Allah'ım Sen Sabır Ver Bana :(

altlı üstlü oturunca böyle sıkıntılar mutlaka olur ya bazı şeyleri görmezden duymazdan geleceksin yada uzağa taşınacaksın canım.eşin anlayışlı biri kayınvalidende bana kötü niyetli gelmedi biraz sakin olursan onları idare edebilirsin görümcen ve kayınbaban için de sakin ve politik ol diyorum kendini haklıyken haksız duruma düşürme.biraz zamana bırak zamanla birbirinize daha çok alışırsınız:KK31:

Cok sorunlu herseyi fazlasiyla büyüten hicbirseye tahammülü olmayan birine benziyorsunuz hemde daha 2 ayda böyle sikayetcisiniz..
Oysa öyle kaynanalar varki sizinkisi size yardim etmeye geliyor hayir ama siz yapinca hizmet oluyor tabiki hizmet etceksiniz yeni gelinsiniz ne sandiniz sadece esinize hizmet edip oturcaginizimi..
Kendi öz Aileniz hassas oldugunuzu biliyormus o konularda cünkü sizle kac yil yasadilar biliyorlar ama daha 2 aydir birlikte oldugunuz yerinde konuscaginiz yerde susuyorsunuz sonra yok söyle böyle diyorsunuz.
Herzaman baskalarinin hatalarindan bahsediyorsunuz kendinizide bos geciyorsunuz..
Size rahatlik batmis bence.
Yoksa biz neler görüyor duyuyoruz !

meryL BENDE AYNI SEYI SOYLEDIM HERKES BANA SALDIRDI BOSVER :KK1:

ben açıkçası neden görümcene msj attığını anlamadım... saygısızca davranan,yalan söyleyen o.
Böyle yaparsan her zaman üstüne çıkmaya çalışacaktır.
Ben olsam bunu gayet ciddi bir şekilde söylüyorum eşimin desteğini alırım bu konuda... zaten abisi 1 kere doğum gününe gitmesin,3-5 gün surat assın ozaman sana her dalaştığında abisinide kaybediceğini anlar ve ayağını denk alır.
Eşinide senin anlattığın gibi destekçi görmedim sana bu son olayda.
sana haklısın vs diyor ama bir taraftan diğerlerinin gönlünü almaya çalışıyor.Kayınvalide kayınbabaya tabi gidiceksin suçlu olmasanda yaşananlar için üzgün olduğunu göstermeye,gönül almaya...
Ama görümce nedir ya... maça çağırıcakmışsınız bir de pasta kesicekmişsiniz.Bence zaten şımartılmış yeterince bir de siz tepenize çıkarmayın yoksa bu olaylar tekrarlanır gider.Muhattap olmayın eşinde sende düzelir.

Benimde var bir görümcem eşimle henüz çıkarken beni arayıp küfür etmişti üstelik sadece 1 kere tanışmıştık bir görüşmemiz konuşmamız yoktu.Nişanlıyken abisine söyledim ama şikayet eder gibi değil.Abisi bir güzel parparaklamış sonradan duyduğuma göre.Şimdi evlendik görsen inanılmaz saygılı sanki ablasıyım ama bende mesafeyi hiç bozmadım.Dertlerini dinleyip yardımcı olacak kadar yakın fakat laubaliyete dökemeyeceği kadar uzak duruyorum.Gerçi yakın olsaydıkta cesaret edemezdı belkıde sonuçta abisine inanılmaz düşkün ve abisininde bana yapılan saygısızlığı cevapsız bırakmayacağını bilir.Kayınvalidemi kayınbabamı idare ederim ki zatende ediyorum ama görümce asla.:KK45:

keşke benim de eşim,ailesi beni kırdığında birazcık ciddi durup onlara hatalarını gösterebilseydi....ama benden ayrılmayı bile göze alırken onlarla arasını bozamazmış....tepki vermeyi ara bozmak olarak algılıyor...ne derlerse desinler ne yaparlarsa yapsınlar hiççççç ama hiççç birşey yokmuş gibi davranır....onlar da nasılsa kimse tepki vermiyor diye dilediklerince at koştururlar meydanda...

