- 10 Nisan 2014
- 42.148
- 113.357
- 798
- Konu Sahibi merllins06
-
- #1.241
Annem memurken tek başına beni özel üniversitede okuttu. Biz mühendis maaşı artı yan gelirlerle çocuğu hiç koleje gönderemedik. Yıldan yıla herşey kötüye gidiyorDüzelmez artık neye el atsanız hwrşey ateş pahası artık ..
Havaalanı daima böyleydi kuzumGeçen gün havaalanında uçak beklerken şöle bir baktım fiatlara su 10 spriet 25 teneke kutu bira 45 liraydı.
Bir salata bile 45 liradan başlıyor.
Simit 10 lira yaa bir simit yani.
Evet hep böylede X raydan geçerken suyu yakaladıkları an attırıyorlar yani,makul bir fiata suyu satsınlar o zaman,gene kaçırdım suyu görmediler bile ohh olsun diyıorum.Havaalanı daima böyleydi kuzum
Ben de sinemaya su mısır içecek marketten alıp çantama saklayıp içeri sokuyorum. 2 bilet zaten 50 yi buluyor neredeyse fahiş fiyata mısır içecek mi alayım bir deEvet hep böylede X raydan geçerken suyu yakaladıkları an attırıyorlar yani,makul bir fiata suyu satsınlar o zaman,gene kaçırdım suyu görmediler bile ohh olsun diyıorum.
Aynen fiatlar cidden pahalı,ben bir ara havaalanına giderken karton bardak alıyordum yanına bide poşet çay,sıcak su istiyordum lazım diye gerisi sallama çay işteBen de sinemaya su mısır içecek marketten alıp çantama saklayıp içeri sokuyorum. 2 bilet zaten 50 yi buluyor neredeyse fahiş fiyata mısır içecek mi alayım bir de
Onlar bunu yaparsa biz de çözüm buluruz napalım değil mi? Güzel bir mönü yemek fiyatına kıytırık mısır niye alayım? Ya da havaalanında 10 tl ye su niye alasınız? 30 kuruş o suyun toptan şişesiAynen fiatlar cidden pahalı,ben bir ara havaalanına giderken karton bardak alıyordum yanına bide poşet çay,sıcak su istiyordum lazım diye gerisi sallama çay iştecigaramla çay keyfi yapıyordum güzelcene
En son şeytanlık yapıp pet şişenin yedek kapağını aldım yanına,suyu gördüler atın dediler önce kapağı attırdılar çöpe tamam attım dedim.Oysaki suyu saklayıp kapağı takdım yoluma devam ettim,sen bna bunu yaparsan bende bunu yaparım yani.Onlar bunu yaparsa biz de çözüm buluruz napalım değil mi? Güzel bir mönü yemek fiyatına kıytırık mısır niye alayım? Ya da havaalanında 10 tl ye su niye alasınız? 30 kuruş o suyun toptan şişesi
Eskidende mi böyleydik millet olarak yoksa yeni mi çıktı bu gosteris sevdamız ben anlatamıyorum..Yok aylık kazancı taş çatlasa 5000 olan 3 de çocuğu olan bir tanıdığım her 3 4 senede bir yeniliyor eşyalarını uzun taksitlere bölüp evkur vs yerlerden. Ama çocuklar eve mahkumlar çünkü avm ye sinemaya tiyatroya yemeğe 3 ayda bir bile gidemiyorlar fakat ev saray gibi
Tabiki çalışan bayana zor yazın az az koymak lazım uzun uzadıya uğraşmak kolay değil annemizle anlamıyla falan yapabiliriz.Siz çalışıyor musunuz bilmiyorum ama inanın çalışan insanlar için sürekli herşeyi evde yapmak imkansız. Bizde de domates sosu, buzlukta enginar bezelye ve barbunya var. Bir de köfte yapıp buzluğa atıyorum. Herşeyin evde yapılmışını yemeyi ben de çok isterim ama mümkün değil, zaten eve yardımcı birini almıyoruz iki kişi bütün gün evde olunca her gün süpürüyorum banyo yıkıyorum toz alıyorum vs.. bir de mutfağa bu kadar dadansam 1 saat vaktim kalmaz kendime
Aynen öyle bazı şeyler dışarda vakit yoksa acil mecbur yenir ama eve hayatımda yemek söylemedim .bisler yaparım yerim daha iyiSaglikli beslenildigi takdirde daha ucuz olabilir..
