• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Aynı şeyleri konuşmaktan sıkıldım.

hımm evet onlar inci doğuruyo sanki benim kv demde bana ben oğlumu güzelce büyütmüşüm okutmuşum demişti sanki bizi kötü büyüttüler yada sokakta buldular herkesin canı kıymetlidir kimse kendini öncelikli sanmasın valla hiçte umurumda değil takmıyorum isterse yırtsın kendini çokta fifi

Bende takmıyorum da oda beni,bizi, kimseyi takmıyor ki . Mesela bir gün yeni evliydik sabah 8 de gelmiş bizde müsait değildik eşim biraz sert bir dille anne müsait değiliz dedi ama tabi o çoktan içeri girmişti bile ve yatak odasına doğru yönelmiş beni soruyor eşim durdurmasa içeri gelecek . Neyse annesini gönderdi . Ertesi gün aynı saatte tekrar geldi eşimde bu sefer sana aramadan gelme demiyor muyum git şuradan dedi ve gönderdi . Şimdi normal bir insanın tepkisi kovulduğu için en azından bir müddet gitmemek olur değil mi kovulduğu yere o o gün akşam telefonla arayıp size geleyim mi dedi :52:

Katılıyorum valla eşim Konyalı ve burada dediğiniz o bakış açısı kesinlikle mevcut . Mesela birisiyle karşılaştık annemle beraber bizim tanıdığımız soruyor kız beraber mi gitti ayrı mı gitti diye annemde ayrı diyor aaaaa aaaa aaaa tek çocuk nasıl ayrı aldılar ya :53: . Gelde sinir olma almak nedir ya mal mıyız biz hiç sevmiyorum zaten gelin almak ne kadar çirkin bir söylem . Kayınvalidemin etrafından sürekli söylüyorlarmış gelin aldın yanına alsaydın da hizmetlenseydin biraz diye oda gelip bana söylüyor .
kocalar koca olmayınca aıleler bole cıkar tepemıze eslerımızın ıkı lafına bakar agız kapamak ama konusmuyorlar bıde aıleler yuzsuz suratına tukursen yarabbı sukur dıyecek cınsten yuzgozluge alısıklar malesef konusup konusup bısı olmamıs gıbı surata bakmayı bılıyorlar
bız onlar ıcın gudulmeye hazır okuzuz afedersın kırbacı vurdukca gıtcez dur dıyınce durcaz bole kafa mevcut

Son düzenleme:
Yok işte kızlar eşimle gerçekten alakası yok . Eşim beni savunur gerektiği yerde konuşur ama kayınvalidem anlamaz , duymak istemediği bir şeyi duymaz değişik bir insan kendisi .

Mesela kavga ettiğimizde eşim annesine eğer bir daha benim eşime böyle bir şey yaparsan beni kaybedersin dedi , geri adım atmadı mı attı ama sadece o dönem ve artık daha alttan alttan yapıyor yapacaklarını .

Mesela kavga ettiğimizde eşim annesine eğer bir daha benim eşime böyle bir şey yaparsan beni kaybedersin dedi , geri adım atmadı mı attı ama sadece o dönem ve artık daha alttan alttan yapıyor yapacaklarını .

Madem eşiniz sizi savunuyor arkanızda duruyorsa kayınvalidenizde anlamıyorsa idare ediceksiniz görmezden geliceksiniz yapıcak bir şey yok...

Madem eşiniz sizi savunuyor arkanızda duruyorsa kayınvalidenizde anlamıyorsa idare ediceksiniz görmezden geliceksiniz yapıcak bir şey yok...

