ayyy cinnet gecirip aticam artik kendimi :(

Bana kalırsa sizi yumuşak yüzlü buluyorlar biraz otorite her zaman iyidir bu evde disiplin yok ... Benim annemde bir disiplin vardi ben hala hatırlarım haaa dövmezdi ,bağırmazdı ,babamda çok sakindi ama biz hiç böyle deliremezdik şu bakışla her şeyi anlatanlardandı annem
Bir ikincisi kv kp nerede ya da görümce falan yok mu ? En azından küçüğü gündüzleri birine verseniz birine derken kv ye falan akşama kadar onlarda kalsa olmaz mı azıcık evden uzaklaşırsa bu kudurmaları biter gibi geliyor ,ikincisi büyük kız rehabilite okullarına gitse yani özel çocuklar için olan okullara ,bir arkadaşımın böyle benzer bir çocuğu bu okulla azıcık duruldu ,kendini 2. kattan atmışlığı bile vardır yani çocuğun o kadar diyim ...Çok şükür bir şey olmadı ama ..
Üçüncüsü babanın kapasite belli gibi duruyor adama fazla yüklensenizde anlayacak kafa yok üzgünüm ...

kadına bak bu kadar pisliği hayal edemiyorum Kaynında peygamber sabrı olsa gerek O kafasındaki yağla kahvaltıya nasıl gidiyor peki utanmıyor mu kokar o bi de yaaaaa

Yanlış düşünüyosun
Eşim haklıdır gider gezer erken yaşta babalığı kaldıramıyo ama ben anneyim mecburumun mantığı yok
Sende aynı süreçlerden geçmiş, geçiyorsun. Yardım etmek zorunda
Wc kısmına şaşmadım benimde başıma geliyo, kızım 11 aylık
Çareler üretmen lazım sıkışıp wc yi üretmek yerine
Benim tv ünitem yok çok eşya sevmem ama olsa bile en azından beşiğine koya öyle wc ye giderim ki bişey yapamasın ben lavabodayken
Ettiğin beddua da çok ağır

Gencecik kadınsın bi silkelensen hepsini çözersin
Diz dövecek çağa gelmen için daha 40 yıl geçirmen lazım bence ( :

Bende cok yogunum
gercekten .

eşimin ödevlere bir gıdım katkısı yok
bizi rahatsızda etmiyor ama ,

yani ben cogunlukla o gelene kadar kendım ve oglana yedırıyorum
kendısı gelınce ben yemek hazırlamaya yeltenıyorum musade etmıyor sen odevlerın basına gıt dıyor
cok kucuk oldukları ıcın tek basına odev yapamıyor zaten kaldıkı yapmaması gerek cocuga gostererek yaptırması gerek
oncelikle bence sen programsızsın
hem evin toplu olsun ıstıyorsun hemde yetısemıyorsun bır kere 4 saatlık uykuyla zınde olamazsın
uyku duzenını duzelt once senın ve cocukların
buyuk kızın okuldaykende toplanacakları topla dolaplara kılıt fılan takın
bılıyorum yargılamak degıl nıyetım ama 1.5 yasındakı cocuk nasıl bu kadar etrafı karıstıraıblır kı?
sahsen benımkı hıc karıstırmadı suanda cok dagnık ama sadece kendı odasını cok dagıtıyor

Yanı tam olarak senın sıkıntın nedır bılmıyorum

bende odevlerden cok bunalıyorum
aksam 6da evde oluyorum en gec 7 gıbı derse oturmus oluyorum 9 kadar fiks sürüyor .
mutfagı sabah topluyorum mesela bu sabah uyuya kaldım hersey oyleec kaldı ama ben buna takılmıyorum butun zamanım onun olsun , ancak bu kadar zamana karsın cabaya karsın 1 gun sonra önceki aksamdakıleri hatırlamıyor veya takılıyorsa üzülüyorum

benim etüt imkanım yok cevremizde yok yani , kurs fılanda yok . ama 2 yerden online etüt alıyoruz konu anlatımlarını once oradan dınlıyoruz sonra ders yapıyoruz boylelıkle bogazım daha az acıyor
morpakampüs ve okulistik eğitim aldıgımız yerler