Elinizden geleni yapmışsınız. Bundan sonra üstelemeyin bence. Konu açılırsa yapmanız gerekeni yaptığınızı söylersiniz konuyu kapatırsınız artık.
Çünkü konuştukça belliki karışıyor. Görümcenizden özür beklemeyin, çünkü herkes bir arada yapmış ne yapmışsa.
Bu arada herşeye karışan bir görümceniz var sanıyorum. Çok münakaşalara girmemek lazım onunla.

keşke benim de eşim,ailesi beni kırdığında birazcık ciddi durup onlara hatalarını gösterebilseydi....ama benden ayrılmayı bile göze alırken onlarla arasını bozamazmış....tepki vermeyi ara bozmak olarak algılıyor...ne derlerse desinler ne yaparlarsa yapsınlar hiççççç ama hiççç birşey yokmuş gibi davranır....onlar da nasılsa kimse tepki vermiyor diye dilediklerince at koştururlar meydanda...

Zararın neresinden dönersen kardır arkadaşım bunu unutma bir kere zaten eşin yeri geldiğinde elini masaya senin için vuramayıp hep bir orta yolu bulmaya çalışıyorsa ortada bir sorun vardır.senin de dediğin gibi tepki görmedikçe istediklerini yapma,söyleme hakkını bulurlar kendilerinde umarım konu sahibi arkadaşım görümce kaprisine boyun eğme dememin nedeni de bu zaten:KK45:

Son düzenleme:
Sorunlu dediysem karakteriniz hakkinda konusmadim hemde durumu oldugu gibi anlatmissiniz bende ona göre cevap verip elestirdim her türlü elestiriye acik olmaniz gerekli, gelin yada gelin adaylari oldugum icin sizinle ayni fikirde olmamiz gerekmiyor..
Bana göre esinizin ailesiyle konuscaginiz yerinde susuyor susacaginiz yerde konusuyorsunuz.. Mesela kaynananiz sizi temizligiyle yardimiyla rahatsiz ediyorsa bunu kendisine tatli bir dille söyleyin. Ama kayinbabaniza cevap bile vermeyin büyügünüzee sayginiz olsun büyük bir konu olmadigi sürece.. Cünkü sonradan bize laf yetistiriyor saygisiz gelin derler susmakta bir nevi herseyi anlatir bazense konusmaktan cok anlatir.. Böylece kayinbabanizda yanlis yaptiginin farkina varir vede birdaha öyle girismez.
Inanin bana öyle seyler duyuyor görüyorumki sizinkisi esinizin ailesiyle ic ice olmaniza ragmen hicbirsey, bu halinize sükretmelisiniz ALLAH'a..

Nıye aynı apartmandasınız?en basta hata yapmışsınız..Yapılacak sey bellı uzak yerde oturmak.Burda hala konu acıyorlar aynı apartmanda oturacağım dıye,ondan sonra da bunları yasıyacaklar.Nıye basta dusunmezsınız.

Kayganlaştırıcılar, çamaşırlar ortalıkta geziyor ne tuhaf çiftsiniz siz böyle. Bizde yeni evliyiz, ben de çalışıyorum ama bu tip şeyleri hiç ortalık yerde bırakmam. Üstelik kına tepsisini atmışınız bir köşeye orada unutulmuş gitmiş. Kanımca biraz pasaklı, düzensiz, plansız bir insansınız. Kaynananız eve çeki düzen vermek istemiş, güzelleştirmek istemiz hep tersine anlamışınız..

Tahminim ütü olayındada vakitsiz bu işe girişip milleti beklettiğiniz için tepki gördünüz, toplayıp bir kenara sonra ütüleseydiniz.

Malesef koca evi baba evi değil, öyle başa buyruk yaşanmıyor, her şeyede bu kadar sinirlenir köpürürseniz işiniz zor..Biraz daha tahammüllü olun, bugün eşiniz haklı der, yarın onlada tartışmaya başlarsınız.

