- 7 Ağustos 2019
- 155
- 253
- 33
- 33
- Konu Sahibi merllins06
-
Her gün et yemiyoruz . Okumanız yok sanırım ... Çok iticisiniz.Kocasi avlayip getiriyorsa eti olabilir aslındaaylik 150 lik kasap alisverisi varmis hanimefendinin ve buna tavuk eti de dahilmis ve hergun et yiyiorlarmis! Biz iki kişi soyle ha desek istahli bir günümüzde, 150 tl lik eti tek öğün de yer kalkarız
Ben evde 3 kisiyim 2 de bebek var ,toplam 5 kisi tas catlasin 2500 tl harciyoruz ,cok fazla bu rakam online alışveriş yapin, luzumsuz harcamalari gecersiniz ,boyleceYok şarküteri ürünü alarak bi hafta sucuk alıyorsak başka bişey almıyoruz yanına. Yani aylık şarküteri masrafımız 150 tl falan civadır diye düşünüyorum. Ama gördüğüm kadarıyla çoğu kişi için böyle. Burada yazılanlardan hareketle toplu alışveriş yapmaya ve dondurucuya daha pratik şeyler koymaya karar verdim. Bakalım nasıl olacak :)
kuzu yıyoruz bız kılosu 100 tl bızım burada :)Aylık toplu kasaptan et, tavuk alıyoruz maksimum 170 lira tutuyor yazmış arkadaş. Etin kilosu şu an ne kadar bilmiyorum, 70 civarı falan mı? Biz eti toplu alırız ( bildiğiniz gidip hayvan kestiririz evet ayı gibi yiyoruz) uzun zamandır et almıyorum dolayısıyla. 70 lira farz edersek zaten 2 kilo kıyma belki alıyor aylık. Haftada 2 yiyoruz dediği de haftada kişi başı 300 gr et yapmaz. En kaba hesap bu yani. Hiç de sevmem hesap kitap yapmayı ama bana bile yaptırdı arkadaş sağolsun
Kasaptan aylık olarak kıyma, tavuk alıyoruz . max. 150 tl kadar çıkıyor .
Dışarıdan yediğimizde oluyor oda 2 haftada bir ..
Şubat ayında harcamamıza baktık mutfak alışverişi 650 TL civarı olmuş.
Her gün et , hazır yemek yesek bile olsa 3.000 çok fazla ..
Bilemedim :S
Her gün et yemiyoruz . Okumanız yok sanırım ... Çok iticisiniz.
Çok kullanınca daha temiz olmuyor dediğim gibi hatta leke bırakıyor sonra hadi bir daha durulamaya al derken extra şu elektrik faturası cabasi.. ben iş elbiselerine bike az koyuyorum dediğim gibi sadece önden kaynarsa yarım 1 saat deterjansız yikatiyorum o kadar.. kimisi beyaza ayrı siyaha ayrı,yok parlaklık veren yok şu kokulusundan,yok yeni gibi derken tabi çok para gider deterjanaYeter tabi. Millet su gibi kullaniyor ben sasiriyorum. Aylarca bitmez bende deterjan. Senede bir defa anca alinir onda da stok yapmam,nasil olsa cok kullanmiyorum diye.
Neyseki et masrafımız yok ve zeytin le zeytinyagi da.. et kp annesi kardeşleri ile büyükbas kesiyorlar ordan veriyo.. biraz koyma biraz kuşbaşı biraz da sucuk yaptiriyom birdahaki kurbana 4 5 ay kalaya kadar yetiyo.. zeytinyagi da 5 10 kilo veriyo bittikçe varsa veriyo..kuzu yıyoruz bız kılosu 100 tl bızım burada :)
mıgrosta pırzolanın kılosu 90 tl ıdı sıtesınde gormustum
sanırım 1 tavuk budu pısırıp 4 e boluyorlar ancak oyle yaparlarsa uygun tutar hemde et yemıs olurlar :)
aylık 659 mutfak gıderım dedı ben parmak hesabı yaptım oo piti piti
5 yasında kızım var bıldıgım kadarıyla yamyam degıl yanı evde 3 kısıyız ama bırı cocuk
yumurta ,peynır ,yogurt ,kuruyemıs( fıstık fındık cevız badem kuru uzum ıncır toplam 1 avuc kadar ), salata, zeytın bunlar her sabah mutlaka yenır
her aksam mutlaka mevsımıne uygun sebze yemegı olur veya baklıyat tuketılır ve yıne salata ve bol ayran
haftada 2 balık 2 et yenır
deterjana sabuna sampuana pek para vermem zeytınyagına da para vermem belkı senede 1 tane kucuk boy belkı esıme veya evde bulunsun dıye alırsam... babam ımaalatcı cunku oradan gelır
kayınbabamın cıftlıgı var oradan epey bırseyler gelır
salcamı tarhanamı kuru nane pul bıberımı pekmezımı kendım yaparım mevsımınde ve stoklarım
eve asla abur cubur gırmez paketlenmıs gıdalar -asıtlı ıcecekler cıkolata cıps pasta beyaz un falan asla eve gırmez konserve bıle almam ben
buna ragmen aylık 2000 mutfak gıderım var cunku etın kuruyemısın fıyatı bellı ve bu fıyat ulkede yasayan herkes ıcın gecerlı
anlamadım bu nasıl ıs :)
800 de az vallaBir önceki mesajımda belirttim . Yalan söylemiyorum keşke köyden gelse birşeyler çok sevinirdim organik olurdu ne güzel .