Evet yapacak hiç bir şey yok maalesef :50: zamanla alıştım galiba zaten yoksa dünden sonra eşimle sinirimden kavga etmiş olmam lazımdı ama ben gülüyorum :9:

bunada sukur guselım ya bıde annesıne karsı senı ezse annem haklı ozur dıle bakım dese napardın sukur sende ıdare edıp duymazlıga vurmak zorundasın kocanı sevıyosan:ssz:zor ama

bunada sukur guselım ya bıde annesıne karsı senı ezse annem haklı ozur dıle bakım dese napardın sukur sende ıdare edıp duymazlıga vurmak zorundasın kocanı sevıyosan:ssz:zor ama

Seviyorum canım kocamı sevmesem ne çekicem kayınvalide falan çok şükür tabi eşim arkamda . En büyük şansım eşim zaten :nazar:

Arkadaşlar merhaba , burada bir kaç yerde daha kayınvalideme laf anlatamadığımdan bahsettim ama bu konu olarak ilk olacak . Tam bir buçuk yıldır evliyim, benim eşim tek çocuk ve malesef burada eşiniz tek çocuksa ayrı evde oturmak istemek büyük bir lüks sayılıyor . Bunu istedim ve elde edene kadar milyon kere aynı cümleyi kurmak zorunda bırakıldım , kayınvalidem , kayınpederim evimize her geldiklerinde bir şekilde beni ikna etmeye çalıştılar , hatta bir dönem eşimde . Fakat eşimin özellikle kayınvalidemle geçinemeyeceğimi anlaması uzun sürmedi ve ayrı evde oturmayı bir şekilde başardım . Fakat çok yakın oturuyoruz . Aynı site değil fakat bütün camlarımı kayınvalidemin göreceği şekilde ayarlamışlar sağolsunlar .
Neyse meğer plan biz ayrı evde otursak bile ben sabah kahvaltıda gidecekmişim akşam yatmaya evime gelecekmişim . Bana sorulmadan yapılmış bir plan daha , tabiki uymadım . Defalarca aynı şey konuşulmaya başlandı aman efendim bir evmişiz biz , bir aile olmuşuz neden ayrı Ocak yakıyormuşuz , neden iki yemek yapılıyormuş . Kayınvalideme de kayınpederime de defalarca kez beraber her gün yemek yememiz mümkün değil diye açıkça söyledim . Fakat bazı insanlarla sorunları konuşarak çözmek mümkün olmuyor ne yazıkki. Çözemedik, evliliğimizin 2.ayında kayınvalidemle ciddi bir kavga yaşadık onada iki güne bir geliyorum daha ne istiyorsunuz dedim ve başladı vay efendim geliyormuşum da evine bir süpürge mi tutuyormuşum , ben süs salmaya mı gelmiştim onların evine , eşek gibi gelecekmişim , o oturacakmış yeğenlerine şal örecekmiş ben temizlik yapacakmışım , yemek yapacakmışım . ( bu arada üniversite mezunuyum eşim özel sektörde çalışmamı istemediği için işimden ayrılmıştım ve KPSS ye hazırlanıyordum) onun özellikle bu süs salmaya mı geldin demesi ne kadar zaman geçerse geçsin asla unutabileceğim bir şey değil . Tartışmamızın üzerine eşimi çağırdım , geldi annesine bağırdı çağırdı evine götürdü bıraktı . O dönem eşimin babaannesi kayınvalidemlerde olduğu ve olayları ona yansıtmak istemediğimiz için artık 4-5 günde bir gitmeye başladık .
Aradan biraz daha zaman geçti bu sefer bir akşam yine eşim yanımızda değilken kayınpederim neden ayrı yemek yiyoruz gelsenize hergün dedi. Bende ev ev üstüne olmaz konuyu kapatın artık ben yoruldum siz yorulmadınız dedim . Ben her gün gelemem dedim , o da bana biz gelelim o zaman dedi , baba yeter görmüyor musun kayınvalidemle anlaşamıyoruz dedim konuyu uzatmadık kapattık .
Şimdi uzun zamandır bunlar konuşulmadı artık kapattık şükür demiştim ki , meğer öyle değilmiş bugün yemekte oradaydık . Kayınvalidem gezmeyi çok sever ve gezmeye gittiği günlerde yemek yapmazmış , abartsız söylüyorum pazar hariç hergün gezdi bu hafta . Eşim yemekten kalktı kayınvalidem bak kızıyordun ye işte yemek şimdi dedi kayınpederime, kayınpederimde gezmeye gitmeden yemek yap evine , hatta az gez biraz dedi. Ben konuya hiç girmedim ama kayınpederim döndü dediki yemek yapmıyor niye yapmadın dediğim zaman da , bana gelin aldın git orda ye diyor bana dedi . Bende gelin yaparsa yer yemeği benim yaptığımı nerden bildiniz dedim kalktım . Fakat sorun şu ki yoruldum aynı şeyleri duymaktan , aynı şeyleri anlatmaya çalışmaktan , gelinim diye köle olmadığımı anlatmaya çalışmaktan yoruldum . Artık haftada bir gidiyorum hatta bazen 2 haftada ,her seferinde uzaklaştığımı göre göre nasıl hala devam edebiliyorlar anlamıyorum . Insanlara bir şeyi konuşarak anlatamayacaksam nasıl yapacağım ?

