• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ayselce110'un Diyet Günlüğü

Kahvaltı:
1 adet muz
5-6 tane badem
4-5 tane kuru kaysı

Bugün öğretmenler günü. Ben de öğretmenim. Hedime wa...ki'den bir bluz hediye etmeye karar verdim. İndirim de varmış. Mademki kilo verdim, kendimi de ödüllendireyim değil mi?:46:

Öğlen yemeğinde
ezogelin çorba
salata
yoğurt
yedim. İzmir köfte vardı; ama tadını beğenmedim. Taze etten yaptıklarını bu kokunun da kötü bir şey olmadığını söylediler ama hiçhoşuma gitmedi, ben de yemedim.

Akşama ıspanak var. Dünden kavurdum, bugün üstüne yumurta kırıp yiyeyim diye düşünüyorum.

Herkese mutlu günler.
:54:

100. mesajım bu o yüzden ÖZEL BÖLÜM OLSUN:

Benim diyet hikayelerim roman olur;

1993 Üniversitedeyken 56 kiloydum

1995 Evlendiğimde 64

1995 hamile kaldığımda 67

1996 Doğuma giderken 87

1996 Doğumdan 2 hafta sonra 75

1997'den itibaren diyet yapmaya başladım. Her şeyi yaptım akla gelebilecek, hep kilo verdim. Hepsini de fazlasıyla geri aldım:

İşte benim yıllar boyu yaptığım ve sonuç alamadığım yöntemlerim.

YÖNTEM 1: AKUPUNKTUR

1995 Deneme 1: Pasif jimnastik ve akupuntur. 10 seans (hamile olduğumıu öğrenince bıraktım.)

2002'de kısa süreli ikinci akupunktur denemesi

2004'te kısa süreli üçüncü akupunktur denemesi

2005'te dördüncü akupunktur denemesi (itiraf ediyorum bundan sonuç aldım. Ama verdiğim kiloları da geri aldım.)

2008'te karboksipunktur diye oldukça pahalı bir deneme. Sonuç 10 kilo ver, 15 olarak geri al.

Ne kadar da para kaptırmışım iğnecilere be.

YÖNTEM 2: PASİF JİMNASTİK

Deneme 1: Pasif jimnastik ve spor merkezine kayıt. 10 seans

Deneme 2: Yosun terapili pasif jimnastik. 8 seans
Para yetiremiyorsun spor merkezlerine, sonuç hüsran. İnanmıyorum artık bu pasif işlerine de

YÖNTEM 3: DİYET ÜRÜNLERİ

DenemE 1:
1. Ot çayları dönemi. İdrar söktürücü mü istersin, bağırsak çalıştırıcı mı?
2. Bu arada macunları da unutmamalı. zayıflama macunu. Hem de her yerde bulamam diye iki kutu birden almalar.
3. Tokluk hissi veren öğütülmiş lif içeren kutular.
4. Herbalife çayları susatan (öyle böyle değil sanki çölde kalmışsın gibi susatan) para kaybından başka bir şey olmayan çayı (Allah'tan mamalarına bulaşmadım.)

YÖNTEM 4: İLAÇ
Renkli renkli ilaçlarım -tabii gözdem Xenical- onu alabilmek için aldığım sağlık kurulu raporları.
Tokluk hissi veren ve sonradan sağlık bakanlığının yasakladığı ilaç (adını bile unutmuşum.)

YÖNTEM 5: DİYETLERİM
Ölümcül diyetler:
Atkins diyeti (en sıkı biçimde uygulanması.)
Amerikan Kalp vakfı diyeti
Tek gıda rejimi
1200 kalorilik diyet
Ölümcül olmasa da benim açımdan sonuç vermeyen diyetler:
1600 kalorilik diyet
1800 kalorilik diyet

SONUÇ: Doğumdan sonra 75 kiloydum, emzirirken 84 kiloya çıkmıştım. Sonra iş koşturma derken baktım 77-78 arasında gidip geliyorum. Bari biraz kilo vereyim dedim. Hayatımdaki en büyük yanlışım, en büyük pişmanlığım budur. Eğer diyet yapmasaydım 77-82 kilo aralığında yaşayan 46-48 beden giyen, etine dolgun bir hatun kişi olacaktım. Ne hallere geldim.116 kiloyu bile gördüm. TAM 5 yıldır 100 kilonun üstünde yaşıyorum. Giyecek güzel bir kıyafet almak için normal magazalara giremiyorum, şuanki bedenim 54-56 arası. Her yerde bulunmuyor.

