• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Aynı şeyleri konuşmaktan sıkıldım.

Mrtays

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
13 Aralık 2013
831
223
83
34
Konya
Arkadaşlar merhaba , burada bir kaç yerde daha kayınvalideme laf anlatamadığımdan bahsettim ama bu konu olarak ilk olacak . Tam bir buçuk yıldır evliyim, benim eşim tek çocuk ve malesef burada eşiniz tek çocuksa ayrı evde oturmak istemek büyük bir lüks sayılıyor . Bunu istedim ve elde edene kadar milyon kere aynı cümleyi kurmak zorunda bırakıldım , kayınvalidem , kayınpederim evimize her geldiklerinde bir şekilde beni ikna etmeye çalıştılar , hatta bir dönem eşimde . Fakat eşimin özellikle kayınvalidemle geçinemeyeceğimi anlaması uzun sürmedi ve ayrı evde oturmayı bir şekilde başardım . Fakat çok yakın oturuyoruz . Aynı site değil fakat bütün camlarımı kayınvalidemin göreceği şekilde ayarlamışlar sağolsunlar .
Neyse meğer plan biz ayrı evde otursak bile ben sabah kahvaltıda gidecekmişim akşam yatmaya evime gelecekmişim . Bana sorulmadan yapılmış bir plan daha , tabiki uymadım . Defalarca aynı şey konuşulmaya başlandı aman efendim bir evmişiz biz , bir aile olmuşuz neden ayrı Ocak yakıyormuşuz , neden iki yemek yapılıyormuş . Kayınvalideme de kayınpederime de defalarca kez beraber her gün yemek yememiz mümkün değil diye açıkça söyledim . Fakat bazı insanlarla sorunları konuşarak çözmek mümkün olmuyor ne yazıkki. Çözemedik, evliliğimizin 2.ayında kayınvalidemle ciddi bir kavga yaşadık onada iki güne bir geliyorum daha ne istiyorsunuz dedim ve başladı vay efendim geliyormuşum da evine bir süpürge mi tutuyormuşum , ben süs salmaya mı gelmiştim onların evine , eşek gibi gelecekmişim , o oturacakmış yeğenlerine şal örecekmiş ben temizlik yapacakmışım , yemek yapacakmışım . ( bu arada üniversite mezunuyum eşim özel sektörde çalışmamı istemediği için işimden ayrılmıştım ve KPSS ye hazırlanıyordum) onun özellikle bu süs salmaya mı geldin demesi ne kadar zaman geçerse geçsin asla unutabileceğim bir şey değil . Tartışmamızın üzerine eşimi çağırdım , geldi annesine bağırdı çağırdı evine götürdü bıraktı . O dönem eşimin babaannesi kayınvalidemlerde olduğu ve olayları ona yansıtmak istemediğimiz için artık 4-5 günde bir gitmeye başladık .
Aradan biraz daha zaman geçti bu sefer bir akşam yine eşim yanımızda değilken kayınpederim neden ayrı yemek yiyoruz gelsenize hergün dedi. Bende ev ev üstüne olmaz konuyu kapatın artık ben yoruldum siz yorulmadınız dedim . Ben her gün gelemem dedim , o da bana biz gelelim o zaman dedi , baba yeter görmüyor musun kayınvalidemle anlaşamıyoruz dedim konuyu uzatmadık kapattık .
Şimdi uzun zamandır bunlar konuşulmadı artık kapattık şükür demiştim ki , meğer öyle değilmiş bugün yemekte oradaydık . Kayınvalidem gezmeyi çok sever ve gezmeye gittiği günlerde yemek yapmazmış , abartsız söylüyorum pazar hariç hergün gezdi bu hafta . Eşim yemekten kalktı kayınvalidem bak kızıyordun ye işte yemek şimdi dedi kayınpederime, kayınpederimde gezmeye gitmeden yemek yap evine , hatta az gez biraz dedi. Ben konuya hiç girmedim ama kayınpederim döndü dediki yemek yapmıyor niye yapmadın dediğim zaman da , bana gelin aldın git orda ye diyor bana dedi . Bende gelin yaparsa yer yemeği benim yaptığımı nerden bildiniz dedim kalktım . Fakat sorun şu ki yoruldum aynı şeyleri duymaktan , aynı şeyleri anlatmaya çalışmaktan , gelinim diye köle olmadığımı anlatmaya çalışmaktan yoruldum . Artık haftada bir gidiyorum hatta bazen 2 haftada ,her seferinde uzaklaştığımı göre göre nasıl hala devam edebiliyorlar anlamıyorum . Insanlara bir şeyi konuşarak anlatamayacaksam nasıl yapacağım ?

