• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Aynı şeyleri konuşmaktan sıkıldım.

Ben yatmaktan yatmaya eve gidiceksem neden ayrı eve çıktım ki?
Evlenen herkes birlikte otursun o zaman kız erkek, aile olmak böyle mi oluyormuş?
Kayınvaliden gezerken kayınpederine yemek yapmak sana düşmez.
Gelin aldılar köle değil, eli ayağı tutan herkes evinin işini kendisi görsün.
:19:

Benim durumum daha iyi o zaman baştan beri hiç yapmadım çünkü dediklerini , yapsaydım da dediğin gibi olur bende yaranamazdım . Ya bir de şöyle bir şey var sürekli pazarlık halinde mesela çay mı yapılacak , çay yapmak zor bir şey mi o gıcık gıcık konuşmasa kalkar yaparım zaten , üşengeç bir insan değilimdir , hesap kitap yapmam amaaa başlıyor çayları gelin yapar bizim çaylarımızı sen yapacaksın , getir çayları , ben oğluma şöyle yapardım böyle yapardım , tövbe estağfirullah diyorum çay yapmak mesele oluyor , ki bu çok basit bir mesele yani ah daha neler neler .

baştan taviz vermemende bişey en azından benim yaptıgım salaklıgı yapmamışsınız
işte çay yapmak mesele degil ama zamanla mesele getiriyorlar:24:ama bunun farkında degiller heralde
bebiş dogunca neler olacak acaba gelip kalırız ben bakarım falan diyormu kv:26:

Âmin canım bizim gibi olan tüm gelinlere Allah yardım etsin . Benim evimin anahtarı düğünden önce beyaz eşyalar gelip kurulacağında verilmişti tabi sonra bir baktım kendi anahtarlığına takmış dolaştırıyor . Allah var hiç anahtarla girmedi ama bir kaç cümlesi kapı açılmazsa gireceğini ima etti . Bende eşime al anahtarı dedim hiç girmedi girerse alırız dedi almadı . Bende anne eşim anahtarını kaybetmiş annemden al demişti dedim ve aldım anahtarı . Bir süre söyledi durdu dışarda kalırsanız birisinde yedek anahtar dursun diye duymazdan geldim kapandı gitti konu .

umarım dışarda kalmazsınız ama kalırsanızda çilingir var canım onlara ne hacet :)

Ozur dilerim, amma yaptiginiz sey ayip. Sizin de anneniz var, siz de tek cocuk ola bilirdiniz. Noluir sanki insanlarin gonlunu hos etmeuyi deneseniz. Oyle diyorlarmi, siz de bi kac hafta oyle yapsaydiniz. Nolurdu? Icileriniz dokulmezdi. Bir anne babayi mutlu etmek me sevap bilirmisimiz? Bugun omlar yalnizliktan sikayet ediyorlarsa, bir gun siz edeceksiniz. Cok yazik.

Ozur dilerim, amma yaptiginiz sey ayip. Sizin de anneniz var, siz de tek cocuk ola bilirdiniz. Noluir sanki insanlarin gonlunu hos etmeuyi deneseniz. Oyle diyorlarmi, siz de bi kac hafta oyle yapsaydiniz. Nolurdu? Icileriniz dokulmezdi. Bir anne babayi mutlu etmek me sevap bilirmisimiz? Bugun omlar yalnizliktan sikayet ediyorlarsa, bir gun siz edeceksiniz. Cok yazik.

Canım sen muhtemelen evli bile değilsin evlen seni de görelim inşallah . Evet benim de tek çocuğum olabilir , evet bende yalnızlıktan şikayet edebilirim fakat bu bana başkalarının özel hayatlarına müdahale etme hakkı vermez .
Ayrıca senin zannettiğin gibi bir kaç hafta geldin kızım sağol artık hayatınızı yaşayın demezlerdi , ve evet incilerim de dökülebilirdi . Anne babayı mutlu etmeye gelince mutlu ediyorum gerektiğince siz kafanıza dert etmeyin bunu .
Ayrıca dikkatli okumuş olsaydın anlatdın ki ben zaten başta haftada 2 gün gitmiştim evlerine sonuç ne olmuş değişmiş mi ?

