- 13 Ocak 2020
- 45.077
- En iyi cevaplar
- 2
- 171.137
- 548
- 33
- Konu Sahibi merllins06
-
Yok inan bizde bu kadar şey tüketecek mide yok. Bi avuç yoğurdu ben zor yiyorum. Eşim yemez o kadar. Biz aç yaşıyoruz demek ki gerçekten.Bakliyatı hesaplayamadım annem haşlayıp veriyor
süt kilosu 5 lira her hafta 5 kilo alıyorum ben yoğurt için 100 lira, içmelik süt haftada 2 litre gitse sütün toplam maliyeti 150 lira falan. Yumurtayı da sütçüden alıyorum 30 tane 50 lira 15 günde bir alıyorum 100 lira. Sütçüye giden 250
Her gün kahvaltı yapılıyorsa 3 kilo peynir 150 zeytine 50 desek balı tereyağı ıvırı zıvırı. 300 eder.
Sebze meyve ayıramam pazar haftalık 150 liraydı pandemi öncesi 600 lira o tutar.
Buraya kadar 1750 oldu benim ama daha fazlasını hesaplayamıyorum beynim yandı
Haftalık market alışverişi ortalama 350-400 bizde. Arada bitenler için de gidiyorum 100-150 de öyle gidiyor. Akşama oturup beyimlen hesaplayalımiçinden çıkamadım.
Biz çok düzüz ya ben karar verdim. Yemeği yer kuru kuru çayımızı içeriz üstüne. Çok çok nadirdir hamurişi. Bilemedim.yani bizim evde hep kurabiye olur mesela.sadece bir kurabiyeye 200 gram gidiyor.ayda 1 kilosu buraya
kalani sehriye corbasi yogurt corbasi vs derken gidiyor biz de.yani biraz abur cubur dedigimiz aperatif kisim artiyor masrafi cogu zaman .ee evden de olunca hadi arada yiyeyim diyorsun masraf ucuyor
Mesela bizim bi arkadasimiz var ciftler onlar da, cok az harciyolar biliyorum ama evlerinde dolaplarinda o gun yiyebilecekleri seyler var hep, kuruyemis vs yemezler balik et yemezler firinda kizartma falan yapiyolar surekli. Zaten hayatta hicbi luksumuz yok, maalesef sigara iciyoruz ona harciyoruz ekstra bi. Evde de yoksunluk icinde yasarsam iyice bunalima girerim herhalde.ben bi ara cinnet gecirdim konu sahibi.neyi neyden kisabilirim diye herseyi yazdim .bi disardan yemeyi azalttim .sucugu toplu sekilde almaya basladim ucuz olsun diye.netten soyluyorum.baska da bir seyi azaltamadim
Ay ben metro markete adim atmiyorum:d cunku ne zaman gitsem ekstra biseyler alasim geliyo ithal makarna, sarap vs. normalde alkol tuketimimiz yazin haftada birkac bira seklinde metroya gidince sarap guzel peynir vs alasim geliyor. Bir de alkol tuketsek 4000’i buluruz:dıslak mendıl -kagıt havlu-pecete-mendıl-maske-pamuk-jılet-dıs macunu gıbı seylerı buyuk paket toptan alıyorum ben
kısısel bakım cılt bakım gıbı urunlerı ...
sehrınızde metro market var mı veya ınternetde kampanyaları takıp edın
bu tarz seylerı senelık alıyorum 1 kerede toptan uygunken yakalıyorum
biz de alkol sigara yok mesela .dondurucuda kofte kurtaricidir.disardan yemek soylemek masraflari ucuruyor cidden.derin dondurucu da acil durum yemegim olur her zamanMesela bizim bi arkadasimiz var ciftler onlar da, cok az harciyolar biliyorum ama evlerinde dolaplarinda o gun yiyebilecekleri seyler var hep, kuruyemis vs yemezler balik et yemezler firinda kizartma falan yapiyolar surekli. Zaten hayatta hicbi luksumuz yok, maalesef sigara iciyoruz ona harciyoruz ekstra bi. Evde de yoksunluk icinde yasarsam iyice bunalima girerim herhalde.
ama yazilanlardan tavsiyelerle deterjani vs toplu almaya karar verdim, bir de dondurucuya daha fazla sey atabilirim. Sebze, kofte falan oluyor ama borek kurabiye gibi ekstra seyler yapip atabilirim bir de boyle deniyim :)
Ben de çok az yerim de eşim evden çalıştığından beri bir öğün olan yemek üç öğüne çıktı. Yoğurt olmadan sofraya oturmaz, hazır yoğurt yemez. Tek çeşit pişer her öğünde çok nadir yanında ek yemek olur. Ama bitiyor valla. İki haftada bir yeşillik alırdım şimdi haftada 2 alıyorum. Çayı kahveyi saymıyorum bile iş yerinde içilenler artık evde içiliyor. Ara öğünde kuru yemişi kuru meyvesi mutlaka.Yok inan bizde bu kadar şey tüketecek mide yok. Bi avuç yoğurdu ben zor yiyorum. Eşim yemez o kadar. Biz aç yaşıyoruz demek ki gerçekten.
