• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ayselce110'un Diyet Günlüğü

başarılar canım diyetinde ben de 5 ekimde başladım ama çok fazla uyamadığım için sadece 2 kilo verdim:((

Duraklama dönemi devam ediyor ve bu da doğal olarak umutsuzluğa itiyor beni. Dün ve önceki gün düzenim bozuldu. Bugün kendimi daha iyi hissediyorum.

sakın moralini bozma sakın bütün diyetlerde duraksama dönemi oluyor bende haftalardır 65e takılı kaldım ama 58 düşüceğime eminim :55: diyete devam kolay gelsin sağlıkla

106 kiloyu tekrar buldum sonunda. Bu ay için hedefim minimum 106 kiloda kalmak, maksimum 104 kiloya düşmek.
Daha önce bir keresinde 12 kilo vermiştim bir ayda, bir keresinde de 10 kilo. Geri aldıktan sonra kilo vermemin bir kıymeti yok. Az olsun bizden olsun, gideceği olsun da döneceği olmasın.

Bir iyi bir de kötü haber benden

iyi haber sıkı bir diyet programına girdim.

kötü haber bu program biraz mecburi çünkü en nefret ettiğim
kortizon iğnesinden 3 doz olmam gerekti.

Allerjilerimi ancak kortizon baskılıyor, ama yan etkileri de çooook fazla

Sıfır tuzla beslenmem gerekecek, çünkü tuzu her bir gramı vucudu haşat ediyor kortizon yüzünden, yüksek tansiyona sebep oluyor

Şekerli yememem gerekecek, çünkü kortizon iştah açıyor yedikçe yiyesin geliyor.

Potasyum miktarını çok düşürüyor kortizon, onun için de takviye ilaçlar gerekli olacak.

AMA eğer bunu daha önce yaşamış şiştikçe şişmiş bir olarak, lehime kullanırsam, bilinçli davranıp tuzu sıfırlayıp, şekeri kenarından yersem, meyve ve sebze ağırlıklı beslenirsem kilo da vereceğim. Eczacının söylediğine göre 3 dozluk bu tedavinin etkisi en az 2 ayda vucuttan atılıyormuş. Yani yılbaşına kadar uymak zorundayım.
İnşallah her musibette bir nasihat vardır sözü doğru çıkar...

Son düzenleme:
Duraklama dönemi devam ediyor ve bu da doğal olarak umutsuzluğa itiyor beni. Dün ve önceki gün düzenim bozuldu. Bugün kendimi daha iyi hissediyorum.

sakın umutsuzluğa kapılmayın lütfen. tabiki de duraksayacaksınız da düşüşe de geçeceksiniz hatta bazen bazı sebeplerden çıkış bile olacak. ama yeter ki azimle kararlılıkla devam edin başarılar bu süreçte:)

Bayramınızı geç de olsa kutlarım arkadaşlar...
Güzel çok güzel bir bayram oldu.
Kilo vermeye devam ediyorum, bayramdaki hareketlilik fayda etti, gerçi yediğim tatlılar biraz moral bozsa da bayramdaki koşuşturmaca, sürekli ayakta bir şeyler yapıyor olmak tatlının olumsuzluklarını sildi süpürdü. Keşke hep böyle hareketli olsam :(

Kortizon iğnesinin yan etkileri henüz vücudumdan atılmadığı için tuzsuz yemeye devam ediyorum.

Her şeyde tuz var, tuzsuz yemek hazırlamak zor oluyor bazen. Ama en kötüsü dışarıda bir şey yemek zorunda kalmak. Evde yemeye çalışıyorum çoğu zaman. Tuzsuz yemeye de alışmaya başladım, ilk günler tuz atmayınca tadı yok gibiydi yemeklerin, şimdi öyle gelmiyor.

Tuzsuz zeytin aldım, uzun süre suda bekletiyorum, sanırım içinde az da olsa tuz atıyorlar suda bekletmek bile çözüm olmuyor. Çünkü sabah tansiyonumu ölçtüm 17 11 çıktı. Sıfır tuzla besleniyorum ve tansiyona bakın, gerçi tansiyonumu yükselten kortizon, şeker ve tansiyonu olumsuz etkiliyor, ama bu kadar tuzsuz yerken bu kadar yüksek olması da akıl işi değil.
Neyse bütün olumsuzluklara rağmen bu tuzsuz yeme sayesinde şişlik yok vücudumda bu da nereden baksan 2 kilo daha zayıf görünmemi sağlıyor.