Canım sen muhtemelen evli bile değilsin evlen seni de görelim inşallah . Evet benim de tek çocuğum olabilir , evet bende yalnızlıktan şikayet edebilirim fakat bu bana başkalarının özel hayatlarına müdahale etme hakkı vermez .
Ayrıca senin zannettiğin gibi bir kaç hafta geldin kızım sağol artık hayatınızı yaşayın demezlerdi , ve evet incilerim de dökülebilirdi . Anne babayı mutlu etmeye gelince mutlu ediyorum gerektiğince siz kafanıza dert etmeyin bunu .
Ayrıca dikkatli okumuş olsaydın anlatdın ki ben zaten başta haftada 2 gün gitmiştim evlerine sonuç ne olmuş değişmiş mi ?

Hanimefendi, ben tam 9 yildir evliyim, 2 tane cocuk var. Benim de kayin valide hediyye falan degil. Ben de degilim. Hepimiz degiliz. Amma inanin ki, hic bir zaman kavgamiz bile olmadi. beni kirdigi anlar cok iolldu ve ben de hirsimi ve kinimi icime aticak ve cok sakin biri degilim. Amma politika denen bi sey var. Burda her kese sikayet etmek, kocaniza sartlar kosmak yerine, bir az daha farkli olsanioz bence daha mutlu olursunuz. burdakilar sizi biraz daha alevlendire bilir. evet, dogru yaptin diye. Amma bundan mutlu olmazsiniz. Aileniz dagila bilir, evliliyiniz bite bilir, ayrica, bunlar olmasa bile, bi gun pismanlik cekersiniz.
P.S. biri benim annem konusunda boyle yazsaydi, onun sacini basini da yolar, muhtemelen kardesimden ayrilmasini isterdim.

Hanimefendi, ben tam 9 yildir evliyim, 2 tane cocuk var. Benim de kayin valide hediyye falan degil. Ben de degilim. Hepimiz degiliz. Amma inanin ki, hic bir zaman kavgamiz bile olmadi. beni kirdigi anlar cok iolldu ve ben de hirsimi ve kinimi icime aticak ve cok sakin biri degilim. Amma politika denen bi sey var. Burda her kese sikayet etmek, kocaniza sartlar kosmak yerine, bir az daha farkli olsanioz bence daha mutlu olursunuz. burdakilar sizi biraz daha alevlendire bilir. evet, dogru yaptin diye. Amma bundan mutlu olmazsiniz. Aileniz dagila bilir, evliliyiniz bite bilir, ayrica, bunlar olmasa bile, bi gun pismanlik cekersiniz.
P.S. biri benim annem konusunda boyle yazsaydi, onun sacini basini da yolar, muhtemelen kardesimden ayrilmasini isterdim.

Hanımefendi sizin öneriniz nedir acaba gerçekten merak ettim ? Yani sabah gideyim akşam evime geleyim . Kayınvalidemin eli ayağı tutmasına rağmen onun yapması gerekenleri hizmetçi gibi ben yapayım . Peki ben hayatımı hangi arada hangi zaman diliminde yaşamalıyım ?

Ayrıca siz benim görümcem olsaydınız saçımı başımı falan yolamazdınız haddinizi bildirirdim emin olun . Ayrıca sırf bi insanın görüşleri hoşunuza gitmedi diye kardeşinizden eşinden ayrılmanızı istemeniz ne derece bencilce bir davranış olurdu değil mi ?

