Aylık mutfak masrafı problemi

Evet hep böylede X raydan geçerken suyu yakaladıkları an attırıyorlar yani,makul bir fiata suyu satsınlar o zaman,gene kaçırdım suyu görmediler bile ohh olsun diyıorum.
Ben de sinemaya su mısır içecek marketten alıp çantama saklayıp içeri sokuyorum. 2 bilet zaten 50 yi buluyor neredeyse fahiş fiyata mısır içecek mi alayım bir de

Ben de sinemaya su mısır içecek marketten alıp çantama saklayıp içeri sokuyorum. 2 bilet zaten 50 yi buluyor neredeyse fahiş fiyata mısır içecek mi alayım bir de
Aynen fiatlar cidden pahalı,ben bir ara havaalanına giderken karton bardak alıyordum yanına bide poşet çay,sıcak su istiyordum lazım diye gerisi sallama çay işte cigaramla çay keyfi yapıyordum güzelcene

Aynen fiatlar cidden pahalı,ben bir ara havaalanına giderken karton bardak alıyordum yanına bide poşet çay,sıcak su istiyordum lazım diye gerisi sallama çay işte cigaramla çay keyfi yapıyordum güzelcene
Onlar bunu yaparsa biz de çözüm buluruz napalım değil mi? Güzel bir mönü yemek fiyatına kıytırık mısır niye alayım? Ya da havaalanında 10 tl ye su niye alasınız? 30 kuruş o suyun toptan şişesi

En son şeytanlık yapıp pet şişenin yedek kapağını aldım yanına,suyu gördüler atın dediler önce kapağı attırdılar çöpe tamam attım dedim.Oysaki suyu saklayıp kapağı takdım yoluma devam ettim,sen bna bunu yaparsan bende bunu yaparım yani.

Eskidende mi böyleydik millet olarak yoksa yeni mi çıktı bu gosteris sevdamız ben anlatamıyorum..

Ekim ayında evlendik. Ağustos'ta eşyalarimızı almıştık. O kadar cook dolastim ki düzgün bir salon takimi bulayim diye fiyatlar kalite ve biraz beğeneyim diyorsam 9 binden 12 bine kadar çıkıyordu. Direndim daha uygununu bulucaam diye ve sonunda icime cook sinen cok beğendigim ve kaliteli bir markadan 7 bine aldim. Simdi 7 ay gecmis merak ettik geçen guncel fiyatini bakalim dedik sitesinden, 10.200 lira olmus. Sadece 7 ayda simdi insanlara ucuz esya bulun diyemem cok arastirma yaptığım ve uygununu bulmaya calistigimi unutamam travma olacakti nerdeyse:/ 7 ay da bu kadar zam geliyorsa.. yeni evlenicekler de mecbur kaliyor almaya. Üzücü.
Camasir makinem de 3.400 olmus. Durduklari yerde değer kazanıyorlar

Tabiki çalışan bayana zor yazın az az koymak lazım uzun uzadıya uğraşmak kolay değil annemizle anlamıyla falan yapabiliriz.
Şu an ev hanımıyım bende çalıştığım dönem anca yetistiriyordum vakit buldukça yapın yazın bol ve ucuzken.
Az az koyun iki kilo üç kilo mesela hemen alıp temizleyip koyun dolmabiber yeşil fasulye gibi... Kurutun yada dolaba kavurup atın.
Reçel yine iki kilo alıp yapıp üç kavanoz sicak sıcak soklayin.
Kışlık soğan patates bir yada iki çuval alın yasadiginiz şehir nemsiz koyacak yer varsa bizim burda koyulur alınır yaygındır patates yeni yeni kiloyla marketten almaya başladım düşünün.
Birde tabiki şartlarda uygun olucak herkesin şartları farklı haytlari farklı benim çok şükür şu an imkanım var bahçem var köyde herşeyi ekliyorum.
Hepsini değerlendirip aileme komşularına eşe dosta veriyorum.
Ama yazın inannin çok çalışıyorum organik ekip eşimle çocuklarımla topluyoruz.
Sütü hep köyden getiriyorum yoğurt yapıyorum.
Peynir köyde yaptırıyorum salamura kahvaltıya çıkarıp yiyorum mis gibi .
Marketten sadece kasar alıyorum.
Tost için gibi gibi
Bahçede olmayan şeyleri alıp ucuzken değerlendiriyorum bu şekilde az az kurutup uğraşıp kaldırıyorum.birazda evde yemek pişirmek değerlendirmek lazım .
Geçen disrda alışveriş yaptık eşimle yemek yedik aman Allahım ne tat var ne tuz mecbur yedim AVM'de açikmistik .o un diainda hiç yemem kolay kolay ve kötü bir yerede gitmem gidersem .fakat en iyi yer bile evimdeki yemekten iyi olamaz

