• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ayrıldı şimdi de yine birleşmek istiyor

Irem87

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
28 Ağustos 2009
50
0
86
37
Kırklareli
arkadaslar
asagida yazdigim yazi bir arkadasimin basindan gecmis olan bir olay:

arkadasim bir sene önce biriyle tanisti. iki kez görüsmeyi kesti ondan 6 ay icersinde. alti ay sonradan tekrardan görüsmeye baslayip cikmaya basladi. cikmaya basladiktan iki ay sonra arkadasimda endometriosis teshisi konuldu. bu hastaliktan dolayi bir an önce evlenelim diyip ailelere anlattilar. tam istemeye gelmeye bir ay kala ayrildilar. ayrilma sebebleri sunlar.

1. cocuk cok tutucu: kiz erkek kuzenlerle dügünlerde oynayamaz dans edemez. hep yarim kol giyinmeli, kendi dügününde bile. erkek calismasini istemiyor. evlendikten sonra dogum kontrol hapi kullanamaz mis kiz. yemek konusunda dahi sorun cikiyor bunlarin arasinda. arkadasim koyun etinin kokusuna dayanamaz, kendim sahit oldum ögürmeye basliyor. kiz buna anlatmis durumu cocuk baslamis bagirmaya, beni etsiz mi birakcan diye. (bunlari kiz kabul etti)

2. cocugun ailesi: aile dagilmis bir vaziyette. annesinin ücüncü kocasi. kardeslerin hic biri birbirinle anlasamiyor. hic biri anne babalarina (üvey babalarina) sahip cikmiyor. ailesinin cok az bir geliri vari, yani annesinin, babanin hic yok. kadinin ilk esi zaten seneler önce vefaat etmis. ilk iki cocuk ondan. ikinci adamdan 4 cocuk var, bundan da en kücük cocugu iki yasindayken ayrilmis. hemen ardindan 3 cüyle evlenmis. yani ilk adam zaten ölmüs yardimci olamiyor ikinci adam da hayirsizmis. 3 cüde ayni cikmis.
kizin ailesi ise böyle degil herkez bir birine destek olur. her konuda. öyle bir güzel bag varki aralarinda hele ki babasi (babasi icin bizim buralarda kalender adam derler).
(bu durumda kizin dedigi laf. herkez kendinden sorumludur kimse bakmaz ise bakmasin ben bakarim onlara. anne baba onlar , ne olursa olsun basimin üstünde yerleri var)

arkadasim baska bir sehire gelin gidecekti (belki barisirlar yine gider). ailesine olan bagi oglan anlayamiyor. gecen gün bu sebebden dolayi kavga etmisler. oglan demiski sen %90 benim aileme gleiyorsun ben sadece % 10 seninkine. daha cok benimkilerde olcaz. iki üc ayda bir anneni görücez. kiz demis sen evlatsinda ben degilmiyim, hem mesafe 2-3 ayda bir göüsülmesi gereken bir mesafe degil, bir bucuk saatlik yol diye karsi cikmis bu düsünceye. cocuk demis ki bu böyle.
arkadasim baska sehire gelin gidecegi icin kendi dogup büyüdügü sehirde bir dügün istedi hatta ben bilirim 5 senedir der, ahdim var ben bu sehirde gelinlik giyincem, ne kocaya kacarim nede baska sehire giderken dügünsüz giderim. dügünü kizin kendi ailesi karsilicakti. oglan hayir demis. baslamislar tekrardan kavgaya. neymis arkadasim onu erkek olarak görmüyormus. o yüzden dügün istermis, ailesini daha cok görmek istermis (2 -3 ayda bir degil yani) cocugun kizdan beklentisi, anneme gideceksin yemek de yardim ediceksin, anemin gittigi sohebtlere gideceksin, doktorlara götüreceksin, alisverise de suraya buraya, say say bitmez. kiz dügündende vazgecti, cocugu her dedigini yapti. ama iste ip inceldigi yerde koptu. kiz degil ama ayrilan erkek.

sonunda ayrildilar.

