aylık mutfak harcaması

karamel23

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
12 Nisan 2009
86
0
arkadaslar evde ekonominin yolu mutfaktan gecer deniyor siz bu konuda neler yapıosunuz?nelere ne kadar harcıyo neleri lüks tüketim malzemesi olarak görüyosunuz?haydi kk bayanları birgün hepimizin yolu mutfaga düsecek..

bence mutfaktan kısılmaz üst baştan kozmetikten kısılır ama mutaktan kısılmaz en kalitelisini almaya da özen gösteririm sonuçta midemize girecek şeylerin sağlıksız olmaması gerek aynı zamanda deterjan içinde geçerli bu iyisini alırım

Açıkçası mutfak harcamalarında kısıtlamaya gittiğimi söyleyemem.
Sadece hiçbir şeyi atmadan ziyan etmeden tüketmeye çalışyorum. Bayat ekmekleri, kuruyan peynirleri bir şekilde değerlendirmeye uğraşıyorum. Çürüyüp bozulacak yiyecekleri ihtiyacımız olduğu kadar az miktarlarda almaya dikkat ediyorum.

Her ay şurdan kısıcam,burdan kısıcam arttırdığım parayı bir kenara atıcam diyorum ama nerde.Henüz uygulayamadım,ayrıca mutfaktan hiç kısılmıyor.Yiyip,içmedikten sonra yaşamanın bir anlamı kalmazki.Zaten sosyal hayatımızdan yeterince kısıyoruz değil mi?kaydirigubbakcemile2

2 saat önce pazardan geldım arkadaşlar, 1 k. ıspanak aldım, 1 kg çilek, 1kg havuç, 2 marul, 3 taze soğan, 1kg elma, 1kg muz, yarım kg kabak, yarım kg mantar, 1 kg patlıcan=15 verdım bu bızım 1 haftalık yemegımız.

aylık market alışverışımız ortalama= 250 cıvarı tutuyor.

yemekten cok kesmenın bır anlamı yok aslında. cunku yaşamak ıçın vıtamın almamız lazım. pazarda en çok meyveye para harcanıyor, başkası ıçın meyve lux olabılır ama bence olmazsa olmaz. bız evımızde en çok parayı ne yazık kı temızlıge, detarjan, bulaşık makıne, kosla, yumuşatıcı habıre bunlara harcıyoruz. (

Ya bende acayip derecede temizlik malzemelerine para veriyorum...
Bitmeden alayım diyorum...
Ondan da kısamam herhalde 3 yaşında bir kızım var, hep temiz olmak zorunda kalıyor insan...

mutfak harcamalarını kısmıyorum ancak aşırı mutfak harcaması yapmam,neyi ne kadar yiyeceksek ona göre alırım,ekmeğimi ona göre alırım,elimden geldiğince yazdan bir şeyler yapıp dondurucuya koyarım böylece daha ekonomik olur,boğazdan kısarsak doktora harcarız diye düşünüyorum.

Evliliğimin ilk zamanlarında mutfağa çok fazla şey alıyordum ve maalesef çok israf ediyordum..Kalabalık aileden geldiğim için ölçüyü tutturamıyordum..Şimdi ise rayına oturdu her şeyi alıyorum ama kararında..

Benim son zamanlardaki takıntım bardak-tabak-vs.. şimdi bu alışverişimi kısmaya çalışıyorum :mymeka:

bende yemekten kısmayanalrdanım.. herşeyden kısılabilr ama yemekten asla... ailecek boğazımıza da düşkünüzdür.. yeme içme ee niye yaşıyoz.. çalış çalış yicez tabi.. ama israf etmemey çalışıyorum.. ekmek atmam yemöek dökmem..yiyieceğimiz kadarını alır yeriz.. yemecğimzie para vermeyiz.. ama şuda gerçekki bir markete gidipte 50 ytl den az parayla çıkılmıyor(

