Aylık mutfak masrafı problemi

Bu tür şeyleri her hafta almayın hatta her ayda almayın toplu alın büyük boylarını uzun süre gider.

Niye 8’li alıyorsunuz madem o kadar çok kullanıyorsunuz?

Ben kağıt havlu tuvalet kağıdı deterjan vs amazondan alıyorum. Dün 96’lı aldım 107 liraya kağıt havluyu. Sanırım 4 ay gider bize.

Et hariç tamamım bu kısma. Aynen bu ortalamadayız. Zeytinyağı daha az kullanıyorumdur. 450 olsun benim de bu kısım. 200 bakliyat olsun sebze de 300 olsun. Süt peynir yumurta da 500 olsun. Meyve de 200 olsun. Fazladan fazladan yazıyorum. Ne eksik?

Bizim de et-balik masrafimiz aynen bu sekilde. Mesela haftada bir cig kuruyemis paketinden aliyorum aylik 100 tl o yapiyo. Almasam belki 100 tl tasarruf edicem ama kuruyemis alt tarafi ya 30 yasinda sadece hamurisi ve sebzeyle beslenmek de istemiyorum. Hesap yapmaktan cok yoruldum valla

Niye 8’li alıyorsunuz madem o kadar çok kullanıyorsunuz?

Ben kağıt havlu tuvalet kağıdı deterjan vs amazondan alıyorum. Dün 96’lı aldım 107 liraya kağıt havluyu. Sanırım 4 ay gider bize.
Evet aslinda deterjan kagit urunlerini amazondan falan alabilirim bu cok mantikli. Bundan sonra oyle yapiyim

ayda 2 kilo tereyagi en az 150 tl.kuruyemis aylik 300 rahat tutar.
abur cuburlar pahali bi cips kola 10 lirayi geciyor mesela aylik 300 400 ona gider kesin yiyen ailelerde.
disardan da yemek masrafi varmis 2 kisi 60 lira 5 kez alinsa 300 de buraya.ki bunu ucuz tuttum bu arada .tatlisini falan da soylersen 100 u geciyor.

Mesela ekmek, ben evde ekmek yapmiyorum, normal somun ekmek de almiyorum tam tahilli ekmek aliyorum haftalik 20 tl falan o var, kahve cay var mesela aylik en az 100 tl o tutar, boyle boyle artiyo galiba:d

Buradaki tavsiyelere göre yeniden hesaplıycam:d ama mesela dışarıdan söylediğimizde pizza söylüyoruz, 60 tl falan içecekle birlikte. Evde yapsam daha fazla tutuyor o tarz şeyler.
daha fazla tutuyor ama daha doyurucu oluyor, yani disardan yediginizde 3 dilimli doyuyorsaniz evdeki 2 dilimle doyuruyor gibi dusunun.
gerci simdi hersey daha pahali.
biz kucukken annemin disardan alacagi pizzaya verecegi parayla yaptigi pizza buzluga bile girerdi fazla gelirdi.
simdi 60 lirayla ne kadar malzemesi alinabilir bilemedim

Sadece kuruyemiş alışkanlığımız yok. Biz de yiyoruz bolca hepsinden bence ya. gelen giden mi çok ki sizde?

Bizde gelen giden misafir yok. Eşim evde 1 ögün yiyor haftasonu haric kahvalti etmez. Ben de 45 kilo kadinim cimcik kadar yiyorum. En dusuk gida yine 1.500 oluyor disardan yemeyi yine ayri tutuyorum. Birleşince fazla ediyordur onu hesaplamadik. Eşim çok yiyor.

Aylık ne kadar harcıyoruz diye hesap yapmadım hiç ama 3 kişiyiz bu kadar cok harcamadıgımıza emınım. 500 tl detarjan alısverısı yazmıssınız ne aldınız gercekten o kadar? Ne kadar bol döküyorsunuz herseyın olması gereken bir miktarı var evet hersey ne yazık ki cok pahalı ama sırf detarjanada aylık bu kdar fazla. Büyük paketler almaya calısın ama siz kucukte alsanız bu kadar tutmaz neler var onun ıcınde? Ben ne yapıyorum bu tur malzemeler zaten her ay alınmıyor aldıgımda buyuk paket alıyorum ve elımdekı urun azalmıssa ındırıme denk gelırsem alıyorum. Toplu olarak bir marketten alısverıs yapmıyorum bi yerden uygun olan baska yerde pahalı olabiliyor. İstanbul da yasıyorum hemen hemen bütün online marketlerde uyelıgım var hergun kk ya gırer gıbı takıp edıyorum indirim kodlarına denk geldıkce o sekılde alısverıs yapıyorum. Geçinmek gercekten cok zor Rabbim herkesın yardımcısı olsun. Ama azda olsa tasarruf yapmak elimizde. Tasarruftan kastım onu yemeyın bunu almayın demek degıl aynı urununun uygununu bulun, geregınden fazla detatjan kullanmayın, mutfagınıza tüketemeyecegınız hiç bir ürünü almayın