arkadasim günlerdir agliyor. bende yardimci olmaiyorum ona, bilmiyorum ama neden, benim beynim durmus bir vaziyette. kiz diyorki, o beni bu hastalikla kabul ediyor benim yaptigima bak diyor. cocuk tekrardan barismak istedi kiz ret etti. nasil güveneyim diyor.
simdiden bana karsi böyle ise benim düsüncelerime deger vermiyorsa. ileride nasil olucak. kiz bana aralarinda gecen bir sihbeti anlatti.
bayram gününün aksami telde konusuyorlarmis. cocuk üzgünmüs. kardeslerinden kimse anneisnin bayramini kutlamaya gelmemis. kiz demiski sen üzülme biz evlenditen sonra, ben sabahlari erken kalkar börek cögrek hazirlarim. ikimiz de güzelce giyiniriz, beni annenlere birakirsin sende baban ile bayram namazina gidersin, geldikten sornada hep beraber kahvalti ederiz demis. cocuk durup demiski ay canim biliyorum bunu yapacagini.
kiz bu kousmayi cok icerlemis, bana diyorki biliyormusun ben ona öyle dememe ragmen o birkere durup da sonrada senin annenlere gideriz demedi diyor, hic agizini acip birsey dememeis. buda kizin agirina gitmis. bir cok olay var böyle icerledigi.
cocuktaki mantik su: ben erkegim benim dedigim olur. kizdaki de: hersey anlasa anlasa tek tarafli olmaz, her iki tarafta fedakarlikta bulunacak.

tecrübeli ablalar bir tavsiyede bulunabilirmisiniz. sizce barissin mi yine.
arkadasim gercekden süper karekterli bir kiz.
ama su son günlerdir durumu berbat.
kiz diyorki dönsem, iyi olur haksizlik ediyorum ona karsi diyor, sonucta o beni böyle kabul etti. ama bir taraftanda nasil güvenirim ya yine degisirse, ya eziyet ederse. ailesi anlasmaz isem. cünkü kiz böyle kavgali bir aile ortaminda büyümedi.

oy oy oy oyyyy
aman diyeyim. bu kadar bağnaz, bu kadar dediğim dedik çaldığım düdük bir adamla ömür geçmez. Allah kurtarmış arkadaşınızı. aman diyeyim geri dönmeyi düşünmesin.

arkadaşın defolu mu, ne demek "beni böyle kabul etti, ben haksızlık ettim". adam kendisinin sözünden çıkmayacak herhangi bir kadını kabul edecek bir adam gibi geldi bana. onu pışpışlayıp, "ben bilmem beyim bilir, one derse o olur" diyecek bir kadın arıyor. ömür böyle geçer mi, arkadaşının hastalığı var diye kimseye köle olmak zorunda değil ki.

hastalığı çok tanımıyorum ama internetten araştırdım biraz. cerrahi müdahale yapılabiliyormuş, ya da kısırlık tedavisi uygulanabiliyormış (tüp bebek gibi). arkadaşınız kendini defolu gibi hissetmesin lütfen. kısırlık nedeniyle tedavi olan birçok çift var, insanların hepsi böyle "eşim beni buna rağmen kabul etti" diye düşünüp kendini ezse evlilik mi kalır ortada.

evlenirse arkadaşınız ömür boyu kendini kocasına borçlu hissedecek ki bu hepsinden tehlikeli. "beni böyle kabul etti" düşüncesinden kurtulmadan kimseyle evlenmesin bence, çok yanlış yapar.

aman diyim yapmasın kendine kıymasın.

oy oy oy oyyyy
aman diyeyim. bu kadar bağnaz, bu kadar dediğim dedik çaldığım düdük bir adamla ömür geçmez. Allah kurtarmış arkadaşınızı. aman diyeyim geri dönmeyi düşünmesin.

arkadaşın defolu mu, ne demek "beni böyle kabul etti, ben haksızlık ettim". adam kendisinin sözünden çıkmayacak herhangi bir kadını kabul edecek bir adam gibi geldi bana. onu pışpışlayıp, "ben bilmem beyim bilir, one derse o olur" diyecek bir kadın arıyor. ömür böyle geçer mi, arkadaşının hastalığı var diye kimseye köle olmak zorunda değil ki.

