- 29 Aralık 2010
- 8.416
- 23.876
- 548
- Konu Sahibi merllins06
-
Tam konunun fitili ateşlenecekti oysa niye söndürdünüzHaftalık yazacaktım yalnis yazmışım kızlar
Alışkanlık da olabilir dediğiniz gibi ama bir kere denedim söylediğinizi kokmadı çamaşırlar o yüzden tekrar yıkadım.Biraz da alışkanlık olmuş sizin ki o yüzden rahat edemiyorsunuz temiz olmamış gibi hissediyorsunuz.. bir süre az kullanmayı deneyin alışırsınız ve rahat edememe gibi birşey olmaz.. kimisi de bir ton çamaşır suyu kullanmadan rahat etmez kirli kaldı sanar az kullanıma alışınca sonra diyorsun zaten boşuna kendimi zehirliyom diye.. en azindan kendinizi zorlayıp 1 2 ay bu sekilde az kullanmayı deneyin
O kokulara ben de bayılırım ama yıllar olmuştur yumuşatıcı almayalıAlışkanlık da olabilir dediğiniz gibi ama bir kere denedim söylediğinizi kokmadı çamaşırlar o yüzden tekrar yıkadım.
Haftada bir 8 şiTemizlik malzemelerinde en büyük müsrifliğim (çevreye de zararlı biliyorum ama vazgeçemiyorum) haftada bir 8’li kağıt havlu almak. En ucuzunu alıyorum o bile aylık 50 tl. Bulaşık, camasir deterjanlari, tuvalet kagidi vs derken 500’u buluyoro noktada biraz daha tasarruf edebilirim aslinda
Konu dışı olacak ama ben de bugün aynı şeyi söyledim. Dersten çıktığımda çaycı abla en azından çayımızı hazır ediyordu, şimdi bir çayı içebilmek için üç teneffüse ihtiyacım oluyor. Birinde ocağı aç suyu koy, öbürüne kadar kaynasın, sonrakine kadar da demlensin derken ohooDışarıda çayın kahven ayağına geliyor, yemeğin vaktinde hazır oluyor. Evde öğlen çayın yanına simit kemirebilsem şanslı sayıyorum kendimi
Bir kere denemekle olmaz canım bir süre dediğim şekilde denemeniz lazım ki anca alışkanlıklar bir sefer de bitmez yada değişmez kiAlışkanlık da olabilir dediğiniz gibi ama bir kere denedim söylediğinizi kokmadı çamaşırlar o yüzden tekrar yıkadım.
Ya kaç kişilik bir ailesiniz merak ettim. Biz eşim ben ve 4 yaşında kızım 2,5 kişiyiz eşim bir tek akşam yemeklerinde evde. Kızımla biz iki ana öğün besleniyoruz. Şimdi yazınızı görünce telefonuma baktım en son 10 Şubat’ta süt almışım 5 kilo 4 kilosunu yoğurt yaptım. 1 kilosunu içtik. 1 Mart’ta tekrar aldım yoğurt bitti diye yani 18 gün hadi 15 gün gitmiş bize yani 2 haftada 1 alıyoruz diyelim her hafta 5 kilo yoğurt tüketebiliyorsanız biz demek ki çok az yoğurt tüketiyoruz.Bakliyatı hesaplayamadım annem haşlayıp veriyor
süt kilosu 5 lira her hafta 5 kilo alıyorum ben yoğurt için 100 lira, içmelik süt haftada 2 litre gitse sütün toplam maliyeti 150 lira falan. Yumurtayı da sütçüden alıyorum 30 tane 50 lira 15 günde bir alıyorum 100 lira. Sütçüye giden 250
Her gün kahvaltı yapılıyorsa 3 kilo peynir 150 zeytine 50 desek balı tereyağı ıvırı zıvırı. 300 eder.
Sebze meyve ayıramam pazar haftalık 150 liraydı pandemi öncesi 600 lira o tutar.
