• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ayselce110'un Diyet Günlüğü

Cumaya az kaldı. Kilo farkı olmasını bekliyorum. Bakalım...

Kahvaltı:
1 bardak su

Keten tohumu
Omlet (2 adet yumurta, domates -yazın domatesleri rendeleyip pişirip kavonozlara koydum.şimdi çok işime yarıyor-, maydanoz, sucuk
4 ceviz
2-3 tane zeytin
1 kk peynir

Öğle:
Domates çorbası
patatesli köfte
Ayran
Salata

Akşam için evde tavuk var. Salata ve ayran eşliğinde tavuk yerim herhalde.

Akşam tavuk, yoğurt ve turşu yedim. Turşu çok susattı. Aslında Karatayda turşu ev yapımı olsa da çok tüketilmemesi gereken ürünlerden. Ama nefis istiyor işte. 5-6 tabe kornişon, 2 tane biber, 1 tane de kırmızı biber turşusu yedim.

Akşam saat 7'den sonra yememmeye çalışıyorum. Bazen hiç yemiyorum, çoğu zaman dokuz buçuk gibi süt biraz acıkıyorum ve süt içiyorum. bazen kaçamak yaptığım da oluyor. Akşam gezlerinde ikram işi olmasa süper olacak. Eski yediklerimi düşününce arada kaçamaklar olsa da iyi gidiyor diye düşünüyorum.

Buna paralel kilo vermem yok ama. Neredeyse 1 aydır bir ileri bir geri mehter takımına döndüm. 102'den ayrılmak istemiyor vücudum, kendine orayı direnç noktası seçti. 101.6, 101.7 oluyorum sonra gene 102. Biraz zaman alacak gibi. BU sefer sabredeceğim, vazgeçmeyeceğim. Kadınlar Kulübü sözü.

Veeee tartı 101.9, gram gram gidiyor kilolar. Alırken hoooop hızla çıkıyor, verirken tık yok. Ne cimri bedenim var benim ya... :57:

Dün akşam maalesef bolca turşu yedim. Tuzsuz yemeye çalışıyorum. Bir anda 5-6 kornişon, 3-4 biber yiyince su tuttu tabii. Neyse Haticeye değil neticeye bakalım.

31 Ocak'ta 2 hanelileri görür miyim? :26:

Bu arada hareketsizlik de kilo vermemi engelliyor. Sporu haftada 3 gün ancak yapabiliyorum ancak. Normalde de çok hareketli değilim zaten. Sabah yürüyebilirsem onu kar sayıyorum. Herkesin dilinde dolaşan leslieyi henüz yapmadım. Akşamları en azından 20-30 tane karın hareketi yapsam iyi olacak. Çok tembelim ben ya. Hareketli olsam bu kadar şişman olmazdım :57:

Selam,

Hadi bakalım yeni yıla geri sayım başladı. Spor çok etkili gerçekten azda olsa hareket çok farkediyor. Hakkaten dediğin gibi her akşam 30 mekik çeksen gerisi gelir, ikili rakamlara inersin bence.... Şu turşudanda ayrıl artık. Ben çukulatadan ayrıldığıma göre sende turşudan ayrılabilirsin :)))

Selam,

Hadi bakalım yeni yıla geri sayım başladı. Spor çok etkili gerçekten azda olsa hareket çok farkediyor. Hakkaten dediğin gibi her akşam 30 mekik çeksen gerisi gelir, ikili rakamlara inersin bence.... Şu turşudanda ayrıl artık. Ben çukulatadan ayrıldığıma göre sende turşudan ayrılabilirsin :)))

Turşudan ayrılmak kolay değil. Yemeye alışmışız, ne yapalım bir çaresine bakacağız artık.

Ben de uzun zamandır çikolata yemiyorum, kaysı kakao tüketiyorum onun yerine.

