aylık mutfak harcaması

Ben haftanın her perşembe günü gittiğimde alışverişe en az 160 180 tl tutuyor,bunu aya vurduğumda baya bir oluyor ama olsun mutfak benim için her şey.Eşimde zaten eksık ne varsa al parası mühim değil der.Hiç bişey olmasın ama dolabım dolu olsun.Sağlık her seyden gerekli.

Ben haftanın her perşembe günü gittiğimde alışverişe en az 160 180 tl tutuyor,bunu aya vurduğumda baya bir oluyor ama olsun mutfak benim için her şey.Eşimde zaten eksık ne varsa al parası mühim değil der.Hiç bişey olmasın ama dolabım dolu olsun.Sağlık her seyden gerekli.

benim gibi birileri varmış demek, oh beeee çok rahatladım.
çok müsrifim diye kendime kızıyodum yahu.
alıyorum bende yensin,yenmesin, dolabım dolu olsun.
aslında yanlışşşş, ama elimde diil .:sinifsinif:

Biz 13 aylık oğlumla birlikte 3 kişilik bir aileyiz ve mutfak masrafımız 500 den aşağı düşmüyor fazlası var eksiği yok malesef..Oğlumun zaten hergün birşeyi biter gideriz en az 20 30 dan aşağı çıkamayız birgün yumurta biter birgün yoğurt,etiymiş sütüymüş derken marketten çıkamayız... taze almak zorunda olduğumuz içinde fazla almıyoruz bunları..Ama lüx tüketimse eğer kolaymış,meyve suyuymuş,kahveymiş bunlar bizim evde her daim olur..Bebeğimiz olduğu için özel hayatımız yok denilcek kadar yemek zevkimizde oluversin artık...

Bizde alış verişi haftalık yapıyoruz..
4 kişiyiz, 2 çocuğum var ikiside okula gidiyor,
Haftalık 100 tl market 30 tl de pazar tutyor,
sanırım aylık 500 ü buluyor, Yme içme konusunda kısma olmaz, birde her şeyin ucuzu olsun diye bakmıyorum, bilindik markaların sürekli kullandığım ürünlerini alıyorum..

Yeme içme konusunda kısma tabiki olmaz. Ama a marketindeki 5 liralik peyniri gidip b marketinden 7
liraya almakta olmaz. bn market alışverişi çok yapmıorum eşimin ailesiyle birlikte oturuoruz.
Kayınvalidem çalıştığı için market alışverişini kayıpederim yapar. Alışverişten hiç anlamaz, aldığı 1150
tlnin rahat 1000 tlsini markette bırakır. Allahtan kayıvalidem çalışıo yoksa napardı bilemem. En son
yaptığı alışverişten bir örnek vereyim 1000 gr yoğurda 5 tl vermiş. Sizce normalmi bu?

Ben alışverişe çıktığımda marketleri dolaşırım. Marketlerin indirim kartları oluyor onları kullanıorum.
Hangi ürün hangi markette ucuzsa ordan alıorum illa tek bir markete bağlı kalmıorum. Bazen inidirime
giren temizlik ürünlerini alıyorum evde bitmemiş olsa bile çünkü raf ömürleri uzun oluo. Pazara gittiğimde
2-3 defa turlarım ucuz ve taze olanını seçerim. Kısacası yemememden ve aldığım şeylerin kalitesinden
ödün vermem nerde ucuzsa ordan alarak kısma yoluna giderim...

canim sende yurtdisindansin galiba ben avusturyadayim ve buralarda hepsini uygun bi yerden alinca 150-200tl gidiyo ama böylesi burda en ekonomik olani bizim de öyle canim haftada 50euroile 100 euro arasi gidiyo aylik hesaplayinca 300-400 euro yapiyo ama tabi sade gida degil temizlik malzemesinden tutta haftalik ekmege kadar akklina ne gelirse artik esim aramaz zaten al ihtiyac varsa der :lepi:

biz de 4 kişilk bir aileyiz.. bir kıızm 13 yaşıdna diğeri daha 9 aylık.. bizdede bebek olduğundan onun mamması eti sütü yoğurdu baya masraf oluyor.. aylık sanırsam 500 ü gçiyor..

kizlar bisey dikkatimi cekti türkiyemde durumlar hic iyi degil oranti yok yani gelirle gider uymuyo izinde anliyo insan karam,sarlik gibi olmasin ama asgari ücret 650 tllmi tam olarak bilmiyorum ama bi alisveriste 100 tl gidiyo en asagi masraf gideri bi yani kirasi faturalari falan zor bi durum fiyatlarda hic uygun degil avrupadada hayat zor ama en azindan standart bi yasam var yönetenlerin kendi maasina göredegilde isci maasina göre zam yapmamalari lazim bence bu adaletsizlik bastaki insanlar ne anlasin iscinin halinden bu durum beni cok rahatsiz ediyor.........yazacak cok sey var ama ....

500-750 arasında.Biz evde şu politikayı uyguluyoruz az olsun kaliteli olsun.En marka en kaliteli ürünleri seçeriz.Zaten annem babam ve ben yaşadığımız için fazla tutmuyor mutfak.

3 kışılık aileyiz (kızım 10 aylık)
mutfak masrafımız tahmini aylık 500-600 dür
eşimde bende evimizde eksik bişey olsun istemeyiz
gelen gidenimiz çok olur sağolsunlar misafirlerimizi daima en iyi şekilde ağırlamak isteriz
o yüzden en ufak bir eksikte hemen markete gideriz
ailemdende böyle gördüm evimiz herzaman çok bol olurdu o yüzden bende kendi evimde aynısını devam etiriyorum

X