Allah yardımcınız olsun,umarım kolaylık verir Allahım ödersiniz borcunuzu.
ayrımcılık değildir bu bence,az çok tanıyorsundur anneni babanı.sen çalışmıyorsun, ha çalışsan kızım öder derler belki ama demek ki damatlarına güvenemiyorlar.
konu çok tanıdık geldi,bundan 4-5 yıl önce bizde aynı şekilde kredi kartına feci borçlanmıştık,eşimin maaşı yetiyordu ama o sıralarda mesai ödemelerini kesmişlerdi(aylık 400-500 tl eder)borçlar birikti birikti 5000 tl oldu.bBen de ailemden borç bilezik aldım,ve 2 seneye kadar istemeyeceksiniz anca toparlanırız dedim,tamam dediler,aradan 2-3 ay geçmeden annem başladı,ne oldu bizim bilezikler ne zaman geri vereceksiniz bizde sıkışığız filan,burnumdan geldi anlayacağın.o dönem ben de çok bunaldım,çalışmak istedim ama ufak bebeğim vardı:18:evdeki eşyalardan ufak tefek satışlar yaptım internetten,çocuklarıma 2. el kıyafetler filan alıp giydirdim,mutfak masraflarından ,faturalardan özel giderlerden,deterjanlardan filan hep kıstım,kırk takla attım,sonunda başardık.2 sene çok ama çok zor geçti yaşayan bilir,şimdi evimizi de aldık çok şükür ,kendi yağımızla kavruluyoruz.RABbim sizi de en kısa zamanda kurtarsın bu darlıktan(özellikle kimseye muhtaç etmeden )amin
Arkadaşım iyi de bunları annenlere söylesene burda aynı şeyleri yazıp durmak yerine. İkincisi de aklıma birşey takıldı şimdi bilezikleri isterken demişsin ki ben her ay gram veya işte çeyrek alıcam biriktirip bilezik alcam falan demişsin yani bu bana mantıklı ve inandırıcı gelmedi sanırım annenlere de gelmemiştir. Yani sen her ay gidip gram alacakmışsın evinde duracakmış bilmem kaç yıl sonra onları bileziğe çevirecekmişsin falan yani nasıl takip edicez gramları çeyrekleri her ay alıp almadığını demişlerdir. Bence yanlış söylemişsin. Mesela deseydin ki her ay size bir çeyrek alıp vericem anne deseydin (veya bilezikler 7000 tl etti diyelim bunu böl işte aylara yıllara mesela her ay sizin hesabınıza 150 tl yollıycam deseydin daha inandırıcı olurdu ve sizin borcunuza sadık olup olmadığınızı rahatça takip edebilirlerdi anladın mı? Senin dediğin çok havada kalmış ve inandırıcı gelmemiş ki bana da gelmedi. Hesaba her ay para yatırmak daha mantıklı.Şansını bir de böyle dene bakalım. Bir de mesela annenlerden borcu ben istemedim ben ödemem diyebilir eşin diye endişelenmiş olabilirler. Ayrıca bebek doğunca işe gir bence kayınvalide falan bakamaz mı?
Arkadaşım iyi de bunları annenlere söylesene burda aynı şeyleri yazıp durmak yerine. İkincisi de aklıma birşey takıldı şimdi bilezikleri isterken demişsin ki ben her ay gram veya işte çeyrek alıcam biriktirip bilezik alcam falan demişsin yani bu bana mantıklı ve inandırıcı gelmedi sanırım annenlere de gelmemiştir. Yani sen her ay gidip gram alacakmışsın evinde duracakmış bilmem kaç yıl sonra onları bileziğe çevirecekmişsin falan yani nasıl takip edicez gramları çeyrekleri her ay alıp almadığını demişlerdir. Bence yanlış söylemişsin. Mesela deseydin ki her ay size bir çeyrek alıp vericem anne deseydin (veya bilezikler 7000 tl etti diyelim bunu böl işte aylara yıllara mesela her ay sizin hesabınıza 150 tl yollıycam deseydin daha inandırıcı olurdu ve sizin borcunuza sadık olup olmadığınızı rahatça takip edebilirlerdi anladın mı? Senin dediğin çok havada kalmış ve inandırıcı gelmemiş ki bana da gelmedi. Hesaba her ay para yatırmak daha mantıklı.Şansını bir de böyle dene bakalım. Bir de mesela annenlerden borcu ben istemedim ben ödemem diyebilir eşin diye endişelenmiş olabilirler. Ayrıca bebek doğunca işe gir bence kayınvalide falan bakamaz mı?
yorumların hepsini okumadım,ilk yazdıklarınıza istinaden dua edeceğim sizin için.Allah yardımcınız olsun.