Mutfak kısılmayacak bir alan... ben pazara gittiğimde özellikle meyveye çok para yatıranlardanım. hiç bir şey almadım desem 30 lira bırakıyorum pazara... markete de her ay çıkmıyoruz iki kişiyiz... bir de annemler kuruyu falan hep gönderdikleri için... bu çok öenmli yazdan dolabı doldurmak büyük bir tasarruf bence...temizlik malzemesine de acayip para veriyorum.. sonuçta kimyasal madde en kalitelisi olmak zorunda.. ben bir tek bulaşık deterjanıyla tüm evi temizleyenlerden değilim... her yerin deterjanı ayrıdır... kokularım vs. de öyle...​
:enbuyukkk:

mutfaktan, boğazdan ben de kısmam hiç
ama bir de gereksiz mutfak harcamaları var, arkadş onları kastetmiş galiba
mesela çeşit çeşit bitki çayları, aromalı kahveler, capuccino vs. almam ben
öyle envayi çeşit cipsler, meyve suları, kola, gazoz hergün şişelerce alanlar var
bu tip yiyecekleri almıyoruz, hem sağlıksız hem gereksiz, oldukça da fazla tutuyor
1 şişe kola yerine 1 kg meyve almayı tercih ederim
ama meyve sebze penir süt vs. bunlar zaten her evde olması gereken gıdalar, bunlardan kısılmaz zaten

herşeyden az az ama iyisinden alarak ...çünkü çok alsam bazen haftalarca yenmeden kalıyo..özellikle kahvaltılıklar ve ekmekler..miktar olarakta 300-400 diyebiliriz..

mutfak alışverişinde malesef kısıtlama olmuyo yapılabilecek tek şey israftan kaçınmak ve tüketebileceğimiz kadarını satın almak

evde bütün masrafları sevgili kocacığım ödediği için mutfak masraflarını ödüyorumm sadece ben.birde ben parayı pek tutabilen birisi değilimdir.sonradan pişman olmayım niye şunu almadım falan diye ne bulursam atarım sepete.
elimin altında bulunsun diye aldığım çok şey oluyor.
kısmıyorum harcamayı kesinlikle.

çeşit çeşit bitki çayları, aromalı kahveler, capuccino vs. almam ben
öyle envayi çeşit cipsler, meyve suları, kola, gazoz hergün şişelerce alanlar var
bu tip yiyecekleri almıyoruz, hem sağlıksız hem gereksiz, oldukça da fazla tutuyor

ayneeen

biz 5 kişilik bir aileyiz
aylık market alışverişim 250 ile 300 lira arası oluyo tabi bunun içinde temizlik ürünleride var
aylık pazar param 40 ile 50 lira arası ama burda herşey çok uygun.istanbul gibi değil.örneğin ben bu hafta biberi 50 kuruşa aldım.sebzeler özellikle yazın çok ucuzluyo ama meyveler biraz pahalı
sütçüm kapıma kadar geliyo yoğurdumu kendim yapıyorum ortalama aylık 20 lira veriyorum sütçüye.kızlarım pek süt içmezler maalesef yoksa süt masrafım daha çok olurdu
yani ortalama ayda 400 ile 450 lira gibi bir para harcıyoruz mutfak için

bogazdan kısmam ama ıyıısını ucuza almayı ıyı bılırım kıyafet herseyde uygun ama kalıtelı alırım kenara azda olsa koyabılıyoruz onemlı olan harcamanı bılıp ayagını yorganına göre uzatıp herseyı yasa al ama yarını unutma her ay hesap yapmadan esımın maasını gıdıp cekmem bankadan hesabına bılene hersey olur ıns en kısa zamanda ev sahıbı olurum:)

Son düzenleyen: Moderatör:

Adanayı bilirim,her şey çoook ucuz .çürütsem bile üzülmezdim.Ama Adana'dan İstanbula geldik.İnanın aylarca alışamadım fiyatlara elim zor gitti valla.Gözünü sevdiğimin Adanası,,
nasıl aranmaz yaaaa.Kıymetini bilin.

ooo ben bur dan çok çok muzdaribim
yani o kadar çok harcıyoruz ki anlatamam
ve ben diyetteyim annem diyette
kocam yemekten başka bişe yamaz ama gelin görünki bir türlü aşağı çekemiyorum masrafı ben

3 kişiyiz birde bebeğim var 15 aylık
onun maması bebesi yoğurdu da dahil olmak üzere
temizlik bakliyat kahvaltılık meyve sebze
et ve tavukda içinde
500 den aşağı düşmüyo

benim öyle peyniri kuru bakliyatımı unumu veren yok malesef
ama pasta falan çok yaparım yani evimde mutlaka bulunur
etsiz yada tavuksuz yemek bizim sofraya gelmez eşim tam bir etcil

çok harcıyorum biliyorum ama malesef bir boğazımız var diyor eşim
kahvaltılıkda çok tutuyor öyle çeşit almam peynir zeytin bal bakliyat sebze alırım
aybaşında 250-300 gider
birde ay ortasında 200 falan daha gider
yani her hafta markete gitme imkanım olsa daha çok harcarım eminm

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…