Kızlar merhaba. Bendeki dert mi değilmi bilmiyorum. Ama kafam karışık ve paylaşmak istedim. Şimdi biz iki eltiyiz ve ikimizde kaynanamlarla aynı mahallede oturuyoruz. Evlerimiz çok yakın. Ben kaynanamı çok severim. İyi bir insandır. 10 yıllık evliyim bi kötülüğünü görmedim Allah için. Ben de onları kırmam geçinir gideriz. Eltimse fırsatını bulduğu anda lafını sakınmaz içini döker. Hatta daha düne kadar kaynanam bu durumdan çok şikayetçiydi kalbimi kırıyo diye ama yüzüne hiçbirşey demez sineye çeker. Kimsenin kalbini kırmaz. Neyse bu kadar reklamdan sonra gelelim asıl konuya. Bir tane bekar kaynım var. Geçen hafta onu nişanladık. Sorun şu. Görücü usulü oldu ve kızı görmeye giderken eltime sen de gel dediler benim yanımda, bana bişey diyen olmadı. Aldırış etmemeye çalıştım.Aradan iki gün geçti. Kız istemeye gidecekler. Beraber yemek yiyoruz kayınpederim eltime hadi hazırlan seni de götürelim dedi. Bana yine birşey diyen yok. Sofrayı topladım kalktım gittim evime, eşime anlattım. Eşim boşver belki de çocuklar rahat vermez diye düşünmüşlerdir dedi. İki çocuğum var benim bu arada. Ama normalde bir yere gideceğimiz zaman hep ısrar ederler çocuk falan demezler yani. Fesatlık yapma dedi eşim. Yaptığımın fesatlık olduğunu düşünmüyorum çünkü yapı itibariyle fesat biri değilim. İsterim herkesin herşeyi benden daha güzel daha iyi olsun. Ben dedim haddimi de bilirim yerimi de bilirim. Kız istemeye büyükler dururken ben gidecek değilim ama, demekki eltim davet edildiğine göre gidilmesi gerekiyor, ben de çağrılmalıydım diye düşünüyorum. Sadece dil ucuyla da olsa bana sen de gel denilebilirdi. Zaten koşup gidecek değilim. Onu da geçtim. Ertesi söz takalım demişler, ben işe gittim. Eltim, kaynım ve yeni elti adayım hep beraber nişan alışverişine gitmişler. . Benim yine haberim yok. Şunu aldık bunu aldık dedi eltim. Sonuçta İşyerimden izin almam problem olmuyor. O gün akşam gittim. Nişan bohçası hazırlamışlar. Etim kaynanam ve teyzesi. Teyzesi gel bak hazırladıklarımıza dedi. Zaten bozuğum ya yok ya dedim. Ben anlamam o işlerden zaten hazırlanmış beni ilgilendirmez dedim. Fikrim önemli olsaydı bir önceki akşam birlikte hazırlayalım diyebilirlerdi. Ben bir sürü havlu kenarları falan yaptım hep ağır modeller. Sadece eltimin aldığı hazır havlular konmuş. Nişandada hiçbir şeye karışmadım aldım kızımı kucağıma oturdum. Zaten kız tarafı birbirlerine eltimi gösterip bu elti de diğeri kim diyolar benim için. Dış kapının mandalıyım demeyi çok istedim. Sonuçta biz el gibi sadece nişan günü gittik. Anlamadım insanların kalbini kırınca mı önemli oluyosun. Kadın o kadar laf söyledi şimdi gözde gelin oldu. Hani kötü olsunlar da demiyorum öyle bi düşüncem yok zaten, ama yapılana aklım ermedi. Şimdi ben nasıl davranayım kızlar. Bundan sonra sürekli gelinip gidilecek ve kaynanam ısrar edecek, ortamı germeden tepkimi koymak istiyorum. Ama bir yeri gelince bu dış kapının mandalı olayından bahsedicem mutlaka. İki çocukla sığmadım bir yere. Ama evin işi yapılacağında eltim hastayım diye çekilir ben de hastadır hali yoktur belki diye işten gelip 10 aylık çocuğumla heryere yetmeye çalışırım. Siz olsanız napardınız çok mu abartıyorum.