Son düzenleme:
merhabalar...
Benim hayatta en tahammül edemediğim şeylerin en başında gelen özelime müdahaledir.Beni yanlış anlamanı istemem ama bazı mahrem şeylerin ortalık yerde olması eviniz olsa bile bana göre yanlış,kaldıki yarın birgün çocuğunuz olacak o zaman ne yapacaksınız:))
Anlattığınız şikayetler 2 aylık bir evlilik için çok fazla olmuş,duruşunuzla,tavrınızla zamanla birşeyleri oturtursunuz,insanları kırıp dökmeden de size davranışlarından rahatsızlık duyduğunuzu ifade edebilirsiniz.Sizin şikayetler bana böyle şımarık lise çocuklarının gereksiz başkaldırısı gibi geldi,hani herşey benim etrafımda dönüyor,herkesin tek derdi benim zanneden lise çocukları varya onlar gibi,belki yazma uslubunuzdan kaynaklı bilemem.
Eşiniz balık istemiş ,almış getirmiş aşağıya bırakmışsınız,pişirilsin diye,ne güzel ellerine sağlık onlarda pişirmişler ailecek yenilecek bir yemek var sanırım,ama siz yukarda işlerinizi yapıyorsunuz,haliyle onlarıda bekletmişsiniz.Madem istediğimi yaparım,ailemde kimse bana karışmazdı modundasınız,o zaman balığınızı alın götürün evinize pişirin bir tabak da aşağıya ikram edin (kokusu gider) böylece kimseyle dalaşıp kapıyı çarpmadan ergen kirizleride yaratmazdınız.
gelip görümce benden özür dileyecek yoksa ben konuşmam,ben soğudummu bir daha geri dönmem,bence bu tavırlarıda bir kenara bırakın,anlattıklarınızdan görümcenizin size yaptığı bir saygısızlığı göremedim,eşinizle konuşmuş,tam olarak ne dediğini bile bilmiyorsunuz,eşinizin size aktardığı kadarıyla söylüyorsunuz,ben çıktıktan sonra böyle böyle yapmış falan diye...
Birisi benim babama da saygısızlık yapsa kapıyı çarpsa çıksa bende kızarım,kızdığımı da belli ederim.Herkes soğudumu tavır yapabilir,yapmıyorsa yüzsüzlüğünden değildir,ailedir arada hoşgörmek gerekir diye düşünülür ve sözle özür dilenmezse bile zaman zamangeri adım atılır:))
Kendinizi yoktan sebeplerle germeyin sevgiler...

of yarısına kadar okudum benım içim şişti bune böyle kabile gibi

altlı üstlü oturma modası geçmedi mi hala

vallahi ben daraldım

Son düzenleme:
Kısa zamanda sorunlar yaşamışsınız, üzüldüm.. Kayınvalide'nin kötü niyetli olmadığını düşünüyorum.. Bazen yaşlılığına vermek gerek diyorum.. Diğer taraftan bakınca sonuçta orası benim evim; eşimin ailesi de olsa, bir başkası da olsa dışarıdan müdahaleye tahammül edemem.. Ve son olarak şunu söyleyeceğim; ne olursa olsun aradaki mesafeyi korumada eşine çok iş düşüyor.. Sanırım biraz pasif kalmış.. Allah sabır versin, inşaallah bir daha böyle şeyler yaşamazsınız.. Evlenmek kolaydır, ama yürütmek zahmet ve sabır ister..

hepinize desteklerinizden dolayi tesekkur ederim. destek vermeyenlerinde dusuncelerine saygi duyarim fakat benim annem bile camasirlarimi yikadiktan sonra dolaplarima girip karistirmazdi 19 20 imdem sonra. ne kadar bu konuda hassas oldugumu bilirdi.

asil konuya gelecek olursak dun ben sizi dinleyip esimle asagiya indim anneme birsey demeden ben geldim anne dedim sarildi optu baristik. k.babama gelince onuda optum konuyu actik yine anlattim hatalarinin oldugunu benim yanlis anlasildigimi vs ama anlamadi bagirip durdu. esim ve annem bana hak veriyorlar aama o hala bildigini okuyor. dahasonra eve gectim mutfakta oturuyordum canim sikkindi gorumcem geldi kapiya bakan esimdi tabi ben kalkanakadar kacti hemen . buraya kadar gelmisim bide ozur mu dileyecekmisim deyip cekip gitti girmesiyle cikmasi bir oldu ki ona ozur dile diyende olmadi.

