- 28 Ocak 2009
- 33.811
- 55.289
- 1.123
- Konu Sahibi merllins06
-
Bu tür şeyleri her hafta almayın hatta her ayda almayın toplu alın büyük boylarını uzun süre gider.Temizlik malzemelerinde en büyük müsrifliğim (çevreye de zararlı biliyorum ama vazgeçemiyorum) haftada bir 8’li kağıt havlu almak. En ucuzunu alıyorum o bile aylık 50 tl. Bulaşık, camasir deterjanlari, tuvalet kagidi vs derken 500’u buluyoro noktada biraz daha tasarruf edebilirim aslinda
Niye 8’li alıyorsunuz madem o kadar çok kullanıyorsunuz?Temizlik malzemelerinde en büyük müsrifliğim (çevreye de zararlı biliyorum ama vazgeçemiyorum) haftada bir 8’li kağıt havlu almak. En ucuzunu alıyorum o bile aylık 50 tl. Bulaşık, camasir deterjanlari, tuvalet kagidi vs derken 500’u buluyoro noktada biraz daha tasarruf edebilirim aslinda
Et hariç tamamım bu kısma. Aynen bu ortalamadayız. Zeytinyağı daha az kullanıyorumdur. 450 olsun benim de bu kısım. 200 bakliyat olsun sebze de 300 olsun. Süt peynir yumurta da 500 olsun. Meyve de 200 olsun. Fazladan fazladan yazıyorum. Ne eksik?Et ayda 1 kilo tüketsen 100 lira
Kıyma 50 lira ayda 2 kilo tüketsen 100 lira
Balık 60 lira biz haftada en az bir alıyoruz en az 200 tl
Tavuk 30 lira ayda 2 kilo desen 60 da ona gitti
2 lt riviera 1 lt sızma zeytinyağı gidiyor bizde 180tl
Yaklaşık 600 lira zaten burası. Ekle buna peyniri zeytini, tereyağını, bakliyatı, sebzeyi, meyveyi, sütü yumurtayı al sana 3000 işte.
Bizim de et-balik masrafimiz aynen bu sekilde. Mesela haftada bir cig kuruyemis paketinden aliyorum aylik 100 tl o yapiyo. Almasam belki 100 tl tasarruf edicem ama kuruyemis alt tarafi ya 30 yasinda sadece hamurisi ve sebzeyle beslenmek de istemiyorum. Hesap yapmaktan cok yoruldum vallaEt ayda 1 kilo tüketsen 100 lira
Kıyma 50 lira ayda 2 kilo tüketsen 100 lira
Balık 60 lira biz haftada en az bir alıyoruz en az 200 tl
Tavuk 30 lira ayda 2 kilo desen 60 da ona gitti
2 lt riviera 1 lt sızma zeytinyağı gidiyor bizde 180tl
Yaklaşık 600 lira zaten burası. Ekle buna peyniri zeytini, tereyağını, bakliyatı, sebzeyi, meyveyi, sütü yumurtayı al sana 3000 işte.
Evet aslinda deterjan kagit urunlerini amazondan falan alabilirim bu cok mantikli. Bundan sonra oyle yapiyimNiye 8’li alıyorsunuz madem o kadar çok kullanıyorsunuz?
Ben kağıt havlu tuvalet kağıdı deterjan vs amazondan alıyorum. Dün 96’lı aldım 107 liraya kağıt havluyu. Sanırım 4 ay gider bize.
ayda 2 kilo tereyagi en az 150 tl.kuruyemis aylik 300 rahat tutar.Et hariç tamamım bu kısma. Aynen bu ortalamadayız. Zeytinyağı daha az kullanıyorumdur. 450 olsun benim de bu kısım. 200 bakliyat olsun sebze de 300 olsun. Süt peynir yumurta da 500 olsun. Meyve de 200 olsun. Fazladan fazladan yazıyorum. Ne eksik?
Mesela ekmek, ben evde ekmek yapmiyorum, normal somun ekmek de almiyorum tam tahilli ekmek aliyorum haftalik 20 tl falan o var, kahve cay var mesela aylik en az 100 tl o tutar, boyle boyle artiyo galiba:dEt hariç tamamım bu kısma. Aynen bu ortalamadayız. Zeytinyağı daha az kullanıyorumdur. 450 olsun benim de bu kısım. 200 bakliyat olsun sebze de 300 olsun. Süt peynir yumurta da 500 olsun. Meyve de 200 olsun. Fazladan fazladan yazıyorum. Ne eksik?
daha fazla tutuyor ama daha doyurucu oluyor, yani disardan yediginizde 3 dilimli doyuyorsaniz evdeki 2 dilimle doyuruyor gibi dusunun.Buradaki tavsiyelere göre yeniden hesaplıycam:d ama mesela dışarıdan söylediğimizde pizza söylüyoruz, 60 tl falan içecekle birlikte. Evde yapsam daha fazla tutuyor o tarz şeyler.