Bu arada uzun oldu farkındayım ama inanın bu konu bu kadarla sınırlı değil ve sadece hatırlayabildiklerimi anlatsam sayfalarca yazı yazmam gerekir .

Arkadaşlar merhaba , burada bir kaç yerde daha kayınvalideme laf anlatamadığımdan bahsettim ama bu konu olarak ilk olacak . Tam bir buçuk yıldır evliyim, benim eşim tek çocuk ve malesef burada eşiniz tek çocuksa ayrı evde oturmak istemek büyük bir lüks sayılıyor . Bunu istedim ve elde edene kadar milyon kere aynı cümleyi kurmak zorunda bırakıldım , kayınvalidem , kayınpederim evimize her geldiklerinde bir şekilde beni ikna etmeye çalıştılar , hatta bir dönem eşimde . Fakat eşimin özellikle kayınvalidemle geçinemeyeceğimi anlaması uzun sürmedi ve ayrı evde oturmayı bir şekilde başardım . Fakat çok yakın oturuyoruz . Aynı site değil fakat bütün camlarımı kayınvalidemin göreceği şekilde ayarlamışlar sağolsunlar .
Neyse meğer plan biz ayrı evde otursak bile ben sabah kahvaltıda gidecekmişim akşam yatmaya evime gelecekmişim . Bana sorulmadan yapılmış bir plan daha , tabiki uymadım . Defalarca aynı şey konuşulmaya başlandı aman efendim bir evmişiz biz , bir aile olmuşuz neden ayrı Ocak yakıyormuşuz , neden iki yemek yapılıyormuş . Kayınvalideme de kayınpederime de defalarca kez beraber her gün yemek yememiz mümkün değil diye açıkça söyledim . Fakat bazı insanlarla sorunları konuşarak çözmek mümkün olmuyor ne yazıkki. Çözemedik, evliliğimizin 2.ayında kayınvalidemle ciddi bir kavga yaşadık onada iki güne bir geliyorum daha ne istiyorsunuz dedim ve başladı vay efendim geliyormuşum da evine bir süpürge mi tutuyormuşum , ben süs salmaya mı gelmiştim onların evine , eşek gibi gelecekmişim , o oturacakmış yeğenlerine şal örecekmiş ben temizlik yapacakmışım , yemek yapacakmışım . ( bu arada üniversite mezunuyum eşim özel sektörde çalışmamı istemediği için işimden ayrılmıştım ve KPSS ye hazırlanıyordum) onun özellikle bu süs salmaya mı geldin demesi ne kadar zaman geçerse geçsin asla unutabileceğim bir şey değil . Tartışmamızın üzerine eşimi çağırdım , geldi annesine bağırdı çağırdı evine götürdü bıraktı . O dönem eşimin babaannesi kayınvalidemlerde olduğu ve olayları ona yansıtmak istemediğimiz için artık 4-5 günde bir gitmeye başladık .
Aradan biraz daha zaman geçti bu sefer bir akşam yine eşim yanımızda değilken kayınpederim neden ayrı yemek yiyoruz gelsenize hergün dedi. Bende ev ev üstüne olmaz konuyu kapatın artık ben yoruldum siz yorulmadınız dedim . Ben her gün gelemem dedim , o da bana biz gelelim o zaman dedi , baba yeter görmüyor musun kayınvalidemle anlaşamıyoruz dedim konuyu uzatmadık kapattık .
Şimdi uzun zamandır bunlar konuşulmadı artık kapattık şükür demiştim ki , meğer öyle değilmiş bugün yemekte oradaydık . Kayınvalidem gezmeyi çok sever ve gezmeye gittiği günlerde yemek yapmazmış , abartsız söylüyorum pazar hariç hergün gezdi bu hafta . Eşim yemekten kalktı kayınvalidem bak kızıyordun ye işte yemek şimdi dedi kayınpederime, kayınpederimde gezmeye gitmeden yemek yap evine , hatta az gez biraz dedi. Ben konuya hiç girmedim ama kayınpederim döndü dediki yemek yapmıyor niye yapmadın dediğim zaman da , bana gelin aldın git orda ye diyor bana dedi . Bende gelin yaparsa yer yemeği benim yaptığımı nerden bildiniz dedim kalktım . Fakat sorun şu ki yoruldum aynı şeyleri duymaktan , aynı şeyleri anlatmaya çalışmaktan , gelinim diye köle olmadığımı anlatmaya çalışmaktan yoruldum . Artık haftada bir gidiyorum hatta bazen 2 haftada ,her seferinde uzaklaştığımı göre göre nasıl hala devam edebiliyorlar anlamıyorum . Insanlara bir şeyi konuşarak anlatamayacaksam nasıl yapacağım ?