İnşallah Rabbim bi ferahlık verir size,karnınızda ki minik meleğin hürmetine.Hamile halinizle yaşadığınız bu sıkıntılar bir an önce biter,Allah bi çıkış kapısı açar size inşallah.Yazdıklarınız da o kadar haklısınız kiİnsanın en çaresiz zamanında ana/babasından başka kimi var ki kapısını çalacağı ?Kim derdini anlar,derman olmaya çalışır insana ailesinden başka Evlat ayırmanın vebali çok ağır.Yazdıklarınızı okudukça üzülüyorum ve dua ediyorum size..
Ailenin durumu iyi. Oğullarına gelinlerine gelince paranın geri ödenmesi konusunda telaşa düşmeyen anne-baba hamile kızlarına mı güvenmiyorlar?
Ayrıca parayı özkızlarına verecekler, el oğluna değil. ya ödemezsen diye sormak bile abes, ayıp.
Rabbime büyük konuşmak istemem ama evlatlarımın ihtiyacı olduktan sonra maddi-manevi yardımdan sakınmam. Geri ödemenin sözünü dahi yapmam. Bir taraf el ise, bir taraf benim kanımdan canımdan evladım.
Erkek evlada gelince akan para, kız evlada gelince neden kuruyor?
Yazık yazık.
yazdıkların o kadar içimi acıttıki bilemezsin kendimi gördüm adeta,benim ailemdede var bunlar herşeye rağmen hep yanlarıydayım ama onlar istedikçe,ama nedense mutluluklarını sevinçlerini bensiz dertlerini sorunlarını benle yaşıyolar...yıllarca ağladım dediğin gibi okutup yazdrdıkları hep dillerinde oysa kardeşlerm öyle mi...onlar ne yapsa haklılar,bende boşvermeye başladım valla ama sıkıntıları oldumu hemen beni ararlar bende öyle yufka yürekliymki sorma üzüle üzüle kendimi helak ederim sonra o sorunu bişekilde ya hallederler yada unuturlar ben içimde yaşarım mahvolurum...sonrada kendime kızarım ,ama bu benim mizacım,bebeğim doğduktan sonra herşey dahada değişti eskisi kadar etkilenmemeye çalışıyorum ,çok şükür bir mesleğim var ve deliler gibi severek evlendiğim bir kocam vede aşkımızın meyvesi....8yıllık evliliğimzde ailemden hiç detek görmedim maddi manevi,maddi olarak hiç ihtiyacımız olmadı şükür ama manevi olarak asla yanımda olmadılar ,ev alıp taşındığımzda el gibi hayırlı olsuna ,bebeğim doğduğunda el gibi gözaydınına geldiler vs..oysa eşim o kadar temizkalplidirki daha birgün bana senin ailende neden böyle demedi hep ben üzüldüğümde boşver bizbize yeteriz Allah ayırmasın bizi der,dediğin gibi bi saatten sonra el kızı baştacı oluyor sen ise el oğluyla evli ..ilginç olan ise kendi işleri düştüğünde senin huzurn bozulurmu diye düşünmeden gelirler her işlerine senide o el oğlunuda koştururlar ama sen istedinmi aman kızım içinde el oğlu var ben nasıl derim gibi saçma sapan bahaneler bulurlar.ben aştım artık bunları Rabbim onları huzurlu mutlu eylesin beni onlara onlarıda bana muhtaç etmesin.sende çok takma kafana şu 3 günlük dünyada eşine bebeklerine kucak aç Rabbim her türlü sıkıntıdan kurtarsın canım bak hamileymişsin berekettir o emin ol ,onuda daha fazla üzme
oğullarına bakmak görevleri ama kızlarına bakmak artık başkasının görevi gibi mi görüyorlar acaba...
bankalara borçlanacağına ailene borçlanmak en iyisi... bankalar iliğine kadar sömürüyor
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?