- 27 Nisan 2009
- 2.392
- En iyi cevaplar
- 2
- 3.305
- 683
- Konu Sahibi merllins06
-
Selam. Herkesin mutfak masrafı karışık bu ara.Merhaba,
Eşimle ikimiz de evden çalışıyoruz yani üç öğün evde yiyoruz. Sabahları pek kahvaltı yapmayız tost arada basit omlet vs.. Haftada iki kere dışarıdan pizza vs söyleriz (çok pahalı şeyler değil) İki kişi için aylık mutfak masrafımız 3000 tl’yi buluyor, hatta biraz geçiyor bu normal mi? Şu an bazı sıkıntılarımız olduğu için biraz tasarruf yapmam gerekiyor ama tasarruf yapılması gerekiyor mu yoksa normal mi hiç bilemiyorum
Lahmacunun içini hazırlayıp pideciye pişirtip pişmiş şekilde dondurucuya mi atiyordunuz? Hamileyim mesajınız dikkatimi çekti
Deterjanı fazla koyunca ne kadar durulasan da çamaşırlar da beyaz beyaz deterjan lekesi bırakıyor.. çok kirli çamaşırı ben önden 60 70 de deterjansız yarim saat bir saat yıkar siktirirm sonra tekrar açıp bir küçük cay bardağı deterjan koyar yıkarım.. gayette yeter o bir cay bardağı deterjanBen pazardan sadece yesillik aliyorum,biraz da mevsim sebzesi.100 lira tutar ama cok az aldigimdan. Market 400-500 tutuyor haftalik. İcinde her sey var tabi yumurtadan sute,baliktan una kadar. Hamur isleri yenmez bizde,kek yapilmaz,kurabiye yenmez. Tatlinin hicbir turu yenmez. Tek zaafimiz evde yaptigimiz hamburgerler pizzalar. Onu da oglum icin yaparim ama hepimiz yeriz. Market pazar pahali valla, disaridan yemek soylesek hic yetmez bu paralar. Biz esasen saglikli beslendigimizden disarida cok nadir yeriz onda da ciktiysak,eve soylemenin bir mantigi yok bana gore evdeysem yerim evden.
Yazlari salca,yufka,recel,menemen,kahvaltilik sos,tursu yaparim. Kisa dogru zeytin kurarim. Bunlar disaridan alinmaz bizde. Buzlukta her zaman yemeklik bir seyler olur. Yazdan sebze koyarim,borek sarip koyarim, kuru fasulye nohut haslar koyarim suyuyla beraber. Kofte pismis koyarim. Bunlari yapmasam aylik mutfak masrafim 5000 de olur 8000 de olur. Ben hem saglikli hem ucuz yolu seciyorum.
Temizlik malzemesi sadece arap sabunudur,bir de camasir makinesine deterjan. Bulasik makinesi deterjani bir ara evde de yaptim memnun kaldim. Simdi usendim hazir aliyorum zaten cok kullanilmiyor sivi alinca. Camasir suyu sadece wc icin aliyorum,az kullaniliyor. Kagit grubunda en fazla islak mendil kullanirim onla da sadece masa tezgah silerim. Wc kagidi oyle ruloyla gitmez bizim evde,az kullanilir,fazlasi daha iyi temizlemiyor ki insanlarin yanildigi nokta bu bence. Deterjani da cok koyunca temiz olmaz,duzgun temizlemeyi ogrenmek lazim. Fazlasi israftir ,milli serveti cope atmamak lazim.
metronun fiyatlari ucuz oluyor mu gercekten.ben epey oldu gitmeyeliPeynircime gittim faregillerden oldugum icin 1 aylik peynirimi ve peynir dolgulu biberlerimi, zeytin, recelimi aldim 350 lira tutar.
Pazara bir giris 150tl, ayda 2 kez gidiyorum=300
Ekmegim organik koy ekmegi 7TL,ayda 4 adet=30TL
Bunun disindaki market harcamam(kuruyemisler, sut vs. burada, gebeyim ve anneyim) her giris 200tlxAyda 5kez desek=1000
Kasap=300
Gozden kacan yufkaci, organik yumurta vs ekstralar 100 diyelim...
Benim 3.5 kisilik harcamam 2000-2200 dolayinda, bizde aburcubur yok, onun yerine oldukca pahali cig kuruyemis, organik sut gibi atistirmaliklar var. Peynir cok tuketiliyor, tostu bile Bergama tulumu ile yapiyorum eve tost kasari adi verilen cismi sokmam mesela buna ragmen 2 kisiye 3000'i hic vurmadim.
deterjan, donuk urun, konserve, bakliyat vs Metrodan toplu aliyorum o zaman 2 ay markete sut yogurt ekmek harici ugramam. Coook tasarruflu olur, markete girmedigimden ihtiyac disi alisverisim de azalir. Size de Metro market kullanmanizi, markete sık gitmemenizi, sebze meyveyi pazar ya da manavdan alarak omrunu uzatmanizi oneririm.