Diyete başlayanlar benim yaptığım hataları yapmayın, sıkıp sıkıp sonra cayıp eskiye dönmeyin. Depresyona girmedim şimdiye kadar ama kıyısından çok döndüm bu kilolar almalar vermeler yüzünden.

hikayenizden çok etkilendim açıkçası aslında en büyük hatamız diyet ler aslında sağlıklı yettiği kadar beslensek
çokta güzel kilo vericez değilmi ben henüz 26 yaşındayım ve bu vermeye çalıştığım kiloları vermiştim aslında ama bazı pskolojik sorunlar yüüznden hepsini gerialdım
ama artık aynı pişmanlığı morel bozukluğunu yaşamak istemiyorum bundan sonraki hayatımı dengeli az ve sağlıklı beslenerek gerçirmek istiyorum
teşekkürler paylaştığınız için

Bugünkü menüm

Kahvaltı:
1 çay kaşığı keten tohumu
2 adet balık yağı kapsülü

1 kk peyaz peynir
15 tane tuzsuz yeşil zeytin
2 adet yağda yumurta
5 adet ceviz

Öğle:
1 kase şehriyeli tavuk çorbası
Yarım tabak mantı
Ayva Kompostosu (içindeki 2 parça ayvayı yedim sadece)

Keten tohumu hem omega 3 için hem de kabızlık için gerekli. Günde sabah akşam 1 çay kaşığı kullanıyorum.

Kilon da çok güzelmiş. iyi kilo vermişsin tebrik ederim.

benim allaha şükür kabızlık problemim yok ama omg 3 içi kullanılabilir
ben 72 üzerine sadece hamileyken çıktım kızım sekiz aylıkken 71 kiloyla diyete başladım 7-8 ay gibi bir sürede 61 kiloyu gördüm
ama sonra devam etmedim aslında kiloda almadım 62-63 lerdeydim genelde taki işten bu şubat ayında çıkana kadar evde verdiğim 10 kiloyu geri aldım 72 oldum şimdi
sağlıklı beslenerek bu beslenme düzenini benimseyerek kilo vermek istiyorum ve geri almamak tabi

Son düzenleme:
mantı biraz fazla olmuş sanki

Evet bu konuda haklısın.
Bu diyetin en güzel noktası bu:
Arada uymayan şey yiyorsun,ama bundan dolayı suçluluk duymuyorsun. Çünkü biliyorsun ki bie sonraki öğün Karatay çğünü olacak ve yokluk hissiyle bir şeylere saldırmak zorunda kalmayacaksın.

Merhaba bende aranıza yeni katılanlardanım, arkadaşım umarım istediğin kiloya ulaşırsın bende kilo poblemi yaşıyorum ilaçlar felan hepsi yalan dolan zaten btün zayıflama ilaçlarında günde en az 3 litre su içmemiz şartlandırılıyor e zaten o kadar suyu bi ay içip deneyin zaten kilo veriyorsunuz su çok faydalı yağları parçalıyor çünkü.Ben dr kontrolünde zayıflamaya karar verdim gittim bi liste verdi baktım gayet güzel bi liste Allaha şükür bi sağlık problemim olmadığı için herşeyden az az yiyebiliyordum ama kontrole gittiğimde sadece 2 kilo zayıfladığımı görünce çok sinir oldum ki listede yazanlardan daha az yiyordum öğünlerimde. Doktor da sağolsun çok ilgisiz hiç motive edici değil bakıyo kilomu yazıp gönderiyo şimdi elma sirkesiyle bal ve su karışımına başladım daha önce de yapmıştım ama sanırım saf elma sirkesi gerekiyormuş o yüzden sonuç alamamıştım. bugün 3. gün inşallah kurtulurum şu kilolardan insanın kendine güveni bile kalmıyor ya :(