Bu arada uzun oldu farkındayım ama inanın bu konu bu kadarla sınırlı değil ve sadece hatırlayabildiklerimi anlatsam sayfalarca yazı yazmam gerekir .

Senin nasıl davrandiğin ne istedigin onlarin umrundaa değil.tek umursadıklari şey eşin senin davranışlarinin arkasında mı değil mi diye bakarlar.eşin demek ki gerektiği gibi senin arkanda oldugunu onlara hissettirmis..yavae yavae sen8n istedigin hayatı onlarınd da kabullenmesini bekliyor.aslinda bu plan dedigin seylerle seni degil onları oyaliyor.dua et ki boyle bi eşin var.yoksa sen onların istesigini yapsan da yaranamazsin .son7cta sen onlara göre yapmak Zorunda (!) Olduğun şeyleri yapıcaksın.

Ablam daha 1 yıllık evliydi.k.p. k.v. ve görümcesi başka bi şehirden 1 aylık misafirlik için geldiler.9 yıl gitmediler. 2 eltisi de aynı sokaktaydi ama hepsi ablamda kaldi.hep ablamın iyi niyetinden.2 eltisi de zaten k.v. denin kardeşlerinin kızları.onlara laf etse bile cevabıni alirlar.eniştemin ne olcak sanki laflari yüzünden bunları yaşadı.kız işe gidiyordu.bi de eve gelince yemek yap çay yap.bulasık temizlik ona bakar.şimdı 3 katlı ev aldilar.hepsi ayrı katta.tabi hala ablamın yaninda kalmak istiyorlar ama artık o da yüz vermiyor.eniştem de artik kullanıldiğıni kabul etti.elde avucta ne varsa bozdular.e 3 nüfus daha va4dı evd3.takı falan hiç kalmadı.onlarin isteklerinin sınırı olmaz.sakın gevşeme ipin ucu kaçti mi tutamazsın.0

Senin nasıl davrandiğin ne istedigin onlarin umrundaa değil.tek umursadıklari şey eşin senin davranışlarinin arkasında mı değil mi diye bakarlar.eşin demek ki gerektiği gibi senin arkanda oldugunu onlara hissettirmis..yavae yavae sen8n istedigin hayatı onlarınd da kabullenmesini bekliyor.aslinda bu plan dedigin seylerle seni degil onları oyaliyor.dua et ki boyle bi eşin var.yoksa sen onların istesigini yapsan da yaranamazsin .son7cta sen onlara göre yapmak Zorunda (!) Olduğun şeyleri yapıcaksın.

Ablam daha 1 yıllık evliydi.k.p. k.v. ve görümcesi başka bi şehirden 1 aylık misafirlik için geldiler.9 yıl gitmediler. 2 eltisi de aynı sokaktaydi ama hepsi ablamda kaldi.hep ablamın iyi niyetinden.2 eltisi de zaten k.v. denin kardeşlerinin kızları.onlara laf etse bile cevabıni alirlar.eniştemin ne olcak sanki laflari yüzünden bunları yaşadı.kız işe gidiyordu.bi de eve gelince yemek yap çay yap.bulasık temizlik ona bakar.şimdı 3 katlı ev aldilar.hepsi ayrı katta.tabi hala ablamın yaninda kalmak istiyorlar ama artık o da yüz vermiyor.eniştem de artik kullanıldiğıni kabul etti.elde avucta ne varsa bozdular.e 3 nüfus daha va4dı evd3.takı falan hiç kalmadı.onlarin isteklerinin sınırı olmaz.sakın gevşeme ipin ucu kaçti mi tutamazsın.0

