• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

ayrımcılık...şaşırmış durumdayım ne yapacağımı bilmiyorum..

Evlenince el oluyoruz galiba.

Gelinler de bizim yerimizi aliyor.

Allah yardimcin olsun canim. Su durumda diyecek baska birsey yok.

Insallah bebisiniz kismetiyle, mucizesiyle gelir.

Bazı aileler' de aynen dedigin gibi oluyor yani evlenince kendi ailene el oluyorsun bunu tek kız cocugu olan kadından duydugumda sok olmustum, tamam kızım ama evlenince önce esi ve ailesi gelir, bizden cıkar demisti evine ayda, yılda bir gidersem giderim demisti tabii, oglan daha farklı!
:6:

Bazı aileler' de aynen dedigin gibi oluyor yani evlenince kendi ailene el oluyorsun bunu tek kız cocugu olan kadından duydugumda sok olmustum, tamam kızım ama evlenince önce esi ve ailesi gelir, bizden cıkar demisti evine ayda, yılda bir gidersem giderim demisti tabii, oglan daha farklı!
:6:

Allah o ayrımcılığı yaptırmasın bana dilerim......

Yazdıklarından çok etkilendim. Maalesef oluyor böyle şeyler ama anne babadır yinede hoşgörülü olmak lazım. Kalbini bozma canım. Ben inanıyorum yakın zamanda sana olumlu geri dönüş yapacaklardır. Sende evlatlarısın neticede. Eminim onlarda üzülmüşlerdir ve huzursuzlardır şu anda. Hiçbir anne baba evladının sıkıntısını bilipte kayıtsız kalamaz diye düşünüyorum. Dediğin miktarda olmasa bile belki azda olsa yardım ederler. Kendini yıpratma bebişini düşün. Hayırlı ve sağlıklı doğum dilerim sana.

Yazdıklarından çok etkilendim. Maalesef oluyor böyle şeyler ama anne babadır yinede hoşgörülü olmak lazım. Kalbini bozma canım. Ben inanıyorum yakın zamanda sana olumlu geri dönüş yapacaklardır. Sende evlatlarısın neticede. Eminim onlarda üzülmüşlerdir ve huzursuzlardır şu anda. Hiçbir anne baba evladının sıkıntısını bilipte kayıtsız kalamaz diye düşünüyorum. Dediğin miktarda olmasa bile belki azda olsa yardım ederler. Kendini yıpratma bebişini düşün. Hayırlı ve sağlıklı doğum dilerim sana.

amin inşallah...yok canım saygızısızlık yapmmaaya çalışcam inşallah..ama kırgınlığımı geçiremem biliyorum..çok kırıldım hem de....yine de inşallah olumlu dönüş yaparlar die bekliyorum bakalım arıcaklar mı yarın..dua ediyorum....

yardım edecekler inşallah içime doğdu...karnında bebeğin de var kıyamazlar bence bak görürsün... belki dediğin miktar kadar olmaz ama yardım edeceklerdir. sen kırıcı konuşma yine de... ama gerçekten çok üzücü bir durum... Allah yardımcın olsun bebeğin kısmetiyle gelsin inşallah!

yardım edecekler inşallah içime doğdu...karnında bebeğin de var kıyamazlar bence bak görürsün... belki dediğin miktar kadar olmaz ama yardım edeceklerdir. sen kırıcı konuşma yine de... ama gerçekten çok üzücü bir durum... Allah yardımcın olsun bebeğin kısmetiyle gelsin inşallah!

Allah razı olsun dua eden herkesten amin inşallah dediğin gibi olumlu dönerler bana .....inan ödmek için canla başla hareket ederim hatta kardeşimi çocukların başına getirip sneye borcu ödemek için market temizlik.vs işe girerim bile diodum ..ama annemler onu bunu bahane edip ödemezsiniz die söz değiştiler...ne deyim canları sağolsun...

