Ayselce110'un Diyet Günlüğü

Öğlen yediğim patates yüzünden ara öğün yaptım hem de öğleden sonra 3'te. Normalde o saatte acıkmazdım. Hal böyle olunca eve geldiğimde

çok acıkmıştım. Hazırda şehriye çorbası vardı. Onu yemesem başka şeylere saldıracaktım. Hani ehven-i şer (kötünün iyisi) derler ya ben de onu

seçtim. Çorbadan sonrada bolca salata yapıp üzerine 4 adet köfte ekledim. ceviz ilavesiyle bir güzel yedim. İnanır mısınız açlığım hala geçmemişti.

Gözüm aranmaya başlamıştı. 2 adet kuru kaysı attım ağzıma ve kendimi salona attım. Aradan 1 saat geçti normale döndüm. Siz siz olun kaçamak

yaparken aklınıza bunlar gelsin ve kaçamaklarınız hem keyif verici hem de düşük glisemiklerden olsun.

Benim kaçamak öğünümde genelde çiğköfte veya kısır vardır haftada bir. Bazen de etli pide ya da lahmacun. Onları yediğimde bu kadar çabuk

acıkmıyorum. Patates çook tehlikeli tecrübeyle sabittir.

Kahvaltı zamanı
1 adet kivi
1 adet kaysı yumurta
5 adet zeytin
1kk az tuzlu beyaz peynir
maydanoz

Kahvaltılarda kaçamak yapmıyorum. Beni bu öğlen yemekleri mahvediyor en çok. Dışarıda yemek zorunda olunca tabldota göre düzenleme yapmam gerekiyor. Evden yiyecek getirmeye ne vaktim ne de psikolojim uygun. Herkes yemeğe giderken ben bir köşede tek başıma peynirli salata yemek istemiyorum. O zaman daha da çabuk bozuyorum diyeti.

Günaydın,

Kahvaltı
12 adet zeytin
2 kk tuzsuz beyaz peynir
2 adet ceviz
Bol maydanoz

Bugün yumurta yapmaya fırsat olmadı. Ben de öğlen ya da akşam yumurtalı bir şey yerim diye düşündüm.

Kilo vermem yavaş da olsa iyi bence. 101'e demirledim en azından. 100 ve hatta 99 için gün sayıyorum. BUrada biraz daha kalacak gibiyim. Yeme düzenim aynı kaçamaklarım aynı ama güçlü bir direnç noktasına takıldım. İnmek zaman alacağa benziyor. Kaçamak yapmazsam belki daha hızlı atlatılır, benim en büyük korkum :18: diyetten bıkıp ekmeğe, çikolataya, pilava saldırmak :18: Bunun olmaması için bulgurlu, pideli, lahmacunlu kaçamaklar yapıyorum. Ayrıca akşamları saat 6-7 arası tam acıkmamış olsam da bir şeyler yiyorum. Yoksa saat 9'da bir acıkıyorum. Gözm dönüyor ne varsa yemek istiyorum. Şimdilik yöntemlerim bunlar.

Spor konusunu hala rayına oturtamadım. Haftada 3 gün yürüyebilirsem başalırı sayıyorum kendimi. Sadece spor diyet değil kiş bizim hayatımız. Çocuklarım, işim, eşim, evim söz konusu olunca düzenli spor da hayal oluyor.

Neyse hala umutlarım var. Böyle yaşamaya devam edeceğm. Sonuç görmeyi 97 kiloda ve 54 beden giymeyi istiyorum bu kış

Perşembeden beri buralarda yoktum. Gezmelerdeydim ve diyetim de sekteye uğradı

Cuma:

Kahvaltı:
Kuşbaşılı yumurta
Beyaz peynir
Zeytin
Badem

Öğlen:
1 kase mercimek çorbası
1 porsiyon etli ekmek

Akşam:
5 adet içli köfte
Yaş pasta

Cumartesi
Kahvaltı:
kıymalı yumurta
peynir
salata

Öğle:
Badem

Akşam:
1 Kase mercimek çorbası
1 koca tabak bol etli patates
Bolca ekmek
Kereviz salatası
Aşure

Pazar:
Kıymalı yumurta
Peynir
Yeşillik

Öğlen:
badem

Akşam:
Kuşbaşı et
Bol salata
Badem

Pazartesi:
Yağda yumurta
Peynir
Zeytin
Badem
Domates

Öğle:
Peynirli salata
Badem

İşte böyle
Cuma günü: Etli ekmek, içli köfte ve yaş pasta
Cumartesi: Aşure, patates ve ekmek
diyetimi sekteye uğrattı.
Haftasonu bozgunundan sonra bile devam devam devam....