9 yıl mı :53: ablandada ne sabır varmış gerçekten iyi olunca iyi olacağım sandı tabi garibim . Doğru söylüyorsunuz ipin ucunu kaçırmamak lazım

Bazı yörelerde tek çocuk ve erkeklere aşırı düşkünlük var kv gelinlerini kızı gibi değil de köle gibi görüyorlar. Hem ne güzel ki eşiniz arkanızda ve siz pasif bir insan değilsiniz elinizden geleni yapmışsınız o yüzden laflarını da duymazdan gelin ve kendi hayatınıza bakın en güzeli

9 yıl mı :53: ablandada ne sabır varmış gerçekten iyi olunca iyi olacağım sandı tabi garibim . Doğru söylüyorsunuz ipin ucunu kaçırmamak lazım

Anne olcaksın hayırlisiyla.Allah sağlıkla kucağına alıp büyütmeyi nasip eder insallah:nazar:
Gözünu korkutmak istemem ama uzak kalmazsan asil sorunlar o zaman başlar.

O evde herkes onu kafasina göre eğitmeye başlar.aanneligini yaşatmıcaklar.Çocuk kime uycağını şaşırcak.hatta bi gun isşten eve geldiğinde k.v. ne anne dediğini duyarsan şaşırmaa.
9 yil neler çekti.ablam yeni doğum yapmistı.torun sevmeye geldiler sözde.hangi anne kızinın yuvası dağilsın ister.ama annem bile ablama yalvardi boşan kızim bunlar seni köle almışlar kendilerine.biz de göçmeniz Yani.böyle yaşaam tarzlarını bilmeyiz biz.ama cocuğum var dedi.boşanmadi.
Eşiyle hala sorunları var.sabı sabır da bi yere kadar.o 9 senede birbirlerini cok yıprattılar.şimdı bence tek sorunları konuşamamak birbirlerini duyamamak.o kavgaların tek konusu eniştemin ailesiaydi.şimdi o kavgalarda acılan yaralarin sızısını duyuyorlar sadece

Bende takmıyorum da oda beni,bizi, kimseyi takmıyor ki . Mesela bir gün yeni evliydik sabah 8 de gelmiş bizde müsait değildik eşim biraz sert bir dille anne müsait değiliz dedi ama tabi o çoktan içeri girmişti bile ve yatak odasına doğru yönelmiş beni soruyor eşim durdurmasa içeri gelecek . Neyse annesini gönderdi . Ertesi gün aynı saatte tekrar geldi eşimde bu sefer sana aramadan gelme demiyor muyum git şuradan dedi ve gönderdi . Şimdi normal bir insanın tepkisi kovulduğu için en azından bir müddet gitmemek olur değil mi kovulduğu yere o o gün akşam telefonla arayıp size geleyim mi dedi :52:

yuh yani bizde bir laf vardır kokmuşa tuz arsıza söz kar etmez diye senin kv aynen öyleymiş, ya birde evin anahtarı nie onlarda var ya bu çok saçma birşey işte Allah sana sabır versin banada tabi arsız yüzsüz laf anlamayanıyla uğraşmak zor.........

yuh yani bizde bir laf vardır kokmuşa tuz arsıza söz kar etmez diye senin kv aynen öyleymiş, ya birde evin anahtarı nie onlarda var ya bu çok saçma birşey işte Allah sana sabır versin banada tabi arsız yüzsüz laf anlamayanıyla uğraşmak zor.........