Son düzenleme:
Rabbim insanlara çekemeyecekleri yükü vermezmiş sizde demek ki bu şekilde sınanıyorsunuz bu sınavı da kolaylıkla birbirinizi kırmadan atlatmayı nasip etsin inşallah bebekler bereketiyle gelir derler bebeğiniz ailenize şans bereket getirsin inşallah hamilesin bir de çok sıkmamaya çalış canını Allah bu zorlu süreçte yardımcınız olsun inşallah

Rabbim insanlara çekemeyecekleri yükü vermezmiş sizde demek ki bu şekilde sınanıyorsunuz bu sınavı da kolaylıkla birbirinizi kırmadan atlatmayı nasip etsin inşallah bebekler bereketiyle gelir derler bebeğiniz ailenize şans bereket getirsin inşallah hamilesin bir de çok sıkmamaya çalış canını Allah bu zorlu süreçte yardımcınız olsun inşallah

amin canım inşalah kolayca çıkarız bu sıkıntıdan yok ben onlar konuyu açana kadar bişi demicem bida...

canım.. gerçekten üzüldüm durumuna.
aılenle ılgılı bırşey demek ıstemıyorum gerçekten, umarım hatalarını düzeltırler kısa sürede
tamam damat el olabılır ama sıkıntıları çeken öz kızları...

dua edıcem senın ıçın, tez zamanda borçlarından kurtulursun ınşallah :114:

yok canım anlatamadım abimin her derdine koştular artı tüp bebek de elbette ki yaptırsınlar sağlık bu çocuk bu..ama gelinlerine gelince "kendi anası babası yok mu "demiyprlar ya da abime bana yaptıkları gibi sırtını dönmemezlik etmiyorlar..inan o kadar yeminler eden annem "bi daha kredi çekmem kimse için "diyen annem abim eşiyle ayrılınca başka sıyla evlenirse mecbur ona kredi çekcez yeni gelen düğün ister demişti..hani yemin etmiştin dediğimde napım kızım evlat mecbur yapıcaz demişti..keşke ban ada "evlat "dese...eşimle konuşsalar evde kavga çıkacak yeniden olan bu..eşimden gizli kaynatamlara dediğimde kavga etti benimle ..ama 15 gün sonra 15 tatile gelen kaynımla 3000 bin lira yoladılarında aldı o parayı kendi yatırdı kredi kartına hiç bağırmadı bile bana..biliyorum bunda da onlar bozdurduktan sonra mecbur alcak yatıracak ama ödemesini yapar bilirim eşimi borçlu kalmyaı sevmez hele de benim ana babama..kendileri de biliyorlar eşimi o kadar da yanlarında olmaya çalıştı hep onların ama teyzemin eşini bahane ediyorlar..
yine de dua ediyorum inşallah vermeye yanaşırlar die...

anladim canim cok haklisin INSALLAH yanasirlar RABBIM yardimciniz olsun...:16:

canım.. gerçekten üzüldüm durumuna.
aılenle ılgılı bırşey demek ıstemıyorum gerçekten, umarım hatalarını düzeltırler kısa sürede
tamam damat el olabılır ama sıkıntıları çeken öz kızları...

dua edıcem senın ıçın, tez zamanda borçlarından kurtulursun ınşallah :114:

Allah razı olsun canım .inşalah anlarlar halimi beni biliyorlar hep içime atarım küçükken bile bişi isteyemzdim çok daraldım ki öyle söyledim bilmeleri lazım..
ama gelinleri el olmuyor..."babam yanındaymış onun ölene kadar bakarmış " eşim de el oğlu ..benim kimsem yok gibi hissettim bugün...

Allah razı olsun canım .inşalah anlarlar halimi beni biliyorlar hep içime atarım küçükken bile bişi isteyemzdim çok daraldım ki öyle söyledim bilmeleri lazım..
ama gelinleri el olmuyor..."babam yanındaymış onun ölene kadar bakarmış " eşim de el oğlu ..benim kimsem yok gibi hissettim bugün...

yapma böyle, düşünme gelıne söyledıklerını kendını yıpratıyorsun bebeğını düşün
her bebek kendi rızkı ile doğar ona çok inanıyorum ben
eşıne pek yansıtmamaya çalış bu durumu, duymasın bı tatsızlık çıkmasın aılene karşı ters bırşey söyler daha da üzülürsün

er yada geç anlarlar onlarda, baban bı anlık sınırle söylemış olabılır
kendın dıyorsun adamın canı yanmış bıkere
tabı senı onlarla bır tutması hoş değıl ama ne yapcaksın canım büyüklerımız bazen farklı düşünebılıyor bu tarz konularda :25:

ya arkadasim bir yol soyleyecegim ama onuda yapabilirmisin bilemedim simdi..onada kart gerekiyor cunku...kac bankaya borcun var hepsi ne kadar...bazi siteler gramlik altin satiyorlar cogu tanidigim borcunun bir kismini oyle odedi mesela ornek 100 gr altin aliyor disaridan satiyor tum borcunu kapatiyor sonra o altinin borcunu teker teker kendi odemeye basliyor baya boyle 24 ay falan yapiyorlar..madem oyle odemek hepsini kapatip aylik oder gibi odeme yapabilirsin birde bu yolu dene istersen sadece tavsiye uygulamadim ama belki basarili olursun..