Teşekkürler moral için

merhaba:3:
daha önce spor yapmıyor musun diye yazmıştım:)
şimdi maşallah az da olsa yapmaya başlamışsın bu güzel...
ztn dr.lar da haftada 3 gün 40dk diyor en az
lesliede yoruldugunu yazmışsın bence tempoyu kendine göre ayarla o koşuyorsa sen yürü o hızlıysa sen biraz yavaş git sonucta önemli olan hareket etmek yavaş da olsa faydasını görürsün:8::8::8:
bu arada karayatcıymışsın
ben de aeben sayesinde 1 hafta kadar monti yapmıştım ama bıraktım yine de Glisemik indekse dikkat ederim yıllardır
ben diyetimde makarna, pilav ve beyaz ekmeği çıkardım hayatımdan ve kilo vermeme yararını gördüm ztn bende de hafif diyabete meyil var o yuzden dikkat ediyorum
sadece arada dolma yerim onun da sınırı bellidir ve annem bulgur-pirinç karışık yapar içini.
katı yağları, hazır gıdaları mümkün oldugunca hiç tüketmiyorum
cok nadir işte bitter çikolata yerim o kadar (gerçi bu aralar gofreti falan kaçırdım ama artık yok:) )
ekmek de tahıllı yerim ztn beyaz ekmeğin tadı olmuyor bana uymuyor
tuzsuz-şekersiz-az yağlı ve sınırlı ekmekle diyet yapıyorum
yıllardır turşu yemem cnm cok çekerse 1 lokma
zeytini bile yemezdim artık suya koyuyorum yağsız-tuzsuz yiyorum sabahları
tavsiyem sucuk gibi hazır işlenmiş gıdaları sofrana almaman çünkü hem katkılı oluyorlar hem tuzlu hem de aşırı yağlı... hiç diyetlik değil yani...
ben karatay diyetini cok yüzeysel olarak biliyorum ama bildiğim bişey var ki hazır gıdalar iyi değil kim ne derse desin...
yanlış anlamanı istemem ben acizane kendi yorumumu yaptım samimiyetine inanarak, beni yanlış anlamayacagını düşünerek...
umuyor ve inanıyorum ki yılbaşına kadar 90lı rakamlara ineceksin
sevgilerimle...:16::16::16:

merhaba:3:
daha önce spor yapmıyor musun diye yazmıştım:)
şimdi maşallah az da olsa yapmaya başlamışsın bu güzel...
ztn dr.lar da haftada 3 gün 40dk diyor en az
lesliede yoruldugunu yazmışsın bence tempoyu kendine göre ayarla o koşuyorsa sen yürü o hızlıysa sen biraz yavaş git sonucta önemli olan hareket etmek yavaş da olsa faydasını görürsün:8::8::8:
bu arada karayatcıymışsın
ben de aeben sayesinde 1 hafta kadar monti yapmıştım ama bıraktım yine de Glisemik indekse dikkat ederim yıllardır
ben diyetimde makarna, pilav ve beyaz ekmeği çıkardım hayatımdan ve kilo vermeme yararını gördüm ztn bende de hafif diyabete meyil var o yuzden dikkat ediyorum
sadece arada dolma yerim onun da sınırı bellidir ve annem bulgur-pirinç karışık yapar içini.
katı yağları, hazır gıdaları mümkün oldugunca hiç tüketmiyorum
cok nadir işte bitter çikolata yerim o kadar (gerçi bu aralar gofreti falan kaçırdım ama artık yok:) )
ekmek de tahıllı yerim ztn beyaz ekmeğin tadı olmuyor bana uymuyor
tuzsuz-şekersiz-az yağlı ve sınırlı ekmekle diyet yapıyorum
yıllardır turşu yemem cnm cok çekerse 1 lokma
zeytini bile yemezdim artık suya koyuyorum yağsız-tuzsuz yiyorum sabahları
tavsiyem sucuk gibi hazır işlenmiş gıdaları sofrana almaman çünkü hem katkılı oluyorlar hem tuzlu hem de aşırı yağlı... hiç diyetlik değil yani...
ben karatay diyetini cok yüzeysel olarak biliyorum ama bildiğim bişey var ki hazır gıdalar iyi değil kim ne derse desin...
yanlış anlamanı istemem ben acizane kendi yorumumu yaptım samimiyetine inanarak, beni yanlış anlamayacagını düşünerek...
umuyor ve inanıyorum ki yılbaşına kadar 90lı rakamlara ineceksin
sevgilerimle...:16::16::16:

Lily86,
Önerilerin teşekkür ederim. Burada yazmamın nedeni de bu zaten. Yediklerim, yanlışıyla doğrusuyla ortaya çıkmalı ki ben denerede hata yaptığımı görmeliyim.

