• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ayselce110'un Diyet Günlüğü

aysel110
öncelikle tebrikler 8 kilo vermişsin
ay bende 64 kiloyla evlendim 6 ayda 73 kiloya cıktım
artık buna bir dur demenin vakti geldi dedim hemen spora yazıldım 40 gün gittim yememede cok dikkat ettim ve 65 kiloya düştüm
ondan sonra 2 düşük yaptım oldum yine 71 kilo tabi yine spora gittim 67 kiloya düştüm kilomu epeyce korudum ve agustosta 68 kilo ile hamile oldugumu öğrendim su an 18. haftalık hamileyim ve 72 kiloyum senin hikayeni okuyunca ayselcim aynı kilolarda başlamışız hamileliğe acaba bende 100 lü kilolara gelirmıyım diye üzüldüm kiloyu hiç sevmiyorum azcık almaya başlayınca hemen spora koşuyorum ama bebek olunca nasıl olacak emzirme döneminde alırmıyım diye de düşünüyorum :43:

Biraz da spor yapmak lazım. Tembellik kanımda var. Kaderimde değil. Her şey değiştirilebilir. Yeter ki iste: 64 kilo olmak istiyorum...

Bugün televizyonda karın bölgesi için kullanılan bir macun gördüm. Ben de yapacağım.

Yanlış hatırlamıyorsam;

2 su bardağı kile yeteri kadar maden sodası eklenip katı bir bulamaç elde edilir. Portakal yağı, ozan yağı, biberiye (başka şeylerde vardı. Ama hatırlayamıyorum. Bu kadarı da yeter herhalde) eklenir. BU macun Karın bölgesine sürülür. Strech film ile iyice kaplanır. Ondan sonra hareket hareket hareket. 4-5 saat bile üzerinizde kalabilir. Hiçbir zararı olmaz. Terleme yoluyla su ve yağ atılır.

Bu tarifi uygulamak istiyorum. Malzemeleri aldım. Haftasonu yapacağım, sonuçları yazarım.

aysel110
öncelikle tebrikler 8 kilo vermişsin
ay bende 64 kiloyla evlendim 6 ayda 73 kiloya cıktım
artık buna bir dur demenin vakti geldi dedim hemen spora yazıldım 40 gün gittim yememede cok dikkat ettim ve 65 kiloya düştüm
ondan sonra 2 düşük yaptım oldum yine 71 kilo tabi yine spora gittim 67 kiloya düştüm kilomu epeyce korudum ve agustosta 68 kilo ile hamile oldugumu öğrendim su an 18. haftalık hamileyim ve 72 kiloyum senin hikayeni okuyunca ayselcim aynı kilolarda başlamışız hamileliğe acaba bende 100 lü kilolara gelirmıyım diye üzüldüm kiloyu hiç sevmiyorum azcık almaya başlayınca hemen spora koşuyorum ama bebek olunca nasıl olacak emzirme döneminde alırmıyım diye de düşünüyorum :43:
Benim yaptığım hataları gördün. Önünde bir örnek varken aynı hataları yapmazsan kilo almazsın.
Kendini bırakma, hareketli ol, asla 100'lü kiloları düşünme.

ALlah hayırlısıyla kucağına versin bebeğini... :3:

1.60, 38 yaşındayım. Artık genlik günleri bitti. Olgunluk çağıdayız. Şimdi gitmezse bu kilolar sağlık problemlerinin başlama zamanı.
İnşallah verceğim. Pes etmeyeceğiz.

yaşınız cok değil maşallah ama 30 lu yaşlardan sonra evrmek zor diyorlar siz 8 kilo vermişsiniz
bu azimlede vermeye devam edersiniz be bir dogurayım bende katılırım size:1:

yaşınız cok değil maşallah ama 30 lu yaşlardan sonra evrmek zor diyorlar siz 8 kilo vermişsiniz
bu azimlede vermeye devam edersiniz be bir dogurayım bende katılırım size:1:

İnşallah neredeyse 2 beden inceldim. Çevremdeki herkes kilo verdiğimi fark etti. Beni tebrik ettiler. 102 kiloluk bir kadın çok şişmanbir kadındır. AMA 110 kiloluk bir kadından daha iyi görünür. Kendimi manken gibi hissediyorum.

İnşallah neredeyse 2 beden inceldim. Çevremdeki herkes kilo verdiğimi fark etti. Beni tebrik ettiler. 102 kiloluk bir kadın çok şişmanbir kadındır. AMA 110 kiloluk bir kadından daha iyi görünür. Kendimi manken gibi hissediyorum.

