ayselcim merhaba ...
biriki bişi yazmak istedim sana ...bazan gözüm takılıyor gönlügüne . ne olur beni yanlış anlama . önerilerim senin için ..
canım karatay yapıyorsun bunu bliyorum . bir evvelki yazındada tüm diyeleri yaptım demişsin ... montignacı denedinmi hiç yada bir bilgin varmı ??
piko, insülin direnci gibi bir rahatsızlıgın varmı ? bunlar yoksa baya yavaş gidiyor kilon yanışmıyım .
biliyorum az olsun öz olsun diyorsun bende öyle düşünüyorum .ama kilon fazla oldugundan takip etitigim kadarıyla gerekenden az gidiyor ...
..topikleri okudugunu yazmışsın montignac hakında bir bilgin varmı??
sana bir iki tavsiyem olacak uyup uymamak sana kalmış
canım monti bir nevi karatayın biraz daha serbestsi. ama ikisininde ana diregi aynı gl endeks.
ama ekmeklisi diyim .ama doymuş yaglara okadar serbest bakmıyor . bu klostrol içinde yararlı bence . neyse bu konuya girmeyim ..
asıl yazmak istedigim farklı .. karatayda tabiki devam et canım fakat birkaç küçük degişiklikle .. 1 hafta dene bakalım kilo vermende eskisine oranla bi degişilik olcakmı .dedigim gibi bu tamemen sana kalmış uygula demiyorum ama kaydedecedin sonuçda yaglardan başka bişi olmaz ...
,, yukarda kartaya çok uygun bir mönün var yazmışsın . evet çok güzel fakat en son yedigin tarhana işi sekteye uygratmış . bayaz un yemiyorum yazmışsın ama tarhana bayaz un .
karatay hoca ekmekgi un diye yasaklarken beyaz unlu gl endeksi çok yüksek olan beyaz unlu bulguru bu kadar serbest bırakmamalı .bence tabi.
kitabı okumadım .ama kemek yasak olan bir beslenmede bulgur bayaz unla yapılan gidelarda yasak olmalı neden dersen gl endeksi ekmekden yüksek bu gıdaların .
..sana önerim kartaydakigibi beslenmeye devam et ama bir iki küçük degişiklikle ..
gl endeksi yüksek bulgur un şekerli şeylkeri ögünlerine katma . gl endeksi 35. altında beslen .inan farkkı göreceksin . sadece 1 hafta böyle dene kendin için ..
sevgiler .
Arkadaşım beni kırmadan bulunduğun öneriler için çok teşekkür ederim. Zaten satır aralarında söylediğin sözler kırıcı değil yapıcı bir söylem içinde olduğunu da gösteriyor. Bu yüzden asla ve asla söylediklerinde yanlış bir anlatım görmedim. İçin rahat olsun. :13:
Bulgur -tabii esmer bulgur olursa daha iyi- konusunda Karatay da özellikle kilo verme döneminde tüketilmesi taraftarı değil. Ben çiğ köfteyi çok severim, haftada bir çiğ köfte ya da kısır ya da mercimekli köfte yerim. Bundan öneki diyetlerimde, yiyemediğim için aklımda hep bir gün onları yiyeceğim günleri hayal ediyordum. Sonra ucundan kıyısından diyeti bozunca hemen kendime kısır yapardım. Şİmdi bu Karatay tarzını kendime uyarlarken dedim ki haftada bir ya bir lahmacun ya bir pide ve gene haftada bir bulgurlu bir şey yiyeceğim. Bu uygulamada beynimi çok rahatlattı. Pide yiyorum yedim diye üzülmüyorum artık. Haftanın herhangi bir günü kısır yapıyorum ve bu duyguyu seviyorum. Karatay yeşil mercimekli salata öneriyor. Güzel ama benim aklım onda kalmıyor ki, zaten onu yiyince aynı zevki almıyorum ki. O yüzden bu tarzı şimdilik sürdürmek istiyorum.
Montignac'ı denedim yıllar önce kitabını da arkadaşımdan alıp fotokopi çektirmiştim. (O yıllar internetten kitap almak işi henüz icat olmamıştı.) Montignac, Karatray'a benziyor hakikaten. Atkins, Dukan, Montignac, Karatay yüksek protein düşük glisemikli beslenme öneriyorlar. Ekmek en büyük fark. Ben ekmek yediğimde -daha doğrusu mayalanmış ekmek- biraz da alerjik bünyemin özelliğinden herhalde yan etkilerini görüyorum: Aşırı yeme isteği, halsizlik. Ekmeği bırakmak için Karatay iyi bir neden diye düşündüm. Başkalarında da aynı etkiyi yapıyor mu bilemem ama mayalı ekmek bana yaramıyor. Açık ekmek (yufka) yiyorum ara sıra. Mayalanmadığı için beni diğerleri kadar rahatsız etmiyor.
Burada çerez benim hayatımı oldukça kolaylaştırıyor. Bu elbise bana uydu diye düşünüyorum o yüzden de biraz daha denemek istiyorum.
Kilo vermede durmaya gelecek olursa,
Ben Karatay'la 4 kilo verdim:110-4:106.
Sonra kortizon iğnesi oldum ve kortizonun zararlı etkilerinden korunmak için sıfır tuzlu diyet uyguladım: 106-3:103
Sonra Karatay'a devam ettim: 103-2: 101
Yani kilo vermemin sebebi tam oarak Karatay da değil bir bir compoze iş yani.
Önerilerin için teşekkür ederim. Tekrar görüşmek üzere