Aylık mutfak masrafı problemi

6 kisilik yilbasi sofrasi kurdum 1000 tl den fazla harcadim migrosta!! Yag, un vs temel gidalar yoktu icinde..Onlar evden yani..Bakın bunu söylüyorum ama hani vayyy cok param var cok harcıyorum demek icin söylemiyorum..Insanim ya hani biraz olsun " insanca" yasamaya çalışıyorum ya ondan yazıyorum...Siz 800 harcıyorum dersiniz eyvallah! Herkesin geliri butcesi farklidir! Bazisi da cok kazanir ama harcamak istemez ona da saygim sonsuz!! Ancaaak 650 yeter siz yetiremiyorsunuz fazla harciyorsunuz derseniz iste orda sartel atiyor bende!!

Merhaba eger misafir gelmiyorsa 3 bin TL fazla haftalık 300 TL den ayda bin beşyüz TL yeterli bence iki kişiye .Artık dışardan yemekte pahalı zaten haftada bir kere yesen yüz TL en az dört hafta dörtyüz tl eder .Birde büyük marketler daha pahalı şehirlerinn kurumsal olmayan marketleri oluyor daha uygunlar

sizin dediğiniz bu rakamlar ancak hiç bilinmeyen markalardan alarak sağlanır bence.
herkesin yemek konusunda hassasiyeti farklı. bazı insanlar aman herşey bilindik marka olmasın der ama mesela benim için yiyeceksem iyi ve bilinen, kaliteli şeyi almak önemlidir.
sırf sucuk, sosis yemiş olmak için gidip tavuk sucuğu, sosisi almam misal. çünkü tavuk kemiğinden yapılıyorlar falan.
kasaptan gider alırım, ha belki her ay almam ama aldığımı içime sine sine yerim. aynı şey peynir ve tereyağ/zeytinyağ için de geçerli.

yani bu yazdığınız rakamların inanılır olması için kullandığınız markaları yazın bence. bir de dışarıdan sipariş verdiğiniz yerleri.
keza biz 2 haftada bir dışarıdan yediğimiz yemeğe zaten min. 200-300 civarı verebiliyoruz.

çok net, bu kadar az parayla ancak x markanın y merdivenaltı üretiminden yiyecek alınır.
evet alır ama aldığı herşey sağlıksızdır, lezzetsizdir.

Katılıyorum

çok net, bu kadar az parayla ancak x markanın y merdivenaltı üretiminden yiyecek alınır.
evet alır ama aldığı herşey sağlıksızdır, lezzetsizdir.
Olabilir ancak oyle 650 tutar aylik iki kişi..Hayir su da mi içmiyorlar anlamiyorum..Bir damacana su 15 haftada bir bitse aylik 60 yanlizca su masrafı tutar

Adana dürüm 7/24 365 gün 6 saat
İşte regl zamanı ben muhallebi yada bitter falan seviyorum.

Hem ağlıyorum hem yiyorum skdks
Kızmayın ama ben su an adana dürüm yiyorum
Yanina acili şalgam
Ben Antep urfali falan olmalimisim bu ne istah yarabbi
Dolapta da rulo pasta var çayın yanına yaptim.

Kesinlikle,tek cesit deterjanim var hepsine aynisini kullaniyorum. Evde kalabalik olmasin,gereksiz para harcanmasin

Olabilir ancak oyle 650 tutar aylik iki kişi..Hayir su da mi içmiyorlar anlamiyorum..Bir damacana su 15 haftada bir bitse aylik 60 yanlizca su masrafı tutar

valla bilmiyorum ki. musluk suyu içen de çok bu arada. getir'in kampanyalarını takip edip bile bu kadar az ödenmez bence.
herkes kazancına göre harcar tabi, alamayan insana asla lafım yok. ama çok ödeyenleri siz beceremiyorsunuz der gibi eleştirmek, topa tutmak saçma.

Kardeşim yokken masrafım çok olmuyor. Çünkü hafta içi kahvaltı yapmıyorum ve akşamları ya salata ya çorba ya köfte gecistiriyorum. Konuyu görünce hesap yapayım dedim. Kardeşim geldi bir aydır beraberiz. Sabahları yine kahvaltı yapmıyorum ama her cumartesi market alışverişine gideriz kahvaltı için rahat + 120 öderim.
3 TL den hafta da 5 ekmek dersek 15 TL de o eder.
Haftalık kuru yemiş çekirdek kuru kayısı vs 75 TL
Meyve sebze su içecek için 100 TL gitse
Minimum giderim haftalık 310 TL
Aylık minimum 1250 eder ve bu paraya dışardan söylediğimiz yemekler. Benim iş çıkışı markete uğrayıp aldığım şeyler dahil değil. Dun sucuk aldım mesele 1 kangal 43 TL. Böyle böyle günlük ortalama 10 15 gidiyordur.

Bu arada havlu kağıt peçete gibi şeyleri internetten toplu alıyorum. Annem sağolsun erişte bakliyat menemen reçel tarhana hepsini elleriyle yapıp getirdi. Zeytinyagim tereyağim da geldi. Annemler eti toplu ( dananın bir kalçasını alır bı kısmı kıyma bı kısmı yemeklik poşetler buzluğa atar) alır. Benim buzlugu doldurur. O yüzden et kıyma masrafimda yok.

O yüzden bana 650 TL 800 TL aylık mutfak masrafı inandırıcı gelmiyor. Her gün salçalı makarna yense ( 3 öğün ) günlük ortalama 13 TL maaliyeti olur ayda 390 TL eder.

Bizimde mutfak+deterjan kisisel bakim falan 1700 civari gelir.et tavuk evden eksik olmaz disardan yemekte soyleriz arada.yani kismayiz ona ragmen cok mu diyordum ama sizinkide az degil.demekki pahali seyler yiyosunuz

ay ama çok iyiymiş bu :)

Ben hicbirseyi atmam ,buzlukta mevsim sebzelerimi saklarim .( Kereviz saplarını bile)Lahmacunu ,pideyi ,eristeyi ,mantıyı bile kendimiz yaparız .Güzel un varsa ekmek evde yapılır ekşi maya olacak şekilde yoksa alınmaz.Salam ,sosis ya da abur cubur almam. İndirimleri de takip ederim . Kuruyemiş alışverişimi kargo bedava gelicek sekilde yarım kg yarım kg yapiyorum hem taze geliyor hem de daha ekonomik oluyor . Tavsiye ederim .Bozulmayacak şeyleri, indirimde olan şeyleri stokluyorum.( Evde bir yedek olacak şekilde ) Ben ekonomi yapmayı beceremiyorum .2000 i buluyoruzdur bizde ortalamaya vurursak .Bize aileden de bazı şeyler geliyor aslında düşündüm de dikkat etmesem daha fazla olur demek ki .

Daha tehlikeli. O güzel kokular çocuklarda alerjik astımın başlıca sebebi.
Ben rahat edemiyorum. Yıkadıktan sonra kokması lazım yoksa temizlik hissi oluşmuyor bende. Herkesin kullanımı farklı kimisi sadece 1 kaşık koyuyor öyle konulursa 3 4 ayı geç , 1 yıl bile yeter.

3000 mutfak masrafı aylık çok değil mi bizim 250 300 hadi bebek gelince belki 500 olabilir ama 3000 aşırı bence ya yani ne alıyorsunuz bu kadar haftada iki kere dışardan yemek neden zor zamanlar zaten neden evde pismiyo evden çalışıyo musunuz yani bi basit çorba kaynatilabilir hiç olmadi bazı zamanlar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…