• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ayselce110'un Diyet Günlüğü

Akşam 17.40
1 kase tavuk çorbası
1 tabak kıymalı ıspanak
salata (marul, havuç, mor lahana, turp, börülce)
badem-ceviz

Börülce kurufasülenin küçüğü gibidir. Karnıkara da denir karın kısmı karadır çünkü. Fasülyeden daha çabuk pişer. Yemeklerin içine et niyetine konulabilir. Kereviz yemeğine börülce veya nohut koyduğunuzda daha bir lezzetli oluyor.

Akşam 17.40
1 kase tavuk çorbası
1 tabak kıymalı ıspanak
salata (marul, havuç, mor lahana, turp, börülce)
badem-ceviz

Börülce kurufasülenin küçüğü gibidir. Karnıkara da denir karın kısmı karadır çünkü. Fasülyeden daha çabuk pişer. Yemeklerin içine et niyetine konulabilir. Kereviz yemeğine börülce veya nohut koyduğunuzda daha bir lezzetli oluyor.

ayselçim iyi gidiyorsun gördüğüm kadarıyla.

börülceye bayılırım :)

tarhana çorbasına koyardı anneannem mutlaka denemelisin.

saat 19.15 tatlı yedim gene( 3 adet tulumba, 2 adetfıstıklı geleneksel pestil, 3 gündür üst üste aynı saatte tatlı yedim. Alışkanlık oldu, hemen bu yoldan geri sönmeliyim.

Günaydın,
Dün akşam neredeyse alışkanlık halini alan (ama almaması gereken) tatlı kaçamaklara, ilerleyen saatlerde önce ayran yatarken de süt içerek dur dedim. :45:

Bedenim kilo verdiğimi anladı şimdi nasıl hisssettirmeden o kiloları (kendine göre kayıpları, bana göre ayıpları) geri alırım diye sinsi sinsi planlar yapıyor. Yer miyim ben. 38 yıldır bu bedenle yaşıyorum. Onu artık iyice tanıdım. Yola onunla devam edeceğime göre birbirimizi kırmadan üzmeden ikimizin de iyiliği için kilo vemeliyiz.

Kahvaltı:
1 kk peynir
8 adet zeytin
1 adet yumurta
maydanoz
badem

BU ara kahvaltılarım aynı oluyor. Hem bu yiyecekleri seviyorum hem de hemen hazırlandıkları için tercih ediyorum. Arada muzlu, meyveli, yoğurtlu kahvaltılar da ekleyeyim. Bir zamanlar uyguladğım bir diyet vardı, sabahları elmayı yoğurdun içine doğrayıp yiyorduk, onu da kahvaltılara eklesem iyi olur.

kolay gelsin aysel hadi bakalım verelim şu kiloları bende bu gün bir diet günlüğü oluşturdum

başlangıç 3 ocak hyrlsı hepimiz için...

kolay gelsin aysel hadi bakalım verelim şu kiloları bende bu gün bir diet günlüğü oluşturdum

başlangıç 3 ocak hyrlsı hepimiz için...

Hoşgeldin Banucan, başlamaya karar verdiysen bitişe de yaklaşmış sayılırsın. Her gün listelerini yaz.
kolay gelsin...

tatlim tatli krizlerinden kacmak icin mumkun oldukca kan sekerini ziplatacak seylerden uzak durmak gerekiyor, yani patates beyaz ekmek pirinc unlu mamuller tatlilar pismis havuc muz ve sulu (mandalina gibi) meyveler ve kurutulmus mevyeler kuru incir gibi.
en iyi meyve sanirim elma allahtan mevsimi su aralar :) yogurt elma guzel bir kahvalti olur.

Bir de zeytin cok olmamis mi 8 tane?

O ve un helvasi haric menun harika devam :)

tatlim tatli krizlerinden kacmak icin mumkun oldukca kan sekerini ziplatacak seylerden uzak durmak gerekiyor, yani patates beyaz ekmek pirinc unlu mamuller tatlilar pismis havuc muz ve sulu (mandalina gibi) meyveler ve kurutulmus mevyeler kuru incir gibi.
en iyi meyve sanirim elma allahtan mevsimi su aralar :) yogurt elma guzel bir kahvalti olur.

Bir de zeytin cok olmamis mi 8 tane?

O ve un helvasi haric menun harika devam :)

Akşam tatlı krizine neden olacak şeylerden yemiyorum, ama akşam yemeğini erken yediğimden saat 8 gibi acıkmaya başlıyorum, o ara süt veya ayran içsem açlığım geçerdi, ben şeytana uydum tatlı yedim. Şimdi daha dikkatli olmaya çalışıyorum.

8 tane zeytim, siyah küçük tuzsuz zeytindi. Fazla olmamıştır umarım. Karatay diyetinde 10-15 zeytin serbest sabahları.

Kolay gelsin.