özgüveniniz süper:46::46::46:

Tartı:102.1
Bu hafta sadece 100 gr. fazlam var. Ama haftaya 101 olacağım. ÖLçülerim de sıkılaştığımı gösteriyor:
gögüs:127
bel:107
karın-basen: 127 (basenden karna doğru ölçüyorum.)

BU hafta tartıda gel-gitler yaşadım. 103.7'yi bile gördüm. Şişkinlik oldu, yediklerimden, hareketsizlikten galiba. Sabah 102.1'i görünce moralim düzeldi. Kötü günler geride kaldı. Artık bu hızla 2 haneli rakamlara doğru koşuyorum...
:46::46::46:

Herkese iyi sabahlar...

Günaydın, Pazartesi işbaşı vakti...

21 günün sonunda 300 gram verdim. Çok mutluyum. Üç haftadır kilo vermem durmuştu, üstüne bir de 102., 102.8 deken 103.7 bile oldu. Ama ben diyetimi temelde hiç bozmadım. Tamamen bedenle ilgili bir şey yani. Sonuçta dünden itibaren şişliklerim indi ve tekrar kilo vermeye başladım. Aranızda benim gibi duraklama hatta tekrar kilomalma sürecine girenler var. İşte o zaman biraz sabretmemiz ve bu durumun geçici olduğunu bilmemiz gerek.

Kolay gelsin...

Kahvaltı:
1 adet yağda yumurta
10 adet tuzsuz siyah zeytin
4-5 adet ceviz
Tuzsuz beyaz peynir
Marul

Bu arada bugün Aşura günü
bugün eve ufak tefek erzak alın
bugün en az 10 kişiye selam verin
bugün sadaka verin
bugün gusül abdesti alın

Selâmün aleyküm ilk selam benden olsun.Azminiz için tebrik ediyorum.İnşallah hedefinize ulaşırsınız.

Öğlen:
1 porsiyon haşlama et
salata
ayran
ceviz

Akşam saat 08.00'de eyde oluyorum ancak. 17.00'de biraz atıştırsam da akşam eve gittiğimde bir şey yemesem muhteşem olur.

Son düzenleme:
BU akşam evde mercimek çorbası var. Acaba bir kaseyi iyice ısıtıp içine az esmer ince bulgur koysam kendime bir ziyafet çekmes mi diyorum?:26::26::26::26::26::26::26::26::26::26:

Dün akşam dediğim gibi eve gidip mercimek çorbasını iyice ısıtttım. 1.5 kepçe mercimek çorbasının içine esmer ince bulgur koyup demlendirdim. Sonra içine sarımsak ve soğan rendeledim. Öğlenden kalan salatayı (marul, mor lahana, havuçlu) içine ekleyip afiyetle yedim. Yanında da ayran içtim. İçinde az bu bulgur olduğu için Karatay diyetine de uygun zaten. Tavsiye ederim.

Bugün
Kahvaltı:
Az kaşar peyniri
12 adet tuzsuz siyah zeytin
Maydanoz
Ceviz-Badem

Öğle:
Karnabahar (kahnabaharı haşladım. Üzerine yoğurt döktüm. Üzerine de az kıymalı sos yaptım. Enfes bir tat oldu. Yoğurda sarımsak katamadım öğlen olduğu için, sarımsak da olsa yeme de yanında yat yemeği olmuştu hani
Badem

Akşam: (Planlarım)
Öğlenki karnbahardan kalanları sarımsaklı yoğurtla yemeyi planlıyorum.

Herkese kolay gelsin.

Günaydın hanımlar,

Kahvaltım:
2 adet kaysı yumurta
10 adet tuzsuz siyah zeytin
1 parça tuzsuz beyaz peynir
1 adet közlenmiş biber
5 adet ceviz
1 çay kaşığı keten tohumu

Herkese iyi günler...
Dün planladığım gibi ede gidince sarımsaklı yoğurtlu karnabahar üzerine de tereyağı sosu hazırladım. Yanında da badem yedim.

Kilo durumum iyi 100 gam vermişim, ne demişler damlaya damlaya göl olur :46:

Öğle yemeğimi yedim de geldim:
1 porsiyon kıymalı ıspanak
1 kase yoğurt
1 porsiyon salata
Tarhana çorbası

Hem sağlık hem de karatay açısından mükemmel bir öğün bence.