Bu arada uzun oldu farkındayım ama inanın bu konu bu kadarla sınırlı değil ve sadece hatırlayabildiklerimi anlatsam sayfalarca yazı yazmam gerekir .

alah yardımcın olsun kararlılığında devam etmelisin bende çok çektim çekenleride gördüm maalesef bizde örf gelenek vs lerde böle hizmetçi sanıyorlar sen eşinle diyaloğunu hiç koparma hep onunla iletişimde ol yani ne hisetiğini açıkça söle bilsin onlarada tavrını bildir gerekirse kötü ol ama öle yapki eşine suç üstü yaptır ve senin haklı olduğunu her seferinde göster eşine sürekli şikayet ediyomuş gibi deil de eziyet görüyomuş gibi yansıt gibi deil zaten öylede valla ben bu durumdan kurtulmak için resmen tez yazdım kafa patlattım tam bitirdim ama bu kezde farklı bi şekilde sorun yaşıyorum

alah yardımcın olsun kararlılığında devam etmelisin bende çok çektim çekenleride gördüm maalesef bizde örf gelenek vs lerde böle hizmetçi sanıyorlar sen eşinle diyaloğunu hiç koparma hep onunla iletişimde ol yani ne hisetiğini açıkça söle bilsin onlarada tavrını bildir gerekirse kötü ol ama öle yapki eşine suç üstü yaptır ve senin haklı olduğunu her seferinde göster eşine sürekli şikayet ediyomuş gibi deil de eziyet görüyomuş gibi yansıt gibi deil zaten öylede valla ben bu durumdan kurtulmak için resmen tez yazdım kafa patlattım tam bitirdim ama bu kezde farklı bi şekilde sorun yaşıyorum

Âmin canım Allah hepimizin yardımcısı olsun . Yani zaten dediğin gibi suç üstü yapmak lazım onuda bu bahsettiğim kavgada eşim eve geldi kayınvalidemde evdeyken bana bunları söyledi dedim ve o ben öyle bir şey söylemedim dedi gözümün içine baka baka yalan söyledi , yani dediğin gibi suç üstü yaptın yaptın yoksa inkar ediyor . Çok şükür eşim yalan söylemeyeceğimi bilir ve bana inandı ama açıkça yalan söyleyen insandan korkarım ben . Şimdi birde Rabbim nasip ederse bebek geliyor hiç çıkaramazsam evden diye korkusu sardı bile , Allah yardımcımız olsun gerçekten .

canım bugün başka bi arkadaşımıza daha aynı tavsiye de bulundum.ben duaların gücüne çok inanırım
tavsiyem şudur ki:
bazı zikirler var.bunlar allahın isimleridir.banada bi ablam tavsiye etmişti.çok fayda gördüm.eşimini o sevimsiz
karaktersiz yüze gülüp kuyu kazan akrabasından uzaklaştırdım çok şükür.çok kavgamız olmuştu bu kişi yüzünden.
evimde huzur kalmamıştı.ama artık görüşmüyor.