canım çok üzüldüm durumuna.. inşallah yakın zamanda atlatırsın bu durumu.. Rabbim daha büyük sıkıntılar vermesin inşallah..
bu ayrımcılık Türk aile yapısında çokça var malesef.. erkek çocuk düşkünlüğü ve kayırma durumu..
biz evlenince el oluruz ama en ufak bişeyde kızlardan yardım istenir, hizmet beklenir her zaman.. benim çokça sinir olduğum bir durumdur..
darlık olmadan varlık olmaz derler siz sabredin bu darlığında bir genişliği olur elbet Allah'ın izniyle...:31:

yapma böyle, düşünme gelıne söyledıklerını kendını yıpratıyorsun bebeğını düşün
her bebek kendi rızkı ile doğar ona çok inanıyorum ben
eşıne pek yansıtmamaya çalış bu durumu, duymasın bı tatsızlık çıkmasın aılene karşı ters bırşey söyler daha da üzülürsün

er yada geç anlarlar onlarda, baban bı anlık sınırle söylemış olabılır
kendın dıyorsun adamın canı yanmış bıkere
tabı senı onlarla bır tutması hoş değıl ama ne yapcaksın canım büyüklerımız bazen farklı düşünebılıyor bu tarz konularda :25:

canım gelinlerine söylediklerini nasıl düşünmem o gelinleri ki muskayla büyüyle uğraşıp abimi soğutmuş kendilerinden senelerce bunu annem kendi dedi..şimdi gelinleri burnu sürtülerek döndü barıştılar kıymetli oldu..tamam ağzıları yandı teyzemlerden ama ben el değilim ki ta enişteme bile verdiler borç..ailede herkese yani..bi ben istedim 7 snedir ilkkez onu da inan çekinerek istedim..
eşime anlatmadım anlatamam da babamın dediklerini boşuna kin duymasın...alacağı varsa bile almaz duyunca..işte içime ata ata size anlata anlata anca gidermeye çalışıyorum derdimi..inşallah bebeğim Allah ın mucizelerini ummadığımız yerden rızıklarıyla gelir...yavrumun daha beşiğini bile alamadım ne talihsizmiş meleğim..borca harca doğacak..

ya arkadasim bir yol soyleyecegim ama onuda yapabilirmisin bilemedim simdi..onada kart gerekiyor cunku...kac bankaya borcun var hepsi ne kadar...bazi siteler gramlik altin satiyorlar cogu tanidigim borcunun bir kismini oyle odedi mesela ornek 100 gr altin aliyor disaridan satiyor tum borcunu kapatiyor sonra o altinin borcunu teker teker kendi odemeye basliyor baya boyle 24 ay falan yapiyorlar..madem oyle odemek hepsini kapatip aylik oder gibi odeme yapabilirsin birde bu yolu dene istersen sadece tavsiye uygulamadim ama belki basarili olursun..

canım eşimin kartların nosunu alıp tüm borç ne kadar bakıp ona göre annemlere dicektim yollayın die..tahminen 6-7 bin vardır diorum en az 6 bin..6 binlik te altın alamam ki kart vermez...ona da yine kartla borçlanmış olcaksın sonuçta annemlere canımı attım Allah vermesin eşimi işten çıkarsalar hiç değilse banka gibi fazi işletmezdi die...teşekkürler..