Merhaba bende aranıza yeni katılanlardanım, arkadaşım umarım istediğin kiloya ulaşırsın bende kilo poblemi yaşıyorum ilaçlar felan hepsi yalan dolan zaten btün zayıflama ilaçlarında günde en az 3 litre su içmemiz şartlandırılıyor e zaten o kadar suyu bi ay içip deneyin zaten kilo veriyorsunuz su çok faydalı yağları parçalıyor çünkü.Ben dr kontrolünde zayıflamaya karar verdim gittim bi liste verdi baktım gayet güzel bi liste Allaha şükür bi sağlık problemim olmadığı için herşeyden az az yiyebiliyordum ama kontrole gittiğimde sadece 2 kilo zayıfladığımı görünce çok sinir oldum ki listede yazanlardan daha az yiyordum öğünlerimde. Doktor da sağolsun çok ilgisiz hiç motive edici değil bakıyo kilomu yazıp gönderiyo şimdi elma sirkesiyle bal ve su karışımına başladım daha önce de yapmıştım ama sanırım saf elma sirkesi gerekiyormuş o yüzden sonuç alamamıştım. bugün 3. gün inşallah kurtulurum şu kilolardan insanın kendine güveni bile kalmıyor ya :(

Arkadaşım, öncelikle zayıflmaya başlamak için adım atmana sevindim. Gerisi de gelir umarım.

Doktor kontrolünde zayıflamak aslında en güzeli. Ama ben de geçen seneki diyetisyen kontrolünde geçirdiğim 1.5 ayda sadece 3 kilo verebildim. O zaman da sıkıcı oluyor haliyle. Karatay diyeti, bol protein ve düşük glisemik indeksli yiyecekler tükettiğimizden acıkmıyoruz. Büyük bir avantaj sağlıyor bu.

Saf elma sirkesini ben de istiyorum sabahları içmek için. 2 gün önce elma sirkesini kurdum, bakalım nasıl olacak. 4-6 haftada oluyormuş ancak.

İyi akşamlar

Pazartesi itibariyle Karatay diyetine başlıyorum, kitabı okudum ve çok mantıklı geldi. Buradan hergün paylaşım yapmaya çalışacağım ama tek bir korkum var oda diyete başlarken çok aç gözlü oluyorum bana şans dileyin:):):)

Pazartesi itibariyle Karatay diyetine başlıyorum, kitabı okudum ve çok mantıklı geldi. Buradan hergün paylaşım yapmaya çalışacağım ama tek bir korkum var oda diyete başlarken çok aç gözlü oluyorum bana şans dileyin:):):)

Kolay gelsin.
SOnuç alacağını düşünüyorum. Çoğu arkadaş sonuç alıyor ve açlık duyulmadığı için devam edilebiliyor.

Pazar günü de geçti neredeyse :(

Bu sabah klasik karatay kahvaltısından sonra yürüyüşe çıktım. Öğle vaktinde de dışarıda market alışverişinde idim. Marketeyken 1 adet cevizli sucuk alıp yedim.

Eve gelince
1 kase yeşil mercimek çorbası içtim.

Saat 17.30'da
2 parça pirzola
1 tabak yoğurtlu kereviz salatası

Yarın için şimdiden yemek yapıyorum. Akşam işten gelince hazır olur.

Aşure ayı da geldi. Eşim istediği için ben yapacağım. Bir de konu komşu getirecek ay boyunca. Ne yapacağım bilemiyorum Yesen bir türlü yemesen bir türlü.

Bugünkü menüm:

Kahvaltı:
2 adet kaysı kıvamında yumurta
10 adet tuzsuz siyah zeytin
1 kk tuzusz beyaz peynir
5 adet ceviz

Öğle:
1 kase tarhana çorbası
rosto köfte
salata
Az patates püresi

Akşam:
Akşam için evde kereviz yemeğim var. Yoğurtla onu yemeyi planlıyorum.

BU aralar kilom vermiyorum. 102 - 103 arasında gidip geliyorum. Bu bir kaç hafta böyle sürecek herhalde, eninde sonunda kilo vereceğim, herkese kolay gelsin...

