiz kesinlikle uykusuzluk, yukarıda da yazdım neredeyse aynı yaşlarda iki kizim var, çocuktan çocuğa tabi değişir ama yine de yaş olarak çamurdan çıkmış diye tabir edilen zamandayiz, yanı daha kolay zamanları, büyük odev yaptıktan sonra biraz telv izlesin, sonra ikisini alıp evcilikoynayin ama en önemlisi uyku sorununu çözün, yanınıza alıp emzirin vs uykusuzluk insanın kimyasını bozuyor....

benim de bir arkadaşım var öyle sizin gibi aynı tek farkı onun 3 tane çocuğu var ve en büyük olan 6 yaşında gerisini siz hesap edin kadın öyle sabırlı sakin biriydi ki şimdi canavar gibi o da yetişemediğini söylüyor ama Allah veriyor bir şekilde kolaylığını

Zaten soylenenleri dikkate almak icin yaziyorum ilaclar cok yan etki yapiyor baska hastakiklarimida tetikliyor dozu ondan artirmiyolar kucuk kizimi gece kalkmamasi icin biberona alistiriyim dedim olmadi tutmuyor gece karnida tok yinede kucagima almadan susmuyor 4 kere uyaniyor buyuk te dikkat daginikligi var oturup yaninda durmazsam hersey yanlis oluyo 2 saatte iki satir zor yapiyo temizlikci tutcak para kalmiyor adam gunluk para birakiyor onla bile yartismaktan kendi derdimi ablatmaktan gina geldi kafa basmiyo tamam haklisin diyo ayni kafa devam..tinlamiyo aksam 1 saat bile kafasi kaldirmiyo zoraki ilgileniyo bunu hissedince ayri bi sibirleniyorum

Senin yorulman sinirlenmen cok normal. Ilac kullanacagina o kocan yardim etsin. Kendini dinleteceksin bunun baska yolu yok. Seninki spora gidecek içecek balıga gidecek parayi nerden buldu etüde para yoksa.

İşe başlayın bence de.
Devlet bakıcı parası veriyo ondan faydalanırsınız bakıcı parası vermenize gerek yok bu durumda.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…