846 defa o kişi yada kişilere niyet ederek eşinden uzaklaşması için Ya Muahhir c.c oku.
Evine bağlanması için de 73 Ya celil c.c oku.
sözünün dinlenir olması için 1020 ya azim c.c oku.206 ya cebbar c.c

bir de tebbet suresi vardı ama sayı hatırlamıyorum okuyalı epey zaman oldu

zor ama duymamazlıktan gelin, kendi hayatınıza bakın boşverin.
kendi psikolojinizi düşünün öncelikle, konuşsun dursunlar.
öyle ya da böyle alışacaklar tavrınıza, bir zaman sonra onlar bıkacaklardır.
ben tavrımı koydum, eşimde yanımda diyip mutlu olun, kim ne düşünürse düşünsün,
insanların bu fikirlerini, yaşam şekillerini, kendilerince uydurdukları adetlerinden vazgeçiremezsiniz,
o yüzden böyleler diye kabullenin, söylediklerini umursamayın, kendi kararlarınızı uygulamaya devam edin.
Sinir harbi olmanız normal ama çekin çizginizi gerisini düşünmeyin, rahatlayın.

canım bugün başka bi arkadaşımıza daha aynı tavsiye de bulundum.ben duaların gücüne çok inanırım
tavsiyem şudur ki:
bazı zikirler var.bunlar allahın isimleridir.banada bi ablam tavsiye etmişti.çok fayda gördüm.eşimini o sevimsiz
karaktersiz yüze gülüp kuyu kazan akrabasından uzaklaştırdım çok şükür.çok kavgamız olmuştu bu kişi yüzünden.
evimde huzur kalmamıştı.ama artık görüşmüyor.

846 defa o kişi yada kişilere niyet ederek eşinden uzaklaşması için Ya Muahhir c.c oku.
Evine bağlanması için de 73 Ya celil c.c oku.
sözünün dinlenir olması için 1020 ya azim c.c oku.206 ya cebbar c.c

bir de tebbet suresi vardı ama sayı hatırlamıyorum okuyalı epey zaman oldu

Teşekkür ederim canım tavsiyen için . Ama sonuçta eşimin annesi babası kötü insanlar değiller aslında sadece düşüncesiz ve anlayışsızlar. Özellikle kayınvalidem öyle anlamıyor anlamıyor ama yinede eşimden uzaklaşsınlar istemem sadece biraz mesafe istiyorum , derdim görüşmeyelim değilde kararında görüşelim . Kayınpederim kayınvalideme göre daha anlayışlıdır ama oda etkisinde kalıyor heralde ama dediğim gibi kötü insanlarda değiller ya kıyamadım yinede ne bileyim :14:

zor ama duymamazlıktan gelin, kendi hayatınıza bakın boşverin.
kendi psikolojinizi düşünün öncelikle, konuşsun dursunlar.
öyle ya da böyle alışacaklar tavrınıza, bir zaman sonra onlar bıkacaklardır.
ben tavrımı koydum, eşimde yanımda diyip mutlu olun, kim ne düşünürse düşünsün,
insanların bu fikirlerini, yaşam şekillerini, kendilerince uydurdukları adetlerinden vazgeçiremezsiniz,
o yüzden böyleler diye kabullenin, söylediklerini umursamayın, kendi kararlarınızı uygulamaya devam edin.
Sinir harbi olmanız normal ama çekin çizginizi gerisini düşünmeyin, rahatlayın.

Öyle yapmaya çalışıyorum , içim içimi yese de eşime yansıtmamaya çalışıyorum artık . Ilk zamanlarda böyle böyle söylediler diye eşimin suçu varmış gibi onunla kavga ediyordum şimdi sadece duydun mu dedim, duydum dedi , o kadar . Sıkıntı şu ki sabır da bi yere kadar ki ben sabırlı değilimdir ayrıca sinirliyimdir de , sabretmeyi ve sinirlerimi kontrol etmeyi öğrendim ama bir gün sabrım taşarsa gözüm ne eş görür ne anne ne de baba , işte ondan korkuyorum , kendimden korkuyorum .

ya ne duymamazlıkdan geliyorum diyorsun bide bakmışsınki yıpratmış yormuş seni enkaza dönmüşsün uzak duracan ne olursa olsun ama ilk önce eşine anlatacan çıkmazda olduğunu

canım artık sen de bir aile oldun.önce senin ailen ve sizin huzurunuz.eşine sözünü geçirsen yeter
o gerekeni söyleyecek yada yapacaktır diye düşünüyorum.zor bi durum
bende kaynana derdi yok ama eşim kaynanadan beter :)

ya ne duymamazlıkdan geliyorum diyorsun bide bakmışsınki yıpratmış yormuş seni enkaza dönmüşsün uzak duracan ne olursa olsun ama ilk önce eşine anlatacan çıkmazda olduğunu

