• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ayrım mı yapılıyor yoksa ben fesatlık mı yapıyorum.

asimavi45

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
7 Aralık 2011
19
0
36
Diğer
Kızlar merhaba. Bendeki dert mi değilmi bilmiyorum. Ama kafam karışık ve paylaşmak istedim. Şimdi biz iki eltiyiz ve ikimizde kaynanamlarla aynı mahallede oturuyoruz. Evlerimiz çok yakın. Ben kaynanamı çok severim. İyi bir insandır. 10 yıllık evliyim bi kötülüğünü görmedim Allah için. Ben de onları kırmam geçinir gideriz. Eltimse fırsatını bulduğu anda lafını sakınmaz içini döker. Hatta daha düne kadar kaynanam bu durumdan çok şikayetçiydi kalbimi kırıyo diye ama yüzüne hiçbirşey demez sineye çeker. Kimsenin kalbini kırmaz. Neyse bu kadar reklamdan sonra gelelim asıl konuya. Bir tane bekar kaynım var. Geçen hafta onu nişanladık. Sorun şu. Görücü usulü oldu ve kızı görmeye giderken eltime sen de gel dediler benim yanımda, bana bişey diyen olmadı. Aldırış etmemeye çalıştım.Aradan iki gün geçti. Kız istemeye gidecekler. Beraber yemek yiyoruz kayınpederim eltime hadi hazırlan seni de götürelim dedi. Bana yine birşey diyen yok. Sofrayı topladım kalktım gittim evime, eşime anlattım. Eşim boşver belki de çocuklar rahat vermez diye düşünmüşlerdir dedi. İki çocuğum var benim bu arada. Ama normalde bir yere gideceğimiz zaman hep ısrar ederler çocuk falan demezler yani. Fesatlık yapma dedi eşim. Yaptığımın fesatlık olduğunu düşünmüyorum çünkü yapı itibariyle fesat biri değilim. İsterim herkesin herşeyi benden daha güzel daha iyi olsun. Ben dedim haddimi de bilirim yerimi de bilirim. Kız istemeye büyükler dururken ben gidecek değilim ama, demekki eltim davet edildiğine göre gidilmesi gerekiyor, ben de çağrılmalıydım diye düşünüyorum. Sadece dil ucuyla da olsa bana sen de gel denilebilirdi. Zaten koşup gidecek değilim. Onu da geçtim. Ertesi söz takalım demişler, ben işe gittim. Eltim, kaynım ve yeni elti adayım hep beraber nişan alışverişine gitmişler. . Benim yine haberim yok. Şunu aldık bunu aldık dedi eltim. Sonuçta İşyerimden izin almam problem olmuyor. O gün akşam gittim. Nişan bohçası hazırlamışlar. Etim kaynanam ve teyzesi. Teyzesi gel bak hazırladıklarımıza dedi. Zaten bozuğum ya yok ya dedim. Ben anlamam o işlerden zaten hazırlanmış beni ilgilendirmez dedim. Fikrim önemli olsaydı bir önceki akşam birlikte hazırlayalım diyebilirlerdi. Ben bir sürü havlu kenarları falan yaptım hep ağır modeller. Sadece eltimin aldığı hazır havlular konmuş. Nişandada hiçbir şeye karışmadım aldım kızımı kucağıma oturdum. Zaten kız tarafı birbirlerine eltimi gösterip bu elti de diğeri kim diyolar benim için. Dış kapının mandalıyım demeyi çok istedim. Sonuçta biz el gibi sadece nişan günü gittik. Anlamadım insanların kalbini kırınca mı önemli oluyosun. Kadın o kadar laf söyledi şimdi gözde gelin oldu. Hani kötü olsunlar da demiyorum öyle bi düşüncem yok zaten, ama yapılana aklım ermedi. Şimdi ben nasıl davranayım kızlar. Bundan sonra sürekli gelinip gidilecek ve kaynanam ısrar edecek, ortamı germeden tepkimi koymak istiyorum. Ama bir yeri gelince bu dış kapının mandalı olayından bahsedicem mutlaka. İki çocukla sığmadım bir yere. Ama evin işi yapılacağında eltim hastayım diye çekilir ben de hastadır hali yoktur belki diye işten gelip 10 aylık çocuğumla heryere yetmeye çalışırım. Siz olsanız napardınız çok mu abartıyorum.

