- 17 Aralık 2016
- 1.454
- 4.687
- 133
- Konu Sahibi merllins06
-
- #1.321
Evde nasıl daha ucuza getirdiniz, içine neler koydunuz? Benim yaptığım daha pahalıya geliyor hepYok canım kesinlikle daha fazla tutmuyor 15 günde bir bol malzemeli 2 büyük tepsi yapıyorum ben , oğlum çok seviyor dışarıdan söylemek istesek bile yüzü düşüyor sen yap diyor .
Akşam bazen canı çekerse hamur kabarmaz diye işten gelirken hazır hamur alıp bile yapıyorum.
Kesinlikle hem kaliteli malzeme hem hızlı hem de daha hesaplı ve bol oluyor.
bugün virüste ölümler gene arttı aşırı.biteceğe benzemiyor ki.durumlar zorr.ve tek geçim kalemi de yyecek içecek değil ki.herşey çok çok pahalı.süpürgem bozuldu pandemi de 400 tl ye yaptırdım filtre vs değişti ama 3 ay sonra gene bozuldu lanet ettim gittim bu ay dyson aldım 4300 tl bir süpürge 12 ay ödeyeceğim.mutfak tv mde bozuldu onu erteledim seyretmeyeyim nolacak dedim.çocuk eğitimi zatenn çok pahalı
Gün gelir düzelir diye umut ediyoruz. Benim de sadece süpürge yeni miele almıştım 2 yıl önce .Diğer tüm eşyalarım 18 yıllık yani ilk eşyalar , yakında teker teker bozulacaklar ,hatta koltuklar o kadar eskidi ki , çöktü resmen :)) Çocuğumun çok şükür oldukça yüksek bursu var ama yine de masraflı , okuldan aldıklarının hariç sadece ayda 150-200 civarı kitap alınıyor,böyle masrafları asla kısmıyorum , ne mutlu okusun yeter ki diyorum. Üniversiteye başlayınca yurt dışı istiyor ,tıp okuma hedefi var hep önceliği ona verdim. Eğitimi beslenmesi üç beş kuruş birikimi, fedakarlık olmadan hiç biri mümkün değil.bugün virüste ölümler gene arttı aşırı.biteceğe benzemiyor ki.durumlar zorr.ve tek geçim kalemi de yyecek içecek değil ki.herşey çok çok pahalı.süpürgem bozuldu pandemi de 400 tl ye yaptırdım filtre vs değişti ama 3 ay sonra gene bozuldu lanet ettim gittim bu ay dyson aldım 4300 tl bir süpürge 12 ay ödeyeceğim.mutfak tv mde bozuldu onu erteledim seyretmeyeyim nolacak dedim.çocuk eğitimi zatenn çok pahalı
teşekkür ediyorum çocuğunuza başarılar.benim kızda 9.5 yaşında o da doktor olmak istiyor.eşya önemli değil önemli olan onlarGün gelir düzelir diye umut ediyoruz. Benim de sadece süpürge yeni miele almıştım 2 yıl önce .Diğer tüm eşyalarım 18 yıllık yani ilk eşyalar , yakında teker teker bozulacaklar ,hatta koltuklar o kadar eskidi ki , çöktü resmen :)) Çocuğumun çok şükür oldukça yüksek bursu var ama yine de masraflı , okuldan aldıklarının hariç sadece ayda 150-200 civarı kitap alınıyor,böyle masrafları asla kısmıyorum , ne mutlu okusun yeter ki diyorum. Üniversiteye başlayınca yurt dışı istiyor ,tıp okuma hedefi var hep önceliği ona verdim. Eğitimi beslenmesi üç beş kuruş birikimi, fedakarlık olmadan hiç biri mümkün değil.
Can sağlığı olsun , sağlıkla atlatalım bu süreci hepsi hallolur diye düşünüyorum.
Sağlıcakla kalın, sevgiler.
Merhabalar ,Evde nasıl daha ucuza getirdiniz, içine neler koydunuz? Benim yaptığım daha pahalıya geliyor hep
Aslında fırının yaktığı evdeki malzemeler vs derken dışardakiyle aynı hatta daha pahalıya geliyor ama temiz olması içinize sinmesi daha önemli tabiki.Merhabalar ,
Evde yaparken
yarım kangaldan az sucuk 15 TL civarı ucuz olmasının sebebi kasap sucuk değil , o çok yağlı yapıyor.
Bir paket oğlumunki için aç bitir sosis 8 TL ama hepsi gitmiyor.
siyah zeytin evden kullanıyorum fiyatını bilmiyorum.
Sos için salça ve domates sosu yazın yaptığım için fiyat koyamıyorum.
Yarım paket civarı taze kaşar genelde mig..s marka 15 tl civarı.
Biraz mantar 4 TL en fazla.
Biber domates falan isterseniz çok az koyuluyor , onlar evde oluyor zaten ,
Hamur yapmaya vakit olmazsa 3 ekmek hamuru alıp kullanıyorum 4,5 TL de o.
45-50 gibi bir rakama oldukça büyük 2 pizza yapıyorum , çok kalın yapmıyorum tam normal pizza şeklinde .