Son düzenleme:
Kahvaltı
Omlet (2 adet yumurta, maydanoz, domates)
Peynir
Keten tohumu

Dün akşam eve gittiğimde nasıl oldu anlamadım şekere saldırdım:
kurabiye (5-6 tane)
Çikolata (8-10 tane)
İçli köfte (6-7 tane)
Turşu (4-5 tane)
Bu kadar şekerli şeytden sonra midem bulanmaya başladı 20 kadar zeytin yedim üstüne.

Yukarıdaki şeyleri yazmayıp üstünü örtebilirdim. Kime karşı kendime mi size mi? Size yalan söylesem de olur ama kendime yalan söylememeliyim kendim için bahaneler bulmamalıyım artık.

Dünü yaşanmamış sayamam. Yedim gözüm döndü nedenlerini bulmalyım ki bir daha tkrarlanmasın.

Herkese iyi günler...

ayselcim canım beni bir dostun olrak gör ve lütfen beni yanlış anlama .
kendini kilo vermek için hazır hisediyormusun ??
bunu için gerçekden karar verdinmi.?
bu diyet işine başlamadan bir dr. göründünmü gereken tahlileri yaptırdınmı .?
neden kendine engel olamıyorsun bunu araştırdınmı .?.
insülin direnci hormonlarla ilgili tahliler ve bunlara yönelik ilaçlar düzenli kullanıyormusun ?
tüm bu sorular çok önemli.
cevaplarını bana deyil önce kendine ver canım . yoksa bu yolda fazla ilerlemeden bıkar usanır topdan bıkınlık gelir ve sonuç alamassın ..

.. çünki sonuca ulaşmak istiyorsan önce diyet yapmaya hazır olmayı hisetmen ve saglık engelin olmaması lazım ..

uzun süre diyet yapmak için arada kaçamaklar tabiki olur .

fakat senin diyet tarzın diyet arsında kaçamak deyil kaçamak arasında diyet yapmaya dönüyor .

"senin diyet tarzın diyet arsında kaçamak deyil kaçamak arasında diyet yapmaya dönüyor" çok güzel özetlemiş bu cümle beni

Bence bende ne insülin direnci ne de başka bir hastalık var. Ben diyet arsızıyım. Diyet yapa yapa bıkmışım. Sonunu getiremiyorum bir türlü.

Bugünkü menüm

Öğlen:
1 kase mercimek çorbası
1 kase salata
1 bardak şalgam suyu
1 porsiyon kuzu kuşbaşı

saat 17.00 badem

Akaşam (19.30)
1 kase yeşil mercimek çorbası
badem
yoğurt

ayselcim sakın umutsuzluga kapılma . her sabah güneş bizim için tekrar doguyor ,rabbım saglık versin yeterki ..
kilo vermeye içinden gelerek tam karar alsan bence bu işi başarırsın .
önce kendine güven .ben sana güveniyorum .

...yemeklerden aldıgın tat ayna karşışında yada baskül indikçe aldıgın tatdan daha leziz olamaz.
Bugünkü menüm

Öğlen:
1 kase mercimek çorbası
1 kase salata
1 bardak şalgam suyu
1 porsiyon kuzu kuşbaşı

saat 17.00 badem

Akaşam (19.30)
1 kase yeşil mercimek çorbası
badem
yoğurt

Son düzenleme:
Bütün gün dışarıdaydım. Eve ancak gelebildim. Unutmadan yediklerimi yazayım:

Kahvaltı
1 kase kelle çorbası

Kahvaltı ile öğle yemeği arası uzundu 1 muz ve 4-5 adet badem yedim.

Öğle:
1 kase ıspanak çorbası
Pancar salatası
4-5 adet yaprak sarma
Yoğurt

Akşam:
2 parca tavuk incik
1 tabak kereviz yemeği
Antep fıstığı

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…