Aylık mutfak masrafı problemi

Baştan sona okudum

Galiba ben şanslıyım
gerçekten şanslıyım
Bizim bahce var kışlık kurular biber ve domates salçası bahçeden organik yapıyoruz
Pekmezinizi yapıyoruz meyve ağaçları var kayısı vişne diğerleri reçel yada kuruşunu yapıyoruz
Tursu yapıyoruz
Gelinimiz egeli izmirli yani zeytin,zeytin yagi ordan geliyor
Bahçe komşumuz inek besliyor yoğurt tereyağı peynir yapıp satıyorlar bizdenyardim ediyoruz yani oda organik ve emeğimiz oluyor
Geriye kalan temizlik.malzemeleri onlara karşı zaafın var 1 litre yerine bidonla alıyorum markete gidip hangi deterjan indirimde temizlik malzemesi indirimde alıyorum hiç almasam yaza kadar yetecek stok var
Tahıllar.mercimek fasulye nohut vb..onlarda köyden geliyor

Bunların hiç biri olmasa ve.marketten alsaydık gerçekten cdiid paralar gidiyor

Alışkanlık da olabilir dediğiniz gibi ama bir kere denedim söylediğinizi kokmadı çamaşırlar o yüzden tekrar yıkadım.

Alışkanlık da olabilir dediğiniz gibi ama bir kere denedim söylediğinizi kokmadı çamaşırlar o yüzden tekrar yıkadım.
O kokulara ben de bayılırım ama yıllar olmuştur yumuşatıcı almayalı direkt sırtımda sivilce çıkıyor, çamaşırı bile deterjanı iyi arınsın diye iki kez duruluyorum. Şehrin suyu da eh işte. Sonuç yüzü hatur hutur havlulara silmek :))

Bence çok normal
Bir kilo kıyma 75 tl
Bir kalıp beyaz peynir 50 Tl
10 adet yumurta 20 TL
Bizim de on civarlardadır

Haftada bir 8 şi
Kagıt havluyu nasıl tüketiyorsunuz
Çok fazla değil mi ?

Dışarıda çayın kahven ayağına geliyor, yemeğin vaktinde hazır oluyor. Evde öğlen çayın yanına simit kemirebilsem şanslı sayıyorum kendimi
Konu dışı olacak ama ben de bugün aynı şeyi söyledim. Dersten çıktığımda çaycı abla en azından çayımızı hazır ediyordu, şimdi bir çayı içebilmek için üç teneffüse ihtiyacım oluyor. Birinde ocağı aç suyu koy, öbürüne kadar kaynasın, sonrakine kadar da demlensin derken ohoo

Ya kaç kişilik bir ailesiniz merak ettim. Biz eşim ben ve 4 yaşında kızım 2,5 kişiyiz eşim bir tek akşam yemeklerinde evde. Kızımla biz iki ana öğün besleniyoruz. Şimdi yazınızı görünce telefonuma baktım en son 10 Şubat’ta süt almışım 5 kilo 4 kilosunu yoğurt yaptım. 1 kilosunu içtik. 1 Mart’ta tekrar aldım yoğurt bitti diye yani 18 gün hadi 15 gün gitmiş bize yani 2 haftada 1 alıyoruz diyelim her hafta 5 kilo yoğurt tüketebiliyorsanız biz demek ki çok az yoğurt tüketiyoruz.

koca bir ay boyunca 2 tavuk ve bir kilo kusbasi ile yetiniyorsunuz o halde..Tabiki yiyebilirsiniz ancak et en saglikli protein..Yani keske daha cok yeseniz..Avrupa ile aramazda ucurum var et tuketiminde..Saglik icin et yemeliyiz.Sadece yemeğin icinde et aramamaliyiz..Löp et de yemeliyiz

Temizlik malzemesi olarak ben birçok şeyi sirke ve karbonatla temizliyorum.

Vernel yerine sirkeyi denediniz mi ?

Yok hanımefendi 2 hafta yetiyor. Löp ette yiyoruz. 2 kişiyiz anca yiyebiliyoruz. Haftanın her günü et yiyemeyiz sonuçta. Şükür sağlığımızda yerinde :)

elimde laptop bi yandan çay demlediğim anlar geldi aklıma :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…