Buraya kadar 1750 oldu benim ama daha fazlasını hesaplayamıyorum beynim yandı
Haftalık market alışverişi ortalama 350-400 bizde. Arada bitenler için de gidiyorum 100-150 de öyle gidiyor. Akşama oturup beyimlen hesaplayalımiçinden çıkamadım.
koca bir ay boyunca 2 tavuk ve bir kilo kusbasi ile yetiniyorsunuz o halde..Tabiki yiyebilirsiniz ancak et en saglikli protein..Yani keske daha cok yeseniz..Avrupa ile aramazda ucurum var et tuketiminde..Saglik icin et yemeliyiz.Sadece yemeğin icinde et aramamaliyiz..Löp et de yemeliyizSanırım biz uzaydayız herkes pek şaşırmış. Bizimde 900/1000 lira arası tutuyor. Kuruyemişte ette alıyoruz. Geçen kasaptan 700 Gr kıyma, 2 tane tavuk, 1 kilo kuşbaşı aldım. 168 lira ödedim.
Kabuklu fındık fıstık ceviz alırız ki hep evimizde bulunur hepsinden birer kilo 120 lira bize bir ay rahat yetiyor. Bol bol tüketmemize rağmen.
Hayat elbette çok pahalı ona denecek söz yok ama bu kadar da abaetmamalı. 2 kişinin mutfak masrafı nasıl 3000 olabilir
Temizlik malzemesi olarak ben birçok şeyi sirke ve karbonatla temizliyorum.Baştan sona okudum
Galiba ben şanslıyım
gerçekten şanslıyım
Bizim bahce var kışlık kurular biber ve domates salçası bahçeden organik yapıyoruz
Pekmezinizi yapıyoruz meyve ağaçları var kayısı vişne diğerleri reçel yada kuruşunu yapıyoruz
Tursu yapıyoruz
Gelinimiz egeli izmirli yani zeytin,zeytin yagi ordan geliyor
Bahçe komşumuz inek besliyor yoğurt tereyağı peynir yapıp satıyorlar bizdenyardim ediyoruz yani oda organik ve emeğimiz oluyor
Geriye kalan temizlik.malzemeleri onlara karşı zaafın var 1 litre yerine bidonla alıyorum markete gidip hangi deterjan indirimde temizlik malzemesi indirimde alıyorum hiç almasam yaza kadar yetecek stok var
Tahıllar.mercimek fasulye nohut vb..onlarda köyden geliyor
Bunların hiç biri olmasa ve.marketten alsaydık gerçekten cdiid paralar gidiyor
Doğrudur. 28 liralık dahi vardı orada da. Gözüme daha güzel göründü pahalı olan o sebeple aldım :)Bu arada kabuklu cevizin kilosu migrosta 30 lira. Gayet de güzel ceviz. Gıda çarşısı için fazla olmuş o fiyat.
Vernel yerine sirkeyi denediniz mi ?O kokulara ben de bayılırım ama yıllar olmuştur yumuşatıcı almayalıdirekt sırtımda sivilce çıkıyor, çamaşırı bile deterjanı iyi arınsın diye iki kez duruluyorum. Şehrin suyu da eh işte. Sonuç yüzü hatur hutur havlulara silmek :))
650 tl mi ayda? Ben de sasirdim sizin gibi. Oglumla benim iki kisi oldugumuz halde 650 tl bir ayda mumkun degil. Ben de bende mi bir tuhaflik var diye dusundum.Ciddi misiniz?
Yok hanımefendi 2 hafta yetiyor. Löp ette yiyoruz. 2 kişiyiz anca yiyebiliyoruz. Haftanın her günü et yiyemeyiz sonuçta. Şükür sağlığımızda yerinde :)koca bir ay boyunca 2 tavuk ve bir kilo kusbasi ile yetiniyorsunuz o halde..Tabiki yiyebilirsiniz ancak et en saglikli protein..Yani keske daha cok yeseniz..Avrupa ile aramazda ucurum var et tuketiminde..Saglik icin et yemeliyiz.Sadece yemeğin icinde et aramamaliyiz..Löp et de yemeliyiz
Kokmaz mı çamaşırdaVernel yerine sirkeyi denediniz mi ?
Kokusu anında kayboluyor, çamaşırlar da daha yumuşak oluyor. Ben yıllardır yalnız sirke kullanırım.Kokmaz mı çamaşırdailk kez duydum açıkçası
Konu dışı olacak ama ben de bugün aynı şeyi söyledim. Dersten çıktığımda çaycı abla en azından çayımızı hazır ediyordu, şimdi bir çayı içebilmek için üç teneffüse ihtiyacım oluyor. Birinde ocağı aç suyu koy, öbürüne kadar kaynasın, sonrakine kadar da demlensin derken ohoo
Benimli laptop değil işte orda sorun oluyor çaysızlıktan mağdurumelimde laptop bi yandan çay demlediğim anlar geldi aklıma :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?