hastalığı çok tanımıyorum ama internetten araştırdım biraz. cerrahi müdahale yapılabiliyormuş, ya da kısırlık tedavisi uygulanabiliyormış (tüp bebek gibi). arkadaşınız kendini defolu gibi hissetmesin lütfen. kısırlık nedeniyle tedavi olan birçok çift var, insanların hepsi böyle "eşim beni buna rağmen kabul etti" diye düşünüp kendini ezse evlilik mi kalır ortada.

evlenirse arkadaşınız ömür boyu kendini kocasına borçlu hissedecek ki bu hepsinden tehlikeli. "beni böyle kabul etti" düşüncesinden kurtulmadan kimseyle evlenmesin bence, çok yanlış yapar.

aman diyim yapmasın kendine kıymasın.

bende aynen böyle düsünüyorum. ama cocuk pisman diyor. arkadasim cok saf. hep insanin icinde iyi yi arar. diyorki, cocugun hakkini yemek istemiyorum. cenabi hakka nasil hesap veririm diyor. kul hakki ezmemek icin cok caba gösteriyor. ya haksizliksa diyor. cocuk pismanmis anneisne göstericek mis onu. söylede böylede iste.
birde bu hastalgii birdaha biriyle tnaisinca nasil anlatirim diyor. bu hastalik onun ayibiymis diye düsünüyor. cok korkuyor ilerde tanistigi kisi onunla evlenmez ise bu hastaliktan dolayi. diyorki ben simdi onu kabul etmem ilerde de acisi böyle cikar benden.

dedigim gibi benim beynim durdu. ne desem bilmiyorum, söyle deseme bunu diyor böyle desem sunu.

birde sunu diyor: cocuk ona demiski senin safligini temizligini özledim. kiz diyorki, aciyorum ona. ona aci cektiriyorum. cocuk büyük bir sehriden gweldiig icin temiz kizlar yokmus orada.

baştan böyle anlaşmazlıklar çıkıyorsaa kesinlikle düşünmesin bile.ki bırakan erkek olmuş neden tekrardan geri dönmek istiyorkiii.... şimdiden bukadar çok ipleri eline vermişki oğlanın,,, kendisini bişiy sandırmış evlenince ahkam keser artık şimdidenbile öyleymiş baksana

Hiç dönmesin hazır ayrılmışken bu ne böyle ya onu yapma bunu yapma hangi devirdeyiz:umursamaz:

birde sunu diyor: cocuk ona demiski senin safligini temizligini özledim. kiz diyorki, aciyorum ona. ona aci cektiriyorum. cocuk büyük bir sehriden gweldiig icin temiz kizlar yokmus orada.

canım, arkadaşına şunları söyleyebilirsin. Allah insanın kendi hakkını korumasını da insana emretmiş. arkadaşın da kendi hakkını korumalı. bu çocuk onu ezmeye meyilli. arkadaşının manevi duyguları bu kadar kuvvetliyse kendi hakkını yedirmemesinin de kendi üzerinde vazife olduğunu bilmeli.

ayrıca yaptığı birşeyin birini üzüyor olması yaptığının yanlış olduğu anlamına gelmez. mesela aileler çocukları adına kararlar alır, çocuğun istediği şeyi yapmazlar, çocuk üzülür, oturur ağlar ama bu ailelerin yanlış birşey yaptığını göstermez değil mi?

arkadaşının psikolojik yardım alma imkanı var mı? bu psikolojiyi ancak doktor yardımıyla atlatabilir bence.en azından "ben kusurluyum" hissiyatından kurtulana kadar bir karar almaması konusunda ikna etmeyi deneyebilirsin.

bizim yorumlarımızı da ne yap ne et okut derim. burda bu profilde insanlarla evlenip de konu açan arkadaşların konularını da okut

sen elinden geleni yap ama karar onun kararı neticede. fikrini değiştirmese de kendini çok üzme, ne yapalım, herkes kendi hayatını yaşıyor.

bana kalırsa sen hiç karışma!eğer olurda onunla evlenemezse ömrünün sonuna kadar bir pişmanlık olucaktır içinde,çünkü bu saate kadar ayrılmadıysa zaten onsuz yapamaz bariz belli...
en azından kendim ettim kendim buldum der,hee pişman olurmu?bence olur..ama eğer bu adamla evlenmezse daha çok pişman olur.ateşe körükle gidiyo resmen yazık:1no2:

Paçayı kurtarmışken hiiiiç tekrar başına belâ almasın. O adamla aynı evde yaşanmaz.

