Aylık mutfak masrafı problemi

Evden çalışanları nasıl görüyorsunuz hahaha. Bir çorba kaynatmak Yeri geliyor bir bardak çay içemeden akşam oluyor. Dışarıda çalışırken yemek yapmaya daha çok vaktim vardı.

Sadece mutfak için çok çok fazla geldi bana. Bizde mutfak konusunda abartırız alırız sürekli bir şeyler canımız ne isterse. Ama 3 bini bulmaz yaa

Hemen altta yazdım kg fiyatlarını. Kabuklu hepsi ama olabilir kuruyemiş sonuçta izmirdeyim. Gıda çarşısı var oradan aldım :)

Evden çalışanları nasıl görüyorsunuz hahaha. Bir çorba kaynatmak Yeri geliyor bir bardak çay içemeden akşam oluyor. Dışarıda çalışırken yemek yapmaya daha çok vaktim vardı.

geçen sene 4 ay aralıksız evden çalıştım. öğle yemekleini yiyemedim bir türlü kalkıp.
5te biten mesailerim en erken 7de bitti :)
ama çalışmayanlara şaka gibi geliyor anlamıyorum

Biz de iki kişiyiz buluyor o kadar.Ama hiç bir şey eksik olmuyor.Et hala da kurbandan kalan var.Ama haftalık balık ekstra dışardan antrikot falan eksik olmaz.Özellikle kahvaltıyı çok severiz.Bal kaymak sucuk falan hiç eksik olmaz.yani market şarküteri pazar toplamda tutuyordur.Ama fazla fazla her şeyden oluyor.Aslında çok bence.

herkesin bütçesine göre ayarlama yapar da şu "ayyyy sizi müsrifler, nasıl o kadar veriyorsunuz, siz bilmiyorsunuz" tavrını anlamıyorum ben asıl :)
Herkes bütçesine göre harcama yapar tabi ki ama ütopik rakamlar yazıp sağlıklı ve dengeli besleniyoruz diyenlere de ayar oluyorum siz bilmiyorsunuzcuların yanında.

geçen sene 4 ay aralıksız evden çalıştım. öğle yemekleini yiyemedim bir türlü kalkıp.
5te biten mesailerim en erken 7de bitti :)
ama çalışmayanlara şaka gibi geliyor anlamıyorum
Dışarıda çayın kahven ayağına geliyor, yemeğin vaktinde hazır oluyor. Evde öğlen çayın yanına simit kemirebilsem şanslı sayıyorum kendimi

1 i 9 yaşında 3 kişiyiz. Aylık 3000 i geçiyor bizimki de, üstelik 900 e yakın benim 600 civarı da eşimin sodexo larımız var, dışardan yeme ve et alışverişimizi onlarla yapıyoruz. Burda yazan arkadaşlar gibi sürekli kuruyemişler meyveler de yemiyoruz, yemeği bile günde iki öğün yiyoruz sadece. Fındık fıstık, tropik meyve işine dalsak 4 ü geçeriz.

3000 bin bana fazla geldi. Hani herkesin bütçesi kendisine ama bu sayılarda baya fazla bence. Valla ben haftada meyve sebzeye 100 tl veriyorum bakliyat zaten 3 4 ay gidiyor kışa girerken toplu alıyorum ilçede oturuyorum köylerden satanlar oluyır kışlık bakliyat en fazla 150 tl oluyır. Yazdan dolaba atıyorum bişiler e kurban eti oluyır dondurucuda gerçi bitti ama yani hesap bu paraları bulmuyor. Fazla geldi çok

Sadece fıstığın kilosu 100 lira civarı değil mi? Nasıl 120 liraya hepsinden birer kilo alınıyor?
Tuzlu fıstıktır ya başka türlü olamaz ki imkansız. Bol bol tuketilen kuruyemış leblebi falan olmalı. Başka türlü mümkün değilki. Küçük çocugum var sadece onun kuruyemış masrafı 100 tl haftalık. Kaju, badem,fındık ki içine leblebi üzüm kattıgım şekilde bu.

Sağlıklı beslenip kaliteli gıdalar alıyorsanız normal. Herşey çok pahalı. Bizde küçük çocukla 3 kişiyiz ve aylık 3500 ü bulduğu oluyor sadece mutfak masrafının. Ama unun bile bim.A101 de satılanı var migrosta marka satılanı var. Herseyi kaliteli alınca tutuyor. Mesela eve z.yagı ve sadeyağ (kopugu alinmis tereyag) disinda yag sokmayiz. Kuruyemis kurumeyve eksik olmaz. Peyniri sucugu ozel getirtiriz. Et olarak kuzu tuketiriz agirlikli. Boyle olunca haliyle artiyor ev yemegi yapsaniz bile ki disardan yemiyoruz. Yesek 4 5 bini bulur. Tasarruf etmek istiyorsaniz her ay giyim, saglik, egitim hobi kozmetik gibi basliklarla hesap tutun. Bogazinizdan kisacaginiza en cok neye harciyorsunuz onu dusunun. Mutfagi kisarsaniz gelecek yaslar icin sagliginizi kisitlamis olursunuz. Diger lukslerden kismak daha mantikli gelir bana her zaman.

Kış başında birer ikişer kilo badem, fındık, antep fıstığı, kuru üzüm, kuru dut, kuru kayısı, pekmez sipariş ettim 1000 lira tuttu. Bitmek üzere hepsi.

metronun fiyatlari ucuz oluyor mu gercekten.ben epey oldu gitmeyeli
Biz gitmiştik ucuzdur diye toplu alirsan evet ama tek alirsan tüm marketlerden daha pahali
Oraya bir abur cubur stoğu için gidilir toplu sadece o alinir aklima başka bisey gelmiyo
Ben kosla hali almistim 2 sene oluyo 30 tlydi
Geçen sene indirimsiz bi marketten 17 yada 18 liraya aldim
Züccaciye bölümü var orasıda çok pahaliydi yani kisacasi tam bir kazik

çok katılıyorum. bazı şeyler kısıtlanmamalı bence. bunların başında da gıda geliyor bana göre. çünkü sağlıklı beslenmek herşeyi başı.
sonra o gıdadan kesilen her kuruş hastalıklara harcanıyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…