• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ayselce110'un Diyet Günlüğü

Sporu kahvaltıdan sonra mı yapıyorsun?
Ben saat 08-00 -08.30 arası yürüyüş yapıyorum hava uygunsa, sonra eve gelip kahvaltı yapıyorum. 09.15'te de evden çıkıyorum zaten.
ben devamlı evde oldugum için öğünler arası kendimi ne aç ne de tok hissediyorken aklıma ne zaman eserse yapıyorum sporumu

Bugünkü menüm şöyle gelişti:

Kahvaltı:
ceviz
zeytin
peynir
domates
yumurta

Öğle:
1 kase ezogelin çorba
az yoğurt
fıstık

Akşam:
muz
kuru fasülye
ceviz

Aralarda: yeşil çay ve su
Spor: henüz yapamadım

Son düzenleme:
basarılar ...bende baslamak ıstıyorum artık kılo m uzerımde ıyıce yer etmeden ya .....karatayda bana uyuyo aslında ....

basarılar ...bende baslamak ıstıyorum artık kılo m uzerımde ıyıce yer etmeden ya .....karatayda bana uyuyo aslında ....

Karatay beslenme düzenini iyice anlamk lazım önce. Kitabı okuyup kendine göre uyarlamasını yapmalısın bence.
Örneğin ben
haftada bir gün mutlaka ekmek yiyorum.
haftada bir gün kısır, bir gün de bulgur pilavı yiyorum.
Meyve konusunda da biraz daha esnek davranıyorum.
İçinde un olan çorbaları da içiyorum.

Yemediğim şey şeker. Onu çoook mecbur kalmadıkça yemiyorum işte. Ancak bir arkadaş toplantısında falan denk gelirse.

Başarılar dilerim...

haklısın canım ıyıce okuyup anlım once ..tatlıya dayanamoıyorım tek sıkıntı o aslında ama engellemem gerek ..ıyı gıdıyousun ıdeal kılona ınersın umarım...ben 83 kıloyum ..dogum oncesı kıloma ınsem yıne ıyı .....ıyı aksamlar

Kahvaltı:
Tuzsuz peynir
12 adet tuzsuz siyah zeytin
omlet (1 parça kaşar peyniri, 1 yumurta, bol maydanoz, domates) zeytinyağında pişirildi. üzerine çörekotu ve keten tohumu serptim. Muheteşem bir tat oldu.
4-5 tane ceviz

saat: 10.45 1 bardak şekersiz çay

Öğle:

Akşam:

1 hafta daha geride kaldı.

İyiyim. Misafir kilolar yavaş yavaş toplanmaya başladılar. Aysel otelinde ayrılma zamanı geldi. Misafirlik bu kadar da uzun sürmez ki canım. Gene beklemeyiz, güle güle gidin ve bir daha da geri dönmeyin.

Bu sabah tartıda 101.9'u bile gördüm. 102.3 -103 arasında gün içinde gidip geliyorum.
Tartı manyağı oldum.

Kilo alırken tartıya 1 ay hiç yaklaşmazsın da verirken günde 15 deva çıkıp inersin, işte bu tam benimn klasiğim.

Düşük glisemik indeksli yiyecekler tükettiğimden gün içinde açlık nöbetleri olmuyor.

Ama daha önceleri yaptığım katı diyetlerden öğrendiğim bir şey var: Ne kadar katı diyet uygularsan o kadar çabuk bıkarsın ve azimle verdiğin kiloları umursamazlıkla geri alırsın.

Bu yüzden bu diyeti uygularken elimin arada bir ekmeğe, pilava, nadiren de şekere gitmesine izin veriyorum. Şöyle ki,

Bulgur tüketimi sınırlı da olsa serbest bu diyette. Ben de haftada bir gün kısır partisi düzenliyorum, haftada bir gün de 2-3 kaşık bulgur pilavı yiyorum.

