Siz olsanız böyle bir durumda ne yapardınız? Evlat arasında ayrım yapanlar

Tamam peki eşiniz kendisine karşı tüm bu yapılanlara nasıl bir tepki verdi womanme womanme
En son bir tartışma olmuş. Sizin tek oğlunuz var o da abim falan diye kızmış bağırmış. Ama yine de görüşüyor. Kıyamıyor üzülüyor. Ben görüşme biraz mesafe koy rest çek diyorum ama nafile. Ben de daha karışmıyorum naparsa yapsın. Ama ben kesinlikle görüşmüyorum artık. Bayramda bile gitmiycem.

Abisinin durumu daha iyi :) kira vermiyor. Eşimin evinde oturuyor. Biz kiradayız. Maaş olarak da abisi daha fazla kazanıyor.
Anladım o zaman abisi aynı zamanda iyi manipülasyonda yapıyor kendini hep mağdur durumda gösteriyor umarım çözüm bulabilirsiniz

Eşiniz çok pasif maalesef. Böyle oldukça ezilecek çocuklarınız da ezilecek. Ama belki bilmediğiniz şeyler vardır. Abisi ve babasının kesesi ortaktır ya da abi eve yardım etmiştir. Ev yapılan para nereden geldi

Merhaba arkadaşlar, 2 senelik evliyim. Eşim ve abisi iki kardeşler. Eşimin anne babası abisiyle eşim arasında çok ayrım yapar. Özellikle maddi konularda. Eşimden borç alır vermezler. Köyde 3 katlı aile binaları var. Bir katı onların diğer katını kaynım için yaptırıp eline teslim ettiler. Kaynım hiçbir şeye masraf etmedi. Bizim kat İnşaat halinde. Kimse yaptırmaya yanaşmıyor. Kayınpederim emekli olurken yine eşim maddi yardımda bulundu toplu para verdi. Kaynımdan beş kuruş gelmedi. Başları sıkıştıkları zaman ailesi eşimi arar yardım isterler ama diğer oğluna gelinine yedirirler. 10 tane tam altın borçları var eşime. Vermeye niyetleri yok. En son birtakım olaylar yaşandı ben de artık kendileriyle görüşmüyorum bu yaptıkları haksızlıklardan ötürü. Hakkı hukuku bilen bir anne baba olsalar uykuları kaçması lazım böyle ayrımcılık yaptıkları için. Öbür gelinleri onların canına okuyor yine de onu kayırıyorlar. Bize gelince bir şey yok. Benim de şimdi çocuğum olacak. Asla kendileriyle muhatap olmak istemiyorum. Eşim de diyor sen nasıl istersen öyle yap ben sana görüş demem. Öbür gelinin düğünde bileziklerinin hepsini kendileri yapmışlar, benim bileziklerimi eşim yaptı. Hiç yardım etmediler. Siz olsanız tavrınız ne olurdu böyle anne babaya?
Eşinizin tepki göstermesi lazım.
Tamam anne- babası görüşsün ama konu borç olduğunda vermesin. Bebeğimiz olacak ihtiyacımız var desin geçsin.

Eşiniz çok pasif maalesef. Böyle oldukça ezilecek çocuklarınız da ezilecek. Ama belki bilmediğiniz şeyler vardır. Abisi ve babasının kesesi ortaktır ya da abi eve yardım etmiştir. Ev yapılan para nereden geldi
Eve hiç 5 kuruş harcamadı abisi. Bunu kendilerine de söylüyor zaten. Eşim karadenizli. Yazın fındıkları oluyor. Fındık parasıyla yapılmış 3-4 sene boyunca. Ama bize gelince bir şey yok :) bahaneleri de hayat artık çok pahalı eskisi gibi değilmiş.

Abisinin durumu daha iyi :) kira vermiyor. Eşimin evinde oturuyor. Biz kiradayız. Maaş olarak da abisi daha fazla kazanıyor.
Sizin ağzınız torba mı büzüyorsunuz ben kirada iken eşimin evinde abisi nasıl oturabilir ya diye gingar çıkarsana

Eve hiç 5 kuruş harcamadı abisi. Bunu kendilerine de söylüyor zaten. Eşim karadenizli. Yazın fındıkları oluyor. Fındık parasıyla yapılmış 3-4 sene boyunca. Ama bize gelince bir şey yok :) bahaneleri de hayat artık çok pahalı eskisi gibi değilmiş.
Eşin neden tepkisiz ya çok sinir bozucu. Fındığı siz de topluyor musunuz

Anladım öfkenizin çoğu da aslında eşinizin sağlam bir tavır gösterememesinden kaynaklı aslında.

Kayınailenin de kıyılamayacak , üzülünecek bir durumları da yok anladığım kadarıyla.

Karışmıyorum ne yaparsan yap demişsiniz zaten ama, çocuğumun rızkını da kazık kadar abine artık yediremem kusura bakma da deyin bence.