hiçde fesatlık yok çok doğru düşünüyorsunuz bana göre. ama şundan bende eminim lafıı sakınmadığında senden iyisi olmuyor. sessiz kalırsan durum hep böyle

hiçde fesatlık yok çok doğru düşünüyorsunuz bana göre. ama şundan bende eminim lafıı sakınmadığında senden iyisi olmuyor. sessiz kalırsan durum hep böyle

Evet canım ben hep yüzyüze bakıyoruz. Huzursuzluk olmasın kötülükten bişye çıkmaz dedim, hala çocuklar rahat vermez diye çağırmadıklarını düşünüyorum. Yani kötü bir niyet aramak istemiyorum. Çünkü bu zamana kadar hiç gelin gibi davranılmadı bize. Ama anlam veremedim. Çok kırıldım çok dışlanmış hissettim kendimi. Kaynanam ince fikirli bir kadındır. Kırılacağımı düşünebilirdi. En azından kızım sana da gel dicem ama çocuğun eziyet edermi bilmiyorum yine de istersen gel denilebilirdi. Ki zaten gitmezdim büüyk ihtimalle ama davet bekledim açıkçası

fesatlık nerde burda?
tabiki haklısın 2 çocuk var diye böyle düşünüyorlarsa çok komik,,
eşinin sana fesat demesine aldırma, olaylar dahada fazla büyümesin diye senin haklı olduğunu göstermemiş olabilir,
tipik bir erkek modeli ne kadar haklıda olsan eşin bunun farkındada olsa sen hep hatalısındır,
bak canım sana gün doğmuş işte boşvereceksin bundan sonra,, kayınvaldien seni yardım amaçlı evine çaığrdığında
benim 2 çocuğum var nasıl istemeye çağrılamdıysam ev işinede vs.. çağrılmamam gerekiyor dersin, çek kendii biraz mesafeni koy
sen bak eşine çocukalrına onalr ne yaparlarsa yapsınlar.

asla birdaha eltiniz olmadan temizlik falan gitmeyin çağırılıncada lafı verin....

ayrıca çocuk bahane olsa dahi nezaketen söylemeleri gerekirdi:15:

Son düzenleme:
aaa yapılan bu haksızlığa çok sinir oldum.kesinlikle o kadar haklısınki bu konuda.
ama malesef ne kadar samimi, ne kadar iyi olursan ol bi degeri yok, baksana bir teklif bile yapmamışlar sana,ama kesinlikle bunu konuyu araya başka muhabbetler girmeden konuş kayınvalidenle, es geçilecek bi konu değil
eltinde şimdi ne değerliyim diye böbürleniyordur onada bu konuyu konusup malzeme vermeyesin,
eşinede şikayet gibi değilde çok üzüldüm , çok kırıldım tarzı duygusal vari şekilde konuş
herşeyde bi hayır var bu olayında böyle olması iyi oldu gözlerini açmış oldun, bundan sonra onlara koşturup yardım etmek için çırpınmazsın, bişey isterlersen benim işim var, falan diyip artık bahane uydurursnuz.
siz üzülmeyin, onlar kaybetti

canım her zaman böyledir bu işler seni seven zaten seviyodur ama sevmeyene kendimi sevdircem diye çabalar durursun kayınvalidende buna tipik bir örnek

2 çocukla biryere katmıyorda ne demek temizlik yaparken çağırmak ayıp başta evet fesatlık yok gibiydi hatta ben anllamam demişsiniz bak dediklerinde normaldir anlamıyorum demiyeni alışveriş vs.götürmemeleri ama temizlik olayını okuyunca :47: fesatlık sezdim gitmeyin eşinizede deyin gitmiyorum temizlikçi değilim ben sadece temizlik zamanı çağırılacak diye ama kızarak değil güzellikle...

Amacım sizi üzüp doldurmak değil ancak bana şöyleymiş gibi geldi hani belirtmişsiniz ya eltim biraz mesafelidir ve lafını esirgemez kayınvalidem de incinir ama söyleyemez diye...
Onu sizden önde tutarak bu mesafeli tavrını kırmaya çalışmış olabilirler.
Seni de pohpohluyoruz gibi mesela...
Ancak bu yapılan durumun kabalık olduğu gerçeğini değiştirmez...
Eşinizin de size fesatlık yapma diyeceğine, olayı çaktırmadan araştırması gerektiğini düşünüyorum...
Eşinizie, anneni, kardeşini kıracak bir şey mi yaptım acaba ki bizi hiç davet etmediler, bir sorsan ya" diyebilirsiniz....