Ama bizde durum bu . Kimseden destek görmüyoruz . Bir önceki mesajda belirttiğim gibi tüketim sıklığı ile de alakalı olabilir. Bilemedim.
bu her ay 650 değil tabii ki.
Ocakta 800 ü de gördük :) buda mı az yoksa :)
Her gün et yemediğimz için bilemedim fiyat ne kadar tutar biz kendi yaptığımız tutar a istinaden fazla dedim :) Kim her gün et yer ? Yeseler bile evet fazla :)tovbeler olsun
hergun yesek bıle 3000 tl fazla demıssınız
650 gıderımız oluyor herseyı yıyoruz demıssınız
Her gün et yemiyoruz . Okumanız yok sanırım ... ÇokBeni ilgilendirmez zaten ama gercekleri konusalimHer gün et yemiyoruz . Okumanız yok sanırım ... Çok iticisiniz.
etın kılosu kac tl :)Her gün et yemediğimz için bilemedim fiyat ne kadar tutar biz kendi yaptığımız tutar a istinaden fazla dedim :) Kim her gün et yer ? Yeseler bile evet fazla :)
ve evet dengeli bir şekilde herşeyi yiyoruz çok şükür. Herkesin harcaması farklı imiş gördüğüm kadarıyla . Bizde durum bu .
Kitap falan yazarsanız bana imzalı bi tane ayırır mısınızHer gün et yemediğimz için bilemedim fiyat ne kadar tutar biz kendi yaptığımız tutar a istinaden fazla dedim :) Kim her gün et yer ? Yeseler bile evet fazla :)
ve evet dengeli bir şekilde herşeyi yiyoruz çok şükür. Herkesin harcaması farklı imiş gördüğüm kadarıyla . Bizde durum bu .
Asıl cocuk varsa fazla ve zararlı yani cocuk icin azaltmak lazım asıl..Benim güzel kokuya hassasiyetim var. Evime girince hersey güzel kokmalı . Çocuğum da var küçük o yüzden bana yetmiyor.
ben asgarı ücrete 1 ev aldım 3 çocuk yetistirdim . 2 si üniversitede , biri ozel lisede , eşimin de benim de arabam var... Bu asgari ücret çok kutsal çok bereketli bişiy. yani devlet bize bakirrrr bakirrrr... Ay ben bile inanamadım....
Şu yasima geldim etin ucuzladigini görmedim.. bu et denen şeyin ne dolar ne enflasyon hiçbiriyle bagi yok bağımsız hep pahali..kafasına gore ithal de fayda olmadietın kılosu kac tl :)
haftada 3 et tuketılse kısı bası porsıyon olarak kı haklısınız kım tuketıyordur kı kımse tuketemıyor cunku para yok :)
zeytınyagının fıyatı :) fıstıgın kuruyemısın fıyatı :)
İstanbuldayım .800 de az valla
belkı yasadıgınız yer kucuk ılcedır o yuzden ulasım ve ımkanlar daha farklıdır bılemeyecegım
gercekten anlamlandırmaya calısıyorum kı fuzulı harcayan bırı degılım ben sızın kadar uygun yasayamıyorum
okuyunca bır yutkundum
Biz dün pizza yapmak için bakın sadece pizza için haniHer gün et yemiyoruz . Okumanız yok sanırım ... Çok iticisiniz.
Kasaptan aylık 150 liralık mı 170 liralık mı ne et alıyoruz demişsiniz ya bir yerlerde, o etin içinde ne var mesela? Sizi sıkıştırmak için sormuyorum gerçekten bizde problem mi var diye düşünmeye başladım. Ne var o aylık et paketinin içinde?İstanbuldayım .
Buradaki fiyatları okuyunca dönüp kendimize baktık acaba kısıyor muyuz diye ama işte eksik bir şey bulamadım .
Hayırlısı olsun.
İstanbuldayım .
Buradaki fiyatları okuyunca dönüp kendimize baktık acaba kısıyor muyuz diye ama işte eksik bir şey bulamadım .
Hayırlısı olsun.
Zaten tatli sevene yapilabilecek cok guzel seyler var bence de. Bal ve sut en cok hilenin döndügü gidalardan. Paketli sutlerin sudan farki yok,bal da sahteyse kesme sekerden ibaret
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?