Gecen hafta kizkardesim sevgilisi ben ve sevgilim bizde toplanalım dedik..Pandemi başından beri neredeyse hic toplanmamistik...Bir yüzlük raki, 4 kisi icin pirzola, cigkofte icin bulgur, az bir kiyma, isot, biraz da meyve ve yesillik aldik..Tam 500 küsur para odedik kasada!!! Kuruyemiste evde vardi tatliyi da onlar getirdi...Yani bu paraya b8r de kuruyemis ve tatli ekle ennn az 100 150 daha fazla en az...Yani 4 kisi " soyle evimizde felekten bir gece calalim, biraz gonlumuzu hos edelim, sevdiklerimizle muhabbet edelim" in bedeli bu para...Ben daha ne diyim bu ulkedeki pahaliliga!! 3000 de yetmiyor 5000 yetmiyor!!!Merhaba,
Eşimle ikimiz de evden çalışıyoruz yani üç öğün evde yiyoruz. Sabahları pek kahvaltı yapmayız tost arada basit omlet vs.. Haftada iki kere dışarıdan pizza vs söyleriz (çok pahalı şeyler değil) İki kişi için aylık mutfak masrafımız 3000 tl’yi buluyor, hatta biraz geçiyor bu normal mi? Şu an bazı sıkıntılarımız olduğu için biraz tasarruf yapmam gerekiyor ama tasarruf yapılması gerekiyor mu yoksa normal mi hiç bilemiyorum
alkol kullanıyorsanız normal de kullanmıyorsanız 3000 iki kişilik bir ev için çok fazla değil mi ya? dışardan sipariş cidden fazla para harcatıyor ne söylerseniz söyleyin. en güzeli tencere yemeği, çorba bakliyat gibi şeyler pişirip akşam öğününde yemek öğlense yemeksiz geçiştirmek. kuruyemiş ve kahveyle. hem az yiyip daha sağlıklı beslenmiş olunuyor.Merhaba,
Eşimle ikimiz de evden çalışıyoruz yani üç öğün evde yiyoruz. Sabahları pek kahvaltı yapmayız tost arada basit omlet vs.. Haftada iki kere dışarıdan pizza vs söyleriz (çok pahalı şeyler değil) İki kişi için aylık mutfak masrafımız 3000 tl’yi buluyor, hatta biraz geçiyor bu normal mi? Şu an bazı sıkıntılarımız olduğu için biraz tasarruf yapmam gerekiyor ama tasarruf yapılması gerekiyor mu yoksa normal mi hiç bilemiyorum
Bravo diyorum enişteye. Ne bileyim kalem kalem yazıp karşılaştırmamız lazım senle kudra. Ben tam tutar söyleyemem ama asla böyle olmadığı kesin. Ben çalışmıyorum. Sadece eşim çalışıyor. O da polis yani maaş belli. Kiradayız artı tedavi işlerimiz var. Bu kadar yesek tek maaşla asla geçinemeyiz. Ha yememeye çalışmıyoruz tabi ki.Ben de çok az yerim de eşim evden çalıştığından beri bir öğün olan yemek üç öğüne çıktı. Yoğurt olmadan sofraya oturmaz, hazır yoğurt yemez. Tek çeşit pişer her öğünde çok nadir yanında ek yemek olur. Ama bitiyor valla. İki haftada bir yeşillik alırdım şimdi haftada 2 alıyorum. Çayı kahveyi saymıyorum bile iş yerinde içilenler artık evde içiliyor. Ara öğünde kuru yemişi kuru meyvesi mutlaka.
Bir de biz ciddi sağlıklı besleniyoruz. Dışardan yemek söylemeyiz. Eve abur cubur, cips, meyve suyu, gazlı içecek girmez hiç. Abur cuburumuz kuru yemiş kuru meyve. Onlara da korkunç para gidiyor iyisini alınca.
Ohooo..asgari ücretliler zaten ya karıkoca çalışıyor yada aileler destek oluyor çevremden gördüğüm, başka türlü geçinme imkanı yok artık
asgari ücretliyim çok güzel geçiniyorum diyenler ailesinden köyden vs destek aldıklarını saklıyorlar
internetten indirim yakalayınca toplu almak en mantıklısı zaten sürekli zam geliyo bozulmayacak şeyleri depolamak lazımBu arada yukarı da yazmışlar bende yinelemek istedim.
Bozulmayacak şeyleri, temizlik malzemeleri, havlu kağıt gibi ürünleri stokluyorum ben.
İnternetten de alınca deli gibi uyguna geliyor.
Evimde bir odam sırf bunlara ait diyebilirim.
Abur cubur yemem ben eşimde arada çikolata falan alır.
Alabiliyorsak kuru yemiş onu da ayda bir.
En çokta leblebi sdksld
Dışardan da çok nadir söyleriz.
Evde zamanım olunca hamburger olsun, pizza olsun, pide olsun ben yaparım.
Zaten sağlıksız.
Bu arada ben niye kilo aldım anladım.
Millet kuş kadar yiyormuş
Ay en sevdiğim konu hadi kavga çıksın da izleyelimmüdavimler nerede
3 bin bana normal geldi. biz 4 kişiyiz. fazlası bile olabiliyor.
ama ayda 500 temizlik malzemesi fazla geldi.
Buradaki tavsiyelere göre yeniden hesaplıycam:d ama mesela dışarıdan söylediğimizde pizza söylüyoruz, 60 tl falan içecekle birlikte. Evde yapsam daha fazla tutuyor o tarz şeyler.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?