Benim kaynanam eltimden çektiği kadar kimseden çekmemiş eltimde kaynanama laf demekten kirmaktan geri durmaz ama ben ne kadar iyilik yaptimsada kıymetim bilinmedi kaynanamı severim sayarım ama baktım ayrımcılık yapıyor benimde tıpkı sizin gibi...ailede birsey olur ev alınır dükkan alınır benim aradan baya bir zaman sonra haberim olur cokta meraklı değilim ama demek ki digerinin yolundan gitmek gerekiyormuş

fesatlık nerde burda?
tabiki haklısın 2 çocuk var diye böyle düşünüyorlarsa çok komik,,
eşinin sana fesat demesine aldırma, olaylar dahada fazla büyümesin diye senin haklı olduğunu göstermemiş olabilir,
tipik bir erkek modeli ne kadar haklıda olsan eşin bunun farkındada olsa sen hep hatalısındır,
bak canım sana gün doğmuş işte boşvereceksin bundan sonra,, kayınvaldien seni yardım amaçlı evine çaığrdığında
benim 2 çocuğum var nasıl istemeye çağrılamdıysam ev işinede vs.. çağrılmamam gerekiyor dersin, çek kendii biraz mesafeni koy
sen bak eşine çocukalrına onalr ne yaparlarsa yapsınlar.

Eşim zaten bana hiç bir zaman kendi ailesini savunmaz. O bana hep nasıl alıştırırsan öyle gider der. O benim kadar ailesinin yanına gitmez. Ben daha fazla giderim. O beni sakinleştirmek için söyledi biliyorum. O da herşeyin farkında.Abisinin düğün borçlarını eşim ödedi. Ve babasına verdiği paranı haddi hesabı yok. Ben bunlara hiç ses çıkarmam babasıdır kardeşidir der geçerim. Şükür bizim durumumuz hepsinden daha iyi. Bizden kısmadıktan sonra yardım etmesinde de sakınca görmüyorum. Öyleyken babası eşime de laf sokar durur, şakay vurdurup tabi eşim altta kalmaz ama ona laf söyleyince benim canım sıkılıyo. Geçen yıl bize para lazım oldu. Kredi çekicekti eşim. Abisi ben borç verim ama yengen duymasın dedi. Eşim de farketmez kredi de alabilirim ama varsa ver bankaya ödeyeceğim faizi sana ödeyeyim. dedi. Biz fazladan 1000TL para ödedik ihtiyaçları var işleri görülsün diye. Eltim duyunca niye paramızı veriyosun diye kafa tutmuş abisi söyledi sonra. Ya ben fazladan para ödenmesine ses etmiyorum, o sorun yapıyo. Ve babası şu ana kadar abisinin her türlü ihtiyacını karşıladı, harçlığını verdi, çocuğun bakıcı parasını bezini herşeyini aldı. Verdiği paraların hiçbir kuruşunu geri almadı. Bize verilenler borç olarak verildi. Onu da takmıyorum. Onlar az kazanıyolar diye yardım ettiler, etsinler, bizim durumumuz olmasa bize de ederlerdi heralde. Yani bu kadar uyumluyken neden şimdi böyle davranıldı.

Canım sessiz kaldığın için bunlar olmuş bence. Uygun bir zamanı gelince bence neden böyle davrandığını sor kayınvalidene kırıldığını anlasın. Aranız şimdiye kadar iyiymiş belki onun da kendine göre bir sebebi vardır sana açıklar.Umarım yine eskisi gibi olursunuz. Ama mutlaka konuş derim ben çünkü ne kadar sessiz kalırsan olaylar hep tekrarlar kendimden biliyorum.

Ben bu gelinlerin temizliğe çağırılmasını da anlamıyorum...
Genel, büyük temizlikte bir başına yapılamıyorsa kadın tutulsun....
Çok çok acil bir şey varsa da rica edilir zaten müsaitse gidilir....
Annenelerimiz kıyamıyor bize aman yorulmasın diye ama evlenince temizliğe çağırılan hep el kızı gözüyle bakılanlar oluyor....
Bence eltiniz en doğrusunu yapıyor, eli ayağı tutuyorsa temizliğini de yapabilir, çok ihtiyacı varsa bir kadın çağırabilir, kimse kimsenin evini temizlemek zorunda değil...
Kayınvalidem de benim evimi temizlemesin bence bunu bekleyen gelinler de var işi gücü yok da koca kadın benim evimin tertip düzenini mi düşünecek???
Ağır bir hastalık, acil bir durum olur o ayrı, o yardımlaşmaya girer; ama diğer türlüsü bana kullanılmak gibi geliyor