Sadece kuruyemiş alışkanlığımız yok. Biz de yiyoruz bolca hepsinden bence ya.gelen giden mi çok ki sizde?
Tasarruf sizin ve çevre sağlığınız için. Arap sabunuyla yerleri camları balkonları temizleyebiliyorum. Sıvı deterjana geçtim. Yumuşatıcı ihtiyacı da en aza indi. Keyfi kullanıyorum arada. Sprey temizleyiciler de zincir marketlerden birinde doğal içerik diyor. Çok da inanmıyorum ama performansından memnunum. Bir şişesi on lira civarı. Ben de tanıdığım herkesten çok tuvalet kağıdı kullanıyorum keşke azaltabilsem. Ama bunları hep internetten alıyorum rulo 1 tl olacak gibi.Temizlik malzemelerinde en büyük müsrifliğim (çevreye de zararlı biliyorum ama vazgeçemiyorum) haftada bir 8’li kağıt havlu almak. En ucuzunu alıyorum o bile aylık 50 tl. Bulaşık, camasir deterjanlari, tuvalet kagidi vs derken 500’u buluyoro noktada biraz daha tasarruf edebilirim aslinda
ben bi ara cinnet gecirdim konu sahibi.neyi neyden kisabilirim diye herseyi yazdim .bi disardan yemeyi azalttim .sucugu toplu sekilde almaya basladim ucuz olsun diye.netten soyluyorum.baska da bir seyi azaltamadimYa aslinda temel problem su ben kendimi sucluyorum hep daha akillica davransam bu kadar gitmez diye ama simdi sizlerden de gordugum kadariyla tasarruf etsem de 200-300 tl edebilirim en fazla. Kendime cok yuklenmiyim o zaman:d
Bakliyatı hesaplayamadım annem haşlayıp veriyorEt hariç tamamım bu kısma. Aynen bu ortalamadayız. Zeytinyağı daha az kullanıyorumdur. 450 olsun benim de bu kısım. 200 bakliyat olsun sebze de 300 olsun. Süt peynir yumurta da 500 olsun. Meyve de 200 olsun. Fazladan fazladan yazıyorum. Ne eksik?
Kuruyemiş tüketmiyoruz. Fındıkçıyız çok istersek fındık. 2 kilo tereyağı çok fazla değil mi ya. Ben çok az yağlı yapıyorum sanırım her şeyi. Ben de tereyağı kullanıyorum hatta süt grubuna ekledim.ayda 2 kilo tereyagi en az 150 tl.kuruyemis aylik 300 rahat tutar.
abur cuburlar pahali bi cips kola 10 lirayi geciyor mesela aylik 300 400 ona gider kesin yiyen ailelerde.
disardan da yemek masrafi varmis 2 kisi 60 lira 5 kez alinsa 300 de buraya.ki bunu ucuz tuttum bu arada .tatlisini falan da soylersen 100 u geciyor.
ıslak mendıl -kagıt havlu-pecete-mendıl-maske-pamuk-jılet-dıs macunu gıbı seylerı buyuk paket toptan alıyorum benTemizlik malzemelerinde en büyük müsrifliğim (çevreye de zararlı biliyorum ama vazgeçemiyorum) haftada bir 8’li kağıt havlu almak. En ucuzunu alıyorum o bile aylık 50 tl. Bulaşık, camasir deterjanlari, tuvalet kagidi vs derken 500’u buluyoro noktada biraz daha tasarruf edebilirim aslinda
yani bizim evde hep kurabiye olur mesela.sadece bir kurabiyeye 200 gram gidiyor.ayda 1 kilosu burayaKuruyemiş tüketmiyoruz. Fındıkçıyız çok istersek fındık. 2 kilo tereyağı çok fazla değil mi ya. Ben çok az yağlı yapıyorum sanırım her şeyi. Ben de tereyağı kullanıyorum hatta süt grubuna ekledim.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?