Yalniz "en saglikli"yada "surekli en saglikli" demiyorum dikkatinizi cekerim.çünkü öyle yapacak olursaniz 5000 bile olur yani masraf.
Bazen sagliksiz beslenmek daha masraflidir.orneğin saglikle ve 4 kisinin rahat doyabilecegi bir koca kap karnibahar yemegi 10 tl.iken sagliksiz vede ustelik sadece iki kisinin yediği pizza vs.50 tl dir.
Biz senede 3 kilo bile patates yemiyoruz mesela. Doğru düzgün besin değeri yok, sırf karın doyurur. Kızartma yapmayız zaten ancak kıymalı patates yemeği o da ayda yılda bir. Çünkü yanında bir ton ekmek yeniyor. Evet ucuz bir yiyecek ama besin mi? Bir de kızartıp çozukların önüne ketçap mayonezle koyuyorsanız duble sağlıksız.Tabiki çalışan bayana zor yazın az az koymak lazım uzun uzadıya uğraşmak kolay değil annemizle anlamıyla falan yapabiliriz.
Şu an ev hanımıyım bende çalıştığım dönem anca yetistiriyordum vakit buldukça yapın yazın bol ve ucuzken.
Az az koyun iki kilo üç kilo mesela hemen alıp temizleyip koyun dolmabiber yeşil fasulye gibi... Kurutun yada dolaba kavurup atın.
Reçel yine iki kilo alıp yapıp üç kavanoz sicak sıcak soklayin.
Kışlık soğan patates bir yada iki çuval alın yasadiginiz şehir nemsiz koyacak yer varsa bizim burda koyulur alınır yaygındır patates yeni yeni kiloyla marketten almaya başladım düşünün.
Birde tabiki şartlarda uygun olucak herkesin şartları farklı haytlari farklı benim çok şükür şu an imkanım var bahçem var köyde herşeyi ekliyorum.
Hepsini değerlendirip aileme komşularına eşe dosta veriyorum.
Ama yazın inannin çok çalışıyorum organik ekip eşimle çocuklarımla topluyoruz.
Sütü hep köyden getiriyorum yoğurt yapıyorum.
Peynir köyde yaptırıyorum salamura kahvaltıya çıkarıp yiyorum mis gibi .
Marketten sadece kasar alıyorum.
Tost için gibi gibi
Bahçede olmayan şeyleri alıp ucuzken değerlendiriyorum bu şekilde az az kurutup uğraşıp kaldırıyorum.birazda evde yemek pişirmek değerlendirmek lazım .
Geçen disrda alışveriş yaptık eşimle yemek yedik aman Allahım ne tat var ne tuz mecbur yedim AVM'de açikmistik .o un diainda hiç yemem kolay kolay ve kötü bir yerede gitmem gidersem .fakat en iyi yer bile evimdeki yemekten iyi olamaz
Bahçeniz varmış köyden ürün alma imkanınız varmış köyde ekip dikip kışlık yapıyorsunuz ve yazın da yiyorsunuz. Büyük şehirde oturan köyle hiç bağlantısı olmayan benim gibi üyelerle tabiki farklı olur harcama miktarınız. Olmayan köyümüzden nAsıl süt peynir tereyağ alalım yahuu. Ceviz çekirdek nasıl ucuza maledelim aoç sütü kaç para haberiniz var mı a101 de bile? Çocuk içmesin mi?Tabiki çalışan bayana zor yazın az az koymak lazım uzun uzadıya uğraşmak kolay değil annemizle anlamıyla falan yapabiliriz.
Şu an ev hanımıyım bende çalıştığım dönem anca yetistiriyordum vakit buldukça yapın yazın bol ve ucuzken.
Az az koyun iki kilo üç kilo mesela hemen alıp temizleyip koyun dolmabiber yeşil fasulye gibi... Kurutun yada dolaba kavurup atın.
Reçel yine iki kilo alıp yapıp üç kavanoz sicak sıcak soklayin.