Aynen öyle bazı şeyler dışarda vakit yoksa acil mecbur yenir ama eve hayatımda yemek söylemedim .bisler yaparım yerim daha iyi

Kışın vede yazın yaptırdığımız peynir kaşar dan gönüllü,

Eklentiler

• IMG_20210316_171615.png
    685,8 KB · Görüntüleme: 54
Biz senede 3 kilo bile patates yemiyoruz mesela. Doğru düzgün besin değeri yok, sırf karın doyurur. Kızartma yapmayız zaten ancak kıymalı patates yemeği o da ayda yılda bir. Çünkü yanında bir ton ekmek yeniyor. Evet ucuz bir yiyecek ama besin mi? Bir de kızartıp çozukların önüne ketçap mayonezle koyuyorsanız duble sağlıksız.

Dışardan yenebilecek çok güzel yemekler var. Gidip avm köftecisinde köfte yerseniz beğenmezsiniz. Kıyma değil zaten onlar. Dışardan yemek yemek kötü, sağlıksız tü kaka bir şey değil ne yediğinize bağlı olarak.

Dediğim gibi herkesin hayat şartları farklı yemek tarzı hayat tarzı.tercih meselesi.
Ama şu varki herşeyin fiyatı arttı evet ama yeme içme dahada arttı bir yağ 70 80 olursa peynir markette 25 30 olursa paketliler süt bir paket 5 TL olursa nasıl Alican çeşit nasıl yiyecek bu millet gecinecek hayırda bir bizim ülkede böyle zam oluyor sanırım
Yurt dışındakiler bolca alıp yiyip içiyor ve ekonomi kolay kolay değişmez diyor yaşayanlar .bizd birgund neler değişiyor.
Kuruyemiş kilosu 80 TL alda ye hadi

Bahçeniz varmış köyden ürün alma imkanınız varmış köyde ekip dikip kışlık yapıyorsunuz ve yazın da yiyorsunuz. Büyük şehirde oturan köyle hiç bağlantısı olmayan benim gibi üyelerle tabiki farklı olur harcama miktarınız. Olmayan köyümüzden nAsıl süt peynir tereyağ alalım yahuu. Ceviz çekirdek nasıl ucuza maledelim aoç sütü kaç para haberiniz var mı a101 de bile? Çocuk içmesin mi?

Ben patatesimi kendim ektiğim için sıfır ilaçsız organik valla öyle bir lezzetliki yeniyor.firina köfte patates yapıyorum .
Kızartma yerine zeytinyagla fırına sade sürüp çocuklara yediriyorum.mantiya katıyoruz vs.. illa kullanılır.soba ateşinde kozleriz tuzla ye .dediğim gibi yemek kültürü değişik her insanki

Lezzetine bir şey diyemem, sağlıklı değil diyorum. Muhakkak lezzetlidir ama besin değeri yok.

Aoç süt içmeyiversin, birşah süt neyine yetmiyor

Ben zaten fikir söyledim hanfendi böyle suçlar gibi bişey demeye gerek yokki imkanı olan alır bulur.olmayan en temizi i bulmaya çalışır .hiç bulamayan marketten alır mecbur yani .ben fikir saydım .
Ve herkes şartlarına göre hareket eder zaten dedim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…