Tabi ki pişman olur. Her dediğine he diyecek kız bir daha nerden bulsun? Özler saflığını.

Duydum, çok duydum ama böylesini hiç duymamıştım.

Bizim yorumlarımız bir şey ifâde edecek mi bilmiyorum. Ama Allah aşkına, en azından büyüklerinize bir danışın, bunları anlatın, onların da fikirlerini alın. Öyle ilişki de olmaz, evlilik de. Arkadaşınız kendi kendini zindana atmasın ne olur. Şimdiden bunları yapan nikâhı basınca kim bilir ne yapar düşünmek bile istemiyorum.

Arkadaşınızın jinekolojik bir sorunu olabilir. Çikolata kisti diye bilinen bir şey. Doğal yollarla bile tedavisi gâyet mümkün. Neden kendini defolu bir insan gibi görüp "beni böyle kâbul etti" ezikliğini yaşıyor anlamadım. Yaşınız genç sanırım. Tedavisini olur, bebeğini kucağına da alır Allah'ın izniyle. Üzülmesin hiç.

Ne olur, sakın. Çok iyi düşünün. Öyle saygı yoksunu bir adamdan değil koca, afedersiniz hiçbir halt olmaz.

-------

Biraz acımasız oldu belki ama bu gibi adamların neler yapabileceği bellidir yani az çok. Arkadaşınız sonraki hayatını düşünsün biraz. Kendi hayatını.

Son düzenleme:
ay ben sinirden tum yazdiklarinii okuyamadim cunku sinirlerimi daha fazla bozmak istemedim. boyle erkek arkadasim olsaydi(olamazdi gerci, boyle biriyle 2 gun bile cikmazdim) kesin katil olurdum. uzun uzun yazmicam ama bahsettigin arkadasin bu geri kafali, bencil, duygusuz herifle evlenmeyi dusunuyorsa ya o kizin aklinda bir problem vardir yani beyin sagligindan suphe ederim ya da buyu yapmislardir derim. yoksa bu derece saplantilari olan biriyle kim, nasil evlenmeyi dusunur benim aklim almiyor! arkadasina cok kizdim...nasil cocugun soyledigi her seye evet demis ya o adam kendini ne zannediyor? sokakta ondan binlerce var, kendini bi halt sanmasin. arkadasinin da yakasini biraksin. dilerim ki arkadasin bu adamla evlenmez yoksa hayati biter cunku hayatinin yanlisi olur boyle bir evlilige bile bile lades demek. arkadasinla otur konus canim, akil ver kendini yakmasin, aklindan zoru mu var? evlenince huylarinin degisecegini de dusunmesin sakin cunku hep soylerim evlenince bu kotu huylar duzelmez aksine cogalir ve hayati zindan olur, cok mutsuz olur arkadasin. bu tip erkekler yuzunden erkek milletinden sogudum zaten, gereksiz yaratiklar, kendilerini ilah saniyorlar.bir sey olsalar icim gam yemicek yani. ozur dilerim bu saydiklarim icin ama dayanadim yaaa mafoldumben kizlar neden kendilerini ezdiriyorlar anlamiyorum :1no2:

Son düzenleme:
öfff okurkan bunaldim:bbo:

bu ne ya bu kendini bilmez "adam" kendine köle isaura annesinede hizmetcimi ariyoralsanaalsanasmile
tabiki barismak ister geri afedersin ama senin ark. in gibi saf birini bulamadigi icin, bulsaydi eminim geri dönmezdi

hem ne demek kiz hasta diye kimseyle evlenemez , asil bu adam hasta bu kafayla kimse evlenmez onunla. yahu bunu büyüten egiten annesimi yani bu düsünceleri annesimi sokmus kafasina, bide öyle bir kadinin gelini olmakeyvahedigeldismile

bos versin sakin kabul etmesin hayatinin hatasini yapar boshayallersmile

bence arkadaşına söyle kurtulduğuna dua etsin ve asla barışmasın.eğer evlenicek olursa çok ezilir böyle bir örnek var etrafımda o yüzden söylüyorum kız şuan çok pişman