Diyet bölümlerini bir dolaşayım dedim, denemediğim diyet kalmamış. O zaman neden hala obezim? Çünkü diyet kötü bir şeydir. Önce karnının değil gözünün doyması gerekir. İşte Karatay'ın yaptığı da bu. Karnını değil gözünü doyuruyor önce. Bu öğün doydum ama bir sonraki öğünle doyacak mıyım diye olumsuz mesajlar gitmiyor biliçaltına. Siz de buradan aldığınız güçle fazla kilolardan kurtuldukça kurtuluyorsunuz.

Gün içinde mutlusunuz hep. Çünkü,

1. Zaten acıkmadınız, açlık hissetmiyorsunuz. Mutlusunuz.

2. Acıktınız ama yeme saatleriniz geçti, önemi yok. Alın bir bardak ayran keyifle için. Ya da bir bardak süt, zarar etmezsiniz. Diyetinizde de sekteye uğramazsınız. Mutlusunuz.

3. Acıkmadınız ve bir kaçamak yaptınız. Hiç önemi yok, her şeyin telafisi mümkün. Bu öğün çok yedin ama yarın az yiyeceksin, çünkü acıkmayacaksın. Mutlusunuz.

Sihirli değnek masallarda kaldı. Artık büyüdük. Sihirli değnekle bir anda 40 kilo veremeyeceğimize göre, sihirli, mucizeli diyetlerle de bir anda kilo vermeyiz. 1 ayda 12 kilo vereyim de fıstık olayım diye düşünenler bu yanlışa zamanında düşmüş 12 kilo verip havalarda uçmuş sonra fazlasıyla geri almış bir hatun kişi olarak diyorum ki:

Kendinizi diyete göre değil diyeti kendinize göre uyarlayın.

Günaydın,

Kahvaltı:
Omlet (2 adet yumurta, domates sosu, maydanoz, keten tohumu)
10 adet tuzsuz zeytin
1 kk tuzsuz beyaz peynir
5 adet ceviz

Bir arkadaşım ceviz gibi çerezleri yedikçe karnım daha da acıkıyor, bana Karatay uymuyor dedi. Eğer çerezin onda böyle bir etkisi varsa Karatay yapması çok zor olur. Çünkü bu diyette ekmek yok yerine çerez var. Çerezi çıkarırsa Karatay olmaz zaten.

Bana Karatay'ın uymasındaki en büyük etkenlerden biri çerez.

1. Çerezi severim (badem v e ceviz tüketüyorum çoğunlukla)

2. Çerezi yanında taşıması kolay (küçük bir poşete koy çantana at. Akmaz, kokmaz. Eve geç mi kaldın, yemek saati mi geçti, sorun olmuyor. Çıkarıyorum çerezi ağzıma 4-5 tane atıyorum. Neredeyse bir öğün yemiş gibi tokluk veriyor çoğu zaman. Eve geldiğimde yemeklere saldırmıyourum. Eskiden akşamları eve geldiğimde, bir kaşık ondan bir kaşık bundan diye yemek vaktine kadar zaten bir öğünlük yerdim. Sonra sofrada bir öğün daha yerdim. Gözüm hep mutfaktaydı.

Ayrıca akşam 19.00'dan sonra yemek yememek politikası da ben de işe yarıyor. Çoğu günler uyuyorum bu düzene. Haftada 2 gün geç geliyorum eve. Saat 17.00'de çerez yediğim için hemen saldırıya geçmiyorum. O günler, yemek saati 8'i buluyor hatta bazen geçiyor ama yapacak bir şey yok.

Meyveyi sabah omadı öğlen tüketmeye gayret ediyorum. Hergün olmasa da 2 günde bir bir meyve tüketiyorum.

Şeker ihiyacımı kuru kaysıdan alıyorum. Her gün yemesem de 2-3 günde bir yiyorum kaysıdan. Kaysıyı bazen sade haliyle bazende kakaoya batırarak yiyorum. Çikolata özlemi duymuyorum artık. Kakaolu kaysı çikolataya karşı en büyük yardımcım.

Bu düzen içinde en kötü günler ev gezmeleri, akraba yemekleri. Anlatmakla olmuyor. Ben de gittiğim yerde mutlaka bir şeyler yiyorum. Yemesem olmuyor çünkü. Çorbamı içiyorum et yemeğini yiyorum, pilavı imkan varsa yemiyorum, yoksa mecbur kalısam en fazla yarısını yiyor yarısını bırakıyorum. Tatlının da bir parçasını yiyorum sadece.