Günaydın, kahvaltı bildirimi,
1 adet kaysı kıvamında yumurta
1 kk peynir (kaşar ve tulum)
7-8 adet zeytin
Badem

Kilo vermek gerçekten zor iş verdiğin kiloyu korumak ise imsansıza yaıkn
Zoru başarırırız, imkansız biraz vaktimizi alır.

7-8 adet zeytin
Badem

Günaydinlarr :) Kahvaltin süpeer tulum peynire bayilirimmm :) Menülerine bi göz attimda süper gidiyorsun canim :) 2li rakamlar cok yakin görünüyoorr coooooook :21:

Akşam tatlı krizine neden olacak şeylerden yemiyorum, ama akşam yemeğini erken yediğimden saat 8 gibi acıkmaya başlıyorum, o ara süt veya ayran içsem açlığım geçerdi, ben şeytana uydum tatlı yedim. Şimdi daha dikkatli olmaya çalışıyorum.

8 tane zeytim, siyah küçük tuzsuz zeytindi. Fazla olmamıştır umarım. Karatay diyetinde 10-15 zeytin serbest sabahları.

Kolay gelsin.

Hmm karatayi bilmiyorum canim. Sen karatay mi yapiyorsun?

7-8 adet zeytin
Badem

merhaba aysel:3:
sana uğramayalı uzun zaman olmuş sanki:17:bu nedenle geçmişte kaçırdığım yerleri tek tek okudum
103ü görmüşsün, bu biraz olumsuz olsa da, bırakmamış olman güzel:kkk:
tatlı krizlerine gelince, son bir kaç gündür bende de vardı ama bugun yok dedim ve tatlı yemedim ki 1 tatlı kaşığı kadar bala izin vardı diyetisyen vermişti ama artık azaltmaya karar verdim
gerçekten azaltınca istemiyor vücut, isteyen bizim nefsimiz bunu kendimde fark ediyorum
dün helvayı 2 kaşık yiyerek iyice azaltmışsın ölçüyü bu güzel bişey
karatayda meyve yasak mı ki? ben şeker ihtiyacını meyveden alabilirsin diye biliyorum ama:44:
bence tatlı yerine acıkınca çerez falan ye bildiğim kadarıyla ara olarak çerez yeniyor karatayda... değil mi?:44:
ben arada gelirim yine..
sevgiler...:16:

merhaba aysel:3:
sana uğramayalı uzun zaman olmuş sanki:17:bu nedenle geçmişte kaçırdığım yerleri tek tek okudum
103ü görmüşsün, bu biraz olumsuz olsa da, bırakmamış olman güzel:kkk:
tatlı krizlerine gelince, son bir kaç gündür bende de vardı ama bugun yok dedim ve tatlı yemedim ki 1 tatlı kaşığı kadar bala izin vardı diyetisyen vermişti ama artık azaltmaya karar verdim
gerçekten azaltınca istemiyor vücut, isteyen bizim nefsimiz bunu kendimde fark ediyorum
dün helvayı 2 kaşık yiyerek iyice azaltmışsın ölçüyü bu güzel bişey
karatayda meyve yasak mı ki? ben şeker ihtiyacını meyveden alabilirsin diye biliyorum ama:44:
bence tatlı yerine acıkınca çerez falan ye bildiğim kadarıyla ara olarak çerez yeniyor karatayda... değil mi?:44:
ben arada gelirim yine..
sevgiler...:16:

Hoşgeldin Lily,
Diyete köstek olacak çok şey oldu son zamanlarda, hafta sonu aile ziyaretleri, yılbaşı, malum günler... O aralar sık sık kaçamak yapsam da tamamen koyverdiğim olmadı. en azından buna seviniyorum. Şuan kilom 102. Burada sabitlendi galiba.

Tatlı ihtiyacı olmasın diye akşam öğünlerinde 2 adet kuru kaysı yemeye gayret ediyorum.

Karatay'da meyve var. Ama mümkün olduğunca öğünlerde özellikle de sabahları tüketilmesi öneriliyor. Akşam 7'den sonra yemek yemek, dolayısıyla da meyve yok.

Hmm karatayi bilmiyorum canim. Sen karatay mi yapiyorsun?

Evet, Canan Efendigil Karatay adlı bir profesörün öncülük ettiği diyet program. "Karatay diyet deneyimlerimiz" başlığı altında kadınlar kulübünde toplanıyoruz.
Özü bol protein, karbonhidrat diyeti

Gün sonu:
saat 18.00
1 kase tavuk çorbası
bol badem
3 adet kaysı
3 adet hurma

Akşam ev gezmesi vardı. Küçük bir dilim kek yedim çayın yanında.

İyi akşmlar...

Bugün bir spor salonuna yazıldım. Düzenli spor yapmak için. Haftada 4 gün gitsem yeterli olur gibi geliyor.
Ağır sporları sevmiyorum. Bakalım nasıl olacak?

Back