aaa yapılan bu haksızlığa çok sinir oldum.kesinlikle o kadar haklısınki bu konuda.
ama malesef ne kadar samimi, ne kadar iyi olursan ol bi degeri yok, baksana bir teklif bile yapmamışlar sana,ama kesinlikle bunu konuyu araya başka muhabbetler girmeden konuş kayınvalidenle, es geçilecek bi konu değil
eltinde şimdi ne değerliyim diye böbürleniyordur onada bu konuyu konusup malzeme vermeyesin,
eşinede şikayet gibi değilde çok üzüldüm , çok kırıldım tarzı duygusal vari şekilde konuş
herşeyde bi hayır var bu olayında böyle olması iyi oldu gözlerini açmış oldun, bundan sonra onlara koşturup yardım etmek için çırpınmazsın, bişey isterlersen benim işim var, falan diyip artık bahane uydurursnuz.
siz üzülmeyin, onlar kaybetti

Eşime zaten şikayet amaçlı değil dediğin gibi anlattım canım. Kalbim kırıldı kendimi kötü hissettim dedim. O da ben bunu konuşurum annemlerle herkes kime nasıl davranılacağını bilsin dedi. Ben hayır boşver,canlarını sıkmayalım dedim, ama senin canın sıkılıyo dedi. Bundan sonra zaten istesem de eskisi gibi olacağımı sanmıyorum. Çünkü bir hafta geçti ve ben hala kabullenemedim. Bu arada kaynanamlara hiç gitmedim. Canım istemiyo. Eltim sürekli orda. Kendimi tutamayıp tatsızlık çıkarırım. Daha yeni nişan yaptılar kimsenin hevesini kırmak istemiyorum

bence eşiniz doğru söylemiş nasıl alıştırrırsan öyle gider diye niye bu kadar kendini ezdiriyorsun üstelik muhtaçda değilsiniz.....ay bu son yazdıklarınızdan sonra gerçekten çok sinirlendim yha:47::47::47: güzelim sen niye bukadar ezdiriyorsun kendini artık bence el kızı gibi git gel ve aslaaaaaaaaaaaaaa bunu nasıl yaparım yanlış anlaşılır mı diye düşünme gerçekten çok ezdirmişin kendini ve gerçekten kıymetin bilinmiyor ben senin yerinde asla olmak istemezdim hatta abisi utanmadan eşim kızdı nasıl diyebiliyor siz nasıl hala eşinizin kullanılmasına izin veriyorsunuz bence artık sınırlarınızı çizmeli çocuklarına birikim yapmalısınız:47::47::47: sizede çok kızddım şuan:47::47::47::47:

Eşim zaten bana hiç bir zaman kendi ailesini savunmaz. O bana hep nasıl alıştırırsan öyle gider der. O benim kadar ailesinin yanına gitmez. Ben daha fazla giderim. O beni sakinleştirmek için söyledi biliyorum. O da herşeyin farkında.Abisinin düğün borçlarını eşim ödedi. Ve babasına verdiği paranı haddi hesabı yok. Ben bunlara hiç ses çıkarmam babasıdır kardeşidir der geçerim. Şükür bizim durumumuz hepsinden daha iyi. Bizden kısmadıktan sonra yardım etmesinde de sakınca görmüyorum. Öyleyken babası eşime de laf sokar durur, şakay vurdurup tabi eşim altta kalmaz ama ona laf söyleyince benim canım sıkılıyo. Geçen yıl bize para lazım oldu. Kredi çekicekti eşim. Abisi ben borç verim ama yengen duymasın dedi. Eşim de farketmez kredi de alabilirim ama varsa ver bankaya ödeyeceğim faizi sana ödeyeyim. dedi. Biz fazladan 1000TL para ödedik ihtiyaçları var işleri görülsün diye. Eltim duyunca niye paramızı veriyosun diye kafa tutmuş abisi söyledi sonra. Ya ben fazladan para ödenmesine ses etmiyorum, o sorun yapıyo. Ve babası şu ana kadar abisinin her türlü ihtiyacını karşıladı, harçlığını verdi, çocuğun bakıcı parasını bezini herşeyini aldı. Verdiği paraların hiçbir kuruşunu geri almadı. Bize verilenler borç olarak verildi. Onu da takmıyorum. Onlar az kazanıyolar diye yardım ettiler, etsinler, bizim durumumuz olmasa bize de ederlerdi heralde. Yani bu kadar uyumluyken neden şimdi böyle davranıldı.