Merhaba arkadaşlar, 2 senelik evliyim. Eşim ve abisi iki kardeşler. Eşimin anne babası abisiyle eşim arasında çok ayrım yapar. Özellikle maddi konularda. Eşimden borç alır vermezler. Köyde 3 katlı aile binaları var. Bir katı onların diğer katını kaynım için yaptırıp eline teslim ettiler. Kaynım hiçbir şeye masraf etmedi. Bizim kat İnşaat halinde. Kimse yaptırmaya yanaşmıyor. Kayınpederim emekli olurken yine eşim maddi yardımda bulundu toplu para verdi. Kaynımdan beş kuruş gelmedi. Başları sıkıştıkları zaman ailesi eşimi arar yardım isterler ama diğer oğluna gelinine yedirirler. 10 tane tam altın borçları var eşime. Vermeye niyetleri yok. En son birtakım olaylar yaşandı ben de artık kendileriyle görüşmüyorum bu yaptıkları haksızlıklardan ötürü. Hakkı hukuku bilen bir anne baba olsalar uykuları kaçması lazım böyle ayrımcılık yaptıkları için. Öbür gelinleri onların canına okuyor yine de onu kayırıyorlar. Bize gelince bir şey yok. Benim de şimdi çocuğum olacak. Asla kendileriyle muhatap olmak istemiyorum. Eşim de diyor sen nasıl istersen öyle yap ben sana görüş demem. Öbür gelinin düğünde bileziklerinin hepsini kendileri yapmışlar, benim bileziklerimi eşim yaptı. Hiç yardım etmediler. Siz olsanız tavrınız ne olurdu böyle anne babaya?
Benim kv de maddi manevi böyleydi en son maddi olmayan kötü bir tartisma yasandi kaynimlarla oda evli ve sonunda esimin gözü acildi gerekli mesafeyi koydu esinizde is bitiyo yani annesi demek ki digerini daha seviyor bu hep var biri daha cok el üstünde tutulur uzak durup tavir koydugunuz zaman daha iyi olur. Bunu ama esin yapmali ve sende aralarina girmemelisin en ufak seyde seni suclar esin..

Eşim istiyor vermiyorlar, iki sene oldı daha 1 altını bile vermediler. Vereceklerini de ssnmıyorum. Eşime dedim bundan sonra para yedirme yeter. Giden gitti.
Siz arayip isteyin ozaman. Altin sizin sonucta. Esim istedi vermediniz, illa benim mi aramam lazim. Borcunu isteyen kisiye israrla odeme yapmamaya utanmiyor musunuz diye cikisin o zaman. Zaten gorusmuyorsunuz ne kaybedersiniz. Artik bundan sonra da vermezseniz kendinize yakisani yapmis olursunuz deyip kapatin.

Siz arayip isteyin ozaman. Altin sizin sonucta. Esim istedi vermediniz, illa benim mi aramam lazim. Borcunu isteyen kisiye israrla odeme yapmamaya utanmiyor musunuz diye cikisin o zaman. Zaten gorusmuyorsunuz ne kaybedersiniz. Artik bundan sonra da vermezseniz kendinize yakisani yapmis olursunuz deyip kapatin.
Altın benim değil. Eşim vermişti babasına. Bana takılan altınlardan değil. Bekarken Eşimin kendi biriktirdiği altınlar. Babasına borç vermişti.

Emoji skorunuz dikkatimi çektiği için bir bakayım dedim ki yine doğru hatırlamışım.

Sizin eşinizin ailesi ve malı mülküyle bu kadar ilgilenmeniz çok nahoş ve itici bir durum. Eşinizin kendi dili yok mu, istese kendisi dile getirir bunları, o dahi boşver, biz kendi ailemizle mutlu olmaya bakalım, sen de istemezsen görüşme diyorken, sizin bu kadar para hesabı yapmanız çok kötü görünüyor.

Eş ailesi de sizi sevmiyormuş zaten, görüşmeyin olsun bitsin. Nedir bu kadar eltinizi, kaynınızı didik didik incelemek, hesap yapmak.

Hele bir konunuz var ki maşallah evlere şenlik.

Uzak durun baya baya mesafeli olun. Kavga da etmeyin görüşmeyin de. Elinize net konuşun çocuğumun rızkını biraz daha verirsen herles yoluna deyin. Yazık ya her ailede bir tane sömürülen var. Ayrıca eltini kaynanan seviyor muhtemelen. Bu saatten sonra net olun.

Eee bu dünya böyle maalesef..deveni diken..insani ...demisler..benim kaynanam olan kadin da sagliginda aklı yerinde raporu alip evini kizindan olan torununa birakti mesela ..ogluna bisey kalmasin diye..ama simdi onlarin yaninda bir gram değer görmeden yaşıyor iste..hergün arayip af diliyo ağlıyo ..bu isler böyle..ahın yerde kalmaz hiç merak etme sen..

Sen değilde eşin tepki vermesi lazımdı belki kayyınlarının durumları.Ayrımcılık yapmamaları lazım dı.Eltin kaynananla anlaşamaya bilirler bu seni ilgilendirmez ki

Back