Turşu işi kötü oldu. Dün akşam çok yemiştim turşudan bu öğlen de etsiz çiğköfte ve turşu yedim. Bir daha uzunca bir süre turşu yemeyeceğim.

Sucuk Karatay'da yasak, geçen gün canım çekince omletin içine 3 parça koydum, o kadar.

Her zaman her türlü öneriye, yapıcı eleştiriye açığım.

Verdiğin kilolar için tebrik ederim.

Bugünkü menüm:

1 kk Peynir
2 tane zeytin
2 tane yumurtadan tereyağında yumurta

Öğlen:
kaysı ve ceviz

Saat 03.00'de
çiğköfte ve turşu

Saat 20.00'de
patlamış mısır
20 gram çikolata

selam ayselcim ....:16:
canım gelemedim biraz vaktim dar oluyor nete girince onuda monti linkine ayırıyorum ...
hani konuşmuştukya 1.2. hafta biraz dişini sıkmalısınki 2 li rakamlara düşesin diye .
canım bunun için 1.2. hafta patatesden ,turşudan ,sucukdan.cukulatdan beyaz undan uzak dur derim .
eger 2 li rakamları istiyorsan biraz ödün vermelisin .:34:
dünki mönün abrtılı oladasa yediklerin pek diyete uygun deyil ..
biliyorumki 2 hafta sabretsen hemen düşersin 2li rakamlara .:38:

Aeben, inşallah umduğum gibi olur. Kaçamaklara son :45: En azından 2 hafta için :45:

Fakat kötü haber bugün günüm var :47: akşama da ev gezmesi yapacağız. :47: İnşallah üstesinden gelebilirim.:18:

Kahvaltı
Kıymalı yumurta
Ceviz
Zeytin
Şekersiz çay

Aeben, inşallah umduğum gibi olur. Kaçamaklara son :45: En azından 2 hafta için :45:

Fakat kötü haber bugün günüm var :47: akşama da ev gezmesi yapacağız. :47: İnşallah üstesinden gelebilirim.:18:

Kahvaltı
Kıymalı yumurta
Ceviz
Zeytin
Şekersiz çay
:123:doğum günün kutlu olsun, inşallah bundan sonraki doğum gününde istediğin ölçülerde olursun, Rabbim gönlündekilerin hakkında hayırlı olanlarını sana nasip etsin,
sevgiler...
:16::16::16:

Kahvaltı
Kıymalı yumurta
Ceviz
Zeytin
Şekersiz çay

aysel canım bugünü geçtik diyelim . inşallah az zararla taltırsın gününü...
ama unutma hayatımızda ne günümüz bitecek nede ev gezmemiz fakat vucudumuzla 24 saat bir ömür boyu beraberiz ...:34:

kahvaltın güzel canım afiyet olsun ... sabah yeşilik tarzı şeyleri yemeyi unutma genel olarak .:34:

bak ayselcim . 2.3. aydır diyetdeyim . 2 ayda 1.2. gün kaçamgım vardır belki oda mecburiyetten . ne yaparsam nasıl kilo veririm ne yapmalıyım bunların nerdeyse hepsini uyguluyorum . fakat bünye bellibir noktaya gelince artık vermiyor ne yapsanda .ama ben gidip kaçamak bile yapmıyurum kalan 3.5. kilomu vermek için nasıl çabalıyorum .:19:
bunları niye yazıyorum; tüm bunları uyguladıgım halde bi arpa boyu yolu ancak gidiyorum .bu tammen benim bünyemle alakalı.