Konu sahibi
Ben senin yerinde olsam
Büyük kız sabahçıymış, okula gider gitmez
Küçüğü kucağıma alır yatarım, arada uyanır bilirim emzirirsen geri dalar uykuya sende beraber tabi
Oldum olası çok titiz biri olmadık ev bu dağılacak tabi derim hatta
Uyku candır uykumu bir güzel alırsam herşeyi yapabilirim bence, o olmadan cıks olmaz
Büyük kızın okuldan gelmesine yakın mutfağa geçerim küçük koalamla tabi, eline bişey veririm ki biraz oyalansın diye
Bi çay suyu koyar kahvaltılık hazırlarım yumurta olmazsa olmazlardan, üçümüz beraber yeriz diye
Ondan sonracıma büyük kıza ekmekleri miniğe tuzluğu veririm bende diğer kalanları yallah sofra kaldırmaya, öğrensinler
Sonra gelelim ödevlere, ardından oyuna
Oyunun son bölümü de oyuncakları sepete basket şeklinde atma , bu da bir toplama yöntemidir öğrensinler
Eşim olacak adama da mesaj atarım biz çok sıkıldık akşam şuraya gidelim diye
İtiraz etti kem küm anlamam bizi gezdirmiyosa kendi de balığa vs gidemez, bu kadar net.

Ben kendimce yazdım sen yapabileceklerini al kendine uyarla bence

Ben olsam naparım
sabah kızımı okula yollarım hemen soyle bı tuvalet banyoyu yıkarım (hergun yıkancak degılya)
sonracıma yatak odasının kapısını kapatırım , toplayıp.
Korıdor veya hol ne varsa şöyle bir tararım ortalıgı ,
Mutfağa gecerim aksamdan toplu bıraktım büyük ihtimalle.
cocuk odasına girmem kucuk kızım uyuyor.
kahve ıcer ufaklıgı uyandırırım . kahvaltı ederım bu sırada oglen ve aksam yemegı ıcın yemegımıde ocaga koyduım patates yemegı ve makarna yaptım .
saat oldu 11
makıneye camasır atar otururum.
buyuk kızım gelınce onun karnını doyururum 1-2 saat onu serbest bırakırım aksama daha cok vakıt var orada utummu var yaparım ama bence ıs kalmadı yapacak. 2-3 gıbı odevlere baslarız 5-6 gıbı bıter sonrası keyf

Yok yaa oyle degil yuzgoz olduk oyle rahat oyle vurdumduymaz gamsizki aksam gelince alir eline telefonu dunya umrunda olmaz biraz bagrirsam iki ilgilenir uyutur sonra dunyayi kurtarmis gibi soyler durur

Eşinize karşı değil, çocuklarınıza karşı. Kendi 7 yaşındaki halimi hatırlıyorum, etrafımdaki 7 yaşındaki çocuklara bakıyorum, hepsi artık anneme yardımcı olayım modunda. Öyle bile olmasa artık laftan anlıyorlar. Yanlış anlamayın ama çocuklara fazla mı yüz veriyorsunuz acaba?

Son düzenleme:
öncelikle bugunlerin geçiceğini düşünerek hayatına devam etmeyi öğrenmelisin ... ama annem derki siz buyudunuz sorunlarınuzda buyudu keşke hep küçük kalsanız ... yani bilmiorum şuan size zor gelio demekki ama geçmiycek bişi diill... hem çocuklarınız sağlıklıymış ne güzel ya bir çocuğunuz yatalak ve bakıma muhtaç olsaydı ? bence hayatınızda küçük değişiklikler yapın ... ev çok düzenli olmasada olur bir yerde okumuştum : " küçük çocukları olan ailelerde evi toplamak kar yağarken dışarıyı süpürmeye benzer " tavsiyem şudur hayata anlamlı bakmaya çalışın ben eşimle dönem dönem çocuk hastanelerine giderim ordaki küçükleri sevindirmek , onlara bakıp hamd etmek ve herşeye rağmen hayatın devam ettiğini görmek için bunu sizde deneyin ... hayatınıza yeni dokunuşlar yapın...

anne baba kv kp de mı yok gelıp arada da olsa cocuklara bakacak, sızın ıhtıyacınız olan sey arada cocuklardan bagımsız yalnız yada esınızle basbasa takılmak, gezmek, alışverıs yapmak, evden ve monotonluktan uzaklasmak ...
yoksa bu psıkolojı ıle kendınızı heba edersenız, o da yetmezmıs gıbı bu durum cocuklarla ve esınızle olan ılıskınıze de yansır..
keske demek ıcın cok gec Allah uzun omur versın evlatlarınıza ama hazır degılken ıkıncıyı yapmasaydınız, buyugu zaten okula gıdıyormus, sızde bır ıse gırer calısırdınız hem sosyal ortamınız olurdu,hem kazancınız hemde psıkolojınız duzgun olurdu..

bak bi arkadaşta yazmış üniv. giden kızlar çok daha uyguna ders veriyorlar normalde öğretmenler saatliğine 70 isterken onlar 20 tl ya yapabiliyorlar...