Yeter tabi. Millet su gibi kullaniyor ben sasiriyorum. Aylarca bitmez bende deterjan. Senede bir defa anca alinir onda da stok yapmam,nasil olsa cok kullanmiyorum diye.Deterjanı fazla koyunca ne kadar durulasan da çamaşırlar da beyaz beyaz deterjan lekesi bırakıyor.. çok kirli çamaşırı ben önden 60 70 de deterjansız yarim saat bir saat yıkar siktirirm sonra tekrar açıp bir küçük cay bardağı deterjan koyar yıkarım.. gayette yeter o bir cay bardağı deterjan
en son 2 hafta önce gittim . Metro artık eskisi gibi değil. Çok aşırı zamlandı valla . Eskiden metro marketten alırdık çok uygundu.metronun fiyatlari ucuz oluyor mu gercekten.ben epey oldu gitmeyeli
Ben fiyatlarini begeniyorum, billassa restoranlar icin urettirdikleri chef markali urunlerle restoran kalitesinde urun aliyorsunuz. Ev boyutundan buyuk alirsaniz (biraz stokculuk oluyor ama) makul fiyatlar. Her marka her fiyatta mal var. Web sitesinden kataloglara bakin isterseniz, aylik yayinliyorlar.metronun fiyatlari ucuz oluyor mu gercekten.ben epey oldu gitmeyeli
herkes evde fast food uygun demiş de biz mi bilmiyoruz bu işi
ben işteyim diye bugün öğlen eşim oğluma hamburger yaptı
4 adet hamburger ekmeği 15 Tl yarım kg kıyma 35 TL
içine bir yumurta en az 1 TL de o olur
bunun daha turşusu marulu domatesi yağı var
ketçap mayonez koysak ocaktaki doğal gaz nasıl daha ucuz olacak ki
yanına da ayran yapsa bardak kadar yoğurt bile 9 TL
burada köfteci yusuf var çizburger +ayran 12 TL
ikişer tane yeseler 24 erden 48 TL eder
evdekinden daha ucuza geliyor
bulun bizim hatamızı, 10 yaşında çocuk ve eşim evde tek kişi 30 TL ye mal etmiş öğle yemeğini
ben de dışarıda az çorba içip salata ve köfte yedim 23 TL tuttu
650 iyiymiş. Bizde balık yiyemiyorum eşim kendine kızarmış al ir. Kıyma stogum var. Konserve fasulye menemen ceviz fındık da köyden geldi. Buna rağmen 650yle bir ayı gecirmemisimdir.çok fazla değil mi ya :S biz haftada 2 balık-et yiyoruz geri kalan bakliyat, sebze vs. bakliyatlar zaten aylarca gidiyor . 2 haftada bir sebze meyve , peynir ürünlerini alırız bitince. Kuruyemişte alıyoruz . Her akşam yeriz yani . çok nadir 1.000 geçer.
Kasaptan aylık olarak kıyma, tavuk alıyoruz . max. 150 tl kadar çıkıyor .
Dışarıdan yediğimizde oluyor oda 2 haftada bir ..
Şubat ayında harcamamıza baktık sadece mutfak alışverişi 650 TL civarı olmuş.
Her gün et , hazır yemek yesek bile olsa 3.000 çok fazla ..
Bilemedim :S
Ben fiyatlarini begeniyorum, billassa restoranlar icin urettirdikleri chef markali urunlerle restoran kalitesinde urun aliyorsunuz. Ev boyutundan buyuk alirsaniz (biraz stokculuk oluyor ama) makul fiyatlar. Her marka her fiyatta mal var. Web sitesinden kataloglara bakin isterseniz, aylik yayinliyorlar.metronun fiyatlari ucuz oluyor mu gercekten.ben epey oldu gitmeyeli
ben asgarı ücrete 1 ev aldım 3 çocuk yetistirdim . 2 si üniversitede , biri ozel lisede , eşimin de benim de arabam var... Bu asgari ücret çok kutsal çok bereketli bişiy. yani devlet bize bakirrrr bakirrrr... Ay ben bile inanamadım....Bir de ben o parayla hem her şeyden yiyorum hem de birikim yapıp ev aldım, üç çocuğum da okula gidiyor diyenler gelmeli. Yoksa hiç tadı olmuyor
650 iyiymiş. Bizde balık yiyemiyorum eşim kendine kızarmış al ir. Kıyma stogum var. Konserve fasulye menemen ceviz fındık da köyden geldi. Buna rağmen 650yle bir ayı gecirmemisimdir.
Ciddi misiniz?çok fazla değil mi ya :S biz haftada 2 balık-et yiyoruz geri kalan bakliyat, sebze vs. bakliyatlar zaten aylarca gidiyor . 2 haftada bir sebze meyve , peynir ürünlerini alırız bitince. Kuruyemişte alıyoruz . Her akşam yeriz yani . çok nadir 1.000 geçer.
Kasaptan aylık olarak kıyma, tavuk alıyoruz . max. 150 tl kadar çıkıyor .
Dışarıdan yediğimizde oluyor oda 2 haftada bir ..
Şubat ayında harcamamıza baktık sadece mutfak alışverişi 650 TL civarı olmuş.
Her gün et , hazır yemek yesek bile olsa 3.000 çok fazla ..
Bilemedim :S
Benim güzel kokuya hassasiyetim var. Evime girince hersey güzel kokmalı . Çocuğum da var küçük o yüzden bana yetmiyor.Hem doğaya, hem sağlığınıza, hem cebinize hem makinaya zarar o kadar çok deterjan kullanmak.
Hemen hemen her gün çamaşır makinası çalışır bizde. 3 kilo sıvı deterjan 2 ay gidiyor. Makinayı ağzına kadar doldurmam, yarım kapak deterjanla misler gibi yıkanırlar.
Değil bence...Ciddi misiniz?
Bana yetmiyor. Ben haftada 2 defa nevresimleri değiştiririm. Halı örtümü her hafta yıkarım. Banyo tuvalet paspaslarım da keza öyle ...Şaka mıbildigimiz toz detarjan? Evde ordu yasamıyordur sanırım. Aşırı aşırı fazla koyuyorsunuz makineyede zarar. Markaların yetkili servislerinede sorabilirsiniz isterseniz cunku fazla detarjan önerilmez. 3 kişilik bir aileyiz sürekli olarak camasır yıkanır evde hesaplamadım ama aylarca yetiyor
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?