AMA senin böyle bir bünyen yok ! hakkıyle yaparsan 1.2. haftaya kalmadan 2 rakamları çok kolay görüsün . buna inan .

önemli olan senin bunu istemen .:31: yiyeceklerin lezetine yenik düşmemen ve karar vermen. yiyecekerin tadımı yoksa basküldeki 2 li rakamların tadımı .???
işte senin yapacagın tekşey bu soruya cevap bulmak .:34:
.. önce karar vermek sonra gerisi çorap sökügü gibi gelir . verdikçe daha azinlenirsin zorlasalar bile kendin için kaçamak bile yapassıın .:16:

Son düzenleme:
aysel canım bugünü geçtik diyelim . inşallah az zararla taltırsın gününü...
ama unutma hayatımızda ne günümüz bitecek nede ev gezmemiz fakat vucudumuzla 24 saat bir ömür boyu beraberiz ...:34:

kahvaltın güzel canım afiyet olsun ... sabah yeşilik tarzı şeyleri yemeyi unutma genel olarak .:34:

bak ayselcim . 2.3. aydır diyetdeyim . 2 ayda 1.2. gün kaçamgım vardır belki oda mecburiyetten . ne yaparsam nasıl kilo veririm ne yapmalıyım bunların nerdeyse hepsini uyguluyorum . fakat bünye bellibir noktaya gelince artık vermiyor ne yapsanda .ama ben gidip kaçamak bile yapmıyurum kalan 3.5. kilomu vermek için nasıl çabalıyorum .:19:
bunları niye yazıyorum; tüm bunları uyguladıgım halde bi arpa boyu yolu ancak gidiyorum .bu tammen benim bünyemle alakalı.

AMA senin böyle bir bünyen yok ! hakkıyle yaparsan 1.2. haftaya kalmadan 2 rakamları çok kolay görüsün . buna inan .

önemli olan senin bunu istemen .:31: yiyeceklerin lezetine yenik düşmemen ve karar vermen. yiyecekerin tadımı yoksa basküldeki 2 li rakamların tadımı .???
işte senin yapacagın tekşey bu soruya cevap bulmak .:34:
.. önce karar vermek sonra gerisi çorap sökügü gibi gelir . verdikçe daha azinlenirsin zorlasalar bile kendin için kaçamak bile yapassıın .:16:

İnşallah sonunu da getirelim Aeben, sen ve ben ve hepimiz vazgeçmeleyim.

:62::62::62::62::62::62:Basküldeki 2li rakamların tadını seçiyorum. :62::62::62::62::62::62:

:123:doğum günün kutlu olsun, inşallah bundan sonraki doğum gününde istediğin ölçülerde olursun, Rabbim gönlündekilerin hakkında hayırlı olanlarını sana nasip etsin,
sevgiler...
:16::16::16:

Lily86, iyi dileklerin için çok teşekkür ederim. :42: Gerçi bugün doğum günüm değil ama bilgileri yanlış mı girdim acaba :26:

Günde yediklerim:

1 adet lahmacun
1 dilim peynirli ve patatesli börek
1 adet kalburabastı tatlı
1 kurabiyenin yarısı
2 kaşık biber kavurması (kurutulmuş biberi soğanla kavuruyorsun. Üstüne sarımsaklı yoğurt döküp yiyorsun)

Günde kısır vardı ondan yemedim artık. Lahmacuna bol yeşillik koyup yedim.)
Kalburabastının bir tanesini yedim sadece
Kurabiyeyi de arkadaşla bölüşüp yedik.

Öğleden sonra 3 gibi günde ikramları yiyince akşam yemeği yemedim. Çünkü akşam da misafirlik vardı. Orada da bir şeyler yemesem olmayacaktı. İlk defa gittiğimiz bir yer, yememek olmuyor.
Yarım dilim kek
Çerez
1 adet muz yedim

Şimdi de 1 bardak süt koydum kendime.