Tasarruf sizin ve çevre sağlığınız için. Arap sabunuyla yerleri camları balkonları temizleyebiliyorum. Sıvı deterjana geçtim. Yumuşatıcı ihtiyacı da en aza indi. Keyfi kullanıyorum arada. Sprey temizleyiciler de zincir marketlerden birinde doğal içerik diyor. Çok da inanmıyorum ama performansından memnunum. Bir şişesi on lira civarı. Ben de tanıdığım herkesten çok tuvalet kağıdı kullanıyorum keşke azaltabilsem. Ama bunları hep internetten alıyorum rulo 1 tl olacak gibi.

Ya aslinda temel problem su ben kendimi sucluyorum hep daha akillica davransam bu kadar gitmez diye ama simdi sizlerden de gordugum kadariyla tasarruf etsem de 200-300 tl edebilirim en fazla. Kendime cok yuklenmiyim o zaman:d
ben bi ara cinnet gecirdim konu sahibi.neyi neyden kisabilirim diye herseyi yazdim .bi disardan yemeyi azalttim .sucugu toplu sekilde almaya basladim ucuz olsun diye.netten soyluyorum.baska da bir seyi azaltamadim

Bakliyatı hesaplayamadım annem haşlayıp veriyor

süt kilosu 5 lira her hafta 5 kilo alıyorum ben yoğurt için 100 lira, içmelik süt haftada 2 litre gitse sütün toplam maliyeti 150 lira falan. Yumurtayı da sütçüden alıyorum 30 tane 50 lira 15 günde bir alıyorum 100 lira. Sütçüye giden 250

Her gün kahvaltı yapılıyorsa 3 kilo peynir 150 zeytine 50 desek balı tereyağı ıvırı zıvırı. 300 eder.

Sebze meyve ayıramam pazar haftalık 150 liraydı pandemi öncesi 600 lira o tutar.

Buraya kadar 1750 oldu benim ama daha fazlasını hesaplayamıyorum beynim yandı

Haftalık market alışverişi ortalama 350-400 bizde. Arada bitenler için de gidiyorum 100-150 de öyle gidiyor. Akşama oturup beyimlen hesaplayalım içinden çıkamadım.

Bızımde asağı yukarı kuruyemısı vs..buluyor bızım bırde çocuk var ama

Kuruyemiş tüketmiyoruz. Fındıkçıyız çok istersek fındık. 2 kilo tereyağı çok fazla değil mi ya. Ben çok az yağlı yapıyorum sanırım her şeyi. Ben de tereyağı kullanıyorum hatta süt grubuna ekledim.

ıslak mendıl -kagıt havlu-pecete-mendıl-maske-pamuk-jılet-dıs macunu gıbı seylerı buyuk paket toptan alıyorum ben
kısısel bakım cılt bakım gıbı urunlerı ...
sehrınızde metro market var mı veya ınternetde kampanyaları takıp edın
bu tarz seylerı senelık alıyorum 1 kerede toptan uygunken yakalıyorum

yani bizim evde hep kurabiye olur mesela.sadece bir kurabiyeye 200 gram gidiyor.ayda 1 kilosu buraya
kalani sehriye corbasi yogurt corbasi vs derken gidiyor biz de.yani biraz abur cubur dedigimiz aperatif kisim artiyor masrafi cogu zaman .ee evden de olunca hadi arada yiyeyim diyorsun masraf ucuyor

Cocuk varsa normal ama yoksa sırf iki kisi bence çok 3bintl.
Bir de temizlik malzemesi ile 3.700demissiniz ne alıyorsunuz temizlik malzemesi aylik nasil 700 tutarki?
Deterjanla birlikte alsanız bile o kadar tutmaz ya

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…