- 25 Haziran 2019
- 1.103
- 2.202
- 83
- 41
- Konu Sahibi merllins06
-
- #1.301
Aslinda maddi yönünden cok yazlik domatesin biberin tadini sevdigim icin yapiyorum ben.Kar kis sogukta, yazlik domatesten menemen yapiyorum ev misss gibi domates kokuyor.O koku bile iyi geliyor bana25 den aldık yeminle bamyayı yazın.domateste dediğiniz gibi 3 4 den aldık .biber de sanırım 5 tl idi.emeği ve dondurucuların elektrik parası bir de buzdolabaı poşeti parası var.dolap kokusu sinmesin diye çift poşete koyuyorum.ne anladım ben bu tasarruftan
Hayır.ankarada mı bu pazar?
2 cam tülemi o fiatı verdiler yok artık yaaa ..Aaaa konu nereye gitmiş bdv iyiydi ya
Bende internetten perdeye bakıyordum Eve yakın perdeci var gittim sordum fiyat ne diyecek diye 2 bin 500 tl dedi çok fazla
Pazara da bakayım teşekkür ederim
Duvardan Duvara bir taraf 6 metre balkon olann taraf 5 metre pile payı var tülün metresi 70 tl dedi çıkan sonuç 2bin 500 malesef ben şok oldum2 cam tülemi o fiatı verdiler yok artık yaaa ..
2 kişi için fazla geldi bana, dışarıdan söyleme işinin ucu biraz kaçmış olabilir.Merhaba,
Eşimle ikimiz de evden çalışıyoruz yani üç öğün evde yiyoruz. Sabahları pek kahvaltı yapmayız tost arada basit omlet vs.. Haftada iki kere dışarıdan pizza vs söyleriz (çok pahalı şeyler değil) İki kişi için aylık mutfak masrafımız 3000 tl’yi buluyor, hatta biraz geçiyor bu normal mi? Şu an bazı sıkıntılarımız olduğu için biraz tasarruf yapmam gerekiyor ama tasarruf yapılması gerekiyor mu yoksa normal mi hiç bilemiyorum
Yok canım kesinlikle daha fazla tutmuyor 15 günde bir bol malzemeli 2 büyük tepsi yapıyorum ben , oğlum çok seviyor dışarıdan söylemek istesek bile yüzü düşüyor sen yap diyor .Buradaki tavsiyelere göre yeniden hesaplıycam:d ama mesela dışarıdan söylediğimizde pizza söylüyoruz, 60 tl falan içecekle birlikte. Evde yapsam daha fazla tutuyor o tarz şeyler.
Onlar da 2 kişiymişVallahi 3000 e şaşırana bende şaşırıyorum.
2 kişiyiz 2000 gidiyor. Ve bu limit koymuş halimiz.
Nerede yaşıyorsunuz ? Köyden birşeyler gönderen mi var ? Tarlanız mı var ?
Neye şaşırıyorsunuz allah aşkına fiyatları görmüyormusunuz ?
Organik diye satılanlar da organik değil zaten.Biz organik sadece zeytin ve zeytin yağı yiyebiliyoruz köyden , gerisi yalan dolan.Tam bu kadar yapamıyorum. Evde yediğimiz birçok şey organik değil ama içerik okumaya başladım. Fıstık ezmesinin, fındık ezmesinin doğalını şekersizini kullanıyoruz. Tatilde Ege taraflarına gidersek zeytinyağı, salça stokluyoruz. Meyve sebzeleri mevsiminde yemeye çalışıyoruz. Öyle öyle bir parça. Ama şu aş ermek denen fenomenle karşılaştım yeni yenibazen hiçbir şeyi gözüm görmüyor.
Yani ne kadar yapabilirsek. Organik değilse de sağlıklı beslenmeye çalışınca da gider artıyor.Organik diye satılanlar da organik değil zaten.Biz organik sadece zeytin ve zeytin yağı yiyebiliyoruz köyden , gerisi yalan dolan.
Ne güzel afiyetle yiyin , şu tereyağı meselesini bir türlü çözemedim ben.Bu arada benim annem yazın memlekete gider koyumuz var. bende giderim oradan ev yapımı salcamı yine evde kadinlarin yaptıgı tereyagini toptan alir buzluğa atarım. Tereyegini gecen yaz kilosunu 40 tl den 10 kilo almiştım. salcamı annem yaptı sagolsun o yapamadigi zamanlar onuda toptan aliyorum hem sağlıkli hem temiz. annemin tanidigi bu kadin cok temiz yapiyor dedigi kisilerden alirim.
Ayrıca yazın kırmizı biber ve patlıcanı toptan aliriz annemin memleketteki evi bahceli bahcede kozler temizler buzdolabi posetlerine koyar dondururuz. kısın kolaylik oluyor cikart cozulsun dogra salata yap hem esimle ben cok severiz kozlenmiz patlican ile kirmizi biberi.