Arkadaşınıza söyleyin, kendini çok sevsin, herkesten çok sevsin hemde... Hastalığıyla, sağlığıyla sevsin... Eziyet etmesin kendine... Sürekli boynu bükük kalmak istemiyorsa bıraksın gitsin adamı....

arkadaslar
asagida yazdigim yazi bir arkadasimin basindan gecmis olan bir olay:

arkadasim bir sene önce biriyle tanisti. iki kez görüsmeyi kesti ondan 6 ay icersinde. alti ay sonradan tekrardan görüsmeye baslayip cikmaya basladi. cikmaya basladiktan iki ay sonra arkadasimda endometriosis teshisi konuldu. bu hastaliktan dolayi bir an önce evlenelim diyip ailelere anlattilar. tam istemeye gelmeye bir ay kala ayrildilar. ayrilma sebebleri sunlar.

1. cocuk cok tutucu: kiz erkek kuzenlerle dügünlerde oynayamaz dans edemez. hep yarim kol giyinmeli, kendi dügününde bile. erkek calismasini istemiyor. evlendikten sonra dogum kontrol hapi kullanamaz mis kiz. yemek konusunda dahi sorun cikiyor bunlarin arasinda. arkadasim koyun etinin kokusuna dayanamaz, kendim sahit oldum ögürmeye basliyor. kiz buna anlatmis durumu cocuk baslamis bagirmaya, beni etsiz mi birakcan diye. (bunlari kiz kabul etti)

2. cocugun ailesi: aile dagilmis bir vaziyette. annesinin ücüncü kocasi. kardeslerin hic biri birbirinle anlasamiyor. hic biri anne babalarina (üvey babalarina) sahip cikmiyor. ailesinin cok az bir geliri vari, yani annesinin, babanin hic yok. kadinin ilk esi zaten seneler önce vefaat etmis. ilk iki cocuk ondan. ikinci adamdan 4 cocuk var, bundan da en kücük cocugu iki yasindayken ayrilmis. hemen ardindan 3 cüyle evlenmis. yani ilk adam zaten ölmüs yardimci olamiyor ikinci adam da hayirsizmis. 3 cüde ayni cikmis.
kizin ailesi ise böyle degil herkez bir birine destek olur. her konuda. öyle bir güzel bag varki aralarinda hele ki babasi (babasi icin bizim buralarda kalender adam derler).
(bu durumda kizin dedigi laf. herkez kendinden sorumludur kimse bakmaz ise bakmasin ben bakarim onlara. anne baba onlar , ne olursa olsun basimin üstünde yerleri var)

arkadasim baska bir sehire gelin gidecekti (belki barisirlar yine gider). ailesine olan bagi oglan anlayamiyor. gecen gün bu sebebden dolayi kavga etmisler. oglan demiski sen %90 benim aileme gleiyorsun ben sadece % 10 seninkine. daha cok benimkilerde olcaz. iki üc ayda bir anneni görücez. kiz demis sen evlatsinda ben degilmiyim, hem mesafe 2-3 ayda bir göüsülmesi gereken bir mesafe degil, bir bucuk saatlik yol diye karsi cikmis bu düsünceye. cocuk demis ki bu böyle.
arkadasim baska sehire gelin gidecegi icin kendi dogup büyüdügü sehirde bir dügün istedi hatta ben bilirim 5 senedir der, ahdim var ben bu sehirde gelinlik giyincem, ne kocaya kacarim nede baska sehire giderken dügünsüz giderim. dügünü kizin kendi ailesi karsilicakti. oglan hayir demis. baslamislar tekrardan kavgaya. neymis arkadasim onu erkek olarak görmüyormus. o yüzden dügün istermis, ailesini daha cok görmek istermis (2 -3 ayda bir degil yani) cocugun kizdan beklentisi, anneme gideceksin yemek de yardim ediceksin, anemin gittigi sohebtlere gideceksin, doktorlara götüreceksin, alisverise de suraya buraya, say say bitmez. kiz dügündende vazgecti, cocugu her dedigini yapti. ama iste ip inceldigi yerde koptu. kiz degil ama ayrilan erkek.