3 kişi yiyoruz çok doyurucu oluyor ve muhakkak artıyor.Artanı oğlum sonradan ders çalışırken atıştırıyor , hazırlar gibi lastik şekline dönüşmüyor.
mısırda pahalandıAslında fırının yaktığı evdeki malzemeler vs derken dışardakiyle aynı hatta daha pahalıya geliyor ama temiz olması içinize sinmesi daha önemli tabiki.
sizden farklı olarak ben kaşarı daha fazla kullanıyormuşum. Üstüne Mısır da koyabilirsiniz tavsiye ederim
Yazın çuvalla alıyorummısırda pahalandı
Ben 10 yıldır vejetrynm veganliga geçmek istiorum bu 10 yıl b12 demir hapı takviye kullanmadım. 1 yil vegan olarak denedim aslında basardim şu an sadece yoğurt yiyorum biliorum yanlış ama yiyorum. Bu takviyeleri almam sart miBen de veganım asla hiç bir hayvanın etini yemem çocukluğumdan beri. Ama değerlerim daima normal çıkar. Kuruyemiş den bakliyattan ve hap olarak b12 alarak gayet rezervlerim dolu b12 olarak. Senede 4 kutuda demir hapı alıyorum oluyor bitiyor
Tam anlamadım . Kan tahlilllerine göre doktorum tavsiye ediyor 12 ay boyu hergün kullanmıyorum tabiki. Ara vererek depoluyorum. Ben yoğurt süt bakliyat çok tüketirim. Demirimin eksik çıktığı oldu ama b12 hiç eksik çıkmadı. Hayvanın kendisini yemiyorum sadece hayvansal ürünleri yerimBen 10 yıldır vejetrynm veganliga geçmek istiorum bu 10 yıl b12 demir hapı takviye kullanmadım. 1 yil vegan olarak denedim aslında basardim şu an sadece yoğurt yiyorum biliorum yanlış ama yiyorum. Bu takviyeleri almam sart mi
Ben süt ıcmiorum yumurta yemiorum et tavuk balık tüm deniz ürünlerini tuketmiorum. Yoğurt yiyorum çok arada bir de peynir. Ama takviye almıyorum 10 yildirTam anlamadım . Kan tahlilllerine göre doktorum tavsiye ediyor 12 ay boyu hergün kullanmıyorum tabiki. Ara vererek depoluyorum. Ben yoğurt süt bakliyat çok tüketirim. Demirimin eksik çıktığı oldu ama b12 hiç eksik çıkmadı. Hayvanın kendisini yemiyorum sadece hayvansal ürünleri yerim
Heryere cafe restoran açılması ve bunların ekonomik döngüsüne katkı yapmak bizim sorumluluğumuzda değil. O kadar çok hazır yemek yerinin açılması talebin doğurduğu arzdır. Sizin dediğiniz her arz talebini oluşturur meselesi onlar cafe restoran açtı diye gidip kendinizi yemek zorunda hissediyorsunuz.katılmıyorum kesinlikle asgari ücretli yesin demiyorum ben de zaten istese de zor.ama her fiyatta restoranlar cafeler var.bir şekilde çark dönmeli.bir garson evine ekmek götüremezken ben o etimi rahat rahat yiyemem.
Tam anlamadım . Kan tahlilllerine göre doktorum tavsiye ediyor 12 ay boyu hergün kullanmıyorum tabiki. Ara vererek depoluyorum. Ben yoğurt süt bakliyat çok tüketirim. Demirimin eksik çıktığı oldu ama b12 hiç eksik çıkmadı. Hayvanın kendisini yemiyorum sadece hayvansal ürünleri yerim
Bence her ya sabit bu şekilde tutuyorsa fazla bence bizde sağlıklı ve dengeli beslenmeyi önemsiyoruz, kısmayız açıkçası mutfaktan ama bazı aylar daha fazla olur bazı ay daha az olur temel gıda ürünleri vs. Alınıyor sonuçta ama her ay bu şekilde olmasına şaşırdım doğrusu.Merhaba,
Eşimle ikimiz de evden çalışıyoruz yani üç öğün evde yiyoruz. Sabahları pek kahvaltı yapmayız tost arada basit omlet vs.. Haftada iki kere dışarıdan pizza vs söyleriz (çok pahalı şeyler değil) İki kişi için aylık mutfak masrafımız 3000 tl’yi buluyor, hatta biraz geçiyor bu normal mi? Şu an bazı sıkıntılarımız olduğu için biraz tasarruf yapmam gerekiyor ama tasarruf yapılması gerekiyor mu yoksa normal mi hiç bilemiyorum
İyi fiat almışsın yine sevindim güle güle kullan şimdiden..Kızlar tülle ilgili paylaşım yapmıştım
Tülü beğendim bugün ölçüye geldiler
1300 tl olucak
Gelsin takılsın paylaşırım inşallah
Teşekkür ederim hanım ablacımİyi fiat almışsın yine sevindim güle güle kullan şimdiden..
2 parça düz olaxcak demi.Teşekkür ederim hanım ablacım
İnternetten almaktan vaz mi geçtiniz?Kızlar tülle ilgili paylaşım yapmıştım
Tülü beğendim bugün ölçüye geldiler
1300 tl olucak
Gelsin takılsın paylaşırım inşallah
Aynen iki parça düz2 parça düz olaxcak demi.
Rica ederim ne demek..
Internetten baktımİnternetten almaktan vaz mi geçtiniz?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?