Yazdan kişlik hazirlik yapmakda kisin mutfak masrafini cok etkiliyor. Tabi benim annem sagolsun beraber yapıyoruz. herkeste ayni imkan olamayabiliyor.
Doğru tabii ben her zaman eve bol ve güzel malzeme alma taraftarıyım , böylece hiç dışarıdan yenmiyor.Hem de sağlıklı.Yani ne kadar yapabilirsek. Organik değilse de sağlıklı beslenmeye çalışınca da gider artıyor.
dışardan tmm yemeyelim de yiyecek işindeki esnaflar ne olacak?oralarda çalışan aşçılar garsonlar ne olacak?bu da bencilce değil mi?Doğru tabii ben her zaman eve bol ve güzel malzeme alma taraftarıyım , böylece hiç dışarıdan yenmiyor.Hem de sağlıklı.
Bence değil , daha çok kazananlar dışarıdan yiyebilir, benim gelirim bu şekilde yaşamaya elvetişli.Asıl çocuğumun rızkını saçmam bencilce olur.dışardan tmm yemeyelim de yiyecek işindeki esnaflar ne olacak?oralarda çalışan aşçılar garsonlar ne olacak?bu da bencilce değil mi?
katılmıyorum kesinlikle asgari ücretli yesin demiyorum ben de zaten istese de zor.ama her fiyatta restoranlar cafeler var.bir şekilde çark dönmeli.bir garson evine ekmek götüremezken ben o etimi rahat rahat yiyemem.Bence değil , daha çok kazananlar dışarıdan yiyebilir, benim gelirim bu şekilde yaşamaya elvetişli.Asıl çocuğumun rızkını saçmam bencilce olur.
Dışarıdan bir kere yesem 1 kilo et eksik alırım , çocuğumun et balık yemesi gerek.
Sizin düşünceniz tabiiki saygı duyarım.katılmıyorum kesinlikle asgari ücretli yesin demiyorum ben de zaten istese de zor.ama her fiyatta restoranlar cafeler var.bir şekilde çark dönmeli.bir garson evine ekmek götüremezken ben o etimi rahat rahat yiyemem.
bend e sizin düşüncenize saygı duydum.mesela virüste başından beri kronnik hasta olduğumuzdan eve yardımcı kadın almıyorum.çoğu arkadaşımda almıyor.ama aklımda hep acaba nasıl geçiniyorlar diye.zengin olsam iş yaptırmadan da yardım ederdim ama pandemi de hayat çok pahalılaştı anca kendimize yettiriyoruz gibi gibiSizin düşünceniz tabiiki saygı duyarım.
Biz de evdeyiz ve 3 bin tutuyor. Çalışırken kahvaltı ve öğle yemeğini dışarıda yiyorduk, daha çok tutuyordu.Merhaba,
Eşimle ikimiz de evden çalışıyoruz yani üç öğün evde yiyoruz. Sabahları pek kahvaltı yapmayız tost arada basit omlet vs.. Haftada iki kere dışarıdan pizza vs söyleriz (çok pahalı şeyler değil) İki kişi için aylık mutfak masrafımız 3000 tl’yi buluyor, hatta biraz geçiyor bu normal mi? Şu an bazı sıkıntılarımız olduğu için biraz tasarruf yapmam gerekiyor ama tasarruf yapılması gerekiyor mu yoksa normal mi hiç bilemiyorum
Maalesef öyle , iki kişi çalışıyoruz ama her şey durmadan pahalanıyor, keşke elimizden gelse tabiiki yardım etsek ama bu şartlarda ne mümkün.bend e sizin düşüncenize saygı duydum.mesela virüste başından beri kronnik hasta olduğumuzdan eve yardımcı kadın almıyorum.çoğu arkadaşımda almıyor.ama aklımda hep acaba nasıl geçiniyorlar diye.zengin olsam iş yaptırmadan da yardım ederdim ama pandemi de hayat çok pahalılaştı anca kendimize yettiriyoruz gibi gibi
bugün virüste ölümler gene arttı aşırı.biteceğe benzemiyor ki.durumlar zorr.ve tek geçim kalemi de yyecek içecek değil ki.herşey çok çok pahalı.süpürgem bozuldu pandemi de 400 tl ye yaptırdım filtre vs değişti ama 3 ay sonra gene bozuldu lanet ettim gittim bu ay dyson aldım 4300 tl bir süpürge 12 ay ödeyeceğim.mutfak tv mde bozuldu onu erteledim seyretmeyeyim nolacak dedim.çocuk eğitimi zatenn çok pahalıMaalesef öyle , iki kişi çalışıyoruz ama her şey durmadan pahalanıyor, keşke elimizden gelse tabiiki yardım etsek ama bu şartlarda ne mümkün.
İnşallah bu günler de geçer.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?