Ayselce110'un Diyet Günlüğü

Kahvaltı
Omlet ( 2 adet yumurta, domates, maydanoz)
Peynir
5 adet zeytin
5 badem

Bugün işlerim biraz yoğun.

Tartı bana 103.2 dedi. 1 Ocak 2012'de bakalım ne diyecek?
Herkese iyi günler...

Dün arkadaşımla sohbet ederken karbonattan ve pH mucisesinden bahsetti. Ben de bugün ilk iş olarak olayı araştırayım, faydaları varsa paylaşayım dedim. KK'de zaten bu konu ile ilgili bir topic açılmış

http://www.kadinlarkulubu.com/diyet-yontemleri-deneyimlerimiz/239105-kabartma-tozu-zayiflama.html

İlk önce bu sistem ÖDEM ATTIRICI yani sudan kaybediyorsunuz yağdan değil anladığım kadarıyla.

Mideye bir zararının olmadığı söyleniyor.

Kullanımı

1. Her yemekten önce bir bardak suya bir tatlı kaşığı karbonat ilave edip içiyorsun. (Bunda karbonat oranı çok yüksek, bence daha az olmalı)
Günde 3 lt su içiyorsun.
Bu yöntem böbrekleri çalıştırıp vücuttaki ödemleri atıyor.

2. Bir bardak suyun içine biraz limon sıkıp bir kaşık karbonat ekleyerek kabarcıklar çıkar çıkmaz içiyorsun. (Bunda karbonat oranı çok yüksek, bence daha az olmalı)

3. Bir buçuk litre suya bir paket kabartma tozu döküp bu suyu gün içinde bitiriyorsun.

Sonuç:
Kullanımı için en uygun olanı 1.5 litre suyun içine 1 çay kaşığı karbonat atılmalı. Gün içinde tüketilirken üstüne yarım limonun suyu sıkılmalı böylece hem tadı güzelleşir hem de asit dengesi sağlanır. BU kullanımı uygulamayı düşünüyorum şu anki yeme düzenime ek olrak. Sonuç alırsa devam ederim.

Biraz da ansiklopedik bilgi:

"Zayıflamada ph mucizesi" bu bir kitap karbonatın yararları bu kitaptan sonra konuşulur oldu.

Karbonat NEDİR?
Karbonat, yemek sodası olarak bilinen beyaz kristal bir tozdur. Sindirimi kolaylaştırmak, mide asitini azaltmak amacıyla anti asit (antacid) olarak verildiğinde genel olarak vücudun fazla asidini yok eder. Mide ülseri olan kimseler karbonatı çok kullanırlarsa da her zaman doğru değildir. Şeker hastalığının veya diğer bazı şartların yarattığı fazla asit durumlarında yani asidoz vakalarında ağızdan veya damardan karbonat solüsyonları verilebilir. Ayrıca yarım litre suda bir kaşık karbonatla yapılan karışım kaşıntılara karşı iyi gelir.

Saat 8'de tekrar acıktım.4-5 Kaysı yedim.

Karbonat ilk deneyim:
Bir bardak suya yarım çay kaşığı kadar kabartma tozu ve yarım limon ekledim. Bir dikişte içtim. Limonlu olduğu için tadı kötü gelmedi. Karbanat miktarı da azdı. Bakalım bir sonıç görürsem tavsiye ederim.

Aslında aç karnına için diyor, yemekten sonra aklıma geldi, denemek için içtim. sabah aç karnına aynı formülü deneyeceğim.

Günaydın,
bu gün tartılma günü: 102.1

saat 09.30'da 1 bardak karbonat ve limonlu su.

Kahvaltı 10.00
4 adet ceviz
1 parça peynir
12 adet zeytin
tavuk ciğeri ve taşlığı (Az yağda kavurdum. Çok severim)

Öğlen yemeğini erken yedim. Boğazlar indirdi, hastalanıyorum.

Kuzu et
Muz

Evde yiyecek sebze de salata malzemesi de kalmadı. Dışarıya çıkmaya çok üşeniyorum.

bende karbonatlı su tüketiyorum gülben ergenin porgramında beslenme danışmanı olan gül kaynaktan duydum
bir bardak suya 5 gr karbonat diyor ama ben yarım litre suya 5 gr karbonat ekliyip içiyorum diğer seçeneklerde bir paket denmesinin nedeni snaırım ondan 5 grlık paketlerde varmış sanırım ama benim aldığım paket 40 grmlık
bende mutfak terezasiyle ölçüm öyle katıyorum suya ama hemen hemen 1 tatlı kaşığının tam doldurmayacak şekilde oluyor
bende miyde yanması sorunu vardı kuru bakliyat yada pırasa taze soğan gibi sebzelerden sonra miyde yanması yaşıyordum başladığımdan beri yanma sorunu kalmadı
ama sadece bir kere içiyorum ben yani yarım litre herşeyin fazlası zarar derler dengeli kullanmak lazım
tok karnına içiyorum buarada yemeklerin sindirilmesi kolay olsun diye kendimce öyle düşündüm

Bilgiler çin teşekkürler. Ben dünden beri içiyorum. Sabah ve akşam limon ilavesiyle.
Bir rahatsızlık hissetmedim. O yüzden devam etmeyi düşünüyorum.

Dün akşam saat 8'de acıkmaya başladım. Biraz süt içip yatabilirdim, ama başka bir sürü şey yedim.
BU sabah aile kahvaltısı vardı.

Yarım kaşarlı sucuklu tost
Çay
3-4 det zeytin

BU akşam yılbaşı yemeği var. Arkadaşlarla birlikte oturacağız. Çocuklarla tombala oynayacağız. Özel bir kutlama yapmasak da yeme içme bol olacak.
En hasarsız şekilde atlatmak ümidiyle herkese iyi yıllar....

2012'nin ilk postu

Hoşgeldin, hoşluklar getirdin,

2011'den daha ümit verici olasın, ben de kilolar vereyim, mutlu olayım.

2011'e 108 kiloda merhaba demiştim. Şimdi ondan 5 kilo daha azım. En azından bu sevindirici.

Geçen gün burç yorumlarını okuyordum. Benim burcumdakiler bu sene kilo vereceklermiş. Göreceğiz bakalım.

Yılbaşı tatili yaptım bugün:

Kahvaltı:
1 adet simit
peynir
Yarım kaşarlı sucuklu tost

Öğle:
Etli ekmek
Ayran

Akşam: (19.00-23.59 arası)

Mercimek çorbası
Sebzeli et
Ispanaklı börek
Çiğköfte
Salata

Çerez
bilumum tatlı çeşitlerinden 1 tabak

Öğlen yemeği için salata ve ızgara et pişirdim. Eti salatanın üstüne koydum. Biraz da tuz ekleyeyin dedim, değirmenli himalaya tuzlarından vvarya bir dönderdim olanca tuz salatanın içine döküldü.

Kaldık ıspanak yemeğine

Hasta olmaya başlıyorum, boğazlarım dolmaya başladı.

Akşam: 17.30
Şehriye çorbası
Ispanak
badem
kaysı

3 adet baklava

Günaydın

2012 hepimizin hayatında fark yaratsın dilekleriyle...

Kahvaltı:
2 adet yumurta
15 tane zeytin
1 KK peynir
5 adet ceviz
Maydanoz

Sıkı bir kahvaltı oldu.

15 tane zeytin ufak tuzusz zeytin. Tuzsuz oldukları için ekmek niyetine yeniyor masada.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…