Aylık mutfak masrafı problemi

Selam. Herkesin mutfak masrafı karışık bu ara.
Ama haftada 2 kez söylenen pizza bile kısıtlama istiyorsan fazla değilmi ?
2 orta boy 40 tl olsa haftada 80 tl
4 haftada 320 tl dir.
bu en basiti.

Deterjanı fazla koyunca ne kadar durulasan da çamaşırlar da beyaz beyaz deterjan lekesi bırakıyor.. çok kirli çamaşırı ben önden 60 70 de deterjansız yarim saat bir saat yıkar siktirirm sonra tekrar açıp bir küçük cay bardağı deterjan koyar yıkarım.. gayette yeter o bir cay bardağı deterjan

metronun fiyatlari ucuz oluyor mu gercekten.ben epey oldu gitmeyeli

Yeter tabi. Millet su gibi kullaniyor ben sasiriyorum. Aylarca bitmez bende deterjan. Senede bir defa anca alinir onda da stok yapmam,nasil olsa cok kullanmiyorum diye.

çok fazla değil mi ya :S biz haftada 2 balık-et yiyoruz geri kalan bakliyat, sebze vs. bakliyatlar zaten aylarca gidiyor . 2 haftada bir sebze meyve , peynir ürünlerini alırız bitince. Kuruyemişte alıyoruz . Her akşam yeriz yani . çok nadir 1.000 geçer.

Kasaptan aylık olarak kıyma, tavuk alıyoruz . max. 150 tl kadar çıkıyor .
Dışarıdan yediğimizde oluyor oda 2 haftada bir ..
Şubat ayında harcamamıza baktık sadece mutfak alışverişi 650 TL civarı olmuş.

Her gün et , hazır yemek yesek bile olsa 3.000 çok fazla ..
Bilemedim :S

Ben fiyatlarini begeniyorum, billassa restoranlar icin urettirdikleri chef markali urunlerle restoran kalitesinde urun aliyorsunuz. Ev boyutundan buyuk alirsaniz (biraz stokculuk oluyor ama) makul fiyatlar. Her marka her fiyatta mal var. Web sitesinden kataloglara bakin isterseniz, aylik yayinliyorlar.

ev yapımı olunca fazla yaparsaniz ancak karı olur yoksa olmaz.

Ayrica kofteci yusufun maliyetiyle yarısacak babayigit henuz tanımıyorum

650 iyiymiş. Bizde balık yiyemiyorum eşim kendine kızarmış al ir. Kıyma stogum var. Konserve fasulye menemen ceviz fındık da köyden geldi. Buna rağmen 650yle bir ayı gecirmemisimdir.

Ben fiyatlarini begeniyorum, billassa restoranlar icin urettirdikleri chef markali urunlerle restoran kalitesinde urun aliyorsunuz. Ev boyutundan buyuk alirsaniz (biraz stokculuk oluyor ama) makul fiyatlar. Her marka her fiyatta mal var. Web sitesinden kataloglara bakin isterseniz, aylik yayinliyorlar.
Bim A101 Hakmara gitmiyorum, kiyas noktam carrefour ve migros.

Bir de ben o parayla hem her şeyden yiyorum hem de birikim yapıp ev aldım, üç çocuğum da okula gidiyor diyenler gelmeli. Yoksa hiç tadı olmuyor
ben asgarı ücrete 1 ev aldım 3 çocuk yetistirdim . 2 si üniversitede , biri ozel lisede , eşimin de benim de arabam var... Bu asgari ücret çok kutsal çok bereketli bişiy. yani devlet bize bakirrrr bakirrrr... Ay ben bile inanamadım....

650 iyiymiş. Bizde balık yiyemiyorum eşim kendine kızarmış al ir. Kıyma stogum var. Konserve fasulye menemen ceviz fındık da köyden geldi. Buna rağmen 650yle bir ayı gecirmemisimdir.

Anlamadım bende . Biz mi kısıtlıyoruz kendimizi diye düşündüm ama yok.
Ama bunu söylemeyi unuttum . Getir uygulamasında çokça kampanya oluyor . Kuruyemiş , cips , yağ, cheddar peyniri gibi şeyleri oradan alıyoruz . Örneğin ; az önce 25 e 20 indirim vardı 2 paket kuruyemiş 1 paket cips 10 tl almış oldum . Sıvıyağları da kampanyalı alırız . Belki biz kampanyayı çok takip ettiğimiz içinde olabilir.
Olmasa bile çok nadir 1.000 tl bulur .

Allah herkesin yardımcısı olsun ..

Ciddi misiniz?

Benim güzel kokuya hassasiyetim var. Evime girince hersey güzel kokmalı . Çocuğum da var küçük o yüzden bana yetmiyor.

Bana yetmiyor. Ben haftada 2 defa nevresimleri değiştiririm. Halı örtümü her hafta yıkarım. Banyo tuvalet paspaslarım da keza öyle ...
Kokuya karşı hassasım . Çok kullanıyorum , o yüzden yetiremiyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…