Arkadaşlar merhaba , burada bir kaç yerde daha kayınvalideme laf anlatamadığımdan bahsettim ama bu konu olarak ilk olacak . Tam bir buçuk yıldır evliyim, benim eşim tek çocuk ve malesef burada eşiniz tek çocuksa ayrı evde oturmak istemek büyük bir lüks sayılıyor . Bunu istedim ve elde edene kadar milyon kere aynı cümleyi kurmak zorunda bırakıldım , kayınvalidem , kayınpederim evimize her geldiklerinde bir şekilde beni ikna etmeye çalıştılar , hatta bir dönem eşimde . Fakat eşimin özellikle kayınvalidemle geçinemeyeceğimi anlaması uzun sürmedi ve ayrı evde oturmayı bir şekilde başardım . Fakat çok yakın oturuyoruz . Aynı site değil fakat bütün camlarımı kayınvalidemin göreceği şekilde ayarlamışlar sağolsunlar .
Neyse meğer plan biz ayrı evde otursak bile ben sabah kahvaltıda gidecekmişim akşam yatmaya evime gelecekmişim . Bana sorulmadan yapılmış bir plan daha , tabiki uymadım . Defalarca aynı şey konuşulmaya başlandı aman efendim bir evmişiz biz , bir aile olmuşuz neden ayrı Ocak yakıyormuşuz , neden iki yemek yapılıyormuş . Kayınvalideme de kayınpederime de defalarca kez beraber her gün yemek yememiz mümkün değil diye açıkça söyledim . Fakat bazı insanlarla sorunları konuşarak çözmek mümkün olmuyor ne yazıkki. Çözemedik, evliliğimizin 2.ayında kayınvalidemle ciddi bir kavga yaşadık onada iki güne bir geliyorum daha ne istiyorsunuz dedim ve başladı vay efendim geliyormuşum da evine bir süpürge mi tutuyormuşum , ben süs salmaya mı gelmiştim onların evine , eşek gibi gelecekmişim , o oturacakmış yeğenlerine şal örecekmiş ben temizlik yapacakmışım , yemek yapacakmışım . ( bu arada üniversite mezunuyum eşim özel sektörde çalışmamı istemediği için işimden ayrılmıştım ve KPSS ye hazırlanıyordum) onun özellikle bu süs salmaya mı geldin demesi ne kadar zaman geçerse geçsin asla unutabileceğim bir şey değil . Tartışmamızın üzerine eşimi çağırdım , geldi annesine bağırdı çağırdı evine götürdü bıraktı . O dönem eşimin babaannesi kayınvalidemlerde olduğu ve olayları ona yansıtmak istemediğimiz için artık 4-5 günde bir gitmeye başladık .
Aradan biraz daha zaman geçti bu sefer bir akşam yine eşim yanımızda değilken kayınpederim neden ayrı yemek yiyoruz gelsenize hergün dedi. Bende ev ev üstüne olmaz konuyu kapatın artık ben yoruldum siz yorulmadınız dedim . Ben her gün gelemem dedim , o da bana biz gelelim o zaman dedi , baba yeter görmüyor musun kayınvalidemle anlaşamıyoruz dedim konuyu uzatmadık kapattık .
Şimdi uzun zamandır bunlar konuşulmadı artık kapattık şükür demiştim ki , meğer öyle değilmiş bugün yemekte oradaydık . Kayınvalidem gezmeyi çok sever ve gezmeye gittiği günlerde yemek yapmazmış , abartsız söylüyorum pazar hariç hergün gezdi bu hafta . Eşim yemekten kalktı kayınvalidem bak kızıyordun ye işte yemek şimdi dedi kayınpederime, kayınpederimde gezmeye gitmeden yemek yap evine , hatta az gez biraz dedi. Ben konuya hiç girmedim ama kayınpederim döndü dediki yemek yapmıyor niye yapmadın dediğim zaman da , bana gelin aldın git orda ye diyor bana dedi . Bende gelin yaparsa yer yemeği benim yaptığımı nerden bildiniz dedim kalktım . Fakat sorun şu ki yoruldum aynı şeyleri duymaktan , aynı şeyleri anlatmaya çalışmaktan , gelinim diye köle olmadığımı anlatmaya çalışmaktan yoruldum . Artık haftada bir gidiyorum hatta bazen 2 haftada ,her seferinde uzaklaştığımı göre göre nasıl hala devam edebiliyorlar anlamıyorum . Insanlara bir şeyi konuşarak anlatamayacaksam nasıl yapacağım ?