Boşuna kendinize soru soruyorsunuz, sebep açık değil mi???

Siz aldırmazsınız para verilmesine eltinizi kızar, çünkü kazanılan para bir kişi de kazansa 10 kişi de o aileye aittir ve verilen bir borç ya da yapılan bir yardım evdeki herkese usulen söylenip verilmelidir....
olay şudur ki eltinizden aile eşrafı çekiniyorken, sizden çekinmiyorlar....

Bunun iyi bir tarafı da olabilir şu şekilde, sizi aileden görüp eltinizi yabancı olarak gördüklerinden 2 düşünüp bir konuşmak zorunda hissediyorlar kendilerini....

Ben bu gelinlerin temizliğe çağırılmasını da anlamıyorum...
Genel, büyük temizlikte bir başına yapılamıyorsa kadın tutulsun....
Çok çok acil bir şey varsa da rica edilir zaten müsaitse gidilir....
Annenelerimiz kıyamıyor bize aman yorulmasın diye ama evlenince temizliğe çağırılan hep el kızı gözüyle bakılanlar oluyor....
Bence eltiniz en doğrusunu yapıyor, eli ayağı tutuyorsa temizliğini de yapabilir, çok ihtiyacı varsa bir kadın çağırabilir, kimse kimsenin evini temizlemek zorunda değil...
Kayınvalidem de benim evimi temizlemesin bence bunu bekleyen gelinler de var işi gücü yok da koca kadın benim evimin tertip düzenini mi düşünecek???
Ağır bir hastalık, acil bir durum olur o ayrı, o yardımlaşmaya girer; ama diğer türlüsü bana kullanılmak gibi geliyor

Yok canım temizlik olayını yanlış anlattım galiba temizliğe çağırmaz öyle temizlik meraklısı değildir kaynanam. Gidince ortalık dağınık olduğu zaman benim içim rahat etmez , yapıvereyim elimde mi kalacak derim. Sadece bayram temizliği falan yapılacağında çağırır kaynanam normal zamanda değil. Hani gittiğinde elini bişeye sürmesen yap bile demez. Dursun boşver çalışıyosun sen der. Hakkını yemeyeyim şimdi.

Ayrım yapılıyor ama yazarken bile hep seslendirme yapmışsınız.
İşte dış kapının mandalıyım diyecektim,çocuklarla sığamıyorum vs.
Hiçbir zaman duygularınızı ortaya koymamışsınız.
Madem bir sıkıntınız var bu noktaya gelmeden neden çözmüyorsunuz,baktılar sizi sallamıyorlar.
Hoop bende evin geliniyim bende geliyorum kız istemeye demiyorsunuz.
Yani niye diyeyim yüzsüz müyüm ben diyebilirsiniz çağırılmamışsınız haklısınız ama
Onların sizi cağırmama nedenleri sizi ciddiye almamaları size ciddiye almalarını büyük oranda siz kısmende eşiniz sağlayabilir.
Diğer elti ne ediyorsa sözünü lafını varlığını ortaya koymuş.
Siz geri planda durup ,ilgi bekleyemezsiniz.
Sakin sessiz çoğu kez efendi kişilikler herşeyden mahrum kalıp sızlanmaktan başka birşey yapmıyorlar.
Bir derdiniz varsa yüzleşin.

Bu kadar üzüldükten sonra zaten hiçbirşey eskisi olmaz kızlar, Dedim ya bir haftadır gitmiyorum, eskiden olsa duramaz çoktan giderdim. Bundan sonra yok kalbi kırılacakmış yok üzülecekmiş umrumda ollmaz artık, eşim sen üzüleceğine başkaları üzülsün der. Zaten onu tutmasam yengesiyle çoktan kanlı bıçaklı olurdu. Eltim ona da müdahale etmeye çalışır. Ama eşim lafını esirgemez. Ben hep aman sus boşver der uzaklaştırırım onu. Ama bitti bakalım bundan sonra nasıl olucak. Sıkıysa eltim en ufak bişey söylesin saf salak değilim sadece ortam gerilmesin diye bişey demedim. Eltim 2 yıldır bizimle beraber önce başka bir şehirdelerdi. 2 yıldır çarptırdığı lafları yediricem ona
,

Back
X