AYRI EVE ÇIKMAK VE GEÇİM KONUSUNDA YARDIM

aman allahımm zor günler ama bir o kadarda güzel günlermiş...

ve siz ne kadar güzel bir kardeşsiniz maşallah size..

Ablam kıymetlimdir benim, çok zor bir boşanma sürecinden sonra geri aldık onu
Eh annemde çok kıymetliydi rahmetli
Lakin anlaşamazlardı, ikisinin arasında kaldım yıllarca, bu işler olurken annem kanserdi, kırmamaya, üzmemeye çalışarak idare ettim ikisini de ama bu olayda benim için önemli olan yeğenimdi, bizlerde boşanmış ana-babanın çocuklarıydık ve kimse ruh durumumuzu düşünmedi. Pırıl pırıl bir evlat kızımız, o da bunları yaşamasın istedim, babası zaten yaraladı onu, aklı ermeden anneannesi de severek bu süreci atlatmasıydı derdim, çok şükür Rabbim yardım etti. Sonra ablamda işini kurdu, yavaş yavaş oturdu düzeni, niyetler iyi olsun kurban olduğum mevlam her şeyi koyuyor yoluna

Yazdıklarınızı gözlerim dolarak okudum. Kedi sevginizden ötürü sizinle ilgili bir kanaatim vardı fakat şu an gerçekten size hayran oldum. Benim annem de yalnız bir anneydi ama keşke sizin gibi bir de teyzem olsaydı yanımızda. Hatrımızı sorsa bile yeterdi. Ablanız, yeğeniniz adına teşekkür ederim size, hatta tüm yalnız kadınlar, yalnız çocuklar için. Teşekkürler.

ayrı eve çıkmanız kesinlikle çok daha iyi olur. ben derim ki şimdilik 2. eşyacılardan eşya alın inanın hem ucuz hem de güzelleri var para biriktirdikçe yenilersiniz eşyalarınızı bir bir zaten. kendi evinizde çocuklarınızla daha huzurlu olursunuz.

Bence çok abartmışsın.
Yeni gelin çeyizi dizer gibi yazmışsın.
Yok dolap yok salon takımı falan.

Yerinde olsam semtimdeki en küçük dairelere bakarım. Varsa 1+1. Tek düşüncem güvenli olması. Güvenlikli site olmasa bile Çelik kapılı ve kapı penceresi hava geçirmeyen bir yer olsa yeter.

Köşe takımını koy televizyonu koy yere bi halı. Oldu sana oturma odası. Diğer odada çocuklarının yanına atarsın bir yer yatağı. Onların dolabı var zaten. Kendine bi bez dolap al.

Beyaz eşya dediğin nedir arkadasım. Bi buzdolabı bi çamaşır makinesi. Bi setüstü ocak. Herhalde davlumbazdı, çamaşır kurutma makinesiydi almayacaksın. İkisini gayet 1500 tl ye ikinci elciden tertemiz alabilirsin.

Perde desen milletten fazla bulabilirsin. Bulamasan da metresi 15 tl tül+güneşlik satıyor çoğu yerde.

Halı da bu çeyiz mağazalarında 300 tl bir şey.

Yerinde olsam tüm esyalarımı böyle idarelik alırım. Biraz baktım rutine alıştım. Taksitle alırım eşyamı evimi dizerim.

İnanamıyorum nasıl yapmıssınız tebrık ederım. Cokta guzel yasamıssınız anladıgım kadarıyla

Sevgili konu sahibi, konularını biliyorum. Güçlü bir kadın, iyi bir annesin. Çocuklar için huzurlu bir ortamda büyümek her şeyden önemli. Biz de annemle çok zor günler atlattık. Ama hepsi geçti. Çocukların senin hep arkanda olacak, hep destekçin olacaklar, asla yalnız bırakmayacaklar. Senin ailen çocukların. Şartlar olgunlaşır ve ayrı bir eve çıkabilirsiniz umarım. Bunu yapmak hepiniz için en doğrusu olacak diye düşünüyorum. Ama bugün ama birkaç sene sonra. Umarım bir gün ayrı eve çıkıyorum başlıklı konunu da okuruz.