neymis ben misafir karsilamayi bilmiomusum ona demedim amaesime dedim bende o misafir mi bu evde sen soyle diye.tabiki degil dedi istedigi gibi geliyo hergun bizde oturuyor istedigi gibi iciyo yiyiyor esiyle geliyor vs
neyse mesaj at bari gelsin dedi yine gonlu olsun esimin diye mesaj attim iyice atistik. sinirimden gittim yatagaagladim esim geldi sarildi filan anlayislakarsiladi.

bugunde aramisyarin dogum gunu kaynasmak anlaminda hem macacagiralim hemde pasta keselim diyo

eşin sana anlayışlı gibi davranıp ağzına bir parmak bal sürüyor ki sen susasın birşey demeyesin

isteyen gelir isteyen gider size ne onun d.gününden

sen o kızın yengesi değil misin?

her türlü sana saygı duymak zorunda

paçoza bak abisinden bari çekinsin

boşver bırak böyle devam edersen hiç saygı duymaz sana

kocana da kanma o sana destek falan değil çocuk kandırıyor
koca dediğin karısını ezdirmez bir gürler bidaha anası danası ağzını açamaz.

Kayganlaştırıcılar, çamaşırlar ortalıkta geziyor ne tuhaf çiftsiniz siz böyle. Bizde yeni evliyiz, ben de çalışıyorum ama bu tip şeyleri hiç ortalık yerde bırakmam. Üstelik kına tepsisini atmışınız bir köşeye orada unutulmuş gitmiş. Kanımca biraz pasaklı, düzensiz, plansız bir insansınız. Kaynananız eve çeki düzen vermek istemiş, güzelleştirmek istemiz hep tersine anlamışınız..

Tahminim ütü olayındada vakitsiz bu işe girişip milleti beklettiğiniz için tepki gördünüz, toplayıp bir kenara sonra ütüleseydiniz.

Malesef koca evi baba evi değil, öyle başa buyruk yaşanmıyor, her şeyede bu kadar sinirlenir köpürürseniz işiniz zor..Biraz daha tahammüllü olun, bugün eşiniz haklı der, yarın onlada tartışmaya başlarsınız.

ben anlatamiyorum galiba kayganlastirici vs olan seyler salonda degil yatak odamda. kina tepsisi temizlenmek uzere kenara konulmus ama ben hergun ise sabahin 6 sinda kalkip giden ve aksam 10 da gelen bir bayanim, ki buna ragmen evim piril piril giren bir tek toz dahi goremiyor gayette derli toplu buna yatak odamda dahil.gelen herkesdende bu yorumlari alirim. ama malum aksam bazi seyler olduktan sonra yatak odamda DIKKATINIZI CEKERIM YATAK ODAMMMMM da bu tarz seyleri birakmam gayet normal. esimde ise gitti icin yetisemediginden cogu zaman yatagi toplamaya firsati olmuyor,. kayinvalidemin benim yatak odamda isi olmaz olamaz da.

utu olayina gelince ne demek vakitsiz utu. utunun vaktimi oluyrmus. benimle hic bi isleri yoktu. ustelik yagmur yagmaya basladi ben utu yaparken,. yani o camasirlar nemliyken alip utulemeseydim bekleseydi disarida islanacaklardi . nemli olarak iceri soksam ev rutubet nem olacakti . siz boyle mi kadinlik yapiyorsunuz cok merak ediyorum.