Son düzenleme:
kahvaltı:
mandalina
tuzsuz peynir
10 adet tuzsuz zeytin
2 adet yumurta
domates
ceviz
çay

Öğle yemeği

1 tabak tuzsuz kısır
1 tabak tuzsuz patcıcan yemeği
1 parça tuzsuz ekmek
tuzsuz fıstık
mandalina

Akşam yemeği
1 tabak tuzsuz patlıcan yemeği
1 parça tuzsuz ekmek

Son düzenleme:
Başlangıç kilo: 110
Kilo: 103
Hedef kilo: 87
Fark: 7 kilo gitti kaldı 16 kilo :46: :46: :46: :46:

Beden ölçüleri: 128 - 108 - 130
Hedef beden ölçülerim: 108 - 88 -110

Şuanki bedenim: 52 -54
Hedef bedenim: 46

Rapor vereyim hemen:

Durum: Karatay yeme düzenine devam :nazar:
Sonuç: olumlu :46:
Çözüm ve öneriler: aynen devam...

Kahvaltı:
tuzsuz peynir
tuzsuz zeytin
tuzsuz tereyağında 2 adet yumurta
domates
salatalık
şekersiz çay
ceviz
kuru kayısı

Öğle:
salata (üzerinde keten tohumu, çörekotu)
tuzsuz kıymalı taze fasülye yemeği
ceviz

akşam üzeri: saat (17.30)
ceviz
bir parça cdevizli sucuk

akşam: 20. 30
meyve (muz, cennet elması, üzüm)
ceviz
peynir

Güzel bir kahvaltı sonrası yeşil çayımı yudumlarken yazıyorum bu satırları

Kahvaltı:
12 Adet tuzsuz zeytin
1 parça tuzsuz peynir
1 küçük boy domates
1 adet yağda yumurta
5 adet ceviz

2 kapsül omega-3

kahvaltıda çay içmedim. Kahvaltıdan 1-2 saat sonra içeceğim bundan sonra.

kilo vermeye devam ediyorum. :46::46::46::46:

Güzel bir kahvaltı sonrası yeşil çayımı yudumlarken yazıyorum bu satırları

Kahvaltı:
12 Adet tuzsuz zeytin
1 parça tuzsuz peynir
1 küçük boy domates
1 adet yağda yumurta
5 adet ceviz

2 kapsül omega-3

kahvaltıda çay içmedim. Kahvaltıdan 1-2 saat sonra içeceğim bundan sonra.

kilo vermeye devam ediyorum. :46::46::46::46:
spor olarak ne yapıyorsunuz?

spor olarak ne yapıyorsunuz?

Yakalandım, şu an için spor olarak bir şey yapamıyorum:50:
Evde koşu bandım var ama ona binmemek için hergün kendimce bahanelerim de var.
Sabahları: Komşular rahatsız olur akşam binerim.
Gün iç: evde yokum
Akşamları: komşular rahatsız olur sabah binerim.

Belime bir kemer almıştırm. Hani şu titreyenlerden. Zayflama kemeri mi deniyor acaba :26: 15 dakika akşamları onu takıyorum bazen.

Yakalandım, şu an için spor olarak bir şey yapamıyorum:50:
Evde koşu bandım var ama ona binmemek için hergün kendimce bahanelerim de var.
Sabahları: Komşular rahatsız olur akşam binerim.
Gün iç: evde yokum
Akşamları: komşular rahatsız olur sabah binerim.

Belime bir kemer almıştırm. Hani şu titreyenlerden. Zayflama kemeri mi deniyor acaba :26: 15 dakika akşamları onu takıyorum bazen.

eeee bnden kaçmaz!!!!!!!!:9:
sabah yarım saat yapsan yeter kahvaltıdan 1 saat sonra falan
annemin de kemeri var ama memleketteki evde gidince getirmeyi unuttuk

eeee bnden kaçmaz!!!!!!!!:9:
sabah yarım saat yapsan yeter kahvaltıdan 1 saat sonra falan
annemin de kemeri var ama memleketteki evde gidince getirmeyi unuttuk

Sporu kahvaltıdan sonra mı yapıyorsun?
Ben saat 08-00 -08.30 arası yürüyüş yapıyorum hava uygunsa, sonra eve gelip kahvaltı yapıyorum. 09.15'te de evden çıkıyorum zaten.

Back