Kışlık soğan patates bir yada iki çuval alın yasadiginiz şehir nemsiz koyacak yer varsa bizim burda koyulur alınır yaygındır patates yeni yeni kiloyla marketten almaya başladım düşünün.
Birde tabiki şartlarda uygun olucak herkesin şartları farklı haytlari farklı benim çok şükür şu an imkanım var bahçem var köyde herşeyi ekliyorum.
Hepsini değerlendirip aileme komşularına eşe dosta veriyorum.
Ama yazın inannin çok çalışıyorum organik ekip eşimle çocuklarımla topluyoruz.
Sütü hep köyden getiriyorum yoğurt yapıyorum.
Peynir köyde yaptırıyorum salamura kahvaltıya çıkarıp yiyorum mis gibi .
Marketten sadece kasar alıyorum.
Tost için gibi gibi
Bahçede olmayan şeyleri alıp ucuzken değerlendiriyorum bu şekilde az az kurutup uğraşıp kaldırıyorum.birazda evde yemek pişirmek değerlendirmek lazım .
Geçen disrda alışveriş yaptık eşimle yemek yedik aman Allahım ne tat var ne tuz mecbur yedim AVM'de açikmistik .o un diainda hiç yemem kolay kolay ve kötü bir yerede gitmem gidersem .fakat en iyi yer bile evimdeki yemekten iyi olamaz
Ben patatesimi kendim ektiğim için sıfır ilaçsız organik valla öyle bir lezzetliki yeniyor.firina köfte patates yapıyorum .Biz senede 3 kilo bile patates yemiyoruz mesela. Doğru düzgün besin değeri yok, sırf karın doyurur. Kızartma yapmayız zaten ancak kıymalı patates yemeği o da ayda yılda bir. Çünkü yanında bir ton ekmek yeniyor. Evet ucuz bir yiyecek ama besin mi? Bir de kızartıp çozukların önüne ketçap mayonezle koyuyorsanız duble sağlıksız.
Dışardan yenebilecek çok güzel yemekler var. Gidip avm köftecisinde köfte yerseniz beğenmezsiniz. Kıyma değil zaten onlar. Dışardan yemek yemek kötü, sağlıksız tü kaka bir şey değil ne yediğinize bağlı olarak.
Lezzetine bir şey diyemem, sağlıklı değil diyorum. Muhakkak lezzetlidir ama besin değeri yok.Ben patatesimi kendim ektiğim için sıfır ilaçsız organik valla öyle bir lezzetliki yeniyor.firina köfte patates yapıyorum .
Kızartma yerine zeytinyagla fırına sade sürüp çocuklara yediriyorum.mantiya katıyoruz vs.. illa kullanılır.soba ateşinde kozleriz tuzla ye .dediğim gibi yemek kültürü değişik her insanki
Aoç süt içmeyiversin, birşah süt neyine yetmiyorBahçeniz varmış köyden ürün alma imkanınız varmış köyde ekip dikip kışlık yapıyorsunuz ve yazın da yiyorsunuz. Büyük şehirde oturan köyle hiç bağlantısı olmayan benim gibi üyelerle tabiki farklı olur harcama miktarınız. Olmayan köyümüzden nAsıl süt peynir tereyağ alalım yahuu. Ceviz çekirdek nasıl ucuza maledelim aoç sütü kaç para haberiniz var mı a101 de bile? Çocuk içmesin mi?
Ben zaten fikir söyledim hanfendi böyle suçlar gibi bişey demeye gerek yokki imkanı olan alır bulur.olmayan en temizi i bulmaya çalışır .hiç bulamayan marketten alır mecbur yani .ben fikir saydım .Bahçeniz varmış köyden ürün alma imkanınız varmış köyde ekip dikip kışlık yapıyorsunuz ve yazın da yiyorsunuz. Büyük şehirde oturan köyle hiç bağlantısı olmayan benim gibi üyelerle tabiki farklı olur harcama miktarınız. Olmayan köyümüzden nAsıl süt peynir tereyağ alalım yahuu. Ceviz çekirdek nasıl ucuza maledelim aoç sütü kaç para haberiniz var mı a101 de bile? Çocuk içmesin mi?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?