Sorunlu dediysem karakteriniz hakkinda konusmadim hemde durumu oldugu gibi anlatmissiniz bende ona göre cevap verip elestirdim her türlü elestiriye acik olmaniz gerekli, gelin yada gelin adaylari oldugum icin sizinle ayni fikirde olmamiz gerekmiyor..
Bana göre esinizin ailesiyle konuscaginiz yerinde susuyor susacaginiz yerde konusuyorsunuz.. Mesela kaynananiz sizi temizligiyle yardimiyla rahatsiz ediyorsa bunu kendisine tatli bir dille söyleyin. Ama kayinbabaniza cevap bile vermeyin büyügünüzee sayginiz olsun büyük bir konu olmadigi sürece.. Cünkü sonradan bize laf yetistiriyor saygisiz gelin derler susmakta bir nevi herseyi anlatir bazense konusmaktan cok anlatir.. Böylece kayinbabanizda yanlis yaptiginin farkina varir vede birdaha öyle girismez.
Inanin bana öyle seyler duyuyor görüyorumki sizinkisi esinizin ailesiyle ic ice olmaniza ragmen hicbirsey, bu halinize sükretmelisiniz ALLAH'a..

canim susuyorum zaten kayinbabama sustugum icin sorun yapiyor ya o da. tinlamiyorsun cekip gidiyorsun diye dusunuyor sanirim ama tabi bu sekilde de dile getirmiyor.hic bi zaman saygisizlik yapmadim. o yatak odasi mevzusunuda esimle tatli dille konustuk k.valideme ve anlayisla karsilamisti zaten ama bu son mevzu kayinpederim ve gorumcem tam zitlar ucumuze karsi

merhabalar...
Benim hayatta en tahammül edemediğim şeylerin en başında gelen özelime müdahaledir.Beni yanlış anlamanı istemem ama bazı mahrem şeylerin ortalık yerde olması eviniz olsa bile bana göre yanlış,kaldıki yarın birgün çocuğunuz olacak o zaman ne yapacaksınız:))
Anlattığınız şikayetler 2 aylık bir evlilik için çok fazla olmuş,duruşunuzla,tavrınızla zamanla birşeyleri oturtursunuz,insanları kırıp dökmeden de size davranışlarından rahatsızlık duyduğunuzu ifade edebilirsiniz.Sizin şikayetler bana böyle şımarık lise çocuklarının gereksiz başkaldırısı gibi geldi,hani herşey benim etrafımda dönüyor,herkesin tek derdi benim zanneden lise çocukları varya onlar gibi,belki yazma uslubunuzdan kaynaklı bilemem.
Eşiniz balık istemiş ,almış getirmiş aşağıya bırakmışsınız,pişirilsin diye,ne güzel ellerine sağlık onlarda pişirmişler ailecek yenilecek bir yemek var sanırım,ama siz yukarda işlerinizi yapıyorsunuz,haliyle onlarıda bekletmişsiniz.Madem istediğimi yaparım,ailemde kimse bana karışmazdı modundasınız,o zaman balığınızı alın götürün evinize pişirin bir tabak da aşağıya ikram edin (kokusu gider) böylece kimseyle dalaşıp kapıyı çarpmadan ergen kirizleride yaratmazdınız.
gelip görümce benden özür dileyecek yoksa ben konuşmam,ben soğudummu bir daha geri dönmem,bence bu tavırlarıda bir kenara bırakın,anlattıklarınızdan görümcenizin size yaptığı bir saygısızlığı göremedim,eşinizle konuşmuş,tam olarak ne dediğini bile bilmiyorsunuz,eşinizin size aktardığı kadarıyla söylüyorsunuz,ben çıktıktan sonra böyle böyle yapmış falan diye...
Birisi benim babama da saygısızlık yapsa kapıyı çarpsa çıksa bende kızarım,kızdığımı da belli ederim.Herkes soğudumu tavır yapabilir,yapmıyorsa yüzsüzlüğünden değildir,ailedir arada hoşgörmek gerekir diye düşünülür ve sözle özür dilenmezse bile zaman zamangeri adım atılır:))
Kendinizi yoktan sebeplerle germeyin sevgiler...