Bu arada uzun oldu farkındayım ama inanın bu konu bu kadarla sınırlı değil ve sadece hatırlayabildiklerimi anlatsam sayfalarca yazı yazmam gerekir .
Tek çocuk aynı evde oturcak diye bir şart olmaz olamaz.Bütün tek çocuklulular aynı evdde mi.Bu senin kayınvalidenin düşünce yapısıyla,kafasında kurduu gelin imajıyla alakalı.Zaten gerekli tepkilerini vermişsin.İstediğini söylesin duymamazlıktan gel.Ve bu konuyu her açtığında sen de mesafeni daha bir çiz.

Tek çocuk aynı evde oturcak diye bir şart olmaz olamaz.Bütün tek çocuklulular aynı evdde mi.Bu senin kayınvalidenin düşünce yapısıyla,kafasında kurduu gelin imajıyla alakalı.Zaten gerekli tepkilerini vermişsin.İstediğini söylesin duymamazlıktan gel.Ve bu konuyu her açtığında sen de mesafeni daha bir çiz.

Ben mesafe çiziyorum canım da çizdiğim mesafeyi gören yok malesef . Hatta tek çocuk olması ona göre balayımıza bile gelme hakkı veriyordu götürsek tabi . Götürmedik diye herkese şikayet edildik birde .

Ben mesafe çiziyorum canım da çizdiğim mesafeyi gören yok malesef . Hatta tek çocuk olması ona göre balayımıza bile gelme hakkı veriyordu götürsek tabi . Götürmedik diye herkese şikayet edildik birde .

Ben sana birşey söyliyeyim mi,hiç umursama.Sen bildiğini oku.Sonunda kabul edecek.

Ben sana birşey söyliyeyim mi,hiç umursama.Sen bildiğini oku.Sonunda kabul edecek.

Yani aslında artık öyle yapıyorum , yani en son konu açılınca sinir oldum eşime de belli etmemek için burada konu açtım ama eskisi kadar takmıyorum :9: kayınvalidemden bir şeyler öğrenmeye başladım yani oda ne söylersen söyle takmaz çünkü :9:

Malesef, burda yazanlarin hepsi gelin. Ama bi gun qayinvalide olucaksiniz. Ve iste o zaman gelinleri yikip dokucek bi konu acarsiniz belki. Ve burda sizin anneniz hakta oyle seyler yazsaydilar nasil tepki verirdiniz cok merak ediyorum. Cunki, herkesin annesi ve kendisi ideal, ama sevgili kocasini dogurmus kadin oyle boyle. Ve hic bi zaman bir gelinin anlattiklarindan bir kayinvalideni suclamam. Cunki her olayi her kes kendi gorosuyce yazar. Sonucda her kes Allah karsisinda cevap verir. Hadi, yikin dokun bakalim.

Hiç bir zaman bir gelinin anlattıklarından kayınvalideyi suçlamam nedir ya . Siz kayınvalide bir şey anlatmadan gelinleri suçlamaya programlı olduğunuza göre ve henüz 9 yıllık evliymişsiniz kayınvalide olduğunuzu da sanmıyorum hiç , demekki siz ya sağlam bir görümcesiniz (saçımı başımı yoluyordunuz çünkü bir mesaj öncesinde eğer sizin gelininiz olsaydım tabi ):9: yada gerçekten konuyu okumadan yorum yaptınız okuduysanızda anlamadınız .

çok iyi sabretmişsin aferin
ben okadarına da tahammül edemezdim
resmen hayatını elinden almak istiyorlar
kavınvalidenin ve kayınpederinin hayalleri çok kapsamlı
sen yemek pişiricen işleri yapıcan kayınvalide gezicek

Back