Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
100. mesajım bu o yüzden ÖZEL BÖLÜM OLSUN:
Benim diyet hikayelerim roman olur;
1993 Üniversitedeyken 56 kiloydum
1995 Evlendiğimde 64
1995 hamile kaldığımda 67
1996 Doğuma giderken 87
1996 Doğumdan 2 hafta sonra 75
1997'den itibaren diyet yapmaya başladım. Her şeyi yaptım akla gelebilecek, hep kilo verdim. Hepsini de fazlasıyla geri aldım:
İşte benim yıllar boyu yaptığım ve sonuç alamadığım yöntemlerim.
YÖNTEM 1: AKUPUNKTUR
1995 Deneme 1: Pasif jimnastik ve akupuntur. 10 seans (hamile olduğumıu öğrenince bıraktım.)
2002'de kısa süreli ikinci akupunktur denemesi
2004'te kısa süreli üçüncü akupunktur denemesi
2005'te dördüncü akupunktur denemesi (itiraf ediyorum bundan sonuç aldım. Ama verdiğim kiloları da geri aldım.)
2008'te karboksipunktur diye oldukça pahalı bir deneme. Sonuç 10 kilo ver, 15 olarak geri al.
Ne kadar da para kaptırmışım iğnecilere be.
YÖNTEM 2: PASİF JİMNASTİK
Deneme 1: Pasif jimnastik ve spor merkezine kayıt. 10 seans
Deneme 2: Yosun terapili pasif jimnastik. 8 seans
Para yetiremiyorsun spor merkezlerine, sonuç hüsran. İnanmıyorum artık bu pasif işlerine de
YÖNTEM 3: DİYET ÜRÜNLERİ
DenemE 1:
1. Ot çayları dönemi. İdrar söktürücü mü istersin, bağırsak çalıştırıcı mı?
2. Bu arada macunları da unutmamalı. zayıflama macunu. Hem de her yerde bulamam diye iki kutu birden almalar.
3. Tokluk hissi veren öğütülmiş lif içeren kutular.
4. Herbalife çayları susatan (öyle böyle değil sanki çölde kalmışsın gibi susatan) para kaybından başka bir şey olmayan çayı (Allah'tan mamalarına bulaşmadım.)
YÖNTEM 4: İLAÇ
Renkli renkli ilaçlarım -tabii gözdem Xenical- onu alabilmek için aldığım sağlık kurulu raporları.
Tokluk hissi veren ve sonradan sağlık bakanlığının yasakladığı ilaç (adını bile unutmuşum.)
YÖNTEM 5: DİYETLERİM
Ölümcül diyetler:
Atkins diyeti (en sıkı biçimde uygulanması.)
Amerikan Kalp vakfı diyeti
Tek gıda rejimi
1200 kalorilik diyet
Ölümcül olmasa da benim açımdan sonuç vermeyen diyetler:
1600 kalorilik diyet
1800 kalorilik diyet
SONUÇ: Doğumdan sonra 75 kiloydum, emzirirken 84 kiloya çıkmıştım. Sonra iş koşturma derken baktım 77-78 arasında gidip geliyorum. Bari biraz kilo vereyim dedim. Hayatımdaki en büyük yanlışım, en büyük pişmanlığım budur. Eğer diyet yapmasaydım 77-82 kilo aralığında yaşayan 46-48 beden giyen, etine dolgun bir hatun kişi olacaktım. Ne hallere geldim.116 kiloyu bile gördüm. TAM 5 yıldır 100 kilonun üstünde yaşıyorum. Giyecek güzel bir kıyafet almak için normal magazalara giremiyorum, şuanki bedenim 54-56 arası. Her yerde bulunmuyor.
Diyete başlayanlar benim yaptığım hataları yapmayın, sıkıp sıkıp sonra cayıp eskiye dönmeyin. Depresyona girmedim şimdiye kadar ama kıyısından çok döndüm bu kilolar almalar vermeler yüzünden.
keten tohumunu ne için kullanıyorsunuz peki
Keten tohumu hem omega 3 için hem de kabızlık için gerekli. Günde sabah akşam 1 çay kaşığı kullanıyorum.
Kilon da çok güzelmiş. iyi kilo vermişsin tebrik ederim.
mantı biraz fazla olmuş sanki
Merhaba bende aranıza yeni katılanlardanım, arkadaşım umarım istediğin kiloya ulaşırsın bende kilo poblemi yaşıyorum ilaçlar felan hepsi yalan dolan zaten btün zayıflama ilaçlarında günde en az 3 litre su içmemiz şartlandırılıyor e zaten o kadar suyu bi ay içip deneyin zaten kilo veriyorsunuz su çok faydalı yağları parçalıyor çünkü.Ben dr kontrolünde zayıflamaya karar verdim gittim bi liste verdi baktım gayet güzel bi liste Allaha şükür bi sağlık problemim olmadığı için herşeyden az az yiyebiliyordum ama kontrole gittiğimde sadece 2 kilo zayıfladığımı görünce çok sinir oldum ki listede yazanlardan daha az yiyordum öğünlerimde. Doktor da sağolsun çok ilgisiz hiç motive edici değil bakıyo kilomu yazıp gönderiyo şimdi elma sirkesiyle bal ve su karışımına başladım daha önce de yapmıştım ama sanırım saf elma sirkesi gerekiyormuş o yüzden sonuç alamamıştım. bugün 3. gün inşallah kurtulurum şu kilolardan insanın kendine güveni bile kalmıyor ya
Pazartesi itibariyle Karatay diyetine başlıyorum, kitabı okudum ve çok mantıklı geldi. Buradan hergün paylaşım yapmaya çalışacağım ama tek bir korkum var oda diyete başlarken çok aç gözlü oluyorum bana şans dileyin:):):)
Ayselce bu 8 kiloyu kaç haftada verdin canım?