Gün içinde yediklerime bakınca kahvaltı hariç karataya uygun değil. Ama hayat içinde kendi dışımızda gelişen yemek işlerinde ancak bu kadar müdahale oluyor. Evde karatayı bozmadan devam edersem bu gibi benim mutfağımdan kaynaklanmayan dış etkenlerin etkisi de az olacaktır.

Aslında kilo verme konusunda acalem yok. Yavaş yavaş olsun, bir dursun bir gitsin önemli değil. Ama 2012'ye 2'li rakamlarla girmek istiyorum. Bu yüzden şu 2 hafta karatay konusunda daha katı olacağım. Sonra kaçamaklı, kendime uyarladığım şekliyle devam ederim.

Sevgili Aysel,
Dünden beri hepinizin günlüklerini fırsat buldukça okuyorum,günlüğünü okuduğum kadarıyla çok bilinçli bir şekilde kilo verdiğini düşündüm o yüzden de daha sıkı takip edeceğim günlüğünü:) ...sizlerden öğreneceğim çok şeyler var...Ben de 38 yaşındayım ve bugün sağlıklı beslenme ile ilgili aldığım kararımın ilk günüydü diyet demiyorum çünkü diyet kelimesi bana hiç iyi gelmez daha çok kilo almaya başlarım kilo verme stresini üzerimden attıktan sonra ancak kilo verebiliyorum... :)Sizleri takip etmek çok iyi geldi bana ama bugün sporumu yapamadım onun burukluğu var:)

Öğleden sonra 3 gibi günde ikramları yiyince akşam yemeği yemedim. Çünkü akşam da misafirlik vardı. Orada da bir şeyler yemesem olmayacaktı. İlk defa gittiğimiz bir yer, yememek olmuyor.
Yarım dilim kek
Çerez
1 adet muz yedim

Şimdi de 1 bardak süt koydum kendime.

Gün içinde yediklerime bakınca kahvaltı hariç karataya uygun değil. Ama hayat içinde kendi dışımızda gelişen yemek işlerinde ancak bu kadar müdahale oluyor. Evde karatayı bozmadan devam edersem bu gibi benim mutfağımdan kaynaklanmayan dış etkenlerin etkisi de az olacaktır.

Aslında kilo verme konusunda acalem yok. Yavaş yavaş olsun, bir dursun bir gitsin önemli değil. Ama 2012'ye 2'li rakamlarla girmek istiyorum. Bu yüzden şu 2 hafta karatay konusunda daha katı olacağım. Sonra kaçamaklı, kendime uyarladığım şekliyle devam ederim.
ayyy cnm maşallah:nazar::nazar::nazar:kaçamaklar havada uçuşmuş:1:
ya yanlış anlama da, yazdıklarına hak vermekle birlikte bu kadar kaçamak bence çok olmuş...
ya diyet demiyoruz elbette beslenme şeklimize, sadece sağlıklı beslenmeye çalışıyoruz ama bu kadarı normal beslenmede bile çok olmamış mı sence? ben olsam akşam yemeği yerine evde sağlıklı bişeyler atıştırır, misafirlikte de kek yemez biraz çerezle ikramda varsa eğer meyveyi yerdim ki muz yemişsin sanırım, afiyet olsun:56:
ben de bu aralar kaçamakları biraz fazla kaçırmakla beraber, misafirlikte yemediğimi kesin bir dille ifade ediyorum ztn ısrarlar bna daha itici gelir ters teper bende:)
öğleden sonra günde yediklerini çok abartı bulmadım herşeyden azar azar görüntüde çok gibi ama yerken az bile sayılır, bir de kısırı yememişsin, lahmacun+bol yeşillikle idare etmişsin
ben de seni ve aebeni takip etmeye çalışıyorum montignac beslenme şeklini az çok çözdüm ve açıkçası bana mantıklı da geldi ama Karatay hakkında biraz bilgi sahibi olmakla birlikte cok yeterli bulmuyorum kendimi ayrıca bana çok hitap etmediği düşüncesindeyim malum tereyağlı yumurta serbest!!! ben katı yağları hayatımdan yıllar önce çıkardığım ve bu yağlara karşı oldugum için...
mantıklı gelen şeyler de var elbette ama işte herkese hitap eden bir beslenme tarzı var ve bu sana iyi gelmiş bana hitap etmemiş hepsi bu... ama düşük Gi ile beslenmeye tamamen katılıyorum bu şekilde vücut yağ depolamada zorlanıp var olan depoları harcıyor ve kilo veriliyor o nedenle seni de inşallah bundan sonra takip edeceğim imkan buldukça...
sevgiler...:16::16::16:

ayyy cnm maşallah:nazar::nazar::nazar:kaçamaklar havada uçuşmuş:1:
ya yanlış anlama da, yazdıklarına hak vermekle birlikte bu kadar kaçamak bence çok olmuş...
ya diyet demiyoruz elbette beslenme şeklimize, sadece sağlıklı beslenmeye çalışıyoruz ama bu kadarı normal beslenmede bile çok olmamış mı sence? ben olsam akşam yemeği yerine evde sağlıklı bişeyler atıştırır, misafirlikte de kek yemez biraz çerezle ikramda varsa eğer meyveyi yerdim ki muz yemişsin sanırım, afiyet olsun:56:
ben de bu aralar kaçamakları biraz fazla kaçırmakla beraber, misafirlikte yemediğimi kesin bir dille ifade ediyorum ztn ısrarlar bna daha itici gelir ters teper bende:)
öğleden sonra günde yediklerini çok abartı bulmadım herşeyden azar azar görüntüde çok gibi ama yerken az bile sayılır, bir de kısırı yememişsin, lahmacun+bol yeşillikle idare etmişsin
ben de seni ve aebeni takip etmeye çalışıyorum montignac beslenme şeklini az çok çözdüm ve açıkçası bana mantıklı da geldi ama Karatay hakkında biraz bilgi sahibi olmakla birlikte cok yeterli bulmuyorum kendimi ayrıca bana çok hitap etmediği düşüncesindeyim malum tereyağlı yumurta serbest!!! ben katı yağları hayatımdan yıllar önce çıkardığım ve bu yağlara karşı oldugum için...
mantıklı gelen şeyler de var elbette ama işte herkese hitap eden bir beslenme tarzı var ve bu sana iyi gelmiş bana hitap etmemiş hepsi bu... ama düşük Gi ile beslenmeye tamamen katılıyorum bu şekilde vücut yağ depolamada zorlanıp var olan depoları harcıyor ve kilo veriliyor o nedenle seni de inşallah bundan sonra takip edeceğim imkan buldukça...
sevgiler...:16::16::16:

Getirdiğin yorumlar için teşekkür ederim. Dünkü yeme düzenim günlük düzenime göre oldukça farklıydı. Akşam gezmesindeki kek olmasa makul de sayılırdı. Am ilk defa tanıştığım birinin ikrsamını çevirmeyi deben yapamadım. Misafirlik kültürüne yaşıkmıyor çünkü. Keşke akşam gezmelerinde bu tür ikramlar hiç olmasa, ama oluyor ve bizi de olumsuz etkiliyor haliyle.

Benim misafirlikte yeme düzenini bozmakla ilgili endişelerim olmamalı. Ayda bir gün günüm var, ayda bir bilemedin iki gün de akşam gezmesi var. Toplamda ÜÇ öğün eder. 90 öğünün 3'ünde bozulsa hiçbir şeycikler olmaz. Yeterki kalan 87 öğünde ipin ucunu kaçırmayalım. Haftada bir yapacağım kaçamakları belirlemiştim önceden haftada bir ya kısır ya lahmacun ya da tost kaçamağım var. Çoğu zaman da bu kaçamakları yapıyorum.

Karatay'ın kitabını yeni okudum, montinin kitabını da yıllar önce okumuştum. Temelde birbirlerine yakınlar. Karatay'da çerez çok. Montide faydalı ekmek var. Neredeyse diğer kısımlar aynı. Bu yüzden iki yöntemin de başarıya ulaştıracağına eminim.

Kolay gelsin....

Back