Haftada bir gün yufkalı bir şey yiyorum (küçük bir dilim su böreği veya 1 lamacun mesela)

Haftada bir gün de bir dilim ekmek yiyorum. (Bazen tost, bazen de bir yemeğin yanında) (Ekmek yerine her öğün ceviz ya da badem yiyorum)

Meyve tüketimimi azaltmadım. Hergün mutlaka bir meyve tüketiyorum. Bazen de iki.

Salata ya da yoğurt hergün mutlaka birini yiyorum.

Sebze yemeklerini hergün olmasa da gün aşırı yiyorum.

Hergün sofrada et, balık, tavuk üçlüsünden birini bulunduruyorum.

Bakliyat haftada bir ancak yiyorumdur. Aslında etli öğünlerimin haftada en az 3'ünü bakliyat ile değiştirmem gerekir ama şuan onu başaramıyorum.

Şeker en çok kaçındığım bu. Mümkünse haftada bir bile yemiyorum. Bazen eş dost toplantısında bir parça tatlı, kek ya da kurabiye yiyorum.

İşte böyle arkadaşlar, benim yeme düzenim bu bana özel, beni anlatan, bana uyan bir düzen ıolduğunu düşünüyorum.
:54:

Son düzenleme:
tebrikler bence çok güzel vermişsiniz hemde kendinize göre güzel bir beslenme planı oturtmuşsunuz bu şekilde bence zorlanmadan kilolarınızı veririsiniz
başarılar

BUgün ne yedim:

Sabah:
daha önce yazmıştım.

Öğle:
Kıymalı kapuska
yoğurt

Ara:
bugün ev gezmem vardı:
havuçlu patates salatası
kıymalı sigara böreği

Akşam:
balık
soğan salatası
ceviz
muz

tebrikler bence çok güzel vermişsiniz hemde kendinize göre güzel bir beslenme planı oturtmuşsunuz bu şekilde bence zorlanmadan kilolarınızı veririsiniz
başarılar

Teşekkürler Beyaz Bulut, burada motive oldukça düzen de iyi gidiyor.

Hadi hep birlikte zayıflayalım.

Bugün yalap şalap bir yeme düzeni oldu.

Kahvaltı:
Omlet (bu ara omlet yemeyi seviyorum.)(Bol maydanozlu, az kaşar peyniri, az domates suyu, 1adet yumurta, az sucuk)
10 adet yeşil zeytin
badem

Ara:
et haşlamıştım pişince kemiklerini ayırdım. Kemiklerin üstünde kalan etleri sıyırı yedim. Saat daha 11.00'di. Yediğim et çok değil ama daha acıkmamıştım ve kahvaltının üstünden henüz 2 saat geçmişti.

Öğle:
dünden kalan kabak yemeği üstüne sarımsaklı yoğurt
dünden kalan 4 parça tavuk kanadı
5-6 tane gün kurusu kaysı
badem

Akşam:
3-4 kaşık mısır
1 parça peynirli pide
haşlama et
salata

Sonunda truff yaptım. Buzdolabında yarına kadar bekleyecek.

İyi akşamlar herkese..

merhaba canım
sabh 10 zeytin fazla olmamış mı ?
turff dan yiyceksin herhalde...
dikkat et olur mu?
tadmlık ye..

merhaba canım
sabh 10 zeytin fazla olmamış mı ?
turff dan yiyceksin herhalde...
dikkat et olur mu?
tadmlık ye..

truffu hazırladım, ama yemedim. Yarınki menüde yer alacak.

8-10 zeytin normal diyor Canan Hoca. Yeni mahsül tuzsuz yeşil ve siyah zeytin alıyorum. Tokluk hissi veriyor.

İyi akşamlar...

Kahvaltı:
5 adet ceviz
2 adet gün kurusu kaysı
1 adet kaysı kıvamında yumurta
10 adet yeşil zeytin
1 kk beyaz peynir
2 adet balıkyağı tableti

Öğle:
3 küçük parça kıymalı pide
1 bardak ayran
az salata
10-12 tane badem
1 adet truff

Akşam:
henüz yemedim
et haşlama
salata
ayran
yerim diye düşünüyorum.