günaydın ayselcim.bütün sayfaları tek tek okudum öncelikle seni tebrik ediyorum.ortak yanlarımız var.bende 116 kiloyum hatta şuan tam bilmiyorum ama küsüratıda var.mesleğimizde aynı bende öğretmenim.bu kilo olayı ile başım fena halde dertte.eskiden yani bekarken 63 kiloyu bile kendime dert ederdim ama şimdi bana ne oldu bilmiyorum kilo vermem gerektiğini bildiğim halde bir türlü uygulamaya geçemiyorum.önce yiyorum sonra pişman oluyorum.ertesi gün yine aynı şey.sonraki günde aynı.. yani hep bir kısır döngü.ben bugün başlayacağım yarın başlayacağım pazartesi başlayacağım derken ne kadar zaman geçti bilmiyorum.hem kendime kızıyorum hem yemeye devam ediyorum.allah korusun şeker hastalığı filan çıkacakda başımı duvarlara vuracağım diye endişelenmeye başladım.düngece nerdeyse hiç uyumadım diyebilirim.kilodan dolayı olduğuna eminim.rahat yatamıyorum rahat nefes alamıyorum.zaten uzun süredir her sabah bel ağrısı ile kalkıyorum.uyuyamayınca sabaha kadar kendimle uzun uzun konuşma fırsatım oldu.düşündükçe konuştukça iyice uykum kaçtı.sabah 6:30 dan beride pc nin başındayım.senin yazdıklarını okuyunca iyice gaza geldim.karataymı olur başka bişeymi bilmiyorum ama artık bu olaya ciddi ciddi el atmanın vakti geldi.sabah 9 da işe gidiyorum ve çok yoğun çalışıyorum.kahvaltı çoğu zaman yapmıyorum,iş yerinde simit yiyorum(zatn o simitler beni bitirdi diye düşünüyorum) öğlen genelde dışardan bişeyler yiyorum eve gitme gibi bir lüksüm kesinlikle yok.akşam da en erken 19:30(bu nadir oluyor) çoğuzamanda 22:00 da çıkıyorum işten.yani belli bir listeye uygun beslenmem çok zor.ama elimden geleni yapcam.ne kadar sürede verilir bu kilolar bilmiyorum ama sonuçta bu noktayada bir çırpıda gelinmedi.sağlığım için bunu yapmam gerekiyor.bir anne olarak bunu çocuğuma borçlu olduğumu düşünüyorum..

Sevgili Ege79,

Hepinizin başından geçenler 3 aşağı beş yukarı aynı.

Kilo vermeler, sonra geri almalar. Her kilo alınışında depresyonlara gireyim mi girmeyeyim mi duruşu.

Daha sayacak onlarca madde olur herhalde. Ama artık olumsuzluklar düşünmeyelim. Kilo vermiş halimizi hayal edelim.

Ben de 2 sene önce 116 kilo olmuştum.Giyecek bir şey bulamazsın. Arkadaşlarla bir yere gidemezsin. Ev gezmelerinde mutlaka konu başlıklarından biri diyettir ve en fazla 5-10 kilo fazlalıkları vardır da bunun derdine düşmüşlerdir. Konuşsan bir türlü konuşmasan bir türlü.

Hepsi geçti diye düşün artık. Kendine göre bir beslenme düzeni belirle. Ekmek yerine ceviz ye. Çantanda mutlaka ceviz ve kaysı taşı. Ara ara atıştırmak için değil ama. Yemek saati geçerse ve sen yemek yiyemiyorsan hemen ağzına at bunları. Mesela saat 17.00 - 18.00 gibi cevizli kaysılı ayranlı bir öğün yap kendine eve geldiğinde çok aç olmazsın ve daha az yersin o zaman.

Kahvaltı içinb de muz ve ceviz ye. Yanında taşıman daha kolay. Kutu sütlerinden de koy çantana kahvaltı öğününde kutu süt, ceviz, muzlu bir öğün harika olur.

İnşallah kilo verdiğin müjdesini de yazarsın.:42:
İyi akşamlar
Kolay gelsin...

Bugünkü menüm:

sabah:
Kıymalı 2 yumurta (kahvaltıda et yemek adetim değildir. Sucuk çekti canım. İçinde çok fazla katkı maddesi olduğundan Canan Ha nım önermiyor. Ben de az kıymayı kavurup yumurtayı üstüne kırdım. Kapattım kapağını. Yumurtalar kaysı kıvamından oldu.)
Marul
Ceviz
10 adet yumurta.

Öğle:
Tavuk (Tavuk gögsünü az zetinyağında pişidim.)
Ayran
Salata
Badem

AKşam:
Tavuk (bir tavuk gögsünü pişirmiştim. Öğlen kalanını da akşam yedim.)
Salata
Ayran
Ceviz.

Gece:
saat 21.35 biraz acıkır gibi oldum. Bir bardak süt koydum kendime.

Bu aralar kilo veremiyorum. 102.4'ten 102.9'a kadar çıktım. Hareketsizlik ve kaçamaklar kilo vermeyi önlüyor doğal olarak. Dün tekrar düzenimi kurdum. Sonuç almayı umuyorum. :26:

Herkese iyi geceler...

Back