Eşim biliyor zaten annesinin son şansı olduğunu tek bir hakaret daha etmesi koşulunda kimse bana onu affettiremez bunu bu şekilde kayınpederime de söyledim ama şanslarını denemekten asla vazgeçmeyecekler . Şimdi akıllandılar açıkça söylemiyorlar laf duyurarak halletmeye çalışıyorlar . Bakalım Rabbim acısını göstermesin bebişimiz geliyor o zaman herkes belli eder kendini :9:

canım artık sen de bir aile oldun.önce senin ailen ve sizin huzurunuz.eşine sözünü geçirsen yeter
o gerekeni söyleyecek yada yapacaktır diye düşünüyorum.zor bi durum
bende kaynana derdi yok ama eşim kaynanadan beter :)

O dediğin doğru işte canım :) valla doğrudur bazı eşler kayınvalideden daha beter oluyorlar Allah yardımcın olsun seninde :9:

amin canım hepimizin.bak beterin beteri var.sen ayrı evdesin kaynana çekiosun ben aynı evdeyim kaynana (eşim ) çekiyorum ve yıllarcada çekeceğim :))
hırpalama kendini zamanla herşey değişir.en büyük sorunun bu olsun yeter ki :40:

:27::27::27::27::27:niye güldügümü yazıyım
okurken konuyu ben açtım sandım:9::9:
bu kısır döngüden 1,5sene önce kurtuldum
başlarda 1,5sene boyunca kv sana sundugu hayatı eşim sagolsun bana yaşattı
her Allahın günü gittim
hamile halimle yemek yaptım ameliyat oldu kv baktım
gelen misafirleri agırladım evini temizledim
dogum yaptım küçücük evladımla hergün kar kış demeden gittim
sonuç ne yaranamamak
eşime dedim ben istemiyorum adam ne dese begenirsin ben böyle istiyorum
o zaman sen bilirsin dedim ben kızımıda alıp gidiyorum sen ananla rahat rahat yaşa dedim
1ay sonra herşey istedigim gibi oldu
kavga oranımız %90 azaldı düşün artık
evlerimiz çok yakın ama sorun bittimi hayır
kv aynı gene ama cevap veriyorum taviz yok kimseye

:27::27::27::27::27:niye güldügümü yazıyım
okurken konuyu ben açtım sandım:9::9:
bu kısır döngüden 1,5sene önce kurtuldum
başlarda 1,5sene boyunca kv sana sundugu hayatı eşim sagolsun bana yaşattı
her Allahın günü gittim
hamile halimle yemek yaptım ameliyat oldu kv baktım
gelen misafirleri agırladım evini temizledim
dogum yaptım küçücük evladımla hergün kar kış demeden gittim
sonuç ne yaranamamak
eşime dedim ben istemiyorum adam ne dese begenirsin ben böyle istiyorum
o zaman sen bilirsin dedim ben kızımıda alıp gidiyorum sen ananla rahat rahat yaşa dedim
1ay sonra herşey istedigim gibi oldu
kavga oranımız %90 azaldı düşün artık
evlerimiz çok yakın ama sorun bittimi hayır
kv aynı gene ama cevap veriyorum taviz yok kimseye

Benim durumum daha iyi o zaman baştan beri hiç yapmadım çünkü dediklerini , yapsaydım da dediğin gibi olur bende yaranamazdım . Ya bir de şöyle bir şey var sürekli pazarlık halinde mesela çay mı yapılacak , çay yapmak zor bir şey mi o gıcık gıcık konuşmasa kalkar yaparım zaten , üşengeç bir insan değilimdir , hesap kitap yapmam amaaa başlıyor çayları gelin yapar bizim çaylarımızı sen yapacaksın , getir çayları , ben oğluma şöyle yapardım böyle yapardım , tövbe estağfirullah diyorum çay yapmak mesele oluyor , ki bu çok basit bir mesele yani ah daha neler neler .

evet nedense gelinleri eşya gibi köle gibi görüyorlar gelinin ailesi ikinci planda kendileri öncelikli zannediyorlar tuhaflar ya Allah yardımcın olsun ama sen mesafeni koymuşsun onlar istediği kadar yırtınsın..

evet nedense gelinleri eşya gibi köle gibi görüyorlar gelinin ailesi ikinci planda kendileri öncelikli zannediyorlar tuhaflar ya Allah yardımcın olsun ama sen mesafeni koymuşsun onlar istediği kadar yırtınsın..