Bugün tartıda 102.4'ü gördüm. Kilo vermeye devam ediyorum. Ama karnım verdiğim kiloya rağmen fazla küçülmedi. Spora başlamam gerek artık.
Herkese iyi zayıflamalar.

Günaydın,
Dün akşamüzderi acıktım ben. Hiç açlık hissetmiyorsum. Az da olsa yediğim kıymalı pidelerden oldu herhalde.Gerçi öğlen az yediğimden de acıkmış olabilirim. Bir de truff yapmıştım ondan ondan yedim, kan şekerimi yükseltmiş olabilir, neyse karnım acıktı ben de haşlama et, ceviz, salata, ayr<n yedim. Gene de gözlerimi mutfakta geziniğrken buldum. Hemen Karatay diyet kitabını elime aldım. Kitaptan hangi bölüm olursa olsun biraz okucunca açlık duygum geçiyor :26: psikolojik bir durum. Doğal sirke yapımı bölümünü okudum, bugün sirke yapmaya karar verdim :46: bakalım nasıl olacak

Kahvaltım:
5 adet ceviz
1 adet kaysı yumurta
1 kk beyaz peynir
1 çay kaşığı keten tohumu
2 adet omega-3 kapsül
şekersiz çay

kahvaltı öğünlerini seviyorum bana hitap ediyor, hem rahat rahat kahvaltı yapacak zamanım oluyor, evden 09.00'da çıkıyorum çünkü. Ama özellikle öğle yemekleri sorun. Çoğunlukla dışarıda yemek zorundayım. Tabldot üsülü yemek yiyüruz. Her zaman makarna pilav var menüde. Bulgur pilavı olursa yiyorum, diğerlerini yemiyorum. Çorbaların içinde un var ama çorbaları içiyorum mecburen yoksa verdikleri et ve sebze yemeklerinin porsiyonları bana az geliyor. Akşam öğünlerim de fena değil. Saat 19.00'a kadar yemeğimi yemeğe özen gösteriyorum. Geceleri bir iki defa acıktım. Süt içtim iyi geldi. Şimdilik beslenme düzeni iyi gidiyor.

Haa bu arada sabah kalkıp sonunda 40 dakikalık bir yürüyüş yaptım.

İyi günler herkese

Gün sonu

Öğle
Kuzu şiş
domates çorbası
roka, domates

Akşam:
2 adet ızgara tavuk pirzola
cacık
4 adt truff (Kakaoya bulayıp yedim enfess oldu.)
3-4 tane badem

Truffu dünden önceki gün yaptım. Ama çok yapmışım bir türlü bitmiyor.

Günlük yeme düzenim iyi gidiyor, ben memnun vücudum memnun, hayat güzel

Kahvaltı
2 adet balık yağı kapsülü
1 çay kaşığı keten tohumu (keten tohumu için kahve öğütme makinesi bile aldım. Taze taze kullanabiliyorum.)
1 adet truf (cevizli, kaysılı, sütlü, üzeri kakao kaplı - bu kadar harika bir yiyecdeğin zararlı olmadığına
inanamıyorum. Artık hayatımda çikolataya yer yok. Truff çikolataya beş çeker.
1 adet kaysı yumurta
1 kk kaşar peyniri
5 adet ceviz
şekersiz çay

Öğle:
1 kase tarhana çorbası
1 tabak patlıcan musakka
1 kase cacık
1 tabak salata

tabaklardaki porsiyonlar yarım tabaklık.

Akşam:

Kilo vermeye devam 101.9'u gördüm tartıda ama kesin sonuç için cumayı bekliyorum. Eğer kalıcı bir sonuçsa cuma günü tickerimi değiştireceği.

Allah'ım 2'li hanelere 2 kilo kaldı sadece. Şükürler olsun. Çoooook mutluyum.

