Bir anda kilo almak

Yaş aldıkça metabolizma yavaşlıyor.Ekstra çaba gerekiyor,bu kalori hesabı olur,bir diyet türü olur, aç kalmak,aç uyumak olur ,spor olur(en sevmediğim,en zor olan da bu benim icinc) bir şey olur.Ekstra ekstra çaba maalesef:KK43:

Üniversitede 55ten az kilom vardı. Bayağı da yer içerdim. Çalışma hayatına başlayınca daha iyi veririm sanırken daha da kilo almaya başladım. Yeni doğum yaptım şu an 72 kiloyum 🥲
Neyse sen askerle senin beş yıllığı naptın

Yemeyerek kilo verilmez çünkü
ne oluyoruz ya deyip bir afalladim.kilo vermeye çalıştım, resmen 3 ay hiçbir şey yemedim.bir iki kilo iner gibi oluyordu.ben normal yemeye başlayınca yine çıkıyordu.ne yapsam veremedim.

Merhaba.evdeki tartının pili bittiği için uzun süredir tartılamıyordum.geçen pil alayım dedim.pil almadan önce de 57,58 arasıydım şimdi 59 çıktım.sorun şu ki ben bu kilolara hiç alışkın değilim.eskiden o kadar çok şey yerdim ki resmen insanüstü bir varlık gibiydim.50 kilodan bir kilo oynamazdı.hatta doyma duygum yoktu.ben niye doymuyorum, kilo alamıyorum diye ağladığımı bilirim.insanlar belimin inceliğine şaşırıp kalırdı.herkesten övgü dolu sözler alırdım.ne olduysa 28 yaşından sonra oldu.yine eskisi gibi yiyip içerken bir anda 50 kilodan 56,57 kiloya çıktım.ne oluyoruz ya deyip bir afalladim.kilo vermeye çalıştım, resmen 3 ay hiçbir şey yemedim.bir iki kilo iner gibi oluyordu.ben normal yemeye başlayınca yine çıkıyordu.ne yapsam veremedim.en iyisi kendimi böyle kabulleneyim artık deyip sığamadığım pantolonlarin yenisini aldım.işin garip tarafı kilo vermediğim gibi birkaç kilo daha aldım üstüne.resmen sürekli kilo alıyordum çok yemediğim halde.en son da işte 59.kendimi çookk kötü hissediyorum.fazla geliyor bana rahatsız ediyor hissediyorum ama aylarca diyet yapsam da gitmiyor.resmen evren bana gülüyormuş gibi.rüyamda görsem inanmazdım 60 kilo olacağıma.merak ettiğim nokta bana neler oldu? Benim gibi 30 lu yaşlara yaklaşınca bir anda bu kadar kilo almak normal mi başına gelen arkadaş var mı? Ne olacak böyle bilmem 60 in da üstüne çıkarsam diye çok korkuyorum.
Metabolizma yavaşlıyor.

30da metabolizma bu kadar yavaşlıyor mu gerçekten bence çok abartmışsın, 30 yaşındayım, diyetisyenle 2 ayda eridim diyebilirim çok hızlı gitti kilolar.

30 bence de pek yavaşlanacak bir yaş değil tabi herkes için aynı değil bana kalırsa kış etkisi ... 30ken ben de 2 gün az yesem 1kg düşüyordum.

Şöyle söyleyeyim yıllarca xxs biriydim kilo almakta zorlanırdım 27 yaşımdan sonra ne yesem yaramaya başladı hatta sıkıntılı dönemlerimde iştahım kapanıyor kesin kilo verdim diye çıktığım tartıda kilomu artmış gördüm. Yaşlanmak bu açıdan bana avantajlı geldi diyebilirim:) demek ki artık gençlikteki gibi yememek gerek
Aynen böyle oldu

30 bence de pek yavaşlanacak bir yaş değil tabi herkes için aynı değil bana kalırsa kış etkisi ... 30ken ben de 2 gün az yesem 1kg düşüyordum.
Ben doğumdan sonra ilk defa düzenli spor yapmaya başladım onun etkisi büyük, metabolizmam yavaş değil kalori alımım gayet iyi ama kilom oynamıyor çok fazla. Durduğun yerde durursan metabolizma napsın. Daha gençken de hiç şimdiki kadar zayıf ve fit durmuyordum, gençtim metabolizmam hızlıydı diye bi durum yoktu balık etliydim, yiyordum spor yapmıyordum. Kendimi 20 yaşından daha iyi görüyorum sağlık açısından şu an. 30 yaşa bu kadar yüklenilmesin artık. 😂

Konudan bağımsız banada bi dua neyim bişey yapında bende kilo alayım beee 🥴🥴🥴

ben de deprem öncesi 80 dan 65 e inip depremde 75 olup ardından 53 e inmiştim bu yıl geri 23 kg olarak aldım. duygusal yemeniz varsa o çok etkiler şahsen bende öyle eğer ruh halim sıkıntılı ise ve evdeysem zorla yemek yiyorum. sorunun kaynağını bulup on odaklanmak gerek

Bende dönüm noktası 30 değil 35 oldu, okuyan gençler için yazayım 30 çok genç bir yaş asla metabolizma düşme yaşı değil. Yalnız ben düzenli spor yapıyorum, anahtar kelime burda spor ve kas kütlesine sahip olmak , sağlık için spor bir gereklilik kesinlikle. Valla Türkiyeye gittiğimde 30luk gençlere:))) bakıyorum, bedenleri kendilerini salmış gitmiş, gittiğim salona gelen 60lık teyzenin amcanın bile daha zinde ve diri bedeni var yeminle.

Bin yaşa Cherry.
Ben 3 ay sonra 38 yaşına giricem ve hala kas yapmaya çalışıyorum.
Karin, sirt, kol ve bacaklar biyolojik yaşımdan 10-14 yaş daha dinç. Sirf göğüs kaslarim felaket ama silikon olduğu icin fazla abanamiyorum.
TRde 30dan sonra aman öldüm/bittim kafasi mevcut. Aslinda güzel bir programla 20li yaşlardaki fiziğe sahip olunuyor.

Eklentiler

• 1000115969.jpg
    1000115969.jpg
    51,3 KB · Görüntüleme: 17
  • 1000115970.jpg
    1000115970.jpg
    70,4 KB · Görüntüleme: 17
Yas ile ilgisi 20 li yaslarda metabolizma hızlıdır ek takviye olmaksızın kalori açığı oluşuyordur.39 um metabolizma yasım 32. Spor ve saglıklı beslenmeyle 1 senedir tüm zamanlarımın en ideal fizigine sahibim.Spor destekler ama kalori acıgı gerekli 💓

Bin yaşa Cherry.
Ben 3 ay sonra 38 yaşına giricem ve hala kas yapmaya çalışıyorum.
Karin, sirt, kol ve bacaklar biyolojik yaşımdan 10-14 yaş daha dinç. Sirf göğüs kaslarim felaket ama silikon olduğu icin fazla abanamiyorum.
TRde 30dan sonra aman öldüm/bittim kafasi mevcut. Aslinda güzel bir programla 20li yaşlardaki fiziğe sahip olunuyor.
Geçen bir video attım buraya da atayım onu gençken herşey laylaylom geliyor ama öyle değil

X