Âmin canım bizim gibi olan tüm gelinlere Allah yardım etsin . Benim evimin anahtarı düğünden önce beyaz eşyalar gelip kurulacağında verilmişti tabi sonra bir baktım kendi anahtarlığına takmış dolaştırıyor . Allah var hiç anahtarla girmedi ama bir kaç cümlesi kapı açılmazsa gireceğini ima etti . Bende eşime al anahtarı dedim hiç girmedi girerse alırız dedi almadı . Bende anne eşim anahtarını kaybetmiş annemden al demişti dedim ve aldım anahtarı . Bir süre söyledi durdu dışarda kalırsanız birisinde yedek anahtar dursun diye duymazdan geldim kapandı gitti konu .

Anne olcaksın hayırlisiyla.Allah sağlıkla kucağına alıp büyütmeyi nasip eder insallah:nazar:
Gözünu korkutmak istemem ama uzak kalmazsan asil sorunlar o zaman başlar.

O evde herkes onu kafasina göre eğitmeye başlar.aanneligini yaşatmıcaklar.Çocuk kime uycağını şaşırcak.hatta bi gun isşten eve geldiğinde k.v. ne anne dediğini duyarsan şaşırmaa.
9 yil neler çekti.ablam yeni doğum yapmistı.torun sevmeye geldiler sözde.hangi anne kızinın yuvası dağilsın ister.ama annem bile ablama yalvardi boşan kızim bunlar seni köle almışlar kendilerine.biz de göçmeniz Yani.böyle yaşaam tarzlarını bilmeyiz biz.ama cocuğum var dedi.boşanmadi.
Eşiyle hala sorunları var.sabı sabır da bi yere kadar.o 9 senede birbirlerini cok yıprattılar.şimdı bence tek sorunları konuşamamak birbirlerini duyamamak.o kavgaların tek konusu eniştemin ailesiaydi.şimdi o kavgalarda acılan yaralarin sızısını duyuyorlar sadece

Şimdi çocuk yetiştirmekle alakalı kitaplar okuyorum laf ediyor ki bunu benim kendi annemde söylüyor . Çocuk kitapla yetişmezmiş , bende ben eğitimli bir anneyim kulaktan dolma bilgilerle yetiştiremem çocuğumu dedim ikisinede. Ama tabi annem beni dinler söylediklerimi anlar ama onunla işimiz var hakikaten. Fakat ben hiç sabırlı bir insan değilimdir , mevzu çocuğum olursa kimsenin nazınıda çekemem gibi geliyor .

Şimdi çocuk yetiştirmekle alakalı kitaplar okuyorum laf ediyor ki bunu benim kendi annemde söylüyor . Çocuk kitapla yetişmezmiş , bende ben eğitimli bir anneyim kulaktan dolma bilgilerle yetiştiremem çocuğumu dedim ikisinede. Ama tabi annem beni dinler söylediklerimi anlar ama onunla işimiz var hakikaten. Fakat ben hiç sabırlı bir insan değilimdir , mevzu çocuğum olursa kimsenin nazınıda çekemem gibi geliyor .

Seni çok iyi anlıyorum canım.ben de senin gibi hamileliğim de kendimi çocuğum için gelidtirmek istrdim.nerdeyse buütün eğıtim metodlarıni okudum.aynı lafları işittim.kimileri hangi lekeyi nsdıl çıkarırım nasıl yemek yapsrım dantrl vs.için bile kendibi eğitirken.bi çocuğun dünyasını anlamaya çalışmak garip geliyor.ben de bunu anlamıyorum.
Tabi insan sonuçta kendine en uygun bulduğu yoldan ilerliyor.yabancı, türk pedagoglari hatta şu trt deki (çocuklara rüşveti ögreten) süper dadi saçmalığiini bile izledim.
Okuduklarimin çok yararıni gördüm.oğlum susarsa gider kendi suyunu kendi doldurur.sofraya tabagini getirip götürür.bula§ik makinesini boşaltmama çam. Asmama yardım eder.sabah kalktıgı gibi kimseyi uyandırmadan kitaplarının başına gider
.oyuncaklarından çok kitaplarıni sever.yerleri vileda yapar süpüdüd :) sağolsun annesine iş biraakmiyor.daha 23 aylik.ve yapma kelimesini çok iyi bilir. (İstinalar da olcak tabi arada :) )
Sinirliyim demişsin.hiç merak etme o kuzucuklar insan da sinir diye bırakmıyor.En ta§ kalpli insanı bile melek yapar onlar.eşim bile bana çocuk senin sivriliklerini yonttu diyor.yani ben de az degilim aramız kalsin ;)