yanlisanladin baligi esim istedi diye aldim eve ben geldim anneme biraktim amabalik esim geldikten sonra pisirilecekti zaten. sicak ve taze yensin diye. bende o gelene kadar hem dinlenir hemde islerimi hallederim dedim bana tamam dediler gittim hallettim geldim sorun yaptilar. balik esim geldikten sonra pisirilecekti ya ben ya da kayinvalidem tarafindan ama misafir geldigi icin ve esim vazgectigi icin ki kendisi her zaman birsey cani ceker sonradanda sonra yeriz diyenlerden vazgectiler. esimde istemedi zaten . dolayisiyla ben esime kendi evimde sofra hazirladim, doyurdum, baliktan vazgecen kendisiydi.
ayrica gecen aksam esime dediklerini sevgili gorumcem banada dedi ayni sekilde. nerede hatasi var soyleyeyimmi... bana hesap soruyor neredesin sen ya bu saate kadar diyeerek. bunu hesap sorar gibi sormaya hakki yok bu simariklikta neyin nesi. bunu ilk defada yapmiyor herdefasinda yapiyor.
esim icin susleniyorum bi yeremi gideceksiniz hayir diyorum neden susleniyorsun ne gerek var . bosverrr suslenme
bana ve aileme mudehalede bulunuyor.

Son düzenleme:
kayınbaba sert herhalde
bızım aramızda boyle bı sorun olsa bende kv daha rahat gonlunu alırım kayınbabamda zorlanırım gıbıme gelıyor

cok uzuldum ya su kadar zamanda yasanacak seyler degıl bunlar
buarada benım gorumcem yok ıkı tane eltım olacak
olsun ısterdım ben yengemle ıyı anlastıgım ıcın gorumcem olsa cok yakın olurduk dıye dusunurdum hep

ben anlatamiyorum galiba kayganlastirici vs olan seyler salonda degil yatak odamda. kina tepsisi temizlenmek uzere kenara konulmus ama ben hergun ise sabahin 6 sinda kalkip giden ve aksam 10 da gelen bir bayanim, ki buna ragmen evim piril piril giren bir tek toz dahi goremiyor gayette derli toplu buna yatak odamda dahil.gelen herkesdende bu yorumlari alirim. ama malum aksam bazi seyler olduktan sonra yatak odamda DIKKATINIZI CEKERIM YATAK ODAMMMMM da bu tarz seyleri birakmam gayet normal. esimde ise gitti icin yetisemediginden cogu zaman yatagi toplamaya firsati olmuyor,. kayinvalidemin benim yatak odamda isi olmaz olamaz da.

utu olayina gelince ne demek vakitsiz utu. utunun vaktimi oluyrmus. benimle hic bi isleri yoktu. ustelik yagmur yagmaya basladi ben utu yaparken,. yani o camasirlar nemliyken alip utulemeseydim bekleseydi disarida islanacaklardi . nemli olarak iceri soksam ev rutubet nem olacakti . siz boyle mi kadinlik yapiyorsunuz cok merak ediyorum.

ya neyı anlatıyorsunkı ne gerek var buna
bende yenı evlıyım bende calısıyorum o ısı gorev gıbı gormedıgımız ıcın aksam yemekten sonra halledıp ortlasıgı toplamıyorum gecelıklerde ıc camasırlarıda prz.posetlerıde ortalıkta cok defa kalır bızım
sabah toplayabılırsek ne ala
bunun acıklaması olmaz :KK47:

direk yüzlerine ne düşünüyorsan hissediyorsan söyle uyaran bir dille ama
gerisi de artık onların sorunu bir iki dert ederler sonra kabullenirler
esine cok yansıtma bu duurmları

erkekler pek anlamaz bu işlerden simdi senin yanında ama bir gün sana da patlar

Çalışma saatleriniz sıkıntılıymış buna diyecek lafım yok.. Ama yatak odası diye herşeyi orta yerde bırakmakta mantığa ters. Nitekim wc yide burası nasılsa tuvalet diye her yaptığımızı ortada bırakıp gitmiyoruz değil mi?, Yatak odası özeldir girilmez buna diyecek sözüm yok, ama bu herşeyi saçmak anlamınada gelmemeli. O işi yapmaya vakit bulan insan 15 dk içinde arkasını da pekala toparlayabilir.

Benim kadınlığıma laf etmek içinde sizin 10 fırın ekmek yemeniz gerek bilmem anlatabildim mi

X