Ağlattın beni ya =)
Ailesiz büyüdüm ben, onlara en ihtiyacım olan zamanda 6-14 yaş arası babamın yanındaydım
Anamın ya da babamın yokluğundan ziyade hep ablamın yokluğu daha zor gelirdi bana çocuk aklımla, ablam o yüzden başka bir yerdedir benim için. Annemde çok zorluk çekmiş, çok değerli bir kadındı ama hayat yorgunuydu, yaşadıklarından olsa gerek çok asabi, çok otoriterdi, arayı bulmasaydım ikinci kez dağılacaktık. Yaşım çok gençti o zamanlar 24 yaşındaydım evimizi ayırdığımızda, çok bocaladım, çok zorlandım ama gençlik işte dayanabildim, oğlumda vardı o zamanlar, dayanmama sebep oldu her zaman minik patileriyle hayata tutunma çabası. Birazda burnum dik sanırım =) yapamadılar işte demesin diye kimse canımı dişime taktım, ablamla bir ömrü paylaştık, sağolsun bana hep sonsuz sevgi verdi. Annemde gitti, oğlumda gitti yaralıyız ama çok şükür ablam hala sevgisiyle hep yanımızda, bu koca mücadelenin ödülü de pırıl pırıl kızımız, üniversite bitti, umutları var, cıvıl cıvıl gençliği var. Şu an 24 yaşında şükür ki benim 24 yaşımda taşıdım sorumlulukları taşımıyor, şükür ki analı babalı ailelerin çocukları gibi sırtı pek, yerine göre nazlı =)

mutfak parası çok. onu biraz azaltabilirsiniz. servis parası da olmasa hani yakın bir okul olsa.
çocuğu yaşı kaç bilemiyorum ama devlet anaokuluna yollasanız.

son olarak o adamı Allah bildiği gibi yapsın.

İnanamıyorum nasıl yapmıssınız tebrık ederım. Cokta guzel yasamıssınız anladıgım kadarıyla

Allah yardım etti tek açıklaması bu, çalıştım da tabi, kendi işimin haricinde , dikiş diktim, şiirlerimi, denemelerimi sattım, becerebildiğim her ek işi yaptım =)çünkü borcum da vardı, 20 yaşımda kooperatife girdim, bu oturduğumuz ev ablamındı ama benimde borcunu ödediğim evim vardı, bir yandan da onu ödedim

ailemin civarından uzaklaşamıyorum okuldan annem karşılayacak diye bu civarda da hep 3 odalı evler var..

bi antidepresan fena olmazdı sanki :)))

Maşallah daha ne yapacaksınız , tası sıkıp suyunu ıcmıssınız tebrık ederım valla sızın gıbı kadınları hayatta hıc bısey yıkamaz

Kendine güven yapabilirsin
Ablam ile eş konusunda aynı durumdasınız
Nafaka alamıyor
Üç çocuğu var
Biri lise biri ilkokul diğeri daha küçük kreşe gidiyor
Tek artısı babam evini aldı
Eşyaların bi kısmını annemlerden kalanını ikinci el aldı
Asgari ücrete çalışıyor
Birde senin gibi yemek kartı var
Çok iyi olmasada geçiniyor çok şükür
Daha uygun bir kreş
İkinci el eşya ile öne çekebilirsin
Önemli olan huzurun olsun eşya faso fiso

Canım evlenip çocuklu geldiğin için çor zordur sığıntı gibi hisseder farklı duygular hissedebilirsin..

Gerekirse çocuklarını daha uygun maküllü bir kreşe ver hemen kendine bir oda alma 2+1 ev bul küçük buzdolabı çamaşır makinesi al bulaşık makinesi dursun.Köşe takımın varmış zaten idarelik orada yatarsın uygun toplu halı alırsın araştırırsın iyice.Çocukların odası varmış zaten 2+1de sana gayet yeter harcamalarını dikkatli yap herşeyi alma ihtiyacınızı al dırdır çekmekten iyidir canım bellirli bir zamandan sonra herşey daha iyi olur eskiye döner.Kendi evin daha iyi olur rahat olursun

işte tam da düşündüğüm bu... reklamlarda görüyorlar arkadaşlarıyla sohbet ediyorlar.. okulda tiyatro vs. gösterisi oluyor..

bisiklet istiyor mesela..

şu an yorumlardan çıkardığım ortak nokta küçük çocuğumda devlet okuluna başlayana kadar yani bir yıl daha beraber oturup bir yandan birikim yapmak..

her ihtimale karşı kenarda nakitimiz bulunması gerek.. eşya ise kimseye muhtaç etmeyecek şekilde olsa yeter ama onlar büyüme çağında mutfak masrafı gibi şeylerden kısmadan yaşayabilmek için biraz daha mantıklı hareket etmeliyim diye düşünüyorum ekranın başında:)

iyiki var bu kk

İstanbul'da mısın?

Çocuklara ikinci rl oyuncak vs bakmanı da tavsiye ederim. Benim oğlana 2. El bit scooter aldım yeni gibi bir şey geldi, çok memnunum. Bu tarz ürünlerde 2. Eli seçmeni tavsiye ederim.

Uzgunum bu gelir ve gıder ile zor
Bence bıraz daha sabredın
Mesaıye kalın ek iş yapın sabredın bıraz daha

Eşyalı 1+1 tutsan nasıl olur ki?birikmişini fazla harcamazsın hem..
O da olmuyorsa 1 sene daha dişini sık istersen..bu arada haftasonları havalar güzelleşiyor dışarıya daha çok çıkarsınız belki..olmazsa çocuklara x box falan al..sıkılınca odalarında oyun oynarlar belki..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…