Montessori eğitim sistemini de araştırmani tavsiye ederim.cocuğun davranıstan ziyade duygu dünyasına hitap etmeyi,kendi kişiliğini bulmasi için ona doğru bi ortam hazırlamayı öngörüyor.orta derecede ibile inglizcen varsa yabancı sitelerden de araştir ama türkçé kaynak ta yeterince var.hatta montessoriyi destekleyen pedagog Adem Güneşi de arastırabilirsin.

Seni çok iyi anlıyorum canım.ben de senin gibi hamileliğim de kendimi çocuğum için gelidtirmek istrdim.nerdeyse buütün eğıtim metodlarıni okudum.aynı lafları işittim.kimileri hangi lekeyi nsdıl çıkarırım nasıl yemek yapsrım dantrl vs.için bile kendibi eğitirken.bi çocuğun dünyasını anlamaya çalışmak garip geliyor.ben de bunu anlamıyorum.
Tabi insan sonuçta kendine en uygun bulduğu yoldan ilerliyor.yabancı, türk pedagoglari hatta şu trt deki (çocuklara rüşveti ögreten) süper dadi saçmalığiini bile izledim.
Okuduklarimin çok yararıni gördüm.oğlum susarsa gider kendi suyunu kendi doldurur.sofraya tabagini getirip götürür.bula§ik makinesini boşaltmama çam. Asmama yardım eder.sabah kalktıgı gibi kimseyi uyandırmadan kitaplarının başına gider
.oyuncaklarından çok kitaplarıni sever.yerleri vileda yapar süpüdüd :) sağolsun annesine iş biraakmiyor.daha 23 aylik.ve yapma kelimesini çok iyi bilir. (İstinalar da olcak tabi arada :) )
Sinirliyim demişsin.hiç merak etme o kuzucuklar insan da sinir diye bırakmıyor.En ta§ kalpli insanı bile melek yapar onlar.eşim bile bana çocuk senin sivriliklerini yonttu diyor.yani ben de az degilim aramız kalsin ;)

Montessori eğitim sistemini de araştırmani tavsiye ederim.cocuğun davranıstan ziyade duygu dünyasına hitap etmeyi,kendi kişiliğini bulmasi için ona doğru bi ortam hazırlamayı öngörüyor.orta derecede ibile inglizcen varsa yabancı sitelerden de araştir ama türkçé kaynak ta yeterince var.hatta montessoriyi destekleyen pedagog Adem Güneşi de arastırabilirsin.

Tavsiyelerin için teşekkür ederim canım araştıracağım .
Evet sinirliyimdir ama çocuklara karşı değil ki kendi çocuğuma asla olamam . Ama sinirlenirsem babasından çıkarabilirim sinirimi :9:
Çünkü çocuğum beni sinirlendireceği hareketleri ya babasından ya babaannesinden öğrenmiş olacaktır muhtemelen . Mesela geçen gün kayınvalidemlerdeyiz eşim sofradan kalktı ekmeğiyle beraber tv izlemeye oturma odasına geçti mutfaktan . Bende arkasından gittim döküyorsun yemeğini masada ye ondan sonra git nereye gideceksen dedim . Kayınvalidem arkamdan geldi ve bırak yesin zor bir şey mi toplarız dedi bende yemek sofrada yenir ben kimsenin döküntüsünü toplamak zorunda değilim dedim . Eşim bu yaptığını bizim kendi evimizde asla yapamaz tabi ama çocuk babasından görecek ve yapacak . Suç çocukta mı değil babasında o zaman fırçalar da babaya tabi :9:

Back