bence anneye yardımcı olan bızlerdık, sımdıkı cocuklar ne ustunden cıkardıgını ne yatagını toplamıyor, odevlerı kendıleı yapmak yerıne ebeveynlerıne yaptırıyor. bızım cagımıza gore daha akıllı ve bılgılıler ama sımarıklar.. bunun nedenı ıse aman evladım uzulmesın, aman bırseyı eksık kalmasın dıye dıye hayırı bılmemelerı ve herseylerını ebeveynlerı ustlendıgı ıcın sorumluluk alamamaları tabı dıs etkenlerde bır unsur cunku cagımızda kotu nıyetlı ınsanda cok var, cocuklar bızım kadar ozgur degıl, tek eglencelı pc yada tablet yada alısverıs cılgınlıgı...

Senin yorulman sinirlenmen cok normal. Ilac kullanacagina o kocan yardim etsin. Kendini dinleteceksin bunun baska yolu yok. Seninki spora gidecek içecek balıga gidecek parayi nerden buldu etüde para yoksa.
Kesinlikle aynı fikirdeyim. Millet konu sahibine öyle yap böyle yap demiş ama, sorun tamamen eşte! Kadın eşini yanında görmek istiyor, yorgunluğu da kırgınlığı da bundan.

Ada'm salmış çocukları evi, hafta sonları oda bir günbabacılık oynuyor. Birde de zerzevat daha ben ne yapayım diye ortadan çekiliyor.
Yok öyle beleşe babalık, ya kendi zevkinden kısıp 15 e bir yardımcı bulacak yada bir zahmet işten gelince kolları sıvayacak!
""Bu evlilikse evde ortak!"" Kendi oturduğun evde önündeki dağınıklığı toplayamıyorsan sen neden yaşıyorsun.... Ayyy yazdıkça kızıyorum iyisi mi susayım. Yada getirin o Adamı KK ya

Oğlum 4 yaşında ve tama ikinci çocuk yapsam mı Bakabilirmiyim yetebilirmiyim diye düşünürken bu konu bana yaradı sanırım. Bir bakarım yeterim diyorum. Diğer yandan yeterim ama ben benden giderim bir süre sonra kendime bile hayrım kalmaz diyorum
bir yandan iki kardeş olsunlar diyorum. Diğer yandan elimde iki cocukla alışveriş gezme yi geçtim bir doktor işi olsa ne yaparım diyorum. Hele birde bırakacak biri yoksa insanın gerçekten zor. Allah yardımcınız olsun.

Sen her ne kadar çocuklarımı cok seviyorum gibi seyler soylesen de, aslında onlari kabullenemiyorsun. Onlar senin hayatini kaydirdilar.. İç sesin sana sürekli bunu fısıldıyor.
Bir yük, seni asagi ceken ayak bağları onlar.
Parka götürmek bir iskence. Zevk vermiyor. Onlarla tatile gitme düşüncesi bile senin icin korkunç. Çünkü orada da yük olacaklar.
Onlarin o suda eglenmeleri, cirpinmalari aldiklari hazin da bir önemi yok.
Çünkü seni bunlar mutlu etmiyor bir anlami yok.
Bunlari sen tüm konularinda uzun uzun yazdin.. anlattin.
Tavsiyeler oneriler havalar da ucustu. Bisey degisti mi hayir, çünkü sevgi evlatta olsa soz konusu yoksa yoktur.
Senin icin yapacak bisey keske olsa. Ama yok.

yuh ya buda neymiş

Bugunler geçecek,
çocuklar büyüyecek. Tek tavsiyem mümkün olduğunca annesiz kalın gibi söylemlerden uzak durmaya çalışman. Özellikle küçük kızının yanın da. Biliyosun ki beyin gelişimini 2 yaşında tamamlıyor ve bu süre içerisinde kaydettiklerini silmiyor.

Allah var asla inkar edemem, eşim böyle biri değil.
Aksine yahu bırak biraz rahat ol, yorma kendini ne varsa onu yeriz.
Bir makarna yap, yada kahvaltılık çıkaralım olmadı dışarıdan söyleriz der.
ama ben manyak olduğum için kendimi yırtarım her şeyi yapıcam diye.

siz gergin olduğunuz için sizdeki negatif duygular çocuklara geçiyor.onlarda hırçınlaşıyor tıpkı sizin gibi.

kimse mutsuz bir anneyle büyümek istemez. sanki devlet sorunlarıyla uğraşıyorsunuz. ev hanımısınız. birde çalışsanız napacaksınız?

silkelenin. bu ne böyle ya.ben bile daraldım.eşinizde iyice bunalmıştır. herşeye bi bahaneniz var. mutlulukları kendiniz yaratın birazda.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…