Son düzenleme:
100. mesajım bu o yüzden ÖZEL BÖLÜM OLSUN:

Benim diyet hikayelerim roman olur;

1993 Üniversitedeyken 56 kiloydum

1995 Evlendiğimde 64

1995 hamile kaldığımda 67

1996 Doğuma giderken 87

1996 Doğumdan 2 hafta sonra 75

1997'den itibaren diyet yapmaya başladım. Her şeyi yaptım akla gelebilecek, hep kilo verdim. Hepsini de fazlasıyla geri aldım:

İşte benim yıllar boyu yaptığım ve sonuç alamadığım yöntemlerim.

YÖNTEM 1: AKUPUNKTUR

1995 Deneme 1: Pasif jimnastik ve akupuntur. 10 seans (hamile olduğumıu öğrenince bıraktım.)

2002'de kısa süreli ikinci akupunktur denemesi

2004'te kısa süreli üçüncü akupunktur denemesi

2005'te dördüncü akupunktur denemesi (itiraf ediyorum bundan sonuç aldım. Ama verdiğim kiloları da geri aldım.)

2008'te karboksipunktur diye oldukça pahalı bir deneme. Sonuç 10 kilo ver, 15 olarak geri al.

Ne kadar da para kaptırmışım iğnecilere be.

YÖNTEM 2: PASİF JİMNASTİK

Deneme 1: Pasif jimnastik ve spor merkezine kayıt. 10 seans

Deneme 2: Yosun terapili pasif jimnastik. 8 seans
Para yetiremiyorsun spor merkezlerine, sonuç hüsran. İnanmıyorum artık bu pasif işlerine de

YÖNTEM 3: DİYET ÜRÜNLERİ

DenemE 1:
1. Ot çayları dönemi. İdrar söktürücü mü istersin, bağırsak çalıştırıcı mı?
2. Bu arada macunları da unutmamalı. zayıflama macunu. Hem de her yerde bulamam diye iki kutu birden almalar.
3. Tokluk hissi veren öğütülmiş lif içeren kutular.
4. Herbalife çayları susatan (öyle böyle değil sanki çölde kalmışsın gibi susatan) para kaybından başka bir şey olmayan çayı (Allah'tan mamalarına bulaşmadım.)

YÖNTEM 4: İLAÇ
Renkli renkli ilaçlarım -tabii gözdem Xenical- onu alabilmek için aldığım sağlık kurulu raporları.
Tokluk hissi veren ve sonradan sağlık bakanlığının yasakladığı ilaç (adını bile unutmuşum.)

YÖNTEM 5: DİYETLERİM
Ölümcül diyetler:
Atkins diyeti (en sıkı biçimde uygulanması.)
Amerikan Kalp vakfı diyeti
Tek gıda rejimi
1200 kalorilik diyet
Ölümcül olmasa da benim açımdan sonuç vermeyen diyetler:
1600 kalorilik diyet
1800 kalorilik diyet

SONUÇ: Doğumdan sonra 75 kiloydum, emzirirken 84 kiloya çıkmıştım. Sonra iş koşturma derken baktım 77-78 arasında gidip geliyorum. Bari biraz kilo vereyim dedim. Hayatımdaki en büyük yanlışım, en büyük pişmanlığım budur. Eğer diyet yapmasaydım 77-82 kilo aralığında yaşayan 46-48 beden giyen, etine dolgun bir hatun kişi olacaktım. Ne hallere geldim.116 kiloyu bile gördüm. TAM 5 yıldır 100 kilonun üstünde yaşıyorum. Giyecek güzel bir kıyafet almak için normal magazalara giremiyorum, şuanki bedenim 54-56 arası. Her yerde bulunmuyor.

Diyete başlayanlar benim yaptığım hataları yapmayın, sıkıp sıkıp sonra cayıp eskiye dönmeyin. Depresyona girmedim şimdiye kadar ama kıyısından çok döndüm bu kilolar almalar vermeler yüzünden.

Son düzenleme:
Back