sonunda ayrildilar.

arkadasim günlerdir agliyor. bende yardimci olmaiyorum ona, bilmiyorum ama neden, benim beynim durmus bir vaziyette. kiz diyorki, o beni bu hastalikla kabul ediyor benim yaptigima bak diyor. cocuk tekrardan barismak istedi kiz ret etti. nasil güveneyim diyor.
simdiden bana karsi böyle ise benim düsüncelerime deger vermiyorsa. ileride nasil olucak. kiz bana aralarinda gecen bir sihbeti anlatti.
bayram gününün aksami telde konusuyorlarmis. cocuk üzgünmüs. kardeslerinden kimse anneisnin bayramini kutlamaya gelmemis. kiz demiski sen üzülme biz evlenditen sonra, ben sabahlari erken kalkar börek cögrek hazirlarim. ikimiz de güzelce giyiniriz, beni annenlere birakirsin sende baban ile bayram namazina gidersin, geldikten sornada hep beraber kahvalti ederiz demis. cocuk durup demiski ay canim biliyorum bunu yapacagini.
kiz bu kousmayi cok icerlemis, bana diyorki biliyormusun ben ona öyle dememe ragmen o birkere durup da sonrada senin annenlere gideriz demedi diyor, hic agizini acip birsey dememeis. buda kizin agirina gitmis. bir cok olay var böyle icerledigi.
cocuktaki mantik su: ben erkegim benim dedigim olur. kizdaki de: hersey anlasa anlasa tek tarafli olmaz, her iki tarafta fedakarlikta bulunacak.

tecrübeli ablalar bir tavsiyede bulunabilirmisiniz. sizce barissin mi yine.
arkadasim gercekden süper karekterli bir kiz.
ama su son günlerdir durumu berbat.
kiz diyorki dönsem, iyi olur haksizlik ediyorum ona karsi diyor, sonucta o beni böyle kabul etti. ama bir taraftanda nasil güvenirim ya yine degisirse, ya eziyet ederse. ailesi anlasmaz isem. cünkü kiz böyle kavgali bir aile ortaminda büyümedi.

şu kırmızı yere acaip takıldım...

peki başka bir şeyi olmasa erkek arkadaşı yine kabul edebilicek mi?
acaba o zaman kim kime haksızlık eder bide böyle düşünsün

Kız düpe düz oraya köleliğe gidiyor...
yok şu yok... Eminim başta hoş gelip daha sonradan cekilmez bi hal alıcaktır...
boşversin hiçde barışmasın... Elbet daha iyi kısmetleri cıkar
Bencil bir erkekle ömür gecmez...:umursamaz:

topuklayıp ardına bakamdan kacıcan bu cocuktan uzaga birde barısayımı barısmayayımmı die düşünüyor sasırdım kac arkadasm kaccc yoksa ömrün heba olacakk geri kafalı bencil bir adamın elinde

saflığını özler tabi kızın
onun gibi safını daha nerde bulucak
her şeyi kabul ettirmiş köle bulmuş kendine daha ne istiyo
arkadaşın saçmalamasın aklını başına alsın
endometriozis hasta bu yavv sanki kronik ya da ölümcül bi hastalığı var
ne varmış endometriozisi varsa yani
hayır başka türlü olsa bile karşısındaki adam adam değil yaa hayatının sonuna kadar onu mu çekicek
bu adam yarın öbür gün ben seni hastalığını bile bile kabul ettim vs diyerek başına kakacak..
kurtulmuşken hiç dönmesin

ne aileler var erkeği nasıl yetiştirmişler öyle ne bu ya camaat üyesimi ne ?ohaoldumsmile

Değil barışmak, bence bir daha hiçbir şekilde görüşmesin bile, tamamen kessin irtibatını.
Bu ne böyle ya, adam kendine eş mi alıyor köle mi?
Ayrıca "beni böyle kabul etti" demek de ne demek?
Bu bir eksiklik değil ki, rahatsızlık herkesin başına gelebilir, kendini eksik falan görmesin sakın.
Bak açık söylüyorum, böyle bir insanla ömür geçireceğime çocuk doğurmam daha iyi.
Yazık etmesin kendine sakın.

Back