Mutfak masraflarında kısıntıya gidemiyorum,çünkü en temel ihtiyaçtır gıdalar ama ben senelerdir hep tüketeceğimiz kadar alırım sebze,meyve ve et ürünlerini,mesela biz 3 kişiyiz elma mı aldım taneyle alırım,taze sebze 3 kişiye 1 kilo sebze yeterli oluyor,1 kilo alırım,s.biber,çarliston biber gibi sebzeleri fazla tüketmediğimiz için onları bile taneyle almayı tercih ederim,pazara ancak marketlerden temin edemediğim ürünler için giderim çünkü pazar esnafı taneyle satmıyor malesef,hatta yarım kiloya bile burun büken esnaf oluyor:1no2: ve de marketlerin fiyatları pazarlara göre daha uygun oluyor.
Aylık çay,şeker deterjan tüketimlerimizi bilirim ve yine ona göre alışveriş yaparım,birde tek markete bağımlı kalmam,mesela şeker hangi markette uygunsa o markete,sebze nerde iyi ve ucuzsa oraya gitmeyi tercih ederim,promosyanları elimden geldiğince takip ederim.
Yoğurdumu kendim yaparım,mutfakta tek kısıtlamam içeceklerdir,mümkün olduğunca almamaya gayret ediyorum,yaz aylarında evde limonata yapıpı serin serin onu içmeyi daha çok severima.s
Ama eşime katkıda bulunmak için diğer şeylerden vazgeçtim,mesela kuaför masrafı kalktı,kendi işimi kendim görüyorum,ihtiyaç dışı giyim kuşam almam,hatta kızımın ve kendimin bazı kıyafetlerini kendim dikerim veya örerim,satın aldıklarımı da evdeki kıyafetlerimle kombine edecek şekilde alırıma.s