Karatay diyetinde yapılacak yemek listeside çok

Yumurtayla yapılanlar
Omlet çeşitleri
Çılbır
Kıymalı yumurta
Ispanaklı yumurta
Yumurta salatası
Tereyağında yumurta
Kaysı kıvamında yumurta

Et yemekler
Tavuk, balık, kırmızı et

Sebze yemekleri
Lahana
Karnabahar
Pırasa
Kereviz
Fasülye
Patlıcan
(Patates ve bezelye dışında aklına ne gelirse. Zeytinyağlı veya kıymalı pişir. Afiyetle ye.)

Bakliyat:
Özellikle yeşil mercimek. İster çorba yap, ister mercimekli bulgur pilavı. İstersen de salatanın içine kat.)

Sarımsaklı yoğurdun ayrıca yemeklere büyük katkısı var. Yoğurdu normal haliyle tüketmeyi pek sevmediğimden sarımsaklı yoğurt ilaç gibi geliyor. Karnabaharın, ıspanağın, kerevizin üstüne döküp yemek büyük kolaylık.

Ne yemiyorum? Tabiki üç beyazı
Şeker
Un
Kötü yağlar (margarin gibi, ay çiçeği yağı gibi)

Eskiden de bunları yemediğim diyet düzenlerim vardı. Ama acıkıyordum, sıkılıyordum, bırakıyordum. İlk defa sıkılmadan, acıkmadan 80 gündür bu düzende devam ediyorum.

Karatay diyetine %90'a yakın uyuyorum. Uymak için değil ama o bana uyduğu için. Şimdilik 10 kilo verdim. Hiç vermeden 101'de kalsam da mutluluk verici, son bir yıldır 110 kilo civarlarında yaşadım. 101 kilo benim için süper bir şey anlayacağınız. Allah bir daha 110'ları göstermesin.
Hepinize iyi günler...

ayselcim merhaba ...:16:

biriki bişi yazmak istedim sana ...bazan gözüm takılıyor gönlügüne . ne olur beni yanlış anlama . önerilerim senin için ..:16:

canım karatay yapıyorsun bunu bliyorum . bir evvelki yazındada tüm diyeleri yaptım demişsin ... montignacı denedinmi hiç yada bir bilgin varmı ??
piko, insülin direnci gibi bir rahatsızlıgın varmı ? bunlar yoksa baya yavaş gidiyor kilon yanışmıyım .
biliyorum az olsun öz olsun diyorsun bende öyle düşünüyorum .ama kilon fazla oldugundan takip etitigim kadarıyla gerekenden az gidiyor ...

..topikleri okudugunu yazmışsın montignac hakında bir bilgin varmı??
sana bir iki tavsiyem olacak uyup uymamak sana kalmış :16:
canım monti bir nevi karatayın biraz daha serbestsi. ama ikisininde ana diregi aynı gl endeks.
ama ekmeklisi diyim .ama doymuş yaglara okadar serbest bakmıyor . bu klostrol içinde yararlı bence . neyse bu konuya girmeyim ..

asıl yazmak istedigim farklı .. karatayda tabiki devam et canım fakat birkaç küçük degişiklikle .. 1 hafta dene bakalım kilo vermende eskisine oranla bi degişilik olcakmı .dedigim gibi bu tamemen sana kalmış uygula demiyorum ama kaydedecedin sonuçda yaglardan başka bişi olmaz ...

,, yukarda kartaya çok uygun bir mönün var yazmışsın . evet çok güzel fakat en son yedigin tarhana işi sekteye uygratmış . bayaz un yemiyorum yazmışsın ama tarhana bayaz un .
karatay hoca ekmekgi un diye yasaklarken beyaz unlu gl endeksi çok yüksek olan beyaz unlu bulguru bu kadar serbest bırakmamalı .bence tabi.
kitabı okumadım .ama kemek yasak olan bir beslenmede bulgur bayaz unla yapılan gidelarda yasak olmalı neden dersen gl endeksi ekmekden yüksek bu gıdaların .

..sana önerim kartaydakigibi beslenmeye devam et ama bir iki küçük degişiklikle ..
gl endeksi yüksek bulgur un şekerli şeylkeri ögünlerine katma . gl endeksi 35. altında beslen .inan farkkı göreceksin . sadece 1 hafta böyle dene kendin için ..:34:
sevgiler .:16:

Son düzenleme:
Back