- 12 Ocak 2009
- 4.050
- 1.089
- 698
- Konu Sahibi bigunmutlaka
Konu sahibi,
Sizin konularınızı okuduğumda bana söylenen şeyleri düşünüyorum. Bir buçuk yaşında kızım var. Herkes bir tane daha olsun beraber büyütürsün diyor. Bende buna şiddetle karşı çıkıyorum. Onlar büyürken ben sağlığımdan olacağım biliyorum. Ben sinirli asabi olacağım biliyorum. Kendimi biliyorum çünkü. Beraber büyürler diye birşey yok! Asabi sinirli bir anneyle büyüyeceğine tek büyüsün tek olsun daha iyi. Benim için en büyük örnek sizsiniz. Bunu söyledikten sonra size demek istediğim şikayet etmeyin artık kabullenin. Kabullenmek bişeylerin başlangıcı olacaktır kendi hayatımdan kızımı büyütürken ondan gördüklerim üzerine yazıyorum size. Herkesin hayatında zorlukları oluyor anlatılıyor veya anlatılmıyor. Bir karar verin ve şikayeti bırakın artık. Çocuklarınızı kabullenin buna göre hayatınızı şekillendirin. Hedef koyun kendinize. Mesela benim hedefim kızım kreş yaşına girsin işe başlamak. İlk maaşımla kızımla alışverişe çıkıp hepsini harcamak. Basit bir hedef ama içinde kızımın olduğu bir hedef. Bir baba kızıyla vakit geçirmeli. Bunu baba düşünmez siz itelemelisiniz. Bırakın akşam vakti veya hafta sonu büyük kızla babası çıksın yemek yesin vakit geçirsin. Demeyin ki bensiz durmaz ağlar vs. Ağlasın efendim ağlasın babasıyla vakit geçirmeyi öğrensin. Sizde az rahat edin. Siz çabalamazsanız kimse arkanızdan sizi itelemez. Kimse düşünmez.
Kesinlikle bu fikrinizi değiştirmeyin bende yapı olarak asabi birisiyim banada oğlum daha 2 yaşındayken hemen 2 nciyi yap beraber büyürler ileride rahatlarsın vs vs çok söyleyen oldu hatta eşim bile istedi ama kulak tıkadım bütün yorumlara ben biliyorum dedim zamanını ve 7 yıl aradan sonra yaptım hiç de pişman değilim şimdi işten gelip mutfağa girdiğimde küçüğüm ağbisiyle oynuyor bende rahat rahat yemeği hazırlıyorum işim olduğunda ağbi ilgileniyor seve seve bende işimi yapıyorum sonuç olarak sizi sizden başka kimse tanımıyor en iyi