canım çok üzüldüm durumuna.. inşallah yakın zamanda atlatırsın bu durumu.. Rabbim daha büyük sıkıntılar vermesin inşallah..
bu ayrımcılık Türk aile yapısında çokça var malesef.. erkek çocuk düşkünlüğü ve kayırma durumu..
biz evlenince el oluruz ama en ufak bişeyde kızlardan yardım istenir, hizmet beklenir her zaman.. benim çokça sinir olduğum bir durumdur..
darlık olmadan varlık olmaz derler siz sabredin bu darlığında bir genişliği olur elbet Allah'ın izniyle...:31:

aminn inşallah canım ...
Allah kötü günlerini göstermesin ..evet doğru dedin...kızkardeşim psikolojik olarak hasta bana bu kışın "sen gelseydin belki hastaneye gitmeyi kabul ederdi "diyen annem ki hamileyim durumumzun kötü olduğunu eşimin çok ağır şartlarda çalışıp eve gelip kendi başına yemek çamaşır sobayla uğraşcağını bilerek bunu söyledi..ama abimden gelininden ummadı bunu..durumum osa yine giderdim ya da yol paramı yollsa..ne deyim diyorum Allah kötü günlerini göstermesin iyi olsunlar..

canım gelinlerine söylediklerini nasıl düşünmem o gelinleri ki muskayla büyüyle uğraşıp abimi soğutmuş kendilerinden senelerce bunu annem kendi dedi..şimdi gelinleri burnu sürtülerek döndü barıştılar kıymetli oldu..tamam ağzıları yandı teyzemlerden ama ben el değilim ki ta enişteme bile verdiler borç..ailede herkese yani..bi ben istedim 7 snedir ilkkez onu da inan çekinerek istedim..
eşime anlatmadım anlatamam da babamın dediklerini boşuna kin duymasın...alacağı varsa bile almaz duyunca..işte içime ata ata size anlata anlata anca gidermeye çalışıyorum derdimi..inşallah bebeğim Allah ın mucizelerini ummadığımız yerden rızıklarıyla gelir...yavrumun daha beşiğini bile alamadım ne talihsizmiş meleğim..borca harca doğacak..

var ya o gelın gıbılerı yaranıyor bu hayatta... :19:
üzülme sen, bebeğın hayırlısıyla bı dünyaya gelsın, düzelır bak görürsün herşey
eşınlede aranı ıyı tutmaya çalış
bak ne varsa yıne onlarda var, kendı aılene çocuklarına odaklan
bırak gelın ne demış annem babam şunu bunu yapmış demeyı
onlarda en kısa zamanda anlar hatalarını ınanıyorum ben

var ya o gelın gıbılerı yaranıyor bu hayatta... :19:
üzülme sen, bebeğın hayırlısıyla bı dünyaya gelsın, düzelır bak görürsün herşey
eşınlede aranı ıyı tutmaya çalış
bak ne varsa yıne onlarda var, kendı aılene çocuklarına odaklan
bırak gelın ne demış annem babam şunu bunu yapmış demeyı
onlarda en kısa zamanda anlar hatalarını ınanıyorum ben

yok canım eşime anlatam zaten..evet eşimle iyi olmaya çalışmak en iyisi yazık zayıfladı çöktü o da nasıl yapcam diyerek..ah gruru olmasa..ne deyim Allah a sığındım Allah tan istiyorum ; darda koymaz iki meleğimin yüzüne bakar dilerim diyerek..
eşime bişi olcak başlarına kalcam die çok korkuyorum Allah ellerine düşürmesin...eşime sarılıp destek omaya çalışıyorum hep üzülme die..am aişte boş söz ancak ona yapabildiğim.bi de anamlerden alıp kapatmakla yardım ederim die sevinioıdum..

yok canım eşime anlatam zaten..evet eşimle iyi olmaya çalışmak en iyisi yazık zayıfladı çöktü o da nasıl yapcam diyerek..ah gruru olmasa..ne deyim Allah a sığındım Allah tan istiyorum ; darda koymaz iki meleğimin yüzüne bakar dilerim diyerek..
eşime bişi olcak başlarına kalcam die çok korkuyorum Allah ellerine düşürmesin...eşime sarılıp destek omaya çalışıyorum hep üzülme die..am aişte boş söz ancak ona yapabildiğim.bi de anamlerden alıp kapatmakla yardım ederim die sevinioıdum..

evet bırılerıne güvenıpde heves edıyoruz sonra o hayallerımız yıkılıyor ya, ışte o çok fena bırşey...
eşıne ıyı bak sen, yazık bak adamcağız üzüntüden zayıflamış
oda ıstemezdı böyle olmasını, kım ıster kı borç ıçınde yaşamayı
erkekler gururundan ısteyemez böyle bırşey, ben onada hak verıyorum bı yandan, kabullenmemesı normal

Back