Tabi birde öyle bir şey var gelmiş bana bir gün diyor ki ben oğlumu çok zor doğurdum , tek çocuk ya eşim çok zor yetiştirmişler , bilmem kaç tane düşük yapmış eşimin her istediğini yapmışlar bende yapacakmışım . Bende dedim ki bende bir anne tarafından doğuruldum topraktan bitmedim . Olsun sen benim oğlum kadar zor doğmamışsındır dedi . Zihniyet bu yani .

Tabi birde öyle bir şey var gelmiş bana bir gün diyor ki ben oğlumu çok zor doğurdum , tek çocuk ya eşim çok zor yetiştirmişler , bilmem kaç tane düşük yapmış eşimin her istediğini yapmışlar bende yapacakmışım . Bende dedim ki bende bir anne tarafından doğuruldum topraktan bitmedim . Olsun sen benim oğlum kadar zor doğmamışsındır dedi . Zihniyet bu yani .

hımm evet onlar inci doğuruyo sanki benim kv demde bana ben oğlumu güzelce büyütmüşüm okutmuşum demişti sanki bizi kötü büyüttüler yada sokakta buldular herkesin canı kıymetlidir kimse kendini öncelikli sanmasın valla hiçte umurumda değil takmıyorum isterse yırtsın kendini çokta fifi

Yanı cok onemlı degıl ama esınız nerelı yanı aslen nerelıler genelde bu tıp dusunce tarzı anadolu ınsanından cıkıyo
benım kocamda anadolulu çorumlu... Keske dogulularda evlılık yapsaydım onlar bıle o kadar sert gorunurken gelıne bır hurmet bır el ustunde tutma vardır ama sagolsun anadolu ınsanındakı zıhnıyet su ben besledım buyuttum bu yasa getırdım bu saatten sonrada evıme gelın ındırırm sonra gelın hızmet eder ben bas koseye kurulurum oglum kazanır hep beraber yerız bu kafadalar malesef cevremdekılerde hep bunu gordum...

Yanı cok onemlı degıl ama esınız nerelı yanı aslen nerelıler genelde bu tıp dusunce tarzı anadolu ınsanından cıkıyo
benım kocamda anadolulu çorumlu... Keske dogulularda evlılık yapsaydım onlar bıle o kadar sert gorunurken gelıne bır hurmet bır el ustunde tutma vardır ama sagolsun anadolu ınsanındakı zıhnıyet su ben besledım buyuttum bu yasa getırdım bu saatten sonrada evıme gelın ındırırm sonra gelın hızmet eder ben bas koseye kurulurum oglum kazanır hep beraber yerız bu kafadalar malesef cevremdekılerde hep bunu gordum...

Katılıyorum valla eşim Konyalı ve burada dediğiniz o bakış açısı kesinlikle mevcut . Mesela birisiyle karşılaştık annemle beraber bizim tanıdığımız soruyor kız beraber mi gitti ayrı mı gitti diye annemde ayrı diyor aaaaa aaaa aaaa tek çocuk nasıl ayrı aldılar ya :53: . Gelde sinir olma almak nedir ya mal mıyız biz hiç sevmiyorum zaten gelin almak ne kadar çirkin bir söylem . Kayınvalidemin etrafından sürekli söylüyorlarmış gelin aldın yanına alsaydın da hizmetlenseydin biraz diye oda gelip bana söylüyor .

Biraz bu olaylar eşinizin tavrıyla alakalı bence... Benim eşimde konyalı ama benim eşim ailesine karıştırmaz onlarla yüz göz olmam hiç verilecek bir cevap varsa eşim söyler... Vıcık vıcık olmaya gerek yok bence...

Back